Starfield

poruka: 780
|
čitano: 264.690
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Starfield
forumaš kaže...

A dobro, pa nije svaka igra za svakoga. Nebute igrali i super 😂

Ma cekaj kad se sve malo slegne mozda se i odigra. Imam gamepass. 

Samo velim da sam od svemira ocekivao puno vise. 

Dobili smo tek nesto vise nego u freelanceru 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
13 godina
Santana kaže...
kero kaže...

Vi ste očekivali nešto slično elite dangerousu po tom pitanju? Koji pc bi to vrtio? 

Uz njihov engine neki iz 2050 godine.

Kak je to moguce u star citizenu ? 

Cemu 1000 planeta. Mogli su ih napravit 50 

Dugacko ko svemir plitko ko potok

Tad ti možda star citizen bude kompletiran.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
9 godina
ramzocro-HCR kaže...
Santana kaže...
kero kaže...

Vi ste očekivali nešto slično elite dangerousu po tom pitanju? Koji pc bi to vrtio? 

Tad ti možda star citizen bude kompletiran.

Ne racunam na to :P

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
16 godina
Santana kaže...
forumaš kaže...

A dobro, pa nije svaka igra za svakoga. Nebute igrali i super 😂

Ma cekaj kad se sve malo slegne mozda se i odigra. Imam gamepass. 

Samo velim da sam od svemira ocekivao puno vise. 

Dobili smo tek nesto vise nego u freelanceru 

Budemo komentirali kad odigramo kaj smo dobili. 

16 godina
Santana kaže...
kero kaže...

Lako je to napravit za pusti planet sa lošijim teksturama, hajde izvedi to da je na planetu 5 gradova i da je pun sadržaja i da se simulira čitav planet u realnom vremenu dok si u svemiru. Ili čitav zvjezdani sustav. Ok, možda su to nekako mogli izvesti, ali bi onda debelo patili drugi segmenti igre.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2023 21:11 (kero).
7 godina
MEGATAMA kaže...

Vidi se da je Xbox series S verzija bila jezgra jer XsX i PC Max ne odskacu bas nesto vizualno.

Ucitavanje 3 puta duze na konzolama nego na kompu ali je na ovom primjeru PC sa rtx4080 i uz FSR ima padove na 40+ frejmova.

Kad ce doc vise kraj katastrofalnim PC verzijama....moze se ovo mozda dic na 60fps uz rtx4090 ali vizualno ne izgleda kao generacijski skok naspram XsS...niti blizu.

Ja mogu samo sanjat o 60fps na 4k panelu uz rtx3080 🙄

dok god ljudi kupuju neoptimizirana smeca, nece nikad doc kraj plasiranju poluproizvoda na trziste

EU komisija ima pametnijeg posla kod zastite potrosaca, recimo natjerati apple da stavlja USB-C na iphone, iako to niti jedan iphone korisnik nije trazio

a kada se rade ovake prevare kupaca, koji daju svoj novac, dobiju poluproizvod koji ne mogu vratit nazad i dobit svoje novce, nikom nista

10 godina
Starfield

Čudi me kako ljudi očekuju brda i doline, čak sam vidio neke bilmeze po redittu kako kenjkaju da je ovo lošiji Star Citizen, pa ljudi SC ne postoji, to se igra neka alfa koja je nestabilnija od Južnog Sudana. Znam jako dobro, nažalost backer sam.

Bethesda je napravila nešto što je realno, pa će se vidjeti kako će to ići. Ja sam danas kupio igru i prezadovoljan sam zasad, grafičke postavke nisam ništa dirao i vrti mi se na 60 fpsa na rezi 1440p, grafa rtx3070 i i5-12600k. Sve mi izgleda super, uopće mi ne treba da izgleda kao Last of us 2, hvala lijepa. Meni su bitnije igrine mehanike. 

S obzirom na to da sam veliki obožavatelj takve tematike, avanture po svemiru u svojem brodu sa svojom posadom, nadam se da će se ovo popularizirati pa da ćemo početi dobivati igre slične tematike, krajnje je vrijeme

Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
Starfield

Igra ne podrzava HDR 

Jedno je bar ok, moze se igrati offline , te modovi se vec izbacuju .

Sve na ultra , 4K 60fps , koristim mod za dlss

Éire
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

0 0 hvala 0
15 godina
Starfield

Igra je onak , nista posebno .meni zasad strasno dosadna  

Strasno me vuce na Destiny 2 iako joj nije ni do koljena.

Éire
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
RTX 4060 Ti 8GB
1080p native
High=50 fps average
Ultra=60 fps average
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Starfield

Skoro 10h, sad mi je jasno zašto su toliko spominjali da joj treba da "uhvati". Uglavnom jako me iznenadilo u koliko zgrada se može ući pa i istražiti liftom što ima tamo gore. A posvećenost detaljima stanova npr. je top-notch. Ovo je što sam htio vidjeti u C2077. Glavni quest osim obaveznog intra nisam pipnuo, a sporedni zadaci i aktivnosti su mi za sad odlični. Pogotovo iznenadi tipa "ahh jel moguće da je ovakav fetch quest" i onda se stvari skompliciraju i ideš još na 3, 4 lokacije i bude nešto potpuno kontra očekivanjima. Drugih 5 sati uglavnom puno bolje nego oni početni. I još ne mogu vjerovati koliko je igra bug-free. Ono da ne spoilam lokaciju, svaka im čast. Još da su bolje optimizirali performanse, ehh. Al ajde.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Starfield

Njihova klasična igra, laganini istarživanje koje traje satima bez puno napora....samo još ova misja, samo još ova lokacija, i eto te na stotinnjak sati u igri.

Najbolje uz gamepad, dok ležeiš na krevetu :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Starfield

Svakakvih komentara ima... Em totalna neoptimiziranost, em pliće od lokve, em koji je ovo đava? Kakvi su ovo NPCevi? Igrat ovo navečer... ko može posli zaspat? Horor! Izjava je bila da su skenirali veliki broj lica, al meni pari da su to odradili po ludnicama za malu lovu.

3 0 hvala 0
12 godina
Bevanda kaže...

Svakakvih komentara ima... Em totalna neoptimiziranost, em pliće od lokve, em koji je ovo đava? Kakvi su ovo NPCevi? Igrat ovo navečer... ko može posli zaspat? Horor! Izjava je bila da su skenirali veliki broj lica, al meni pari da su to odradili po ludnicama za malu lovu.

Ako ovo nisu fake slike onda imaju facijalne ekspresije u rangu pc igara iz 2000 godine.

14 godina
Pa likovi izgledaju isto zadnjih 10 godina u Bethesda igrama. Ne znam otkud sad očekivanja da će biti bolje kad se koristi isti engine.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
kero kaže...

Meni to čak i nije problem, zar je nekome stvarno zanimljivo letjeti 5 sati do drugog planeta ili hodati pola dana po pustinji?

Uopće nije bitno je li nekome zanimljivo letjeti pet sati od planeta do planeta, promašio si poantu. 

Marketing je igru najavljivao kao istraživanje goleme galaksije s tisućama proceduralnih planeta koje možeš posjetiti. Svaka najava igre, svaka reklama, svaki intervju s Philom Spencerom ili Toddom Howardom. Na kraju se sve svodi na loading screenove, fast travel i video sekvence slijetanja i uzlijetanja.

I zar nije debilno da igra ima možda najdetaljniji sustav za sastavljanje svog svemirskog broda, da bi ga onda gledao u video sekvencama?

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
17 godina
Ovo s NPC-ima je cherry pickanje grimasa i koliko vidim određene rase.
Da li izgledaju kao u nekom modernom FPSu? Naravno da ne. Što je ACG spomenuo, oni s kojima ne možemo vršiti interakciju su nižih detalja, no i dalje bolji nego na F4. Zašto? Jer dođete u grad pun ljudi (al stvarno ih ima) i radi neočekivano dobro za engine na kojem se sve bazira.

Od najave se ljudi lože za tražit svaku sitnicu. Ovo nije Freelancer s dijelovima gdje hodaš već RPG s dijelovima gdje letiš.
Odnosno 95% vremena si na tlu, a oko orbite kad letiš može se napucavat s random eventima u maniri jrpga. Landing/takeoff je odmah rečeno kako je generiranje "parcele", odnosno loading. Tehnički limiti postoje.

Ne branim nikog, no treba biti realan. Zato što je Todd Lažov iza, ne znači da automatski ništa ne valja.

Everspace 2 preporučam tko želi questove, levelanje i iteme, al da se igra kao Freelancer i odlična je igra.

Q-Tip
Pa i mozeš naravno na bilo koji planet osim plinskih. Možeš šetat brodom, zauzimati druge i sl. Čini mi se da ne igraš tako da nemoj čitati sve što vidiš da se piše. Slicno je bilo i sa Cyberpunkom koji je opravdano bio na meti, al opet se kritiziralo i tamo gdje mjestaza kritiku nije bilo. Samo lančano online community. Uostalom, probaj onu verziju i vidi kako ti se sviđa uz napomenu da trebaju sati da dođeš do svih mehanika.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2023 11:10 (Lovac).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Q-Tip kaže...

Uopće nije bitno je li nekome zanimljivo....

i onda je on je promašio poantu 

16 godina
Starfield

Za dobrim konjem prašina se diže, a koliko vidimo oko ovog naslova svi bi sudjelovali, komentirali, čitali, pratili, kritzirali, isprobavali, igrali, gledali...nema grannica. Gaming se vratio na široka vrata 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.9.2023 11:43 (forumaš).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Starfield

Za nvidia 4xxx korisnike, isti lik koji je napravio DLSS2 mod free (Puredark), izdao je DLSS3 + FG patch :) no treba platiti 5$ na njegovom Patreonu za aktivacijski kod.

Eto youtube preview, fps ide sa 40 na 100+ :) Dakle ako je jedan random lik ovo mogao ovako brzo složiti, Bethesda je jednostavno bila prisiljena od AMD-a da isto ne napravi... jadno.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Starfield

Štata kaj to ne mogu koristi nvida 3XXX korisnici. Nadajmo se da uskoro stiže FSR3 i FG koiji će podržati i nvida 3XXX korisnike u ovu i ostale igre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mrsmith kaže...

Za nvidia 4xxx korisnike, isti lik koji je napravio DLSS2 mod free (Puredark), izdao je DLSS3 + FG patch :) no treba platiti 5$ na njegovom Patreonu za aktivacijski kod.

Eto youtube preview, fps ide sa 40 na 100+ :) Dakle ako je jedan random lik ovo mogao ovako brzo složiti, Bethesda je jednostavno bila prisiljena od AMD-a da isto ne napravi... jadno.

Šteta da nije nvidia DLSS stavila da bude opnen source... jadno :(

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
12 godina
Cansee kaže...

Čudi me kako ljudi očekuju brda i doline, čak sam vidio neke bilmeze po redittu kako kenjkaju da je ovo lošiji Star Citizen, pa ljudi SC ne postoji, to se igra neka alfa koja je nestabilnija od Južnog Sudana. Znam jako dobro, nažalost backer sam.

Bethesda je napravila nešto što je realno, pa će se vidjeti kako će to ići. Ja sam danas kupio igru i prezadovoljan sam zasad, grafičke postavke nisam ništa dirao i vrti mi se na 60 fpsa na rezi 1440p, grafa rtx3070 i i5-12600k. Sve mi izgleda super, uopće mi ne treba da izgleda kao Last of us 2, hvala lijepa. Meni su bitnije igrine mehanike. 

S obzirom na to da sam veliki obožavatelj takve tematike, avanture po svemiru u svojem brodu sa svojom posadom, nadam se da će se ovo popularizirati pa da ćemo početi dobivati igre slične tematike, krajnje je vrijeme

Takodjer mi je SF najbolji zanr a Odiseje u Svemiru su mi jedne od najboljih knjiga koje sam citao pa ako su ovdje pogodili barem bio takve atmosfere i price....dovoljno.

12 godina
Starfield

Igra radi na integriranoj grafi bez fsr-a, u zgradama 50 fps, vani oko 30. 720p. na 1080p sa fsr-om tak da sirmašni mogu isto igrat :) Samo ima problem, igra je skuplja od cijelog kompa :).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Lovac kaže...

Q-Tip
Pa i mozeš naravno na bilo koji planet osim plinskih. Možeš šetat brodom, zauzimati druge i sl. Čini mi se da ne igraš tako da nemoj čitati sve što vidiš da se piše. Slicno je bilo i sa Cyberpunkom koji je opravdano bio na meti, al opet se kritiziralo i tamo gdje mjestaza kritiku nije bilo. Samo lančano online community. Uostalom, probaj onu verziju i vidi kako ti se sviđa uz napomenu da trebaju sati da dođeš do svih mehanika.

Znam što se može, a što ne, ali to ne odgovara onome što su govorili u najavama. Ali ok, nema smisla raspravljati u nedogled.

Da ne bacim 70 eura u vjetar skinuo sam s torrenta i isprobao 3-4 sata, tako da ipak nije samo čitanje onog što se piše. Uglavnom, prošao sam uvodne stvari, došao do velikog grada i - obrisao. Do nekog novog kompa najvjerojatnije ne kupujem, jer je neigrivo (2080ti + i7-8700k). Uz FSR i medium/high detalje u prosjeku oko 42-45 fps, ako spustim na low nema velike razlike osim što je iznimno ružno i zamućeno.

Ima skokove iznad 60 kad sam u zatvorenom prostoru, ali i tamo ovisi u kojem smjeru gledam. Okrenem se na drugu stranu i odmah pad sa 60 na 40, krene fight i pada na 30+.

I za sve to posve očekivano kriv je njihov engine, jer igra uopće ne izgleda tako dobro da bi to opravdala. Ali od enginea neće odustati nikada. Vjerojatno će i Elder Scrolls 6 biti u tom engineu, za pet godina. Imam stotine sati u Falloutu 3, 4 i NV i fan sam Bethesdinih RPG-ova, ali nevjerojatno je da i dalje rade na tom smeću od enginea. 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
4 godine
forumaš kaže...

Za dobrim konjem prašina se diže

Diže se prašina ako i dovoljno nisko pri zemlji prneš, pa šta? To ne znači da san trkaći konj.

Za ono šta je obećavano, igra je kanta. Glavnj grad ljudske rase je ka Whiterun, ako ne i manji. Šetaš ulicama, tamo svi likovi ka aboridžini u transu. Svako malo neko učitavanje...

U početku radiš u rudniku među NPC rugobama, onda se vrata otvaraju ( ovo mi je poznato ), izlaziš vanka, kad tamo planeta/okoliš nešto najdosadnije šta može bit. Radije bi gleda u posran wc papir.

Nedostatak entuzijazma od strane Bethesde je totalno demoralizirajuć, da je to gadljivo.

Skinuto, probano, obrisano. Šteta trošenja hardvera na ovo. Ali, ko voli, to je lipo. Uživajte.

16 godina
Starfield

Sve pet. Igraj nep drugo i uživaj 👍

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ovo je bas zahtjevna i lose optimizirana igra! Morao sam staviti jos 16 giga rama, da na 32 bolje radi. Rtx 3080 navuce cca 35 fpsa na 4k. A grafika je poprilicno zastarjela. No alo igrivost bude okej barem necu imati zamjerki
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Evo malo optimizacije

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice