The Elder Scrolls V: Skyrim izdvojena tema

poruka: 9.745
|
čitano: 2.461.787
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
14 godina
Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
mislav_01 kaže...

Meni je grafika nekad bitna, priznajem. Ali recimo texture u RAGEu su me ras*izdile dok u Skyrimu nisu. Zašto? Zbog toga što unatoc objektivno lošijim teksturama čitav paket je fenomenalan. Atmosfera je vrhunska i nekako ni ne primijetim loše teksture kad sve izgleda toliko imersivno. Za razliku od RAGEa gdje je jedina pozitivna stvar "dobra" grafika, no zato Skyrim ima to svojstvo igre gdje ni ne primjetiš to zbog 100 drugih komponenti koji paket čine fenomenalnim.

A isto tako ne vidim da je cijena nečije kartice direktno vezana koliko je grafika toj osobi važna. Pa ja i dan danas igram Diablo 2, Pharaoh, Heroes of might and maigic 3 i hrpu drugih staaaarih igara, zato jer su odlične. Tako da ne vidim da ti je logika baš primijenjiva u svim slučajevima.

Isto nemozes reci da nebi volia da se DII moze igrat u vecoj rezoluciji od 800*600.{#}{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
doktor1 kaže...
Penryn kaže...
doktor1 kaže...

Meni grafika nije bitna.

Odnosno, bitna mi je samo u onoj granici da ne moram sad igrat igru na extra low detaljima. Ali da sad idem razbijat glavu zbog malo 'mutnijih' tekstura ili gubit dane na modove, fontove, i ostale pixke ma... - no way! 

Zašto si kupio GTX560!? Za igranje na medium detaljima ti je dosta i neka grafička kartica koja je kakvih 1000 kuna jeftinija od tvoje!

Istina da teksture nisu "top-notch", ali ono su detalji na 4870 grafičkoj (pretpostavljam da nisu na full), jer meni na 6950 na ultra ne izgleda tako (imao prije 4850 i znam da je na njoj izgledalo tako zamuljano).

Definitivno nisu tako zamuljane. Priznam nisu niti blizu onih HD tekstura, ali nisu niti tako loše.

Iskreno nekad me zna naživcirati dok dođem blizu pa vidim zamuljano, ali bitnije mi je da ide stalno oko 60fps-a.

Ono što me živcira je problem sa zvukom (kojeg sam nekako riješio) i da mi je igra postala već dosta lagana (na master težini). Level 33 i u melee combatu više mi ni ne mogu blizu, jedino me još magičari mogu "slistiti", ali popijem par "resistent" potion-a, pa i to onda ide bez problema

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
The Elder Scrolls V: Skyrim

Jučer izlazim van iz Riverwood tradera jer sam kod njega prodavao nek stvari kad ono nemogu napraviti fast travel jer je neprijatelj blizu. Odmah sam skužio što se dašava i pogledao u zrak kad tamo zmaj leti. Tak se ja borim s njim i nakraju iznenađenje, moj lik se zavuče na zmaja i napravi onaj specijalni napad. Baš sam se iznenadio jer nisam znao da se to može napraviti i zmaju.

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
skank666 kaže...

doktor je puko!

Idem kod doktora popodne {#}

dado2202 kaže...

Level 33 i u melee combatu više mi ni ne mogu blizu, jedino me još magičari mogu "slistiti", ali popijem par "resistent" potion-a, pa i to onda ide bez problema

Da. I ja sam 33 lvl i One hand mi je na 100, Heavy armor na 88 i jedino magičari mi mogu nešto!!

Očito Bethesda nije zamislila da igraš baš "po svojoj volji" Odnosno da sve ulažeš u dve stavri, Heavy Armor i One Hand kao šta sam ja! I pitam se. Lvl cap je 50, (88, hm...) ja sam na nekih 80% igre i toliko sporor napreduje po lvllima da neznamdali ću vidjet kakv 45 ili 50 lvl. A vjerovatno smithing i enchantig dižu lvl, ali to ne koristim.....

Btw, korištenjem fast travela vjerovatnost pojave zmaja se povećava poprilično. Ja ga en korisitm, ali prijatelj koji je na lvl 16 kaže da ga zmajevi napadaju konstantno. Ja sam možda u 130 sati igre ubio kakvih 11 zmajeva

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 11:45 (doktor1).
15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
doktor1 kaže...
Penryn kaže...
doktor1 kaže...

Meni grafika nije bitna.

Odnosno, bitna mi je samo u onoj granici da ne moram sad igrat igru na extra low detaljima. Ali da sad idem razbijat glavu zbog malo 'mutnijih' tekstura ili gubit dane na modove, fontove, i ostale pixke ma... - no way! 

Zašto si kupio GTX560!? Za igranje na medium detaljima ti je dosta i neka grafička kartica koja je kakvih 1000 kuna jeftinija od tvoje!

Istina da teksture nisu "top-notch", ali ono su detalji na 4870 grafičkoj (pretpostavljam da nisu na full), jer meni na 6950 na ultra ne izgleda tako (imao prije 4850 i znam da je na njoj izgledalo tako zamuljano).

Definitivno nisu tako zamuljane. Priznam nisu niti blizu onih HD tekstura, ali nisu niti tako loše.

Iskreno nekad me zna naživcirati dok dođem blizu pa vidim zamuljano, ali bitnije mi je da ide stalno oko 60fps-a.

Ono što me živcira je problem sa zvukom (kojeg sam nekako riješio) i da mi je igra postala već dosta lagana (na master težini). Level 33 i u melee combatu više mi ni ne mogu blizu, jedino me još magičari mogu "slistiti", ali popijem par "resistent" potion-a, pa i to onda ide bez problema

Pa normalno da ti je igra prelagana kada na 33 lvl imaš Dragonplate Armor i Daedric Weapons, jer si koristio moguće exploite kao i većina igrača ovdje uključujući i mene osobno. Za taj lvl je predviđeno da si još u Orcish Armoru zato se nemamo što žaliti.

A svatko tko ima GTX560 a kaže da mu grafika nije bitna debelo masla jer bi inače imao gt440 ili nešto slično, ta nije kupio tu grafu da na njoj igra tetris.

To je tako i nema se šta raspravljat onima s high end grafama će naravno uvijek biti najvažnija grafika u igri, dok će onima s low i med end grafama najvažnija biti optimiziranost.

17 godina
mislav_01 kaže...

Meni je grafika nekad bitna, priznajem. Ali recimo texture u RAGEu su me ras*izdile dok u Skyrimu nisu. Zašto? Zbog toga što unatoc objektivno lošijim teksturama čitav je paket fenomenalan. Atmosfera je vrhunska i nekako ni ne primijetim loše teksture kad sve izgleda toliko imersivno. Za razliku od RAGEa gdje je jedina pozitivna stvar "dobra" grafika. Skyrim ima to svojstvo igre gdje ni ne primjetiš zbog 100 drugih komponenti koji paket čine fenomenalnim.

A isto tako ne vidim da je cijena nečije kartice direktno vezana koliko je grafika toj osobi važna. Pa ja i dan danas igram Diablo 2, Pharaoh, Heroes of might and maigic 3 i hrpu drugih staaaarih igara, zato jer su odlične. Tako da ne vidim da ti je logika baš primijenjiva u svim slučajevima.

Kada ti vidim konfiguraciju i komentar da ti je grafika nekad bitna...WTF GTX580 plus čudesa??? Ajde makar nisi sa tom konfiguracijom napsao da ti grafika nije bitna!! {#}

E vidiš meni je uz par tweakova Rage dobio bolji izgled, ali tamo mi nisu smetale zmuljanije teksture jer je tempo igre drastično brži - pucačina, sjedi u buggy gas do lokacije i pokolji sve šta je živo u brzom tempu! Dok je Skyrim drugo, lutanje otvorenim zavičajom, istraživanje, blejanje dva zmaja di se kolju itd

@zrimo

Ja imam Blades Armor pa baš i ne ubija težina.....

