Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 724.516
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Na brzinu i skill sam igrao sa 15-16 godina i kasnije Q2/Q3 i bio dobar. Sada me više ne puca ta brzina pa mi ni ne odgovara :D

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Starcraft i Starcraft 2
MegaMass 2000 kaže...

Bojim se da si upravu sa ovime. Kad jednom Južno Koreanci uđu, igra će se pretvoriti u SCV rush. Zapravo, ovo što si naveo me odbija od igranja SC2 u multiplayeru.

Ček, zar si ti to napisao da te od SC2 odbija strah od igranja protiv boljih igrača? ROFL. Znaš, to bi trebao biti motivator. Uglavnom, SC2 će nuditi razne lige koje će te plasirati prema skillu da igraš s ljudima tvog ranga (u ligama). S druge strane, možeš ga igrati kao i svaku drugu igru, s prijateljima :)

@naxeem: Dobro, AoE je oldskul RTS i po meni jako dobar RTS, međutim činjenica je da on nije nikad dosegao popularnost SC-a i time nije eksploitan toliko kao on. U SC ljudi gledaju na detalje jer znaju da svako gleda na detalje. Kad bi AoE danas igralo toliko ljudi kao i SC, ista situacija bi bila - što to veliš click-fest. Inače, čovjek kad se prilagodi nekoj brzini, ona njemu postaje prirodna i nema onog "joj, prebrzo letim, ne mogu razmišljati". Stvar je adaptacije.

To da jedinice brzo umiru je činjenica (tak je izgrađena igra), međutim nije A-click A-click micro prisutan, nego je svaka bitka "pažljivo" klikanje, korištenje, planiranje, kako god. Sad, što je nešto sporiji tempo tvoj stil je stvar ukusa, ali ne možeš demantirati da se radi o istoj stvari. To što opisuješ "nema mjesta za pogrešan klik" - zaboga, nije svaki igrač protiv kojeg igraš profesionalac. Daj meni da AoE, DoW2, šah, RA3, bilošto da igram protiv profesionalca on će me ubiti ko beba zvečku. Neću znati ni ko pije ni ko plaća, nego ću svaliti sve na pogrešne klikove i da za to kod mene nije bilo mjesta. Naravno da nije, to je istina i vrijedi za svaku igru, samo neko barata bolje svojim klikovima, nego gore. U tome je čar nekog core RTS-a. Ponavljam opet, SC ima više igrača, pa takve stvari više dođu do izražaja ali radi se o jednoj ti istoj stvari. RTS je samo simboličko ime, tako da te ne treba iritirati to S, to je samo perspektiva iz koje se igra igra :). To je podžanr strategija. S druge strane imaš druge podžanrove poput TBS-a i RTT-a, pa ako te to više zadovoljava izvoli.

RA3 je mani draga igra, ali sve to što si rekao ima i u SC-u i SC2. Tu si igru dosta igrao pa je osjećaš i imaš iskustva, ali u istoj su situaciji 2 igrača SC-a istog levela. Ima sve to, i dosta više. U SC svi koriste spellove, svi apgrejdaju, i da, kao u RA3, svi scoutaju, te ako vide da nemaš ništa idu na rush. Kad ti neko uđe u bazu nije kraj, samo moraš znati igrati. RA3 je postao popularan u RTS krugovima upravo zbog starkraftoidnog gameplay dizajna :)

Pogledaj neke bolje matcheve SC2 malo pažljivije - sad bar replayi daju pun q feedbacka pa sve možeš lagano analizirati.

Starcraft 2 Leagues Starcraft 2 Leagues
"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 0:56 (Adisuki).
17 godina

AoE i SC se ne mogu uspoređivat jer je AoE deset puta kompleksniji nego SC.

SC je postigel popularnost jer je za klikere a ne mozgalica ko AoE koja se igra na random map. Znači svaki put tražiš resurse i ekonomija je 50% igre dok u SC točno znaš gdi je ko a ako ne znaš možeš saznat u roku od minute i briga o resursima se svodi na to da tri drone staviš na plin a ostale na kristale.

SC2 bude hit isto ko i SC a donosi veće razlučivosti sa čime dolazi preglednost igre, ljepše sve izgleda a neke jedinice su redizajnirane da ne bi izgledalo ko isto sranje samo drugo pakovanje.

Igra me nije nešto posebno fascinirala ali pošto je broj kvalitetnih strategija ravan nuli (Sins of a Solar Empire ftw) onda bude i SC2 super tak da ga kupujem.

