Čini se da ljudi gube strpljenje i ne vjeruju pustim opravdanjima i muljanjima...
Čini se da ljudi gube strpljenje i ne vjeruju pustim opravdanjima i muljanjima...
Gušti su gušti... netko kupuje svaki novi iPhone koji izađe, netko mjesečno zapije prosječnu plaću, a netko daje za cigarete pa mu lova doslovno ode u dim ;)
Svatko od nas troši svoj novac kako želi i tu nema neke filozofije.
Boldano je istina. Samo što si stavio pogrešne usporedbe, jer ajfonovac dobije svoj iPhone kad ga kupi, alkos dobije količinu alkohola koji je platio isto kao i pušač cigarete. Dok je u ovom slučaju to sličnije ljudima koji troše lovu na kladionicu, plaćaš nešto što će se u budućnosti možda isplatiti a možda i neće
Neznam zašto spominješ isplativost. Naravno da ima ljudi koji igraju da im se isplati, youtuberi, streameri. (kao što ima ljudi koji zarađuju od hobija tipa uzgoj nečega te prodaja toga) Međutim većini nas gaming je hobi, tršimo slobodno vrijeme radeći nešto što nam se sviđa.
I naravno da i gamer dobije ono što plati, doduše u virtualnom obliku, a ne u fizičkom, što je na kraju krajeva nebitno. Sve ima svoj rok trajanja, nit će netko brod iz starcitizena odnijet u grob nit će netko iphone.
400$ nije ništa pretjerano. Znam ljude koji se bave svime i svačime, biciklizam, airsoft, astronomija, fotografija, putovanja itd., oprema i cijene ovoga navedenog se kreću od 100 pa do 20k eura.. Nekome je glupo dat 3k soma eura za astrofoto setup da bi napravio sliku koja će u konačnici bit lošija od one koju u sekundi možeš pronać na googlu uslikanu hubbleom. Ljudi se time bave jel to vole, vole provest noć vani sjedeći pod zvijezdama taman bilo vani i -20.
Da bi ljudi razumijeli ovo moraju shvatit da je gaming hobi, a kao i svaki drugi i ovaj zahtjeva određena ulaganja.
Krivo si me shvatio b00, naravno kod kladionice isplativost znači novčani dobitak ali to sam stavio samo kao primjer uloženo/dobiveno.
Osobno niti od jedne igre nisam nikada zaradio niti centa ali to ne znači da mi se nijedna igra nije "isplatila", jer meni osobno a vjerujem i kod većine ostalih je ta "isplativost" zapravo količina zabave koju mi neka igra pruži za novce koju sam dao za nju.
Naprimjer u battlefield 3/4 sam utukao par stotina sati i ta mi se igra definitivno isplatila i ne bi mi bilo žao i da sam je platio duplo. Dok recimo far cry 4 sam prešao u dva-tri dana i bio je većinom kopija trojke tako da mi je ta igra osobno bila neisplativa.
Star Citizen ipak puno obećaje ali je sve to još na "klimavim nogama" i možda na kraju ne bude ništa od toga ili bude samo dio obećanog i tada je po meni to jednako promašenom listiću u kladionici. Dakle daš novac a ne dobiješ očekivano ili dobiješ samo dio toga ali svejedno to nije to.
Sve ja vas kužim kaj vi hoćete reć, gaming jest hobi, ali star citizen nije gaming, ne trenutno i nema naznaka da će uskoro bit... Ovo jedva da je tech demo (i to loši jer večina onoga što žele demonstrirat trenutno ne radi), a i večina (gotovi svi) modeli koje su ljudi plaćali stotine dolara još uvijek nije dostupno.
Dakle što trenutno vi kupujete za te silne pare? I.O.U. papiriće u rangu onoga što su u "Glup i Gluplji" stavljali u kofer umjesto miliona koje su potrošili...
Ovo se teško može zvati hobijem, ulaganjem ili bilo čim drugim dokle god se ne pojavi funkcionalna igra u kojem ćete išta od kuljenog moć doista i koristit (na stranu nekoliko modela sa kojima se povremeno može raditi nešto nefrustrirajuće).
Mislim možete ovo opisivati kako god hoćete, ovaj projekt je sve samo ne obečavajući i tkogod je potrošio više od 30€ ne znam točno kako mirno spavate... A još manje mi je jasno pjevanje hvalospjeva ovom "projektu" (jest projekt, ali projekt mužnje para po svemu), kad se vidi iz aviona da je fail, a čak i kad C.R. uzme joystick u ruku da demonstrira kako je sve to ustvari samo novinarski štos, a projekt je u stvari uspješan, u njihovoj demonstraciji gdje su izvršene i određene pripreme da sve prođe što je moguće bolje, doživi fail nad failom uživo i na kraju odustane i prekine stream.
Što se točno mora desit da bi se neki razbudili? Imam osjećaj da C.R. sad dože pred kamere, zahvali se svima na potpori i obznani da je usprkos svim naporima vrijeme da se stavi ključ u bravu i prekine ova farsa, ja sam uvjeren da bi barem 10% ljudi na ovoj temi reklo "sad će to preuzet netko drugi i za godinu-dvije imamo gotovu igru".
PTU v2.3.0 je vani, dostupna svima (potreban sign in na forume za link): https://forums.robertsspaceindustries.com/discussion/322807/2-3-0-published-to-ptu#latest
2.3.0 je sada Live: https://robertsspaceindustries.com/comm-link//15268-Star-Citizen-Alpha-230
https://www.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fforums.robertsspaceindustries.com%2Fdiscussion%2Fcomment%2F6438804%2F%23Comment_6438804&h=SAQFonCff
.
Ne znam šta bi reko, osim da ne vjerujem da postoje fanatici koji to kupuju. I oni koji bekaju projekt iako se ovi bogate masno na budalama, a development šteka još. Fuj.
Gušti su gušti... netko kupuje svaki novi iPhone koji izađe, netko mjesečno zapije prosječnu plaću, a netko daje za cigarete pa mu lova doslovno ode u dim ;)
Svatko od nas troši svoj novac kako želi i tu nema neke filozofije.
Meni se cini da ovdje nitko nece dobiti nista za svoj novac,nazalost.
Vjerovatno ću uzet ovu igru, upravo se registiram pa vidim ovo:
Code"
Vjerovatno i vi imate nekakav profit od dijeljenja tog koda pa win-win, čekam PP 2 dana pa ako ništa registiram se bez toga.
I ako može savjet koji brod da uzmem, mustang ili aurora?
Btw trenutno su brodovi 56$, nekad su starting package bili cca 40$
Vjerovatno ću uzet ovu igru, upravo se registiram pa vidim ovo:
Code"
Vjerovatno i vi imate nekakav profit od dijeljenja tog koda pa win-win, čekam PP 2 dana pa ako ništa registiram se bez toga.
I ako može savjet koji brod da uzmem, mustang ili aurora?
Btw trenutno su brodovi 56$, nekad su starting package bili cca 40$
Ako ćeš sada kupovati, kupi Auroru, ona je barem za sad više zaokružen brod. Naravno napomena da prije kupovanja budeš svjestan da je igra u alphi, da za nju treba dosta dobar uređaj i neće izaći sigurno prije 2017,i nitko ne može garantirati kakva će i hoće li uopće izaći :)
Što se tiče cijena, prije nekih mjesec? dana su odvojili Star Citizen i Squadron 42, pa ih sad prodaju samostalno, s tim što ako imaš jedno drugo nadoplatiš neku manju cifru, sada stvarno nisam siguran koliko.
Nakon malo čitanja odlučio sam se za auroru.
Uštedio sam 200kn kupovinom starcitizena + squadrona 42 preko reddita.
Za 45$ kupio to dvoje kaj inaće dođe 75$.
Pa ako nekoga zanima evo link na trgovca.
Nakon malo čitanja odlučio sam se za auroru.
Uštedio sam 200kn kupovinom starcitizena + squadrona 42 preko reddita.
Za 45$ kupio to dvoje kaj inaće dođe 75$.
Pa ako nekoga zanima evo link na trgovca.
nisi ti sebi nista ustedio dok oni ne izbace igru :)
ovako si sad dao full cijenu za igru koja je u alphi i nema nikakvog koherentnog contenta (da sad imas bar par nekih misija i da napredujes sa pricom/levelima)
Nemoj tako.Bitan je psihološki utjecaj na faktor srece i ulozeno/dobiveno. Ako je čovjek sretan sto je ustedio,nemoj mu kvariti raspolozenje i utisak.I ja sam mislio da Final Fantasy XV nece nikad izaci i evo,nakon 11 godina konacno dolazi za 9 mjeseci na PS4 :D
Nemoj tako.Bitan je psihološki utjecaj na faktor srece i ulozeno/dobiveno. Ako je čovjek sretan sto je ustedio,nemoj mu kvariti raspolozenje i utisak.I ja sam mislio da Final Fantasy XV nece nikad izaci i evo,nakon 11 godina konacno dolazi za 9 mjeseci na PS4 :D
Odgodili su ga za 2018.
Odgodili su ga za 2018.
!!!
Ma čekaj, letio sam u tome ima mjesec dana... krao bih ga svugdje. Po čemu je to novo?
Dobro; koja namjena bude tog broda i kako je zamišljen gameplay oko njega? To mi izgleda kao neki usko specijaliziran brod koji zahtijeva isto otako usko specijalizirano osmišljen i dizajniran gamplay sa hrpom jedinstvenih elemenata.... Baš me živo zanima koliko bude netko, tko je pljunuo 2.600,00 kn za taj brod (što je više od minimalca u RH), morao čekati da implementiraju gameplay za taj brod... I to gameplay koji je cijenom ekvivalentan 6 prosječnih AAA igri po cijeni od $60.
Ma čekaj, letio sam u tome ima mjesec dana... krao bih ga svugdje. Po čemu je to novo?
Hm, nešto si pobrkao.. Starfarer im je novi. Možda misliš na Freelancera ili Retaliatora?
Dobro; koja namjena bude tog broda i kako je zamišljen gameplay oko njega? To mi izgleda kao neki usko specijaliziran brod koji zahtijeva isto otako usko specijalizirano osmišljen i dizajniran gamplay sa hrpom jedinstvenih elemenata.... Baš me živo zanima koliko bude netko, tko je pljunuo 2.600,00 kn za taj brod (što je više od minimalca u RH), morao čekati da implementiraju gameplay za taj brod... I to gameplay koji je cijenom ekvivalentan 6 prosječnih AAA igri po cijeni od $60.
To je industrijski prijevoz tereta mislim.. imat će cijelu mehaniku kad dođe 'cargo system' u Alphu.
Ne znam zašto bi itko pljunuo neke novce na njega, ja ga mislim kupiti u igri za virtualan novac :)
Jel uopće bitno dok ne postane funkcionalno? Da li je cijelokupni doživljaj uopće išta bolji ili naš život kvalitetniji, da ubace još 30 takvih brodova, dok se neće moći po želji letjet i radit obečane stvari sa tim brodovima? Hoćemo li uvoditi sad brod po brod i o svakome raspravljati dok se ne postigne stanje igre takvo da se može po želji letit sa njim, sletit na planet, obavljat misije, trgovat, borit.... u perzistentnom svemiru sa barem 3-4 sustava koji su nam dostupni? To je onak minimum minimuma uvjeta da se uopće raspravlja o nečem što je negdje dodano.
Modelirat brodove sa kojima se ništa ne može raditi, je dostupno na mnogo platformi, od lego kockica u sobi mojih klinaca, do minecrafta, ćak bih reko da su neki negdje funkcionalniji... ako ništa barem nije frustrirajuće kad ga taknem, a on se razleti ili odleti brzinom munje od mene, zarotira se na nepriroran način itd.
Jel uopće bitno dok ne postane funkcionalno? Da li je cijelokupni doživljaj uopće išta bolji ili naš život kvalitetniji, da ubace još 30 takvih brodova, dok se neće moći po želji letjet i radit obečane stvari sa tim brodovima? Hoćemo li uvoditi sad brod po brod i o svakome raspravljati dok se ne postigne stanje igre takvo da se može po želji letit sa njim, sletit na planet, obavljat misije, trgovat, borit.... u perzistentnom svemiru sa barem 3-4 sustava koji su nam dostupni? To je onak minimum minimuma uvjeta da se uopće raspravlja o nečem što je negdje dodano.
Da, uvodi se brod po brod i svi su još u fazi razvoja i dorada jer je igra još u razvoju a ne gotova :)
Čemu uopće ovakav post u temi koja se odnosi na projekt u Alpha fazi razvoja?
Naravno da se raspravlja o novim assetima dodanim u igru - to je poanta razvoja nečega ;)
Da, uvodi se brod po brod i svi su još u fazi razvoja i dorada jer je igra još u razvoju a ne gotova :)
Naravno da se raspravlja o novim assetima dodanim u igru - to je poanta razvoja nečega ;)
A što će ti novi brod kad ga nemaš di upotrijebiti? Što ćeš ti to točno s njim raditi? I to je hrpa pixela od par tisuća kuna btw. s kojom možeš.....ah da...totalno ništa jer igra nije ni u alpha fazi i nema apsolutno ništa u njoj. Ali bitno da se ubacuju novi brodovi koji se plaćaju, a to što su neupotrebljivi je totalno nebitno?
Ja sam mislio da je za svaku igru bitno da ima neki svoj svijet, mjesto di se radnja održava, svoj sistem napredovanja, lore, skilove, balans, itd itd itd...., ali to očito u ovoj "igri" nije bitno nego je bitno isprsiti što veću količinu novca iz novčanika i diviti se onoj sjajnoj hrpi pixela.
Naravno da je onda neizostavno ono tješenje kako si upravo napravio dobar deal dajući par tisuća kuna za hrpu ničega i nadajući se kako će možda nekad, netko, nekako izmisliti nešto u toj igri da bi ta tvoja investicija zapravo urodila nečim....da možeš izvesti tu svoju hrpu pixela i pritom se zabaviti u onome što ti je obećano.
Da, meni se to čini kao baš najlogičniji korak u razvijanju nečega, da ti se customer mora znojiti da li će ikada zapravo pokrenuti ono što je platio. Njihov rad baš frca sa rezultatima i čovjek se baš osjeća pouzdano surađujući s njima.......možda u nekakvom alternativnom svemiru ali u ovom to tako baš i nije
...
Radi se to tome da je totalno nebitno koji je to brod u ovoj fazi. Koja je razlika imeđu dosadašnjih "gotovih" modela brodova? Jednako su nefukncionalni, to je poanta onoga što sam rekao. Ispravljaš tončija da je totalno promašio o kojem brodu se vodi rasprava, ovaj ovdje je totalno novi i drugačiji od ostalih, mene zanima po čemu?!
Prealpha, alpha, alpha 2, 3, 4, 5... 17, verzija 0.0001 ili verzija 0.77, koja je razlika?!
Onak da je NEŠTO promijenjeno u ... htio sam napisati igri, ali u biti nije igra, nije ni tech demo, nije ništa trenutno, projekt, amaterski, u najboljem slučaju... Da su ispravili bugove sa fizikom, da su ustabilili hangar da stvari dosta rade, da su napravili nešto što bi se moglo istaknuti, recimo dodali planet na koji se može slijetat, bug free.... e to bi bila vijest. Onak, možda ovo i jest trenutno najveći izmodelirani brod sa kojim se može... u biti ništa radit, ali sam započinješ post sa "onak malo ne radi baš najbolje, al zato kaj nije gotov" rečenicom. Planirano je dodat desetke brodova, dok ne postanu finkcionalni, ne znam... bespotrebno mi je opće komentirat... kad smo već kod toga, možda bih trebao i prestat, maknut se sa teme do daljnjega...
Ipak i dalje svaka objava na temi mi nekak dođe ko poriv da vidim neku novost... kažu nada umire zadnja.
Onda dođem i onak... glupe rasprave, dodan "novi skin", jednako kao na dayZ temi... prikazuje se to ko revolucija, ono WOW efekt... To mi dođe ko kad gledam svog klinca kad dobije "cool" tetovažu u paketu bombona... samo on ima 4.5 godine pa ajde, nek se dijete veseli... jedino ta tetovaža za pol dana izgubi početni sjaj, do kraja tjedna je već isprana... Tak nekak dođu i ove objave na spomenutim temama, ali vi stepuno stariji...
Dok ne dođe nešto doista pametno, važno i revolucionarno, tipa objava da su popravili fiziku ili napravili značajniji korak prema gotovom proizvodu (i pod time ne mislim uveli još veći model broda ili napisali 100 bug fixeva od kojih nijedan nije bitan jer i dalje stvari ne rade)... ne znam... zvuči mi to suludo.
Mislim da je tu jednostavno problem što ljudi svaki put kad vide novi post u temi, očekuju neki stvarni napredak, pa se uvijek iznova razočaraju. A s obzirom da su mnogi očekivali da igru u ovom trenutku već naveliko i igraju, lako ih je razumijeti.
Onda dođem i onak... glupe rasprave, dodan "novi skin", jednako kao na dayZ temi... prikazuje se to ko revolucija, ono WOW efekt... To mi dođe ko kad gledam svog klinca kad dobije "cool" tetovažu u paketu bombona... samo on ima 4.5 godine pa ajde, nek se dijete veseli... jedino ta tetovaža za pol dana izgubi početni sjaj, do kraja tjedna je već isprana... Tak nekak dođu i ove objave na spomenutim temama, ali vi stepuno stariji...
Dok ne dođe nešto doista pametno, važno i revolucionarno, tipa objava da su popravili fiziku ili napravili značajniji korak prema gotovom proizvodu (i pod time ne mislim uveli još veći model broda ili napisali 100 bug fixeva od kojih nijedan nije bitan jer i dalje stvari ne rade)... ne znam... zvuči mi to suludo.
Izgleda da je tako u svakoj igri sada.
Ja sam do nedavno igrao ARK survival koji u early acces. Već mjesecima postoje bugovi koji totalno uništavaju gameplay, npr. lupaš kamen, a on ne daje resurse, lag od par sec svakih 10 minuta itd. Za to ih zaboli, ali non stop ubacuju nove dinosaure.
Ovaj SC je krcat bugovima. Ono kaj me najviše živcira je problem sa sjedanjem na stolicu u aurori. Prvo F da otvorim vrata, onda F da se popnem u auroru, i onda F da sjedem na tu stolicu, e sad kod tog zadnjeg dijela ako dođem pre blizu stolice katapultira me iz letjelice u 3pm, nekad toliko daleko da let nazad na stanicu nije opcija već suicide. A ako sam pre daleko od stolice i stisnem F onda mi izađe iz aurore, pa tako ponekad ja uđem i izađem 5 puta dok napokon ne uspijem sjest na tu hebenu stolicu.
Drugi problemi sa SC koje imam su: nekad zapne na loadingu, tj loada se zauvijek pa moram restart sve, zaledi se slika ali zvuk i dalje ide, random crashovi nakon kojih dobijem opciju da ih reportam i jednom sam dobio nekakav connection fail u igri. Sve to u nekih 10 sati kaj sam igro.
Ak neko oće prodam svoj acc za 250 kn, aurora brod, 3 mj osiguran, pristup squadron 42, taj paket je inače 500kn. Podatke šaljem nakon kaj mi lova sjedne na račun. Javite se na PP.
Razlog prodaje nisu samo ovi bugovi već igra u trenutnom stadiju jednostavno ne ispunjava moje želje. Trenutno se sve svodi na utrke i borbe, mene više zanima istraživanje i farming/mining.