The Elder Scrolls V: Skyrim izdvojena tema

poruka: 9.745
|
čitano: 2.446.405
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
17 godina
neaktivan
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
ZC_Someone kaže...

Pa mora se priznati da čovjek koji je to napisao zna o čemu govori. Mogu reći da sam nakon stotinjak sati igre i sam primijetio mnoge od tih stvari. U nekim segmentima su druge igre jednostavno bolje. Svakako fali više većih RPG "raskrižja" i svijet koji aktivnije reagira na igrača i njegove postupke. Stoji i činjenica da su neki detalji mogli biti bolje napravljeni.

Opet TES igre u svakom nastavku pružaju i puno toga čemu druge igre ne prilaze ni blizu. Moj favorit je svakako bolesno detaljan i ogroman otvoreni svijet koji u svakoj TES (čak i Fallout) igri dobijemo za istražiti. Dok god ja mogu trideset sati igre utrošiti samo u istraživanje svijeta oko sebe bez da obavim bilo kakav važniji quest znam da su ipak nekog vraga napravili kako treba.

Uglavnom kao što rekoh mjesta za napredak uvijek ima ali nije ni sad baš sve crno kao što bi neki padobranac mogao zaključiti. Većinu tih nedostataka ionako vjerojatno primijete samo fanovi koji igri posvete malo više vremena. A na kraju krajeva nije Skyrim baš na temelju ničega pokupio toliko GOTY nagrada.

Dobro primjećeno. Ja te nedostatke ne smatram toliko značajnima da bi učinili igru lošom, naprotiv, Skyim je odlična igra, ali mislim da taj članak dobro upućuje gdje bi se sljedeći Elder Scroll trebao razraditi.

16 godina
neaktivan
SOS kaže...
ZC_Someone kaže...

Pa mora se priznati da čovjek koji je to napisao zna o čemu govori. Mogu reći da sam nakon stotinjak sati igre i sam primijetio mnoge od tih stvari. U nekim segmentima su druge igre jednostavno bolje. Svakako fali više većih RPG "raskrižja" i svijet koji aktivnije reagira na igrača i njegove postupke. Stoji i činjenica da su neki detalji mogli biti bolje napravljeni.

...

Dobro primjećeno. Ja te nedostatke ne smatram toliko značajnima da bi učinili igru lošom, naprotiv, Skyim je odlična igra, ali mislim da taj članak dobro upućuje gdje bi se sljedeći Elder Scroll trebao razraditi.

Da, da.

Takve stvari su me najviše "mučile" oko Sykrima.

No postoji jedan osjećaj koji sam dobio kad sam shvatio koliko je sve zapravo jednolično i nema utjecaja prevelikog ma koju god ti odluku donio.

Jedna od NAJVEĆIH gluposti *SPOILER ALERT (POČETAK)* nakon završetka igre je kao da se ništa nije dogodilo, nigdje se "ne slavi" ta megalodomanska, epska pobjeda nad Alduinom, što je moglo biti lijepo izvedeno, kao neke fešte u gradovima, komentari razni i slično. *SPOILER ALERT* (KRAJ).

Čak i shvaćam padobrance koji ulete i kažu da je igra odlična, ali samo zato jer ju nisu igrali 300+ sati pa i ne mogu uvidjeti neke stvari koje su u Skyrimu mogle biti mnogo bolje izvedene.

Stvari poput interakcije sa svijetom u kojem smo, i koje su osnova "atmosfere" imho, su TREBALE i MOGLE biti višestruko bolje odrađene u Skyrimu. Ovako sam zaista stekao dojam da je to "jednosmjerna ulica".

Sve u svemu, Skyrim nije loš, dapače, vrlo je dobar, ali nije on ono što je trebao biti. Konačna ocjena moja bi ipak bila 8,5 - maksimalno.

P.S. Je li ovo trebao biti zadnji iz TES frašize?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 22:44 (4ucker).
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Sumnjam. Ne znam zašto bi bio zadnji, zašto ugasiti tako popularno franšizu? Doduše do sljedećeg Elder Scrolla će proći najmanje 5 godina. Mislim da Bethesda sad planira Fallout 4 {#}

16 godina
neaktivan
SOS kaže...
4ucker kaže...

Sumnjam. Ne znam zašto bi bio zadnji, zašto ugasiti tako popularno franšizu? Doduše do sljedećeg Elder Scrolla će proći najmanje 5 godina. Mislim da Bethesda sad planira Fallout 4 {#}

Well.. Dosta je stvari ostalo nerazjašnjeno imho, pa bi i moglo biti nešto.

*SPOILER ALERT* - Kako mi je krivo što sam u prvom prolazu igre ubio Paarthurnaxa, i to samo da vidim što se desi...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 22:42 (4ucker).
17 godina
neaktivan
4ucker kaže...
SOS kaže...
4ucker kaže...

Well.. Dosta je stvari ostalo nerazjašnjeno imho, pa bi i moglo biti nešto.

*SPOILER ALERT* - Kako mi je krivo što sam u prvom prolazu igre ubio Paarthurnaxa, i to samo da vidim što se desi...

Daj molim vas sakrijte svoje spoilove jer ovak automatski pročitam pa si svejedno spoilam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 23:21 (SOS).
13 godina
neaktivan
The Elder Scrolls V: Skyrim

joj ljudi imam problemčić:
svaki put kad dođem nekom mercenariju il ikome tko me može slijediti i kliknem follow me
dotični mi kaže nešta u smislu kao it appears that you already have someone with you.
e sad oke al ako je tako ja bi tu osobu morao naći negdje,,,
no međutim ja nisam našao nikoga tko je kao već sa mnom,a ni waitanje ne pomaže
dakle pitanje glasi:postoji li način da otpustim nekoga u mojoj službi a da ne moram nužno nać dotičnu osobu?
i kako pobogu imam nekoga sa sobom a već mjesec dana putujem solo(igrinih mjesec dana jelte )
aj help ak more
vec sam postavio ovo pitanje pa nita...ajte pročitajte opet jer se je**m ko mazga džaba :-)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako je netko s tobom a nisi mu dao naredbu "wait" trebao bi se pojaviti pored tebe nakon svakog fast travela.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako kažeš nekoj osobi WAIT HERE, i nakon nekog vremena je ne pokupiš tamo gdje si je ostavio - sama se vrati tamo gdje si je prvi put pokupio. Ali caka je u tome da ti i dalje ostaje u službi!
Ja sam unajmio onog čarobnjaka u Riftenu, u jednom questu sam mu rekao da čeka van neke spilje jer je stalno ginuo, i kad sam izašao s druge strane zaboravio sam se vratiti po njega.
Igra je javila tekstom gore lijevo da mu je dojadilo čekanje i da se vratio u Riften.
Mislim si ja neka je, i tako mi je samo smetao, odem doma u Breezehome i poželim opet pokupit Lydiju. Kaže, ne može sa mnom jer je već netko u mojoj službi!

e poludio sam dok nisam otkrio o čemu je riječ.. Dakle nazad u Riften, ''part ways'' s tim čarobnjakom koji je sjedio danima u onoj birtiji, i opet po Lydiju, i tada je sve bilo ok...

Prodajem zjake...povoljno! A ako sam ti pomogao - stisni HVALA..
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.1.2012 9:28 (CrnaBitanga).
13 godina
odjavljen

Ej ljudi trebam vasu pomoc, nadam se da ovo nije bug... Na primjer, nadjem neki Iron armor koji ima encant efekat da dodaje 40 health, kad ocu preko encant table da prebacim ovaj efekat u moj ebony armor vazi mi se samo 20 health, nekad prihvati citav efekat a nekad ne, stalno mi se i sa ostalom opremom ovo desava, da li treba grand soul gem da bi prihvatilo citav efekat ili sta vec, ili mi se ovo desava zbog niskog skila? (ne popunjavam encanting skil)

0 1 hvala 0
16 godina

Ovisi ti o tvom enchanting skillu i perkovima,te o gemu kojem imas i soul ( sto veci gem i soul,bolji efekt za enchantanje )

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Comi123 kaže...

Ej ljudi trebam vasu pomoc, nadam se da ovo nije bug... Na primjer, nadjem neki Iron armor koji ima encant efekat da dodaje 40 health, kad ocu preko encant table da prebacim ovaj efekat u moj ebony armor vazi mi se samo 20 health, nekad prihvati citav efekat a nekad ne, stalno mi se i sa ostalom opremom ovo desava, da li treba grand soul gem da bi prihvatilo citav efekat ili sta vec, ili mi se ovo desava zbog niskog skila? (ne popunjavam encanting skil)

Moraš ulagati u enchant kako bi dobio maksimalni efekt. Isto tako pomažu enchant potioni, a od soul gemova uzmi najveći koji imaš (black, grand ili Black star ako si ga dobio).

13 godina
odjavljen

Znaci nije bug... Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pozdrav,

pišem ovdje jer je temao o moddingu skyrima malo umrla..

muku mučim s modom Rich Merchants... Instaliram iz Mod Managera, ali trgovci i dalje imaju malo golda..

Ne znam što napraviti da im skoči zaliha na 10000 golda? Čekao sam 48 i više sati da naprave restock, ali i dalje nemaju para..
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam isprobao al probaj klasični način instalacije. Kolko vidim staviš RichMerchants.esp datoteku koju dobiješ u ...\Skyrim\Data folder, pokreneš launcher i u Data Files staviš kvačicu na njega da bi ga igra učitala.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Ako kažeš nekoj osobi WAIT HERE, i nakon nekog vremena je ne pokupiš tamo gdje si je ostavio - sama se vrati tamo gdje si je prvi put pokupio. Ali caka je u tome da ti i dalje ostaje u službi!
Ja sam unajmio onog čarobnjaka u Riftenu, u jednom questu sam mu rekao da čeka van neke spilje jer je stalno ginuo, i kad sam izašao s druge strane zaboravio sam se vratiti po njega.
Igra je javila tekstom gore lijevo da mu je dojadilo čekanje i da se vratio u Riften.
Mislim si ja neka je, i tako mi je samo smetao, odem doma u Breezehome i poželim opet pokupit Lydiju. Kaže, ne može sa mnom jer je već netko u mojoj službi!

e poludio sam dok nisam otkrio o čemu je riječ.. Dakle nazad u Riften, ''part ways'' s tim čarobnjakom koji je sjedio danima u onoj birtiji, i ope.....

džabe...probo...sve probo...mora da me igra j***

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jedno pitanje: Htio bih isprobat "jogurt" verziju igre prije nego sto se odlucim na kupnju. Sad me zanima dali ce biti kakvih problema posto imam gore instaliran steam? Jel igra tko "jogurt" a da uredno koristi steam kasnije za ostale igre. Pardon na pitanju ali ne igram cesto "jogurte". Hvala

0 0 hvala 0
14 godina

Alduin has fallen.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
grit kaže...

Jedno pitanje: Htio bih isprobat "jogurt" verziju igre prije nego sto se odlucim na kupnju. Sad me zanima dali ce biti kakvih problema posto imam gore instaliran steam? Jel igra tko "jogurt" a da uredno koristi steam kasnije za ostale igre. Pardon na pitanju ali ne igram cesto "jogurte". Hvala

Samo ugasi steam dok igraš "jogurt" .

17 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

Nisam isprobao al probaj klasični način instalacije. Kolko vidim staviš RichMerchants.esp datoteku koju dobiješ u ...\Skyrim\Data folder, pokreneš launcher i u Data Files staviš kvačicu na njega da bi ga igra učitala.

Neće i neće... ručna instalacija, pomoću managera, više raznih modova... Nula bodova. Niti jedan ne radi.

U čemu je stvar?

17 godina
neaktivan
Ljudi, imam priliku kupit novu, zapakiranu igru za 250 kn... A pošto je moja politika da se odužim developerima koji su me oduševili svojim proizvodom - da li da kupim?
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
protjeran
CrnaBitanga kaže...
Ljudi, imam priliku kupit novu, zapakiranu igru za 250 kn... A pošto je moja politika da se odužim developerima koji su me oduševili svojim proizvodom - da li da kupim?

Pa za gledaj 100h vrhunskog single playera to je odlična cijena. Pogotovo sad nakon što su ispravili najgore bugove i najavili do sad najveći patch sa brdo fixeva.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...
CrnaBitanga kaže...

Pa za gledaj 100h vrhunskog single playera to je odlična cijena. Pogotovo sad nakon što su ispravili najgore bugove i najavili do sad najveći patch sa brdo fixeva.

Ne znam za patch, kad mu je release date?

17 godina
protjeran
CrnaBitanga kaže...
Prince-Artas kaže...
CrnaBitanga kaže...

Pošto kupuješ orginal ne vodi brigu, igra bi se tribala update-at sama preko Steama, koji je btw obavezan iako se radi o SP igri.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
neaktivan
CrnaBitanga kaže...

Neće i neće... ručna instalacija, pomoću managera, više raznih modova... Nula bodova. Niti jedan ne radi.

U čemu je stvar?

Probaj pitati ili potražiti odgovor na nexusu...

CrnaBitanga kaže...

Uskoro, možda već do kraja ovog mjeseca. Zapravo već postoji beta patcha. Može se skinuti tako da u Steamu odabereš da želiš sudjelovati u beti.

17 godina
neaktivan

Arniels endeavor, nije neki quest, al je bug. u 1.4 kažu ispravili ga, al nema 1.4 nit ima neki patch za to..

Jahuckam okolo s Shedovhorsom(crvene okice i tako to) i fali mi pseto da budem Shane kompletni..gdje naći,iznajmiti,ukrasti,začarati jedno pseto?Nigdje da ga nađam a baš mi fali

Work like you don't need money, love like you've never been hurt, dance like no one's watching And SEED LIKE THERE IS NO BANDWIDTH LIMIT
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
micho0305 kaže...

Arniels endeavor, nije neki quest, al je bug. u 1.4 kažu ispravili ga, al nema 1.4 nit ima neki patch za to..

Jahuckam okolo s Shedovhorsom(crvene okice i tako to) i fali mi pseto da budem Shane kompletni..gdje naći,iznajmiti,ukrasti,začarati jedno pseto?Nigdje da ga nađam a baš mi fali

Probaj kod staja u "kamenom" gradu, nisam siguran ali možda je povezano s nekim questom ne sjećam se dobro.

17 godina
neaktivan
Tiby kaže...
micho0305 kaže...

Probaj kod staja u "kamenom" gradu, nisam siguran ali možda je povezano s nekim questom ne sjećam se dobro.

yeah,bio je ol otišo, zato mi se i svidjelo..onako jašeš s crnim konjem, crnim psetom  baš ko SHANE, ove gole ženske su mi dopiz..

Work like you don't need money, love like you've never been hurt, dance like no one's watching And SEED LIKE THERE IS NO BANDWIDTH LIMIT
17 godina
neaktivan

Markhart-stables-Banning(Vigilance se zove pseto)-500kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da li mogu izbrisat mapu save u dokumentima, a da mi ne sjebe igru.

Mislim na sadržaj mape save

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Promatrač kaže...

Da li mogu izbrisat mapu save u dokumentima, a da mi ne sjebe igru.

Mislim na sadržaj mape save

Ne bi trebalo biti problema.

I mean, I try to say the right things and give the right advice. But still, I'm only a person.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice