danas ujutro idem malo bacit starcraft2 i pogledam, a ono avira mi kaže da je infected i nemrem nikako ući u igru... kao neki trojan da je sim tam neznam ni sam kaj... jel ima još neko sličan problem?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
danas ujutro idem malo bacit starcraft2 i pogledam, a ono avira mi kaže da je infected i nemrem nikako ući u igru... kao neki trojan da je sim tam neznam ni sam kaj... jel ima još neko sličan problem?
Isto sranje jučer i ne samo starcraft nego i za neke druge stvari mi je počeo skakati. To mi je bilo tek nakon "update-a" avire jučer. Stavio sam always ignore. Nešto su zeznuli u detekciji kod Avire mislim.
Isto sranje jučer i ne samo starcraft nego i za neke druge stvari mi je počeo skakati. To mi je bilo tek nakon "update-a" avire jučer. Stavio sam always ignore. Nešto su zeznuli u detekciji kod Avire mislim.
uf dobro je, već sam se usro da sam popljugo neki virus pa da ću morat formatirat komp... hvala ti još jednom...
Hm kako da predem u silver ligu (2v2) ? .. trenutno sam u bronze division rank 4 (prije reseta sam bio 8).
Hm kako da predem u silver ligu (2v2) ? .. trenutno sam u bronze division rank 4 (prije reseta sam bio 8).
Moraš dosta pobjeđivati, posebice kad te matcha sa protivnicima iz silvera. Znači više pobjeda, manje poraza, dok ti interni rating ne bude dovoljno visok da te prebaci u silver. U svakom slučaju budi strpljiv, nekad zna potrajati, bez obzira što imaš dobar w/l ratio.
Izgleda da je izašao novi patch, samo ispravke bugova ovaj put.
StarCraft II: Wings of Liberty – Patch 1.3.1
Bug Fixes
- Fixed an issue where, in some situations, players would not be notified they received an achievement.
- Fixed an issue where the Leagues & Ladders showcase boxes were not updated correctly.
- Fixed an issue where, under certain circumstances, the "Return to Game" button in the main menu would not function properly.
- Fixed an issue where the new observer UI features would not function correctly on custom maps.
To nije patch, to je micropatch; oni izlaze relativno često i nisu vrijedni posebnog spomena (osim ak ne ispravljaju neki netom otkriveni exploit).
pozz svima... imam pitanje... koje su vaše najbolje kombinacije igranja kao teran???
bio sam prije u silver 1v1 na nekoj redini, ali sam onda onda odustal od igrica i posvetil sam se faxu al sam se nazad navukel na ovu zarazu, a kako vidim da je masa pecheva izdana pa me zanima šta se u tom pogledu (omjerima jedinica) promjenilo...
Starcraft 2 uskoro dolazi i na konzole!!!
http://us.blizzard.com/en-us/games/console/
1. aprilililililili :)
pozz svima... imam pitanje... koje su vaše najbolje kombinacije igranja kao teran???
bio sam prije u silver 1v1 na nekoj redini, ali sam onda onda odustal od igrica i posvetil sam se faxu al sam se nazad navukel na ovu zarazu, a kako vidim da je masa pecheva izdana pa me zanima šta se u tom pogledu (omjerima jedinica) promjenilo...
Mah ako is sasvim obican igrac promjene i nisu tak vidljive ako ti je stalo do patcheva i ako istinski IGRAS igru procitaj imas detalje, ja igram za zabavu.
Mah ako is sasvim obican igrac promjene i nisu tak vidljive ako ti je stalo do patcheva i ako istinski IGRAS igru procitaj imas detalje, ja igram za zabavu.
ma ono... ciljevi su mi negdje sredina ili gornji dom silvera... gold vrh vrhova... mogao bi više natuč ali nemam vremena uz fax i posao :S
znači onda sve po starome drilam kako sam i prije... thx...
Patchevi većinom nisu ništa bitno promijenili, osim što su uklonili neke cheese strategije a time i napravili da nekih jedinice više nitko ne koristi (npr. Reaperi).
Ali osnovne stvari su ostale iste i ne trebaš previše znati da bi se guštao u igri a i ljudi u nižim ligama su daleko prijateljskije orijentirani nego oni u višima (nekim danima mi se čini da su u Platu i Diamondu samo frustrirani tinejdžeri koji igraju SC2 20 sati dnevno i koji nakon gubitka partije doživljavaju omanji živčani slom).
Ono što ti može biti zgodno jest tu i tamo pogledati neki cast, čisto da pokupiš neke standardne fore i savjete ili naučiš koja jedinica je dobra protiv čega.
Patchevi većinom nisu ništa bitno promijenili, osim što su uklonili neke cheese strategije a time i napravili da nekih jedinice više nitko ne koristi (npr. Reaperi).
Ali osnovne stvari su ostale iste i ne trebaš previše znati da bi se guštao u igri a i ljudi u nižim ligama su daleko prijateljskije orijentirani nego oni u višima (nekim danima mi se čini da su u Platu i Diamondu samo frustrirani tinejdžeri koji igraju SC2 20 sati dnevno i koji nakon gubitka partije doživljavaju omanji živčani slom).
Ono što ti može biti zgodno jest tu i tamo pogledati neki cast, čisto da pokupiš neke standardne fore i savjete ili naučiš koja jedinica je dobra protiv čega.
Hehe istina. Igrao sam s nekim tipom, neka velika mapa (ona GSL mapa koju su ubacili, ne mogu se sad sjetiti imena). Igram random, on je zerg. Dobijem terrana. U početku vidim da se odmah expandao, idem i ja. Napravim jedan siege za "držanje obrane" i štancam mmm + scv + blueflame helion-e.
Radim mu dropove, ali tip ima masu lingova pa ne radim mu baš neku štetu. On se pokušavao zaletjeti sa bainlama, ali siege + marauder marine micro to onemogućuju.
Zbog mase lingova, jedina scaut opcija su mi scan-ovi. Tip skriva spire negdje u kutu (ali sam ga očekivao nakon mass lingova, pa gradim turrete, ali napravim katastrofalnu grešku kod selekcije SCV-a i samo jedan gradi turrete umjesto više njih istovremeno). Uspijem napraviti turrete samo za glavnu bazu prije nego on doleti sa jednom 10-tak muta. Uništi mi većinu scv-a na ekspanziji (kad su se vraćali na glavne minerale), jer naravno nemam turrete na expo i više sam marauder heavy. Isto tako mi napiše : "ZZZZ".
Sam sebi kažem : "Idemo u base trade". Odem sa svim trupama u napad i peglam mu bazu i lingove. On je ostavio mute u mojoj bazi (očitno nije pazio), ja radim mass marince (na drugoj strani baze) i sve poginu. Dotle me on pokušava zaustaviti sa lingovima, ali 5 heliona čuvanih sa svih strana sa marauderima pale te lingove kao da je vuzmenka. Na kraju mu speglam ekspanziju i glavnu bazu (doma bacam mule-ove i radim mass marine + medivac partiju), prije nego njegove mute i lingovi ubiju te maraudere i helione. Dolazim sa mass marincima i smijem se kako sve brzo umire (stim marinci, 2/2 upgrades + medivac-ovi, to je difinitivno prejaka kombinacija).
Nakon toga mi tip kune sve u šesnajst, razne prostote piše i ode van. Gledam account, još uvijek u šoku, tip je imao negdje u sredini partije 3000 minerala i 1500 plina, a samo 3 baze. Još što je najgore on je u masters ligi, a ja platina.
Kod starcraft-a mi najviše digne tlak to što teško dobivam dobre protivnike. Kad sam ja favored znam da dolazi neki "lik" koji je naučio neki chees i sad to stalno pegla. Sad nekad se obranim, nekad ne i onda gubim bezveze bodove od "debiloza". Kad dobijem nekog tko je favored naspram mene onda dobivam protivnike kao ovaj gore, koji su puno lošiji od mene i neznam kako su više od mene(možda je u pitanju ono rentanje account-a).
Inače ja sam gledanjem RootDestiny-a poboljšao svoj zerg play bar trostruko. Prije sam najbolje igrao s toss-om, sad pa igram sa zergom. Istina nije jedan od najboljih, niti nema neki "ekstra micro", ali ima jako dobru mehaniku i stvarno sam dosta naučio od njega. Kako razmišljati kao zerg :)
@ baba & dado -
kao da sam ja pisao vaše postove.
u prošloj sezoni sam bio gold, a dobijao sam na ladderu kao protivnike već i platinu i dijamante.
dok sam bio u bronci i srebru, ljudi bi nakon poraza htjeli saznati kako da igraju bolje.
ili kada bi ja izgubio i pitao isto, onda bi igrali još hrpu custom igara da naučim neku foru.
i meni se baš čini da dosta igrača u platini i dijamantu nemaju život osim SCa.
kada dobijaju vrijeđaju, kada gube toliko pyzde da se bojim da će dobit srčani.
malo sam zbog toga i izgubio volju vježbati i igrati ladder.
još nisam odigrao placement u drugoj sezoni.
al s druge strane, ima stvarno super ljudi.
danas sam baš igrao custom s nekoliko likova iz dijamantne i mastera i stvarno im 'skidam kapu':
treba imati dosta strpljenja da im se da igrati i podučavati nekog ko je iz golda. svaka čast.
Sto ovaj Blizz umislja, pobijedio lika iz srebrne na placmentu i stavi me opet u broncanu
Sto ovaj Blizz umislja, pobijedio lika iz srebrne na placmentu i stavi me opet u broncanu
Placement meč ne igra veliku ulogu u dodjeljivanju lige.
Ova druga sezona je tu samo da se počiste neaktivni igrači i da lige budu manje opterećene.
Ono što određuje tvoju vještinu, a s time i ligu, je takozvani MMR.
Dakle, samo i dalje nastavi dobijati srebrne igrače i vrlo brzo ćeš doći u srebro ;)
Diamant sam i guram prema Master s jednim likom kojeg nikad nema a solo u 2vs2 sam Gold ffs.
Liga koju si dobio nakon placementa je ona u kojoj ti je trenutni MMR. Očigledno si bronze, deal with it.
Liga koju si dobio nakon placementa je ona u kojoj ti je trenutni MMR. Očigledno si bronze, deal with it.
Jel mi neko moze pomoci u 2vs2 samo jedan mec odigrat?
Igram 1vs1
Ja zerg (random igram) i protivnik mi terran (pogledao sam replay). Nakon što je napumpao 11 scv-a uzeo je 5 scv-a i došao mi je maltretirat drone, a doma je radio supply i barracs. Svi SCV-i su bili na autorepair i nakon što mi je malo napadao drone, malo se popravljao. U početku me malo zbunjivao (mislio sam da je worker rush), a ja idem na FE (protiv terrana), gledajući na kraju (kad sam dobio spawning i napravio par zergla) imao je 8 scv-a više od mene. Iskreno micro mu je bio loš, pa je stigao napraviti samo 2 marinca i dvije barake usput dok mi je maltretirao probe (uz to da sam i 2 izgubio, kad je SCV-i okruže brzo umre), meni se spawnalo 6 zerglinga koji su to tada počistili, a svaki slijedeći val zerglinga je radio sve više damage-a.
Neznam da li je to neka nova taktika (nisam je sretao do sada), ali jako mi sviđa, ako je protivnik loš ili ga se ulovi nespremna (kao mene koji sam išao na FE) može se napraviti velika ekonomska prednost (ako se usput makroa i gradi zgrade), naravno sigurno neće paliti uvijek.
Diamant sam i guram prema Master s jednim likom kojeg nikad nema a solo u 2vs2 sam Gold ffs.
Sekač 707
Igram 1vs1
Ja zerg (random igram) i protivnik mi terran (pogledao sam replay). Nakon što je napumpao 11 scv-a uzeo je 5 scv-a i došao mi je maltretirat drone, a doma je radio supply i barracs. Svi SCV-i su bili na autorepair i nakon što mi je malo napadao drone, malo se popravljao. U početku me malo zbunjivao (mislio sam da je worker rush), a ja idem na FE (protiv terrana), gledajući na kraju (kad sam dobio spawning i napravio par zergla) imao je 8 scv-a više od mene. Iskreno micro mu je bio loš, pa je stigao napraviti samo 2 marinca i dvije barake usput dok mi je maltretirao probe (uz to da sam i 2 izgubio, kad je SCV-i okruže brzo umre), meni se spawnalo 6 zerglinga koji su to tada počistili, a svaki slijedeći val zerglinga je radio sve više damage-a.
Neznam da li je to neka nova taktika (nisam je sretao do sada), ali jako mi sviđa, ako je protivnik loš ili ga se ulovi nespremna (kao mene koji sam išao na FE) može se napraviti velika ekonomska prednost (ako se usput makroa i gradi zgrade), naravno sigurno neće paliti uvijek.
Ima takvih fora, čak i sa Zergom.
Npr. imaš štos da kod 9/10 pošalješ tri drona u Terranovu bazu. Prvim počneš maltretirat SCV koji gradi baraku, kad dođe drugi u obranu ti dovučeš drugog drona, onda ak treba i trećeg. U jednom trenutku će on skupit sve SCV-ove a ti onda kreneš kružit po njegovoj bazi. Bitno je samo da ga gnjaviš i da se baraka što kasnije završi, uz dovoljno dobar micro ne samo da brzo nadoknadiš manjak tri drona, nego ga često natjeraš i na ragequit.
Igram 1vs1
Ima takvih fora, čak i sa Zergom.
Npr. imaš štos da kod 9/10 pošalješ tri drona u Terranovu bazu. Prvim počneš maltretirat SCV koji gradi baraku, kad dođe drugi u obranu ti dovučeš drugog drona, onda ak treba i trećeg. U jednom trenutku će on skupit sve SCV-ove a ti onda kreneš kružit po njegovoj bazi. Bitno je samo da ga gnjaviš i da se baraka što kasnije završi, uz dovoljno dobar micro ne samo da brzo nadoknadiš manjak tri drona, nego ga često natjeraš i na ragequit.
Tako i ja radim sa tossovima, u 90% slucaja ubijem mu scv koji radi baraku i onda debelo kasni, jer kad mu ga ubijem opet krećem maltretirati onda svi scv-i krenu za jednim, i on je u debelom zaostanuku
Hah!
Išo malo nabacit 3v3 (Moja ekipa Terran,Zerg,Zerg..Njihova Protos,Protos,Protos) sve lijepo na početku (prvih 3 minute) pošaljem scv da vidim šta su izgradili kad ono BUM iznenađenje preko 6 gateway-a i puno Zealot-a i još s tim dosta cannon-a, jel moguče u to vrijeme napravit sve to? Taj neki random(koji je bio sa mnom u timu) odma je počeo pisat hax,hax(kao da je to nemoguče sve izgradit u tako kratkom vremenu) i da će ga prijavit blizardu a taj lik u drugoj ekipi napiše " U need to learn how to play" al sumnjam da je haxo. odma sam znao da smo izgubili al odigro sam do kraja, a završetak je bio ono preko 100 stalkera pun kufer void raidera 4 mothershipa i jos puno colosa,prvi put da sam vidjeo toliko vojske a nadam se i zadnji.
Lol ako je 3v3 nemoguće je da protivnici imaju 4 mothershipa jer se može imat samo jedan po playeru i to ako su svi toss. u 3. minuti nikad nisam vidio 10 gateova i masu zealota jer je to nemoguće, ali bi volio pogledat taj replay. :D
Evo ti tu uploadaj replay pa ćemo pogledat http://www.sc2replayed.com/.
Lol ako je 3v3 nemoguće je da protivnici imaju 4 mothershipa jer se može imat samo jedan po playeru i to ako su svi toss. u 3. minuti nikad nisam vidio 10 gateova i masu zealota jer je to nemoguće, ali bi volio pogledat taj replay. :D
Evo ti tu uploadaj replay pa ćemo pogledat http://www.sc2replayed.com/.
Haha pogledo sam replay i vidjeo sam da nema nikakav hax nego uber - skill. Malo sam sve uveličavo nije bilo 10 nego 4-5 gateway-a i bilo je samo 11 Zelota 2 motherskipa i na kraju vrlo puno vojske.Činilo mi se ko hax al kad sam vidjeo replay promjenio sam mišljenje, nadam se da taj ranom lik iz moje ekipe nije nikog prijavljivao.
Kad igraš protiv 3 tossa uvijek ima puno vojske i ako sva 3 idu na 4gate to je prilično nezaustavljivo ako imaju korektan tajming negdje 5 min i 30 sec.
I da valjda je jedan išao na mothership rush, da lijepo cloak-a sve jedinice svojih saveznika. Ja zadnje vrijeme igram skoro samo random i mogu reći da je puno zabavnije (nisi toliko nabrijani) nego dok igram s rasom koja mi najbolje ide :))
Ima li još nekog ko je pokušao igrati Spanishiwa-style?
Meni već igra lagano dosadila ali sad sam ovo otkrio i ponovo je zabavno - jes da sa zergom gubim nemilice ali u jednoj od pet partija u kojoj upali bude totalni tulum...