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 11:56 (doktor1).
14 godina
zrimo kaže...

Pa normalno da ti je igra prelagana kada na 33 lvl imaš Dragonplate Armor i Daedric Weapons, jer si koristio moguće exploite kao i većina igrača ovdje uključujući i mene osobno. Za taj lvl je predviđeno da si još u Orcish Armoru zato se nemamo što žaliti.

A svatko tko ima GTX560 a kaže da mu grafika nije bitna debelo masla jer bi inače imao gt440 ili nešto slično, ta nije kupio tu grafu da na njoj igra tetris.

To je tako i nema se šta raspravljat onima s high end grafama će naravno uvijek biti najvažnija grafika u igri, dok će onima s low i med end grafama najvažnija biti optimiziranost.

Pricaj ti,GT440 potegne bez AA na ultra sve u kombinaciji sa quadom na finoj rezoluciji.AA najvise uz FXAA jede perfomanse.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 12:56 (DrNasty).
16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
NightShadow kaže...
Bravo za vas! Uživajte.

Nezna m  ko te naljutia ali ima nas koji smo super zahvalni tvojim modovima i igra sad izgleda fantastično a dječicu nemoj slušati oni neznaju još kako pravilno čarape okrenuti.......samo ti nastavi sa odličnim radom i nedaj se izbaciti iz takta.........thumbs up

So say We All
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 12:57 (DrNasty).
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Taj Athlon x2 nemoze nahranit HD 6850 nikako.Ja sam se preporodio kad sam presao na X4 procesor.Proc ti je botleneck,dakle nije problem ni u driverima i ni u grafi.Kupi Quadcore,must have za high end gaming danas.

Ma znam ja to ali kažem ti u čemu je problem ubodem staru gt 9600 i radi normalno znam da je cpu na izdisaju ali sad trenutno nemam para za još jedan phenom nadams se božičnici :P

So say We All
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 12:58 (DrNasty).
17 godina
skyreeper kaže...

Nezna m  ko te naljutia ali ima nas koji smo super zahvalni tvojim modovima i igra sad izgleda fantastično a dječicu nemoj slušati oni neznaju još kako pravilno čarape okrenuti.......samo ti nastavi sa odličnim radom i nedaj se izbaciti iz takta.........thumbs up

Bože, nitko mene nije naljutio. Pa ovo je forum. Zar nesmijem reći šta mislim?

Najsmješnije su mi ove izjave da su developeri tako zamislili! NISU, tako ih je ograničio hardware od konzola!

ššššš - možda su u šumi
16 godina
neaktivan

Moja konfiguracija je ati 4870 1gb ddr5, amd 550 BE i 4 gb ddr2. Igru igram na high detaljima bez problema a na ultra mi malo steka. To mogu zato sto imam 19" monitor i max rezolucija mi je 1280x1024. I koristim modove da bude ljepše jer mi je uživancija igrat se sa boljom grafikom. Još mi je ovo skok jer sam prije ove igrice prešao Might & Magic VII. hihi old school

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
zoharbizo kaže...

Isto nemozes reci da nebi volia da se DII moze igrat u vecoj rezoluciji od 800*600.{#}{#}

ti znaš da postoji mod za igranje d2 u puno većim rezolucijama?

LoL East server, nick Skullscar, main champ: only cute ones
15 godina
neaktivan
skyreeper kaže...

Po tebi su forumaši koji preferiraju igrivost djeca, a ovi šta grafiku i traže thumbs-up malo stariji?? WTF {#}

14 godina
skullscar kaže...
zoharbizo kaže...

S obzirom da ga nisam dugo igrao neznam.Informiraj me na PP.{#}

17 godina
protjeran
doktor1 kaže...

Nisam na slomu živaca! Nemam razloga biti nervozan. Totalno sam smiren i samo komentiram debilanu koju ljudi govore! Čekam da mi draga napravi ručak pa idem gledat film.

I kolega iznad mi je odlično poslužio za primjer "developerske zamisli igre"

Da oni su zamislili da igra izgleda kao gornja slika i toga se treba držat. A to šta donja slika ima 1024x1024, (da samo toliko veće teksture plus osvjetljenje) izgleda 100 puta bolje nema veze.

¸e sad ću nanovo instalirati sve modove redom, detaljno po uputama i ne dobijelim rezultat sa donje slike bit ću stvarno pissed of.

''how yes no''
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 13:06 (Danny_HR).
17 godina
protjeran
thesekiman kaže...
mierda-del-torro kaže...

šetnjom

Jesu ti te isprane texture od uvijek takve ili si stavljao neke modove pa ti je nakon toga došlo?

izgleda greška kod modiranja

''how yes no''
16 godina
neaktivan
mp93 kaže...
skyreeper kaže...

Po tebi su forumaši koji preferiraju igrivost djeca, a ovi šta grafiku i traže thumbs-up malo stariji?? WTF {#}

Ne nisam to mislio,btw on o tome nije pisao ja više pratim ovaj therad nego sudjelujem ali isto umerem od smija kad ljudi počnu pričati ajme prelagana je igra ,ajme zašto mijenjati grafiku ako je tako tim napravio i htio prikazati i blablabla.............znam da ljudi imaju pravo na komentar ali isto tako neko govore o sebi a ne u globalu,ako ti nešto nevalja nemoj kritizirati druge i nametati svoje mišljenje (češk po glavi i promislim kako idem u dubiozu :P).............ima more igara ko voli nek izvoli i to je to :)

So say We All
17 godina
skullscar kaže...
zoharbizo kaže...

u vecoj rezoluciji ali teksture i dalje male :) imas osjecaj da nekoliko piksela trckara uokolo :)))

BTW

glede osvjetljenja, to je cisto subjektivno i svako voli na svoj nacin

npr. ja imam vec staru kantu i sva ova nova cuda nemre prozvakat tak da razno razni postprocesinzi oko osvjetljenja kod raznih magija i sl. jako narusavaju igrivost, al daleko od toga da nisu mogli za PC napravit vece teksture

AFAIK svaka tekstur je u biti "mapa" ili niz iste slike na razlicitim rezolucijama i zbilja neznam zakaj im je bio problem ne dodat jos jednu od 1024x1024, jer tak i onak igra uzme manju ako nemoze prozvakat vecu, kaj ne?

15 godina
thuglife kaže...
pirat01 kaže...

Koja je fora sa strelom u koleno?

Gdje ti živiš zadnjih dva tjedna?

Daleko od skyrima i novijih igara.. samo vidim da je net pun toga, pa sam dosao da pitam, @doxy nice :D

dakle?

Човек је човеку одувек био вук / А вук вуку никад човек јер не мења ћуд..
17 godina
neaktivan
zrimo kaže...

Sry, ali to nije exploit. Grind ajde i još k tome nebalansirano lagan i jak, ali svejedno na kraju krajeva legalan.

zrimo kaže...

Jednostavno (nekad) nije istina. Grafika meni spada u grupu: koga nema bez njega se može/mora.

Kad se ima s čim tjeram sve na ultra i još nabacim koji mod ako postoji. A kad više nema mogućnosti onda se igra i na nižim postavkama i rezolucijama. Dok god nema štekanja nema ni problema.

A to što netko ima dobru novu grafičku ne znači da je automatski lud za grafikom. Recimo ja grafičke kupujem u razmaku od oko 3-4 godine a procesore još rjeđe. Uostalom i7 nisam kupovao zbog igara već jer mi treba za rad u određenom softveru s kojim se jednojezgreni Athlon na 2GHz više nije mogao nositi.

Zato slobodno računajte i na to da će za godinu, dvije nečija grafička biti šrot a ne zvijer. Pa je svejedno mnogi ne će mijenjati nego će je koristiti dok god bude bar nekako tjerala.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
17 godina
protjeran

o vraže poj s vragom. (vrag=catalyst)

instaliran injfx od doktora i njegove ini postavke v2.2 (bez ostalih modova)

razlika između mipmap detalja prva slika je high performace druga quality.

sad sve ima smisla

''how yes no''
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 14:02 (mierda-del-torro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
 Bravo za vas! Uživajte.

Pa dobro brate, što se pjeniš uopće? ; ) Imaš hrpe zahvala i thumbupova i neki se veseljak pobuni a ti odma popi*ditis : ) Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ima ljudi koji se ne kuže u modanje, ili imaju slabe kompove ili misle "ma dobro je i ovako" - i je ali zašto ne bi bilo i bolje, ako netko ima vremena i volje. 

17 godina
neaktivan

Ekipa, kad koristim onaj Skyrim 4GB ne mogu koristiti Steamov overlay. Se može to kak srediti ili tako ostaje?

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ekipa, kad koristim onaj Skyrim 4GB ne mogu koristiti Steamov overlay. Se može to kak srediti ili tako ostaje?

Što će ti taj overlay? Meni se čini da upravo on stvara probleme glede rušenja. Kada intenzivno skidam screenshotove preko Steamove aplikacije za screenshotove, igra se zna smrznuti na par sekundi, i onda kad proradi nakon par minuta se sruši. Inače tog belaja je bilo i u AA3.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded ----- Iron Within, Iron Without!
15 godina
neaktivan

Kad hocu da pozovem Odohaviona i isplaim ovaj Call Dragon nista se ne desava, gdje grijesim,  ili je Bug  ?

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Što će ti taj overlay?

Treba mi. :)

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
17 godina
dzelo kaže...

Kad hocu da pozovem Odohaviona i isplaim ovaj Call Dragon nista se ne desava, gdje grijesim,  ili je Bug  ?

Pa reko je da ce doci ako bude u prilici, tako da ne vjerujem da ce se odazvat svaki put...

Truth in engineering.
17 godina
Thorien Kell kaže...
doktor1 kaže...
 Bravo za vas! Uživajte.

Pa dobro brate, što se pjeniš uopće? ; ) Imaš hrpe zahvala i thumbupova i neki se veseljak pobuni a ti odma popi*ditis : ) Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Ima ljudi koji se ne kuže u modanje, ili imaju slabe kompove ili misle "ma dobro je i ovako" - i je ali zašto ne bi bilo i bolje, ako netko ima vremena i volje. 

Joj!!! Nisam popi*dio!! Napiso sam osvrt na dizajn igre i komentare u vezi "developerskih zamlsli". DAMN, nemože čovjek ni da se osvrće {#}

Danny_HR kaže...

Makni 4GB i stavi Large Address Aware

ššššš - možda su u šumi
14 godina
doktor1 kaže...
Jonja kaže...
doktor1 kaže...
NightShadow kaže...
doktor1 kaže...
big_guy kaže...
doktor1 kaže...

Neda mi se čitat al nekako mi se čini da si na slomu živaca.

Nisam na slomu živaca! Nemam razloga biti nervozan. Totalno sam smiren i samo komentiram debilanu koju ljudi govore! Čekam da mi draga napravi ručak pa idem gledat film.

I kolega iznad mi je odlično poslužio za primjer "developerske zamisli igre"

Da oni su zamislili da igra izgleda kao gornja slika i toga se treba držat. A to šta donja slika ima 1024x1024, (da samo toliko veće teksture plus osvjetljenje) izgleda 100 puta bolje nema veze.

Koji je mod ta donja slika, ima li netko link?

17 godina
scipion kaže...

Koji je mod ta donja slika, ima li netko link?

To je jaaaako puno modova i setup

ššššš - možda su u šumi
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TES V: Skyrim - Modding
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice