Ljudi, nakon prvog napada zmaja na početku igre, izabrao sam stranu onih koji se bore za slobodu Skyrim-a, i nakon toga, nitko mi nije ponudio nikakve specijalizacije, niti da biram klasu.
Jel to moguće?
Već sam level 4 i samo lutam okolo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudi, nakon prvog napada zmaja na početku igre, izabrao sam stranu onih koji se bore za slobodu Skyrim-a, i nakon toga, nitko mi nije ponudio nikakve specijalizacije, niti da biram klasu.
Jel to moguće?
Već sam level 4 i samo lutam oklo.
Što to nisi izabrao na početku igre?
Klasu si izabrao, sad lutaj, istražuj, odrađuj questove... Inače, ti kojima si se pridružio zovu se Stromcloacksi.
Svaka cast :) I ja imam plan doci do toga,ali trebat jos dosta vremena. @imutak
Jel to moguće?
Već sam level 4 i samo lutam oklo.
Što to nisi izabrao na početku igre?
Klasu si izabrao, sad lutaj, istražuj, odrađuj questove... Inače, ti kojima si se pridružio zovu se Stromcloacksi.
Samo sam rasu izabrao, ništa drugo.
kak postanes vukodlak?
Moraš se pridružiti Championsima i obavljati questove za njih.
mislis, Companionsima?
ako uopce ima toga.. i ja sam tek poceo, izabrao klasu i naisao na neka kamenja di biras koji skillove ce ti se brze razvijat (kao da biras klasu, skoro na isto dodje). al ima jos neceg? sad ni meni nije jasno
ako uopce ima toga.. i ja sam tek poceo, izabrao klasu i naisao na neka kamenja di biras koji skillove ce ti se brze razvijat (kao da biras klasu, skoro na isto dodje). al ima jos neceg? sad ni meni nije jasno
E da, to mi je i frend rekao, da je kod kamenja nekakvih nešto birao. Ja na to nisam naišao.
Ajd nisam jedini koji je fulao rasu-klasu. Od početka sam igrao Breton-Warriora, dizao 2h perkove... Naknadno sam pročitao da su Bretoni rođeni mageovi, pa sam tek na 10-om lvl otišao u školu magije i sad kombiniram, castam spellove na lakšim fajtovima i dižem skill, a ak je žešća frka uzmem steel armor i 2h.
kako znas koji je mac 1 hand a koji 2 hand, osim onih ocitih sto se vidi po slici? jer vec me oni prvi macevi na pocetku zezaju, equipam i onda skuzim da nece da nosi shield uz njih, a onda equipam jos 1 mac i lik fura lagano 2 komada. ne kuzim uopce
morao si... fulao si ih :).. uglavnom vrati se nazad ili ih nadj negdje drugdje. ova prva kamenja su ti pokraj puta kad ides prema onom prvom selu s onim tipom, plavim. uglavnom, tik do rijeke su.. malo prije nego te napadnu vukovi, ne znam kako da ti bolje objasnim
nemas nikakvih klasa, sve je skill based.
biras rasu s kojom igras to je to, svaka rasa ima druge bonuse.
to kamenje o kojem pricas ti sluzi za brze treniranje određenog skilla ili ti daje određene bonuse na helath/manu/staminu ili skill tipa speech/lockpicking...
dakle, sve sto trebas je pocet radit nesto. uzmi luk i strijelu i sto vise gađas protivnike, to ti se vise razvija taj skill. ako uzmes dvorucno ili jednorucno oruzje, razvijat ces skill sa njime... sto vise razvijas skillove, dobijas exp kojim se levelas. kad dobijes level, onda si dodatno pojacavas određeni skill koristeci skill point (izgledaju kao zvijezđa)...