OT

Igra opće ko Sins ili sam ja jedini u Hr koji misli da je to trenutno najbolja multiplayer strategija na svijetu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 8:38 (NEW_MAN).
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ja sam igrao prve dijelove AOE-a i svidjeli su mi se,samo eto put me nekako odveo na sc, bit ce zbog toga sto sam 1998.g. kad je internet bio skup u Hrv.,  bilo isplativije igrati online sc, već aoe. Koji je dio od serijala AOE-a je najbolji iliti najpopularniji da probam i to, jer stvarno dugo nisam bio u AOE-u.

SC2 je kompleksniji od SC1, ima  ima novih jedinica, i samim time novih mogucnosti, nije samo grafika u pitanju. Za AOE ne mogu puno toga reci, jer sam zaigrao prva dva serijala i to mozda nekoliko partija u igraonici prije 100 godina, znam da je partija trajala dugo u odnosu na sc, ali je grafika za ono vrijeme bila prelijepa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja igram Sins i imam original. Odlična igra. I ja ću igrati SC2, ali nikada neću biti dobar u toj igri niti igrati tako intenzivno jer jednostavno u bjesomučnom kliktanju ne vidim više zabavu (nekoć jesam). Daleko više cijenim dobro mozganje i nadmudrivanje poput onog koje se događalo u AoE, a događa se i u RA3. - Umjesto da pokušavam pravilno kliknuti vražjeg zelota koji se kreće (ponekad nemoguće u gužvi), daleko je zabavnije smišljati napad ili metodu obrane u odnosu na dostupne resurse. SC mape su mi malene nekako.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina

Starcraft nije strategija nego takticka igra. I to izvanredna! Igram je protiv istog frienda vec godinama i nikad nam nece dosadit. Skill nam je podjednak i svako malo neko skoci u apm-u pa ga ovaj drugi mora stizat ili puvat ;-).

Dizemo se i napredujemo, ali imam osjecaj da cemo je igrat kad izadje i SC2... Sta fali 2D grafici SC-a? Nista! Znam da cete me sad popljuvat, ali meni je to nekako i privlacnije/realnije od ove polucrtic verzije SC2...

NISAM IGRAO BETU, pa nemogu tvrdit sa sigurnoscu, ali prema viđenom grafika me i nije bas odusevila...

Slicno sranje su napravili sa warcraftom! War II je bila zakon grafika za to vrijeme, a War III nesto ko iz vrtica...totalni fail IMO.

Nadam se ce SC2 biti pravi, punokrvni nasljednik SC-a, a ako nece-boli me djon! Igrat cu SC vs frienda i uzivat u skillu koreanaca na youtubeu...

@naxeem ako oces usporit ritam i razmisljat preporucam ti Advanced tactics, to je odlicna strategija. Ali samo za ljude koje privlace strategije i potezi od cca 1h/krugu...

16 godina
protjeran
naxeem kaže...

Ja igram Sins i imam original. Odlična igra. I ja ću igrati SC2, ali nikada neću biti dobar u toj igri niti igrati tako intenzivno jer jednostavno u bjesomučnom kliktanju ne vidim više zabavu (nekoć jesam). Daleko više cijenim dobro mozganje i nadmudrivanje poput onog koje se događalo u AoE, a događa se i u RA3. - Umjesto da pokušavam pravilno kliknuti vražjeg zelota koji se kreće (ponekad nemoguće u gužvi), daleko je zabavnije smišljati napad ili metodu obrane u odnosu na dostupne resurse. SC mape su mi malene nekako.

ako oces mozganje igraj coh nabavis si orginal za 50kn i dosta ljudi igra online

BUCKETHEAD /// http://companyofheroesonline.tumblr.com/
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Kaj mislite, dal bi radila beta na mom kompu :(

Barton 2600+

768MB DDR

GeCube 9550xt 128mb

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Čisto sumnjam.
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

A nemojtr naxeema napadat svako ima pravo na svoje misljenje :), covjeku ne pase stil starcraft igre npr. meni ne pase C&C, Red alert i taj tip igri..

SC mi je vrh rtsa i ostat ce mi radi odlicnog microa koji se da raditi :).

Al me jos i dalje muci macro/micro odjednom kad zapnem za microm onda slackam u macru al poboljsat cu se kad tad :D.

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Bojim se da si upravu sa ovime. Kad jednom Južno Koreanci uđu, igra će se pretvoriti u SCV rush. Zapravo, ovo što si naveo me odbija od igranja SC2 u multiplayeru.

Onda je za vas najbolje HOMM i slicne igrice Izlanuo se.

Pa ne moras igrati s ludim Koreancima (mada oni uvelike koriste posebne mogucnosti) ili pak mozes pokusati i, ako ti krene zaraditi dobre pare.

Imam preko dvadeset godina i ljudi koji su prebacili dvadesetu više ne mogu parirati brzinom klikanja klincima od 15-16 god.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 10:47 (MegaMass 2000).
16 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
Mrgud Veliki kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Pa ne moras igrati s ludim Koreancima (mada oni uvelike koriste posebne mogucnosti) ili pak mozes pokusati i, ako ti krene zaraditi dobre pare.

Imam preko dvadeset godina i ljudi koji su prebacili dvadesetu više ne mogu parirati brzinom klikanja klincima od 15-15 god.

Sta dvadeset, trideset ! :)

17 godina
neaktivan
Adisuki kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Ček, zar si ti to napisao da te od SC2 odbija strah od igranja protiv boljih igrača? ROFL. Znaš, to bi trebao biti motivator. Uglavnom, SC2 će nuditi razne lige koje će te plasirati prema skillu da igraš s ljudima tvog ranga (u ligama). S druge strane, možeš ga igrati kao i svaku drugu igru, s prijateljima :)

Čitaj sa razumjevanjem. Napisao sam da me odbija koncept kojeg je Naxeem objasnio (citirao sam njegov post). E sad, da se ne pjeniš kad netko napiše da nije zadovoljan sa konceptom SC2 shvatio bi da sam ja citirao Naxeema i da sam se njemu obratio:

"U SC/SC2 jedinice prebrzo umiru, a svaka borba je ujedno i posljednja, jer svaka borba završava potpunim uništenjem u 95% slučajeva. Nitko, nikada ne koristi specijalne mogućnosti, nitko nikada ne upgrejda ništa i svi idu na rush, a barikade su put u smrt."

Na ovo sam ja kao odgovor napisao ovo:

"Zapravo, ovo što si naveo me odbija od igranja SC2 u multiplayeru."

Što se tiče Koreanaca, samo sam napisao u što će se igra pretvoriti, a do tog zaključka sam došao gledajući klipove SC-a na Youtubeu, a budući da je SC2 samo SC sa boljom grafikom zaključak se sam nameće. To što će Koreanci igrati me zaboli, ali će se igra sa njima pretvoriti u SCV rush.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 10:47 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
Bobosmrade kaže...
MegaMass 2000 kaže...
Mrgud Veliki kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Imam preko dvadeset godina i ljudi koji su prebacili dvadesetu više ne mogu parirati brzinom klikanja klincima od 15-15 god.

Čuj dame se ne pita za godine, a ovako djeluje malo mistično-zavodljivo.

17 godina
neaktivan
f1lt3r kaže...
naxeem kaže...

A nemojtr naxeema napadat svako ima pravo na svoje misljenje :), covjeku ne pase stil starcraft igre npr. meni ne pase C&C, Red alert i taj tip igri..

SC mi je vrh rtsa i ostat ce mi radi odlicnog microa koji se da raditi :).

Al me jos i dalje muci macro/micro odjednom kad zapnem za microm onda slackam u macru al poboljsat cu se kad tad :D.

Pa nitko nikoga ne napada. Čovjek samo iznosi mišljenje zašto igra ne valja po njemu i to je to.

16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Vec tri dana igram BETU na ''insane'' i nikako da ga pobijedim. Mapa je legendarna Lost Tample-1vs3. Zakon igra!!!

Makar mislim da ce se i starija verzija igrati jos dugo vremena...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Što se tiče Koreanaca, samo sam napisao u što će se igra pretvoriti, a do tog zaključka sam došao gledajući klipove SC-a na Youtubeu, a budući da je SC2 samo SC sa boljom grafikom zaključak se sam nameće. To što će Koreanci igrati me zaboli, ali će se igra sa njima pretvoriti u SCV rush.

Pošteno, samo me iritira što svi pričaju o nekom bijesnom klik-festu a da igru nisu igrali duže od sat-dva. SCV rush, fejspalm, to bi fakat volio vidjeti. Svi ljudi uvijek imaju tendenciju igrati s drugim ljudima sličnog skilla. Vjeruj, ja neću igrati sa bijesnim koreancima, ali zato imam par prijatelja koji su oko mog skilla (neki slabiji, neki bolji) pa se međusobno igramo. Ako tome još dodaš 3 milijuna ljudi koji nikad nisu SC1 igrali, a kupit će SC2, hej, mom jadnom skillu neće sigurno biti dosadno. Stavi se u situaciju da igraš protiv nekog ko igra isto kao ti, bez nekog über micra, igra odmah drugačije izgleda. Takvih će biti dosta, tako da ne kužim čemu fuss. "Ja gledam jutub kako igraju i nikad neću biti kao oni", a čuj, neću ni ja, pa me boli briga. Ponavljam treći put ovdje, protiv takvih neće čovjek ni igrati.

Što se godina tiče, hmh, većina starkraftaša su blizu 30, dok su klinci wannabei koji igraju bez to jutub pro skilla. U čemu je problem?

Više mi se stvarno ne da ponavljati, mislim da sam jako jasno i logično stvari protumačio u zadnja 2-3 posta, ali nekima ili se ne čitaju postovi, ili ih jednostavno ignoriraju. Šta ja znam, možda su ljudi zadovoljniji sa subjektivnijim viđenjem na stvari. To me podsjeća na problem tvrdoglavog bosanca, ali to je druga priča :D

"In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'"
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 11:15 (Adisuki).
17 godina
neaktivan
Bobosmrade kaže...
MegaMass 2000 kaže...
Mrgud Veliki kaže...
MegaMass 2000 kaže...

I ja sam blizu 30-toj... :P Starac, spor...

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Bobosmrade kaže...
MegaMass 2000 kaže...
Mrgud Veliki kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Ma kakvi starci, sad smo najiskusniji. Ma imam osjecaj da ce ovaj sc2 biti bolestina, jer ce se skupiti toliko ekipe, samo da ne mijenjaju puno b.net, da imamo svoj hrv kanal, bit ce pun ko sipak, ima da deremo cijelu noc, bit ce ludnica.

17 godina
neaktivan
Bobosmrade kaže...
naxeem kaže...

Ma kakvi starci, sad smo najiskusniji. Ma imam osjecaj da ce ovaj sc2 biti bolestina, jer ce se skupiti toliko ekipe, samo da ne mijenjaju puno b.net, da imamo svoj hrv kanal, bit ce pun ko sipak, ima da deremo cijelu noc, bit ce ludnica.

Pa, moglo bi, da. Ali nekako imam osjećaj da nisam više brz s refleksima kao prije. :) U Quakeu 3 sam nekoć sam mogao pobijediti 16 botova na Nightmare, a sada mi 3 stvaraju probleme.

P.S. Skraćujmo citate.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 12:39 (naxeem).
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ima nas od 30 godina dosta, mislim da ce nas na sc2 biti najvise na okupu, tako da je zabava zajamcena. :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Jedino sto se ja nadam je da se ovaj thread nece pretvoriti u MW2 thread...

To da ce SC2 bit nova droga, uopce ne sumnjam, to je cinjenica.

Each moment unique, none exactly the same... defied... denied to live and exist like this again... now you will see - you are reborn....
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 14:37 (Deus ex machina).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ako netko treba beta ključ za CnC samo neka ode na Clan Base. Napravi profil i zatrazi ključ. Ja svoj dobio danas.

MIJENJAM KLJUČ ZA BC 2 BETU ZA STARCRAFT 2 BETA KLJUČ
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Upravo igram SC2... Hacknuti naravno jer ključa nemam. :(

Al glavno da isprobam! :)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Upravo igram SC2... Hacknuti naravno jer ključa nemam. :(

Al glavno da isprobam! :)

i ja isto. AI nije nekakav poseban protivnik.. ovim tempom ce mi dosaditi za tjedan dana..

ali lazytown radi vec na b.net emulatoru, pa se nadam da ce biti sto prije..

inace za jednu betu, igra radi poprilicno stabilno i nelose izgleda.

no, da se primjetiti sitna nadmoc u rasama. trenutno mi se terran cini debelo nadmociniji nad ostalima, jedino da to ispoliraju jos malo

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded. http://www.pixelatem.croshare.com/
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
naxeem kaže...

U SC/SC2 jedinice prebrzo umiru, a svaka borba je ujedno i posljednja, jer svaka borba završava potpunim uništenjem u 95% slučajeva. Nitko, nikada ne koristi specijalne mogućnosti, nitko nikada ne upgrejda ništa i svi idu na rush, a barikade su put u smrt. N

bez ljutnje, ali ja se bojim da vi niste puno igrali SC brood war i samo pogledali 3-4 replaya SC2....

naravno da je igra neizbalansirana, i tako che ostat vjerovatno josh godinu dana..... sa jedinicom tek s 1.08 je postalo To to

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.3.2010 17:14 (Thog).
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Poceo je novi val pozivnica, pa provjerite svoj b.net account, mozda se nekome posrecilo!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bobosmrade kaže...

Poceo je novi val pozivnica, pa provjerite svoj b.net account, mozda se nekome posrecilo!

Upao sam u betu. Smijeh Upravo skidam.Smijeh

edit- odvratno sporo ide dl....

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.3.2010 13:41 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
Bobosmrade kaže...

Upao sam u betu. Smijeh Upravo skidam.Smijeh

edit- odvratno sporo ide dl....

Imaš screenshot? :)

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Imaš screenshot? :)

Screenshot čega? Dokaz da sam upao?

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice