Ovdje se prerano skace na zakljucke o igri u kojoj niko nije presao niti level 20. A svi vec imaju jasno formirane stavove o tome kako je igra odlicna/grozna i spremni su ih braniti zivotima!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Rano je davati definitvne ocjene ali igra je rađena za ljude koji vole Elder scrolls primarno i to je dobro, ima svoju publiku...Nije rađena da uzima kolač Wow-u, što je dobro
Ja sam vam pravi primjer igraca wow-a , sta me privukla jednostavnost,grafika,dizajn i sve
Ako se meni ova igra svidi imate ce zasigurno uspjeha ( tako je bilo i sa gw2,u pocetku su naravno igrali svi gw2 jer je nova ali svi su se vratili na wow)
Ovakvi su mi najjaci sta brane igricu ako neko kaze negativne komentare ko da im je to izvor zarade za kruh, ako nevalja nevalja i tocka to je njegovo misljenje zato i je tema da se o tome prica
Ova igra nije namijenjena za Wow publiku
100 % se slazem,ESO nije namjenjen mmorpg igracima
ESO je izvrstna nadprosjecna sp+co-op+mp igra , oni sto vole konceptualno SW TOR,sigurno ce obozavati i ESO
jel igra itko aldmeri dominion frakciju a da je low level do levela 12
ima nas dvojica i premalo nas je za ovih par dungeona sto ima na otoku a kad uzmemo dva random lika lete po dungeonu ko muha bez glave i naravno crknu
nick u igri mi je george-costanza pa ili mi se tu javite ili u igri dat cu vam adresu od tsa da probam kako bog zapovijeda te dungeone
e *ebga tonči al fulo si ceo fudbal
to uopce nisu problemi ESO-a.
Kakav je moj dojam o igri možda najbolje govori da sam se ulogirao ovaj drugi vikend..
.. i odmah izlogirao.
e *ebga tonči al fulo si ceo fudbal
to uopce nisu problemi ESO-a.
Ja ne vidim problema ESO-a, osim cijene onima koji nemaju za to. Tako da...
Da preskočimo malo raspravu WoW je ovo i ono jer je svakako chat u ESO u spamu s tom pričom s argumentiranim razlozima ili ne ili da ipak nastavimo po starom što više o WoW što manje o igri koju komentiramo :). Ko da im Blizzard plaće daje pa životom godinama brane igru koja je postala odavno (realno od Cate) kontinuirano na repeat :) obaveza s istim daily questovima i ogromnom količinom hejta u community-ju a ne zabava (sad će me popljuvat garant :)).
Probaću dati još par informacija iz bete za ekipu koja razmišlja o kupovini igre.
Grafika je impresivna i bar meni sve funkcionira odlično na high detaljima, nekog velikog osjetnog lagga nije bilo (igrao sam skoro od starta ove bete), dosta Questova je ubagirano ali nakon valjda tisuću reporta odjednom "prorade" ili ne, zatim UI je jako zanimljiv treba vremena da se navikne ali u koncu nije tako ni loš nakon par sati igranja, mini mapa mi je nedostajala neviđeno jer je nema - postoji standardna ES navigacija (ako znate na što mislim) ali ipak moraš malo više puta za razliku od drugih MMO odlaziti na main mapu što malo iritira, combat system mi je OK za sada samo imam osjećaj da je bilo nekog ability delaya (možda zbog malog lagga u nekim trenutcima), jedna od odličnih stvari je što već ponavljam kako su riješili da se svi jako lijepo vidimo sa velikom kolićinom detalja bez obzira da li je u interakciji 10 ili 100 igrača (za razliku od svih ostalih MMO što sam igrao a bilo ih je jako puno da ne nabrajam).
Dungeone još nisam probao (lvl.13 sam) jer sam se više bavio questanjem tako da bi bilo dobro da netko napiše o ovom svoje mišljenje dok je PvP ono što čini ovu igru (samo je bitan faktor da imate ekipu oko sebe sa dosta soul gemova za ress jer ako vas poderu ima da se natrčite lijepo do mjesta fighta) ali o tome poslije kada još malo analiziramo situaciju :).
Naravno da igra primarno cilja na ES igrače pa ne zove se ESO bezveze :) i mislim da će ovo biti najispoliraniji MMO u startu ever i evo ja bi je definitivno uzeo i posvetio svoje slobodno vrijeme ali iskreno ne vrijedi suba (nije do love nego je do realne procjene zato i igram betu) pa odustajem dok ne skuže f2p model tj. mikrotransakcije. O ovom je dosta ljudi komentiralo noćas na chatu i naravno mišljenja su podjeljena, dosta ekipe tvrdi da sub povećava kvalitetu a ta priča nakon GW 2 kod mene ne prolazi :).
Da, fora je i sviranje instrumenata pa se noćas kod ubagiranog questa napravio jedan mali orkestar od sto ljudi :) super scena :):):).
Nadam se da sam bar malo pojasnio neke primarne detalje oko ESO pa da čujemo i ostale.
ESO je izvrstna nadprosjecna sp+co-op+mp igra , oni sto vole konceptualno SW TOR,sigurno ce obozavati i ESO
Slažem se sa svima, osim izjavom da je ESO izvrsna natprosječna igra. Ja bih rekao da je prosječna.
Sigurno nije za MMORPG publiku, ali bojim se da nije ni za Elder Scrolls publiku.
U odnosu na npr.Skryim, svijet je potpuno statičan kao i u SWTOR-u. NPC-evi stoje i nemaju "svoj život". Igrač nema slobodu kretanja po svijetu jer je ograničen levelom, a izgradnja lika mu je djelomično ograničena odabirom klase. Borba nije "free aim" nego je u stvari "tab-target" sa "soft lock-om" i nema nikakav impakt. Grafika je lošija od vanilla Skyrima. Osim pričanja sa "Quest giverima", interakcija sa NPC-evima je nepostojeća.
Isto tako, igra nije ni za hardcore PVP igrače. Jedini oblik PVP-a je Cyrodiil. Ako netko želi igrati samo PVP i ne zanima ga PVE, bit će u problemima jer neće imati niti približno dovoljno "SkyShardova" tj. skill-pointsa koji se skupljaju po svijetu, u odnosu na PVE igrače.
uđoh u igru, vidjeh nema ništa novo.. sve questove imam riješene osim onih koji se ne mogu riješiti, cyrodill zatvoren.. nothing to do
Moje misljenje vezano za The Elder Scrolls:Online online pa ovo sam vec negdje vidio mozda cak u gw2 malo mi je slican sistem igranja mada ljudi imaju drukacija misljenja osobno mislim da ova igra ne zavredjuje da se za nju odvoji 59€ brzo ce ona prijeci u f2p model
Slažem se sa svima, osim izjavom da je ESO izvrsna natprosječna igra. Ja bih rekao da je prosječna.
Sigurno nije za MMORPG publiku, ali bojim se da nije ni za Elder Scrolls publiku.
U odnosu na npr.Skryim, svijet je potpuno statičan kao i u SWTOR-u. NPC-evi stoje i nemaju "svoj život". Igrač nema slobodu kretanja po svijetu jer je ograničen levelom, a izgradnja lika mu je djelomično ograničena odabirom klase. Borba nije "free aim" nego je u stvari "tab-target" sa "soft lock-om" i nema nikakav impakt. Grafika je lošija od vanilla Skyrima. Osim pričanja sa "Quest giverima", interakcija sa NPC-evima je nepostojeća.
Isto tako, igra nije ni za hardcore PVP igrače. Jedini oblik PVP-a je Cyrodiil. Ako netko želi igrati samo PVP i ne zanima ga PVE, bit će u problemima jer neće imati niti približno dovoljno "SkyShardova" tj. skill-pointsa koji se skupljaju po svijetu, u odnosu na PVE igrače.
eto tako nekako i ja sumiram sve to. to ima u nazivu Elder Scrolls ali to nije TES...po svim mehanikama,jednostavno nije.
mozda su se s combatom trebali više odvažiti,da baš bude free aim,i high risk high reward. ovako je jednostavn ispod prosječan combat za 2014tu
brzo ce ona prijeci u f2p model
daj Boze
A koji je to f2p model? Sa mikrotransakcijama na svakom koraku...
A TES Online je nesumnjivo bolji od GW2....GW2 me od starta odbio....Ako je bilo hypea onda je to za GW2
TESO je bolji i od GW2 i od SWTOR, to sigurno...A i više mi se svidio od vanilla Wow-a kad sam ga kretao igrati a igrao ga skoro 2 godine...
Ma vrijeme ce pokazati svoje evo npr sto se tice wow-a i preplate to ti vise nije problem posto dosta igraca placa sa goldima a danasu wowu mozes nafrmati 5-6k golda a da se ne pomaknes iz grada
sad igrajući betu došao sam do jednog zaključka
ova igra je ustvari jako teška. ako ne paziš i protiv dva obična npc si ubijen.
smeta me jedna stvar igram quest naravno zbuga se ne dodje glavni na kraju ili tako nesto taj quest preskočim igram dalje al počinjem sve više zaostajat sa levelima za npcijevima tipa ja sam lev 8 a oni lev 11 vratim se da porjesavam questove koji su ostali al oni su i dalje zbugani. nnastavljam igrat dalje al to postaje hardcore umro sam valjda vec 100 puta svu lovu sam vec dao na popravljanje.
premalo expa se dobiva od klanja npc sve sam zaklao na sto sa,m naisao valjda i sve one glupe rakove na plaži
sad imam 3 questa koja su zbugana
1. defeat melanie a melanie kurva nece doc
2. help nekom do zakolje deadru deadre ni za pomoć
i imam sad 3 neka bossa za ubit koje nema sanse da ubijem jer me one shootaju i sad neznam više što ću
6FT6X4EJHAH57J4PHD6G
meni nije ni najmanje teška.. ja počistim 3 obična moba bez ikakvih problema. ne radim to inače, ali ako ih slučajno potegnem, imam i aoe skillove i heal
čak sam i nekog elite bossa uz pametno kite-anje zabio.
meni nije ni najmanje teška.. ja počistim 3 obična moba bez ikakvih problema. ne radim to inače, ali ako ih slučajno potegnem, imam i aoe skillove i heal
čak sam i nekog elite bossa uz pametno kite-anje zabio.
ma nisam rekao da je nemoguce al ako naletis na bossa kao ja koji se sastoji od dva npc s tim da je jedan sorc a drugi neki macevalac ja lev 8 oni lev 11 krepas miljardu puta. to je tesko ovo kitanje je uobicajeno plus dodganje koliko stamina dopusta
sta nitko ljudi ne pegla aldmeri dominion????
Fulao si vikend, mislim da ne igra puno ljudi. Ako igraju, moguce da su na drugim frakcijama. Prije 3 tjedna smo svi igrali... Onda smo skuzili kakva je igra, ja sam ovaj vikend na wildstar i dodjem na temu vidjet jel se sta bitno promijenilo/poboljsalo... Ne viim da je netko spomenuo bitne pomake.
Fulao si vikend, mislim da ne igra puno ljudi. Ako igraju, moguce da su na drugim frakcijama. Prije 3 tjedna smo svi igrali... Onda smo skuzili kakva je igra, ja sam ovaj vikend na wildstar i dodjem na temu vidjet jel se sta bitno promijenilo/poboljsalo... Ne viim da je netko spomenuo bitne pomake.
ocekivati da se nesto bitno poboljsa je nerealno, jer to naprosto nije moguce. sve ono sto su mogli napraviti je poliranje igre po pitanje bugova i glitcheva jer, buduci da si makli nda, igra treba izgledat koliko-toliko bug-free da bi na filmicima izgledalo ok.
poboljsanja bi se trebala vidjeti tek kad igra izade i to nakon nekih misec dana, a i to je upitno, s obzirom da developeri imaju plan odvijanja tih stvari i sad ugurat nesto u to sto nije predvideno (npr ah) je dosta tesko i zahtjeva dodatnu radnu snagu.
Igrao sam par sati i ne znam, ništa posebno. Zabavio se jesam i ima fora stvari, ali jednostavno meni osobno ne vrijedi mjesečne pretplate. Da je kao GW2, tj. plati igru i igraj bez mjesečne pretplate mislim da bih je uzeo istog trena no ovako nema šanse.
Također jedna stvar koja me poprilično iritirala i koja mi se svako malo događala da nakon razgovora s nekim NPC-em ili nakon korištenja crafting bencha mi screen ostane ''smrznut'' i ne mogu se dalje micati. Tako da svaki puta kada se to dogodilo sam morao upisivati /reloadui, ništa veliko ali iritira kada se događa svakih 20-tak minuta. Na ostale bugove, a pogotovo one vezane uz questove nisam naletio.
Igrao sam par sati i ne znam, ništa posebno. Zabavio se jesam i ima fora stvari, ali jednostavno meni osobno ne vrijedi mjesečne pretplate. Da je kao GW2, tj. plati igru i igraj bez mjesečne pretplate mislim da bih je uzeo istog trena no ovako nema šanse.
Također jedna stvar koja me poprilično iritirala i koja mi se svako malo događala da nakon razgovora s nekim NPC-em ili nakon korištenja crafting bencha mi screen ostane ''smrznut'' i ne mogu se dalje micati. Tako da svaki puta kada se to dogodilo sam morao upisivati /reloadui, ništa veliko ali iritira kada se događa svakih 20-tak minuta. Na ostale bugove, a pogotovo one vezane uz questove nisam naletio.
Netrebaš to raditi kad ti smrzne, samo odeš na mail i odmrzniće ti se, dešava se svima s kojima sam igrao
i sta sad od 1000000 keyeva svi su samo weekend ? nista trajno ?
Netrebaš to raditi kad ti smrzne, samo odeš na mail i odmrzniće ti se, dešava se svima s kojima sam igrao
hhahah i dobijem TD što sam čovjeku pomogao, baš me zanima koji je to mulac lupio TD iako imam sumnju hehe ;)
Screen Freeze me ubio u pojam u ovoj beti, predosadno trčim cijeli vikend od npc do npc da završim questove i nisam pošteno ubio moba kako treba :).
Osim grafičkog improvementa i pvp koji je OK ovaj MMO će imati neku bazu od oko 500 tisuća subscribera i neka budu sretni ako toliko ljudi bude bilo.
Nisam imao uopće feeling ES lora, toliko statično i dosadno idi ovamo donesi to i pričaj s ovim, užas.Combat u jednom trenutku toliko jednostavno izgleda da prelazi u dosadu. :).
Sve što sam prethodno napisao i dalje stojim iza toga i odlično je da su nam dozvolili da isprobamo ESO pa da odustanem od ove zabave :):):).
Neka svojim friends i family naplaćuju sub za ovako jadnu igru. :)
Screen Freeze me ubio u pojam u ovoj beti, predosadno trčim cijeli vikend od npc do npc da završim questove i nisam pošteno ubio moba kako treba :).
Osim grafičkog improvementa i pvp koji je OK ovaj MMO će imati neku bazu od oko 500 tisuća subscribera i neka budu sretni ako toliko ljudi bude bilo.
Nisam imao uopće feeling ES lora, toliko statično i dosadno idi ovamo donesi to i pričaj s ovim, užas.Combat u jednom trenutku toliko jednostavno izgleda da prelazi u dosadu. :).
Sve što sam prethodno napisao i dalje stojim iza toga i odlično je da su nam dozvolili da isprobamo ESO pa da odustanem od ove zabave :):):).
Neka svojim friends i family naplaćuju sub za ovako jadnu igru. :)
Da mi je ovakve jajane vidjet kakvu bi oni igru napravili.......jao bruke
Svi smo mi specijalci i sposobni donositi odluku o igrama nakon sto je igramo 2-3h.
Da.