Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 723.234
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Starcraft 2
acca kaže...

i ja sam u beti, master zerg u WOLu i početi cu igrati random sad još ova 3 mjeseca do HOTSa jer mi se cini da ce zerg biti znatno slabiji u HOTSu. Toss ima pre više stvari u arsenalu sada, svi 2base allini, od kojih su neki jbeni teški za zaustaviti još uvijek rade jer zerg nije ništa dobio novog u early game, a harash od tossa je trenutno brutalan plus late game tempesti su poprilično fixali kampanje zergova {#}

Zerg više niti nemože toliko ekonomično igrati protiv terrana zbog novih reapera(npr. 6 queen opening, izgubiš sve drone ako ovaj ide reapere) i widowmine daje mnogo više map controle i zerg treba puno više paziti sa mobilnom vojskom, novi helijoni su još teži counter na zerglinge...

Sve u svemu sretan sam s promjenama jer dominacija zerga mi se cini da bude napokon gotova, što je bio veliki problem i u turnirima pa zbog dominacije zerga su počeli padati brojevi gledatelja

NO znam kako im je, davno kada su još dominirali terrani, ako turnir nije imao zerga {#} baš me bilo briga....

Bitno je da zerg sada barem ima mogucnost borbe protiv immortal/sentry all-ina: hydre. Do sada zerg zapravo nije imao jedinicu za direktnu borbu protiv protosa pre-lategame.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/AFARON-2891/hero/420352
16 godina
Starcraft 2

lol... to i nije baš odgovor za immortal sentry all in... ako ga toss perfektno kopira on može izaći s baze u 8:50, a zerg s 3 baze treba prvo i lair dobiti i gase uzeti... a ako hočeš delayati push moraš napraviti dosta lingova prije tako da ti fale drone/gas... nije baš neki odgovor

0 0 hvala 0
15 godina
acca kaže...

lol... to i nije baš odgovor za immortal sentry all in... ako ga toss perfektno kopira on može izaći s baze u 8:50, a zerg s 3 baze treba prvo i lair dobiti i gase uzeti... a ako hočeš delayati push moraš napraviti dosta lingova prije tako da ti fale drone/gas... nije baš neki odgovor

Znaci i dalje nema odgovora na tu strategiju?

17 godina
AFARON kaže...

Znaci i dalje nema odgovora na tu strategiju?

Ima, samo ovisi da li skautaš na vrijeme ili ne. Ako ne skautaš na vrijeme, onda teško da ćeš se obraniti.A opet ovisi i o mapi. Ako mapa na tvojoj 3-oj ima neki manji choke to je obrana teža, ako skautaš kasnije.

Radi puno lingova, istraži carapace i speed i pokušaj uloviti tossovu vojsku negdje na sredini mape. Ako je dobar sa FF-ovima lagano se povučeš, on troši dosta energije na sentry-ima, ako je loš na FF-ovima većinom je to gg.

Isto tako bi ti bilo dobro da sa nekih 10-15 lingova provjeriš da li je zatvorio ulaz u bazu (ima ih par koji i to zaborave) pa radiš havoc dok on pokušava microati (FF-ati) u napadu. Spine, dva ti isto tako ne odmažu.

Znam da ako se orijentiraš na lingove umjesto na drone da ćeš biti u zaostatku sa dronama, ali ako uspiješ ubiti svu njegovu vojsku koja ide u prvom napadu, on ne može van iz baze da uzme treću, a ti do njegovog slijedećeg napada lagano još i dodaš roacheve, uzmeš 4-tu, saturataš 3-u, odeš na mute itd.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan

Ako ces napamet +1+1 linge sa 2 gasa na 5:40 prvo +1 +1 tek onda speed i linge.

Ako ces reaktivno tri baze kad skautas, 20+ spajnova na natural + spire, majnaj sa trece dok lik nedode i onda se povuci, kad napadne natural imat ces 20 spajnova i taman negdi ce izac mute cca.15komada od jednom, ubi prizmu i odi mu ubit ekonomiju spajnovi će se pobrinit za njegovu vojsku ako uopce odluči se borit, a većinom se povuuku, napravit što više ekonomske štete i odma baci trecu nazad. Ja sam izgubija 1 imortall sentry all od tad i jer je bila ohana i malo sam lose spajnove postavija jer ima dva ulaza na natural i to je bilo u knap.

EDIT: svak od vas koji se misli kupit li igru, isplati vam se budu redovito akcije za male pare je kupit + treba vam WOL za  HOTS kad izade, a jos se to igra u odgomnim brojevima, i samo je u rastu. Nije lol ali nikad ni nece bit, jer realno igra nije noob frendly, u pocetku je strasno teška dok nesavladate osnove i mehaniku, ali poslje zaraza žešća naročito ako imate u sebi malo sportskog duha za natjecanje zajebano jako :)

EDIT: najlakši način za pobjedit u nekom matchupu je rusit metagame, u ovom matchupu metagame je roach waren, nemojte ga uopce pravit, 2 2 linge sa infesotrima ili otvaranje sa mutama je sasvim dosta za uzet 4 baze do gglorda i winfestora.

Samo skill
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 9:30 (TrutYF).
16 godina
Starcraft 2

aa... fail. Ako si napravio puno lingova tako rano, on napravi 2 runde zealota s 6-8 gate i samo te ubije... jer si toliko rano investirao u linge ii upgrade za njih ne možeš imati dosta roacha(i zbog malog broja drona) tako da tih par roacha koje imaš immortali pojedu. Naravno sve ovisi o skillu tossa i odlučuje li dobro, ali fakt je da je pre dobar all in jer najbolji igrači na svijetu skoro pa ne mogu zaustaviti ako ga parting izvede.

I ovaj tip... napraviti 10-15 linga da provjeriš da li je zatvorio ulaz lol... ovo će paliti samo kod turbo loši a što možeš postići s 10-15 linga u bazi? 3 zealot warpina i nema ih više a investiranje u te linge rano ti gadno šteti ekonomiji

edit: odgovaram dadi

at truty: immortal sentry allin te također može ubiti ako ideš na te +1 +1 linge jer upgrade nije gotov kad može udariti, a ako ti lik scouta na što ideš par runda zealota + sve sentrye koje ima od prije uh.... ako nemaš roach warren si u qrcu

Na to se i također može uzeti 3nexus uz dobar SimCity

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 9:31 (acca).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2
Zato sam reka da je napamet, ako idem napamet nema sanse da će on zelote izvuć jer ćeš ga čekat ispred baze, upgrejd je spreman na vrijeme ako pravilno bacis gasove, a da i baci ti si +1+1 ako on i ima +1 zeloti opet tri shotaju linge dakle nisu ni blizu efektivni, a mora trosit ff, kad ostane bez ff on je jeba ježa odma. I super je strat jer ako i neide na all in bez problema moš macro iza, a njemu nedat treću dugo vremena.
Samo skill
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
acca kaže...

aa... fail. Ako si napravio puno lingova tako rano, on napravi 2 runde zealota s 6-8 gate i samo te ubije... jer si toliko rano investirao u linge ii upgrade za njih ne možeš imati dosta roacha(i zbog malog broja drona) tako da tih par roacha koje imaš immortali pojedu. Naravno sve ovisi o skillu tossa i odlučuje li dobro, ali fakt je da je pre dobar all in jer najbolji igrači na svijetu skoro pa ne mogu zaustaviti ako ga parting izvede.