brzo ces skuzit
ups, ja sam uzeo onu neku macku a planiram od njega napravit nekog assasin/warriora/ s kojim fireballom ili nesto tako... valjda se nisam zajebo
kako znas koji je mac 1 hand a koji 2 hand, osim onih ocitih sto se vidi po slici? jer vec me oni prvi macevi na pocetku zezaju, equipam i onda skuzim da nece da nosi shield uz njih, a onda equipam jos 1 mac i lik fura lagano 2 komada. ne kuzim uopce
opremas se na nacin da koristis M1 (lijeva tipka misa) i/ili M2 (desna tipka). dakle ako na neko oruzje ili stit ili magiju kliknes M2, to znaci da ti to oruzje ili stit ili magija ide u lijevu ruku (pisat ce ti L sa strane). ako na spell/oruzje/stit kliknes M1, ide u desnu ruku (pisat ce ti R sa strane).
ako koristis dvorucno oruzje pisat ce ti LR.
najlakse ces skuzit koje je jednorucno, koje dvorucno po kolicini stete koje rade. jednorucna rade u prosjeku 10, dvorucna 30+
Sad sam uradio prilican "exploit" ali nisam mogao odlit. Naletio sam na troll-a u sumi, odvukao ga do ovece kamencuge. Posto mi je Archery/Block/Heavy Armor prilicno krzljav, popnem se na kamen i gadjam trola strelicama kad mi pridje marnem ga s FUS i skocim s kamena, dok on sidje okolo ja ga gadjam kad mi pridje FUS i skocim na kamen. Kad ga dovedem na LOW HP odaberem svoj Two Hander i Blockam koristeci istu taktiku skoci/popni se dok ja nepadnem LOW HP a on se regena brzo na full pa opet pici strelice/block/strelice/block. Krenuo sam se natezat s njim padao je mrak evo svice zora
Jednoručno oružje je ravno, okomito, a dvoručno ti je nakošeno....
Jednoručno oružje je ravno, okomito, a dvoručno ti je nakošeno....
Jednoručno oružje se drži u jednoj ruci, a dvoručno u dvije ...
Kakva poza
(slika1)
Novi User Interface (UI)
(slika2)
E to je ono sto mi treba. Ovaj default je prilicno odvratan, daj link
Da samo sto je slika2 nazalost mockup, ekipa se trudi al navodno je zbunjujuc taj interface. Pratim to na sluzbenom forumu gdje se okupila moderska ekipa iz prijasnjih igara. Uglavnom let's hope da ce bit neki UI overhaul.
Ja ne mogu vjerovati da sam opet zapeo..I to opet (najvjerojatnije) zbog blesavog buga. Ukratko, radi se o djelu 'the ratway warrens'. Kad dođem do vratiju onog starca, i tamo pokucam, prije nego što uspijem pročitati što je rekao (btw. uopće mu se ne čuje glas), odmah mi izbaci ponuđene rečenice. I kad odaberem (bilo koju), starac opet bez glasa i opet prebrzo da bi se pročitao kaže svoju, i pusti me da uđem unutra, ali opet, ne mogu ući. Stišćem E do besvijesti, ali opet bez koristi...Pa koji vrag?
Evo napokon riješio companionse.. Očekivan kraj, al svejedno mi je bilo drago.. :)
Nekoliko puta sam spomenuo što i kako igram, al evo ponovo ću.
Dakle, igram uglavnom 2H. Sada koristim oružje dobiveno od Companionsa ono posebno, ne onaj skyforge shit :)
Usputno koristim healing kojega sam digao na 30 (veoma, veoma korisno) te destruction na 40. 19 sam level i rulam. Napokon sam pustio pomoćnicu da se odmori, živa je i zdrava. :)
Evo par SS-ova.
btw. knjige u igri su stvarno zanimljive, već sam pročito 2-3 a jedna je bila o Oblivion krizi i velikom heroju od Kavatcha. :)
@ACCS
Prekratka!? Ja sam level 19 a nisam ni izašao iz whiterun-a, a ti se žališ na manjak sadržaja. Igramo li mi istu igru?
Nemam pojma, mora da je moja puna bugova.
Ja sam već skoro pa završio sa main questom, napravio i questove iz Collegea, i dosta sa strane. Meni je prekratka, neznam jeli si igrao Morrowind i Oblivion, to znači duga igra.
Igrao sam i jedno i drugo, al da ti kažem Oblivion imam podjednak ili čak manji broj dungona i qustova.
U Skyrim-u se trebaš malo više potruditi da pronađeš quest, al kad se potrudiš, vjeruj mi ima ih na svakom kutu.
Da vjerojatno je to, čini mi se da neću ni završit igru nego ću napravit novog lika.
EDIT: @Riker Skini BSAUnpack ovdje http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=3117 Pokreni ga, nadji direktorij od igre. Odi u Data, i selektiraj file nazvan "Skyrim - VoicesExtra.bsa"
(ako koristis steam onda ce ti bit u "C:\Program files (x86)\Steam\steamapps" i onda pod tvojim imenom )
Stisni extract all, u data direktorij, isti direktorij gdje se nalaze voicesextra.bsa ...
Trebalo bi biti sad extra direktorij u tom data folderu (\Data\sound\voice\skyrim.esm\maleuniqueesbern\)
To je to, trebalo bi ti raditi.
Ja ne mogu vjerovati da sam opet zapeo..I to opet (najvjerojatnije) zbog blesavog buga. Ukratko, radi se o djelu 'the ratway warrens'. Kad dođem do vratiju onog starca, i tamo pokucam, prije nego što uspijem pročitati što je rekao (btw. uopće mu se ne čuje glas), odmah mi izbaci ponuđene rečenice. I kad odaberem (bilo koju), starac opet bez glasa i opet prebrzo da bi se pročitao kaže svoju, i pusti me da uđem unutra, ali opet, ne mogu ući. Stišćem E do besvijesti, ali opet bez koristi...Pa koji vrag?
Prošao sam taj dio, taj starac nema glasa sve do kraja questova s njim ali može se pretrpit (možeš uključit i subtitles ali i oni prebrzo nestanu)...
Uglavnom sam malo šarao okolo te tamnice, ispod ima jedan level i kad sam se vratio su vrata bila otključana i otvorena pa brijem da je on meni rekao da pričekam da otvori a nisam čuo kad nema glasa...
Nakon toga pričaš s njim da ne znaš šta ti govori i moraš ga pratit do Riverwooda ali neće da krene, otišao sam sam do riverwooda fast travelom i tamo ga nije bilo, ona ženska se naljutila što sam ga ostavio samog i rekla da se vratim po njega, međutim kad sam se vratio ga više nije bilo i nekoliko sati kasnije sam se sjetio provjerit riverwood i bio je tamo živ i zdrav, čekali me da se pojavim
Imaš fix za to na googleu, to je čest problem očito.
EDIT: ah, vidio sam da je već odgovoreno, sry.
mod?
mod?
???
Šta za sjedenje ?!? LOL
Ako to pitaš, dođi do stolice i stisni tipku E. Ali prije moraš modat tipkovnicu!!
Uradio sam kako je rečeno, ali stari ne otvara vrata. Pa ne mogu ga čekati 5 minuta da otvori ta vrata...btw. nikakav fix ne mogu naći za to na googleu..
EDIT: toliko sam lud oko toga, da sam išao upisati šifru za prolaženje kroz zidove. I prođem ja lijepo kroz ta vrata, i taj starac stoji na vratima koja su zaključana lancima, on gleda uokolo, ja stisnem E pokušavajući govoriti s njim, on i dalje gleda i gleda. I onda sam popizd...počeo ga mlatiti, kad odjednom skoči neka vatrena žena i počne bacati vatrene kugle na mene. Kako sam imao uključenu šifru za neranjivost, nije mi ništa mogla. Kako god, ubio sam nju i pokušao sam ubiti starca, ali on i dalje živ. Ovi bugovi me jednostavno izluđuju i izbacuju iz toka priče...Ukratko, uništavaju mi doživljaj.
Kakva poza
(slika1)
Novi User Interface (UI) *ne moj
(slika2)
Odakle ovaj UI ?