I ovaj tip... napraviti 10-15 linga da provjeriš da li je zatvorio ulaz lol... ovo će paliti samo kod turbo loši a što možeš postići s 10-15 linga u bazi? 3 zealot warpina i nema ih više a investiranje u te linge rano ti gadno šteti ekonomiji

edit: odgovaram dadi

at truty: immortal sentry allin te također može ubiti ako ideš na te +1 +1 linge jer upgrade nije gotov kad može udariti, a ako ti lik scouta na što ideš par runda zealota + sve sentrye koje ima od prije uh.... ako nemaš roach warren si u qrcu

Na to se i također može uzeti 3nexus uz dobar SimCity

Neznam, meni je dosta puta taj strat bio ok.Slažem se da dosta šteti ekonomiji. U većini slučajeva sam 5-10 drona(ako ne i više) iza njega u trenutku all-ina, ali ako preživim imam jednu bazu više (tj. uzimam 4-tu odmah nakon all ina, pa imam 2 više), a dodronati za toss-om nije baš tako veliki problem ako imaš baze i kraljice, dok toss ne može uzeti treću.

Zbog +1 carapace lingovi ne umiru tako brzo. Imortal sentry dolazi najčešće oko 8 minute, lingove radim oko 7:30 (mislim da je to kada iskoči prvi inject na sve tri baze istovremeno), do onda samo dronam i radim upgrade na lingovima (speed i carapace). Gas samo 250 i na roacheve kod prvog napada uopće ne idem. Kada all in počne radim pola lingovi pola drone (ako nije baš gusto, onda samo lingovi).

Boldani dio se odnosi samo na početak all in-a (ne partije), jer toss radi warpin i onda ide u all in, ulaz zatvara najčešće pylonom. Tu i tamo se nađe neki koji to ne radi (pylon tek stavlja kasnije). 10-15 lingova u njegovoj bazi u tom trenutku radi dosta štete(warpin je potrošen na zadnji set koji je otišao u napad), a i sprječava jedan warpin u napadu i forsira ga, da ga radi doma.Ako je ulaz zatvoren još imaš 10-15 lingova koji su flanking poziciji kada kreneš u napad.

Isto tako količina lingova koju imaš nakon all-ina sprječava njegovu 3-u, dok ti lagano samo dronaš, uzimaš 4-u i svih 6(ako ideš dalje na muta onda 8) gas-ova.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
Starcraft 2
i kojem svijetu imorall sentry all in dolazi u u 8 minuti o_O.

Kad ga parting radi izlazi u 8.30 i to je ultra brzo, inace do nekog mid mastera mos ga ocekivat u nekoj 9 cak do 9.30. Ako izade u 8minuti moze imat šta 4 sentrya i 1 imortala pa nije lud izac sa tim.
Samo skill
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Starcraft 2

partingov - 3ci immortal izlazi 8:50 i onda izlazi iz baze

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
acca kaže...

partingov - 3ci immortal izlazi 8:50 i onda izlazi iz baze

Da..u svakom slucaju nije nikakvih 8min..

Samo skill
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Ovih dana sam viđao puno Heart of the Swarm Beta key, a htjeo sam jučer kupiti i sad nema šasne da ništa nađem. 

A nema niti 5dana kako sam gledao da se kupuju po 4€ - 5€, pa jel netko možda zna gdje se sad može kupiti slučajno ključ za betu? 

EDIT:
Samo za betu, znam da se dobije s ekspanzijom i beta ;) 

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 14:17 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Franjo15 kaže...

Ovih dana sam viđao puno Heart of the Swarm Beta key, a htjeo sam jučer kupiti i sad nema šasne da ništa nađem. 

A nema niti 5dana kako sam gledao da se kupuju po 4€ - 5€, pa jel netko možda zna gdje se sad može kupiti slučajno ključ za betu? 

EDIT:

http://www.pik.ba/profil/Zerrb/

Od njega sam ja kupio za 10KM (5 eura), jedino neznam da li prodaje i u hrvatsku (mada ne vidim da bi trebalo biti problema za key, ipak nije fizicka dostava)

17 godina
Franjo15 kaže...

EDIT:

bilo na g2play.

https://www.g2play.net/store/Starcraft-2-EU-Heart-of-the-Swarm-Expansion-Digital-Download-Beta-Access-Key.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.1.2013 14:48 (dado2202).
16 godina
neaktivan
AFARON kaže...
Franjo15 kaže...

EDIT:

Od njega sam ja kupio za 10KM (5 eura), jedino neznam da li prodaje i u hrvatsku (mada ne vidim da bi trebalo biti problema za key, ipak nije fizicka dostava)

Evo javio sam se na mail, rekao sam da sam iz HR, i kakav je način plaćanja,

Ti si iz BiH? A pošaljem onda tebi lovu, ako se ne dogovorim s njime pa mi ti uzmeš ako nije problem. :) 

Đuro#2155,
15 godina
Franjo15 kaže...
AFARON kaže...
Franjo15 kaže...

EDIT:

Evo javio sam se na mail, rekao sam da sam iz HR, i kakav je način plaćanja,

Ti si iz BiH? A pošaljem onda tebi lovu, ako se ne dogovorim s njime pa mi ti uzmeš ako nije problem. :) 

Moze, ako ne uspijes nabaviti od njega dogovorit cemo se.

14 godina
Starcraft 2

Hvala vam na savjetima, evo sad me u novoj sezoni stavilo u gold i dobro mi ide, uglavnom pobjede, 12. sam. Kad krenem malo aktivnije idem u platinum, a onda diamond :D.

Vidim da mi je netko stavljao all in buildove, ali nažalost ja ih ne volim. Ne volim nikakve tajming napade i slično. Krenem standardno i onda nakon scouta odlučim što i kako.

steam:hcplankton

0 0 hvala 0
14 godina
Starcraft 2

Poceo igrati tj. kupio prije par dana ali sam morao prvo proci kampanju, pa sad me zanima ako ima kakva dobra taktika za Protosa ( posto mi je "main" ) dosta sam los znaci dosta gubim, evo tek sam sad dobio svoju prvu 1v1 od 6 odigranih.

Uglavnom igram 4  GateWay(WarpGate) i sto brze spavnam Stalker (sto vise) i onda napadnem uglavnom to mi je proslo po prvi put lol, inace sam znao napraviti sto vise toga i ici na raznovrsne jedinice (ali onda me protivinik napadne sa duplo vecom vojskom i nemogu se obranit) uglavnom ima ko kakav savjet? 

Peace!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Samo probaj imati što bolji macro i pobjede će doći same od sebe, 4g je prilično slaba taktika u svim matchupima, eventualno može proći u pvp. Imaš na netu dosta objašnjeno kako popraviti macro.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
XVII Mini kaže...

Poceo igrati tj. kupio prije par dana ali sam morao prvo proci kampanju, pa sad me zanima ako ima kakva dobra taktika za Protosa ( posto mi je "main" ) dosta sam los znaci dosta gubim, evo tek sam sad dobio svoju prvu 1v1 od 6 odigranih.

Uglavnom igram 4  GateWay(WarpGate) i sto brze spavnam Stalker (sto vise) i onda napadnem uglavnom to mi je proslo po prvi put lol, inace sam znao napraviti sto vise toga i ici na raznovrsne jedinice (ali onda me protivinik napadne sa duplo vecom vojskom i nemogu se obranit) uglavnom ima ko kakav savjet? 

Nauči macro. Pogledaj ovaj video, probaj što više koristiti tipkovnicu, ali za početak igraj opušteno i zabavi se. Ima vremena za napredak.

btw. ako hoćeš pošalji mi PP da te dodam da možemo odigrati 2v2 ili nešto slično...

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 18:51 (Keops).
14 godina
Keops kaže...
XVII Mini kaže...

Nauči macro. Pogledaj ovaj video, probaj što više koristiti tipkovnicu, ali za početak igraj opušteno i zabavi se. Ima vremena za napredak.

btw. ako hoćeš pošalji mi PP da te dodam da možemo odigrati 2v2 ili nešto slično...

Tenks puno 3 uzastupne pobjede:) sve govori ovaj toutorial tj. vise ne zaostajem  za protivnikom na resursima,gradevinama i vojskom koliko sam zaostajao prije 2 sata i popravio sam vrijeme spawnanja.{#}

Evo moj BattleTag pa me dodajte ako netko hoce nabaciti 2v2 - Eldin#2234

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 19:38 (XVII Mini).
14 godina
XVII Mini kaže...
Keops kaže...
XVII Mini kaže...

Tenks puno 3 uzastupne pobjede:) sve govori ovaj toutorial tj. vise ne zaostajem  za protivnikom na resursima,gradevinama i vojskom koliko sam zaostajao prije 2 sata i popravio sam vrijeme spawnanja.{#}

Evo moj BattleTag pa me dodajte ako netko hoce nabaciti 2v2 - Eldin#2234

Evo danas sam primjetio jednu lijepu opciju, da ti u igri prikaže koju tipku trebas stisnuti, ali ti to mišem ne možeš stisnuti. Tako te tjera da više koristiš tipkovnicu.

Odeš u options-Gameplay-Menu bar-unclickable, Control group-unclickable.

Probaj ako želiš napredovati, ali ponavljam, bitno ti je da se zabavljaš. Ova opcija možda nije najbolja ako si tek krenuo, možda će te živcirati sav taj pritisak, ali zapamti ovu opciju jer će ti dobro doći.

13 godina
neaktivan
Starcraft 2

Gdje mogu kupiti SC2 za najmanje novaca?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Onjegin kaže...

Gdje mogu kupiti SC2 za najmanje novaca?

BUY-PLAY.Com najjeftiniji CD key koji sam nasao za 142 kune(19 eura) provjerena stranica ja kupio preko njih.

Peace!
17 godina
Starcraft 2

Starcraft II: Heart of the Swarm first cinematic

{#}

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 11:45 (Hyperion).
Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
Starcraft 2

U jbt, baš razmišljam kako bi je*en bio film na temu starcrafta.

0 0 hvala 0
15 godina
Starcraft 2

Imate li neku ideju što bi moga probat?

Evo da cu malo zagrijat komp sa jednom partijom kao svaki dan kad ono ne mogu se logirat na bnet sa porukom: "You need an authorized language pack from Blizzard"

I prema ovim uputama, nađem taj variables.txt i tu vidim da je već namišteno na kako bi trebalo

localeidassets=enGB
localeiddata=enGB

Odma sam zna "samo meni" taj fix neće radit. Probam stavit enUS, ništa, opet neda. Probam i prema ovim uputama stavit

localeidassets=???:
localeiddata=???:

Neće. Ništa, stavia sam tiket na blizz supp pa ću vidit.

Edit: Ovi iz suporta je reka da obrišem bnet cash, ali i to nije pomoglo a ovi ne odgovara satima. Lipo bome

Edit2: Sve radi nakon restarta kompa o_O

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 14:55 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
15 godina
Starcraft 2

Neigram igru, ali mi se jako sviđa, htio bih neku strategiju poput ove probati, ali mozda jednog dana i kupim pa igram. Da ne duljim, imam JEDAN sc2: Heart of the swarm beta key.

Pošaljite mi PM do 22:00 današnjeg dana pa ću nekog nasumično izabrati.

League of Legends Nick (EAST): i tata bi sine
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Starcraft 2

Wedran Dev je dobitnik, sretno!

sorry za double post.

League of Legends Nick (EAST): i tata bi sine
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Starcraft 2

pratite barcraft danas na SC2Croatia streamu na twitch.tvu ili odite od 19:00h u KSET i pratite uzivo SC2 gamanje :D

http://www.sc2croatia.com/tournament-related/kset-e-igre-lan-nedjelja-1600/

http://www.twitch.tv/sc2croatia

MuWu
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.1.2013 17:39 (MujagaWudakhi).
Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice