Sekiro: Shadows Die Twice

poruka: 364
|
čitano: 112.770
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Sekiro: Shadows Die Twice
Nakon sto si sreo onu zenu koja prica o sinu ona ti da memory da odes do Hirata Estatea, odi tamo ako ti je Ogre tezak. S vatrom mu moras doci jako blizu. U Hirati imate cak 3 prostetic toola. Vatra je u logorskoj vatri oko koje sjede, Sjekira je u kucici, koju cuvaju 2 lika i Raven mist aka teleport?! je na samom vrhu di ga cuva ljubicasta ninja koji je jakooo jak, mozda se moze pretrcati i otvoriti hram. Ja sam ga ubio ali tek nakon 3 nadogradnje sam se odvazio.
10 godina
neaktivan
Gogy7 kaže...
Ima ih 4. U castleu 2 (ako ne brojis generala koji je na ulazu) i u reservoiru 2. Na vrhu tornja poslije Elite Ashine ti je Genichiro. On je main boss vezan uz story. Seven spears i lone Shadow su mini. Na lone Shadow skocis (samo nakon razgovora s njim) na njega a seven spears mozes lako iza leđa. U dungenu imas isto bossa za kojeg trebas devine confeti i pacify agent. Nakon dungena mozes skociti u Ashina Depths ili ici prema Mt Kongo.
Ljuskice ti trebaju za Zadnjeg bossa tj trophy, nakon sto potrosis 7 ljuski kod njega pricaj s njim i dat ce ti mamac za ogromnuuu ribu od koje dobijes zadnji Trophy. :)

uglavnom da na onog kineza u hramu neda mi se bakćat sa ovim kopljašem i sa onim tunelu jer nemože stealth na njemu a nemam ungo šećer

a ček kakve ljuske i na kojeg zadnejg bossa misliš, genichira nakon elite ashine?

16 godina

Iskreno, meni je ninja ispao izuzetno lak, ali sasvim slučajno i djeluje mi kao cheat.

Naime prvi put me rastavio na sitne komadiće, nisam uopće bio svjestan što se desilo - šuljao sam mu se, on me napo, nisam ga uspio lupit, nisam uspio blokirat/deflectat njegove udarce (pa ok, ne barem uspješno ) ...

Drugi put reko idem ga privuć, pa se probat borit na otvorenom (prvi put sa na uzbrdici između brda i bamusa) - to je upalilo, bilo je "nešto bolje", no blizu moje smrti (a njega maltene netaknutog) skočio sam dole u rijeku. E, sad, kako sam se penjao, vidio sam ga negdje krajičkom oka da stoji tamo, no počeo sam nazad padat, dok sam ponovo doskakutao gore, nije ga bilo.

I sad, smijeh... "A jedan mali zeko taj potok tog ninju traži svud, gdje je kud je nestao..." i dobijem eksperiance, neki predmet i otvoreni put prema hramu. Kad sam silazio, skočio sam u rijeku i sa "E" (kod mene za interaksiju/skupljanje) dovuko pare i neki item još - izgleda da je pao ili na kamen ili u rijeku i utopio se?

hanteed kaže...
Gogy7 kaže...
Ima ih 4. U castleu 2 (ako ne brojis generala koji je na ulazu) i u reservoiru 2. Na vrhu tornja poslije Elite Ashine ti je Genichiro. On je main boss vezan uz story. Seven spears i lone Shadow su mini. Na lone Shadow skocis (samo nakon razgovora s njim) na njega a seven spears mozes lako iza leđa. U dungenu imas isto bossa za kojeg trebas devine confeti i pacify agent. Nakon dungena mozes skociti u Ashina Depths ili ici prema Mt Kongo.
Ljuskice ti trebaju za Zadnjeg bossa tj trophy, nakon sto potrosis 7 ljuski kod njega pricaj s njim i dat ce ti mamac za ogromnuuu ribu od koje dobijes zadnji Trophy. :)

uglavnom da na onog kineza u hramu neda mi se bakćat sa ovim kopljašem i sa onim tunelu jer nemože stealth na njemu a nemam ungo šećer

a ček kakve ljuske i na kojeg zadnejg bossa misliš, genichira nakon elite ashine?

Ljuske od rakova koje skupljaš kraj/u vodi za čupić na početku memorya u onom "Estate" - ima neki skill i nešto još skuplje za 7, zaboravio sam konkretno što, znam da sam to htio.

Sad ko misli na kojeg bossa, malo sam se i ja pogubio, a nisam predaleko ni došao, pa mi fali sve što pišete, do čega još nisam došao.

Po onome što si tu čitam i spoilam, ispada da ima 3 bossa u cijeloj igri, te nešto miniboseva?!

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2019 11:25 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Kad ubijas ribe dobijas ljuske. Ljuskama kupis nesto za 7 ljuski i on ti da mamac za hidden bossa, zadnji trofej u igri. Poglrdajte sto vam je zadnji Trophy u igri. Radi se o ogromnoj ribi koja nakon sto joj date mamac ode i umre i vi morate pokupiti item pokraj njenog lesa. To je sve pred kraj igre :)
10 godina
neaktivan

malo sam se podigao kada sam iz prve bez propadanja ubio prvog generala na ashina castleu i sada uopce nekoristim deflect vec dodge to jest samo brzo trčim kada se borim, trebam vratit navike ovako mi obični vojnici daju probleme

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

ja sam tu ženu izgleda potpuno promašio, ali sam zato pronašao nekog tipa koji mi je rekao da pronađem njegovu mater da provjerim jel dobro, vjerojatno je to ta ženska. ona bi bila onda negdje u tom početnom dijelu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Obične vojnike uglavnom na stealth i bježanje/resetiranje borbe. Tek kad ostanu 1-2 na hrpi se krenem borit - tu dosta pomaže combat skill koji imam equipan, i trening koji sam prolazio sa onim blizu prvog hrama, jer mogu deflect i avoid/counter uspješno radit. Primjerice Ok mi ide kod thrust stopmat oružje i pik, ili kod slash jump i stmp + attack odmah nakon, to večinu riješi. Više se ne bojim kopljanika.

Fora mi je kod (mini)bosseva kad vidim znakić za grapling hook i da ga znam prepoznat i iskoristit i onda sam sav ponosan na sebe.

Jedina iznimka ovog 1 na 1 mi je bila kod pijanca - tamo samo jednog sa štitom sa leđa, na brzaka i onda trć u krug i jednog po jednog. 3 puta sam realno trebao stradat, srećom su ostavili foru iz DS serijala dok si u deathblow animaciji da si nedodirljiv.

Cansee kaže...

ja sam tu ženu izgleda potpuno promašio, ali sam zato pronašao nekog tipa koji mi je rekao da pronađem njegovu mater da provjerim jel dobro, vjerojatno je to ta ženska. ona bi bila onda negdje u tom početnom dijelu 

E, ako si našao njega, ona je odmah do. Vrati se kod njega, kad stojiš kraj njega, vidjet ćeš ruševnu kuću odmah do i imaš slobodan skok njoj u dnevni boravak :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2019 11:41 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Stvarno se divim fromsoftwareu. Stave mehaniku pistolja u Bloodborne i igra bude super, mehaniku štita u DS i bude super i sad u Sekiru mehaniku deflectanja. Svaka igra im ima nesto novo i svaka je super, ova cak ima i storyteling (ne kroz iteme kao ds). Novo a opet izazovno i zadovoljavajuće.
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

da ali ima zamjerki prvo ovo sa bossevima ne znaš gdje šta vodi, sad sam na genichiru i ispostavlja se da vodi do jednog djela mape i do kraja igre wtf, fali mi hirata etsate to sam prpoustio jer nisam znao gdje je, zatim taj shinobi hunter, lady butterfly nisam našao valjda će doći, kada zavrsim genichira idem na kroz rudnik na senpou i tamo na ashina depths i mt monk, valjda ima smjernica neka kako sta da ne predjem igru a da preskocim 5-6 glavnih bossova

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da, slažem se da nije baš jasno gdje treba ići.

Slično je bilo u Dark Souls 2, ali me to tamo nije smetalo.

Priču također ne razumijem uopće, što je tipično za Souls igre.

Ali sam u Souls igrama barem imao neke opipljive nagrade za ubijanje bosseva. Ovdje to baš i nije slučaj.

PSN - DeniZg80
16 godina

Pa za priču nisam siguran što nije jasno? Meni je možda nešto promaklo, ali na pola igre mogu sumirat u nekoliko rečenica:

Ovo se već događalo (kao i u Dark Souls serijalu) i dešavat će se opet.

Postoji maiden i njen otac koji prate ovu situaciju i pratili su je i ranije, samo DragonRotu tada nije bilo lijeka (hence the "događalo se i ranije dio")

Klinac je Devine Heir i osobe sa kojima se veže dobiju svojevrsnu besmrtnost i mogućnost ressurecta - nešto što ako se previše koristi uzrokuje DragonRot jer energiju za tvoje oživljavanje skupljaš od tuđiš duša.

Ti si postao zaštitnik obitelji (tj. konkretno klinca) čija loza prenosi tu sposobnost. Dio si elitnog tima (nasljedio si "oca" koji te posvojio da to budeš) čuvara te svete loze.

Vodi se rat koji Ashina gubi i Genchiro treba mogunost ressurecta jer drugačije ne vidi mogućnost pobjede, iz očaja se mora dokopat klinca, te zato ubija tebe i dešava se sve ostalo što se desilo - on nije potpuni negativac samo očajnik.

Postoje ljudi koji govore kako je rat loš i besmislen, ali da nema smisla to ti govorit jer će rata ionako biti i ti ćeš se ionako borit jer je to tvoja sudbina (najsličnije ovo stara baka nakon konjanika gdje dobiješ quest za lovit štakore assassine, ali realno i skulptor na početku igre, da sada vježbaš borbu i održavaš protezu, a jednoga dana ti ćeš rezbarit Buddhae, a netko drugi koristit protezu - tako sam ja to sebi shvatio).

Ti si uletio u rat između 2 skupine, kao treća strana, i jedino što ti je bitno je sačuvat život klincu kao (zadnjem? ) predstavniku svete loze... isto to si radio i 3 godine ranije - u sjećanju

Što se tiće shinobi huntera, on je u sjećanju u "Estateu", ne znam tko je Madame Butterfly, ali tek sam prešo pijanca u sjećanju, i konjanika vani.

Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina

@Rhodin, ne znam do kud si došao s igrom (ja sam trenutno ušao u dvorac), ali ako smo tu negdje, a ti si sve ovo skužio samo iz igre, onda si puno bistriji od mene.

Ja sam skužio da klinac diže iz mrtvih and that's about it.

Čiji je Ashina dvorac, tko je ekipa koja je tamo i tko se s kim bori, stvarno nemam pojma.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2019 13:54 (DeniZg).
10 godina
Danas sam naletio na najslabijeg bossa. Nisam mogao vjerovati kako sam ga sredio, u 12sekundi. Btw kad ubijete tog bossa nestane magla sto cini level puno sigurnijim. Po meni odvratan lovel, di je magla ili otrov to mrzim.
SEKIRO: Mist Noble Boss Fight
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
DeniZg kaže...

@Rhodin, ne znam do kud si došao s igrom (ja sam trenutno ušao u dvorac), ali ako smo tu negdje, a ti si sve ovo skužio samo iz igre, onda si puno bistriji od mene.

Ja sam skužio da klinac diže iz mrtvih and that's about it.

Čiji je Ashina dvorac, tko je ekipa koja je tamo i tko se s kim bori, stvarno nemam pojma.

To je istina, i ta Ashina ratuje sa nekim ministrom (Inferior Minister?)

Ne sjećam se detalja...

Al to je sve kako sam ja shvatio, moguće da sam nešto propustio ili krivo shvatio, ali tako mi je nekako ispalo iz razgovora koje sam slušao unutar igre.

12 godina

Došao sam do zida i ne ide dalje.

Ashina Reservoir, poginuo 30 puta od mini bossa Seven Ashina Spears. Boss me 2-shota, nekad i one-shota

Probao u drugom smijeru kroz neku rupu, poginuo 10 puta od mini bossa Long Shadow Longswordsman. Lik tuče non-stop bez pauze.

Uopće im se ne može napuniti Posture, igra traži da valjda 5 minuta savršeno deflectam njihove napade. Baš nekako gubim volju.

PSN - DeniZg80
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Seven spears, prides mu s leđa i ode jedna energija. Thrust napad mu obrani onom tehnikom (nekad udari opet kad mu obranis). Kad vrti koplje skoci uzrak i mlati. Prasi po njemu sjekirom.
Lone shadow, skoci na njega imas rupu iznad njega i onda ga napadaj. Igra bas trazi deflect. Kako im odlazi energija sporije im se prazni posture.
Tip za sve: kupujte torbice s zlatom. Evo ja sam izgubio 500 kad sam umro. Bolje kupite torbe prije bosa i kupite skilove za exp.
12 godina

Ma obojici skinem jedan život iz zasjede.

I onda me poslije zabiju ko zadnjeg početnika.

PSN - DeniZg80
14 godina

Jel ima kakav mod za unlockan framerate, a da radi i u fullscreenu? Naletio sam na onaj koji radi samo u windowed modu, a bome mi se ne igra tako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Promster kaže...

Jel ima kakav mod za unlockan framerate, a da radi i u fullscreenu? Naletio sam na onaj koji radi samo u windowed modu, a bome mi se ne igra tako.

prati onaj link bit ce updatea valjda, ja na 75fpsa igram i dosta mi(nekome radi fullscreen nekom ne), ne radi mi 100 i 120fps ne znam zašto jer jebiga nije offical ništa od toga

btw danas sam iz prve skoro završio lady buterfly(jbg zajebo se pa propao na gluposti), a iz prve sam ubio shinobi huntera a i jučer generala kunosokea na početku ashina castlea

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2019 21:46 (hanteed).
11 godina

Dosao do ona 2 Ape bossa,fanasticna igra,u pocetku se combat cinio nekako eh i spamming RB,ali kad se prostetics i fight styles i tako neke stvari unlockaju i upgrejds razni za prosetics dodatke bas se osjecas kao ninja,kada mi je konacno i combat kliknuo zahvaljujuci nekim bossovima koji te prosto natjeraju da naucis igru iako je jos nisam zavrsio vec sada mogu reci sto se combata tice po mome skromnome mislljenu miljama bolji od DS combata i Bolji od BBa (Iako mi je Bloodborne kralj atmosfere i settinga i nevjerovatnoga soundtracka) Sekiro je isto tako vrhunska igra sa jos boljim combatom.

Topla preporuka onima kojima ne smeta malo izazova i mnogo  smrti, meni najbolja igra 2019 do sada.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.3.2019 22:39 (Wack).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

da morat cu se prilagoditi ici cu od lakšeg pa na težeg bossa :) nije mi jasno kako ja nisam došao do tog lika sa kojim vježbaš? gdje se uopce nalazi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Ako si prošao lady butterfly skoro iz prve onda si genije ... . Šta reći, sa 500+ sati na DS serijalu koliko sam spucao do sada, a i još ću, ljudi su se stvarno potrudili da nam ponovno "zagorčaju" život. Igram pomalo i guštam, ne želim da to prebrzo završi. Rijetke su takve igre, a i bolje tako.

10 godina
neaktivan
TopoGigio kaže...

Ako si prošao lady butterfly skoro iz prve onda si genije ... . Šta reći, sa 500+ sati na DS serijalu koliko sam spucao do sada, a i još ću, ljudi su se stvarno potrudili da nam ponovno "zagorčaju" život. Igram pomalo i guštam, ne želim da to prebrzo završi. Rijetke su takve igre, a i bolje tako.

a vidi znaš šta igra ulogu ja sam lady butterfly igrao relativno kasno i dosta jači za razliku od vas kojima je to prvi main boss, prošao sam dosta bossova prije lady jer nisam znao kako u hiratu,

igra ulogu što sam prešao triologiju crasha pogtovo nebu pod oblake onaj nivo i bossove prije ovog sekira

10 godina
Pao je Fake Corupted Monk, nisam htio trošiti onaj buff za weapon na njega jer ce mi trebati za terror boseve. Nekako mi igra postaje laksa i lakša. Vise gledam u posture bar od neprijatelja nego energiju. Kad mu skinete pol healtha gotovo je. U Aibu villageu sam se osjećao kao Anakin Skywalker. Pobio sam oko 30 neprijatelja, previse ih je. Citavo selo sam likvidirao. :)
Pokazat cu vam kasnije i kako dobiti Orin of the water bez damagea.
Fake Corupted Monk
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

npr ja ne volim posture ali me igra tjera da ga moram koristiti jer ja bi se mogao do sutra biti kada bi samo health gledao jermalo dmg daje, eto da se mene pita poveco bi dmg izbacio posture i da igamo na kontra napad

najdraza borba je kuranosuke na pocetsku castlea kada sam samo drzo dodge tj. trčo oko njeg i lemo ga ovako je to otprilike izgledalo https://i.gifer.com/IycP.gif

edit: evo sad gledam na yt frajer se bije sa lady btfly i ona njemu nikako ne skace u zrak a meni stalno i to me i zbuni jer mi kameru resetira, kako je bi je mlatno jednostavno samo da odluči ajmo na šake pa ko će duže bez ovih skakanja i pizdarija

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2019 11:33 (hanteed).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ja ne znam, borba da je bolja od DS-a...

Drugačija je, dosta različitih countera ima, samo jedan aktivan combat skill, "samo" 3 prostetic toolova u isto vrijeme...

Ali nema mi do DS gdje mogu kao prvo PvP igrat, gdje mogu od magija, miracla, hexova, koji iako slični u ideju svaki ima drugu svrhu, drugačiju mehaniku, ili barem ciljanje i brzinu napada, bow, xbow, hand xbow, hand xbow sa shieldom, da ne nabrajam stilove borbe sa oružjima, 1h, 2h, dw, dodge, block, oružje koje prolazi dmg kroz shield, greatsword kojem u zamah mogu promijenit putanju, piercing, slashint, thrusting, blunt dmg itd. itd. itd.

Nemojte zaboraviti (iako 99% ljudi nikada nije upotrebljavalo jer za single player nije trebalo) stvari poput parry/reposte, backstab (i oklopi koji ga negiraju), različite movesetove pojedinih oružja i svašta nešto da ne nabrajam, pa sve skupa ukombinirat u encumbrance, staminu, koje u Sekiru imate neograničeno, osim onog dijela sa posure barom itd. itd. itd.

Također status efekti poput poison, bleeding, kombiniranja magic, lightning i sličnih efekata kako na samom oružju, tako i applyanih sa nekim consumable itemom, throwing oružja koja mogu postavit isto neki status efekt, stvari poput blokiranja estus flaska neprijatelju, skrivanja u nekim illusion efektima poput camuflage...

Broba u DS je na n-tu potenciju kompleksnija nego ovdje.

Skiro je dosta pojednostavljen, ali to ne znači da je loš. Pojedini neprijatelji imaju drugačije taktike, ali svode se na 3 stvari - dodge, deflekt (kako normalni, tako i pogotovo thrusting napadi), blok i bonus jump over slashing sa bonus attack from air.

Meni je glavna stvar kod Sekira kako je to jednostavno, a "pametno" upakirano i koliko to u stvari svježe djeluje naspram prijašnjih serijala - igra mi je genijalna i "must play" za bilo kojeg ljubitelja souls serijala. Ali ne bih uspoređivao combat system, dapače, ne vidim bitne prednosti u Sekiru... single player ekipa ćak i može to reć, pogotovo ako su prošli DS sa 100% block shieldom i lupanjem istim oružjem svih neprijatelja i svih bossova sa "učenjem" taktike kroz youtube. Ko se tamo dotako PvP-a, to je sasvim novi svijet i neusporedivo je kompleksniji od ovoga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2019 11:33 (Rhodin).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Mislim da je pozitivno što su malo "zavrtili" i izmijenili borbu odnosu na Dark Souls serijal.

Je li to napravljeno na najbolji način, ne znam.

Meni osobno je borba pre-repetitivna i nema tu dubinu i kompleksnost koju imaju Dark Soulsi, pa čak i Bloodborne.

Ako uzmemo u obzir da je replay value relativno mali, da igra nema ni multiplayer, kao i da je ovo možda i najmanji svijet kojeg su napravilil, rekao bih da je ovo njihov nalošiji Soulsborne naslov do sada.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.3.2019 12:09 (DeniZg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa nije evo ja da sad igram onog generala 10/10 da bi ga dobio ali evo stotiput ponavljam lady butterfly nemogu je dobit, svaki enemy je jebeno različit a ja sam općenito takav igrač ta se prilagodi jačem i slabijem. Kada je slabiji boss u pitanju tj- onaj kopljanik ja ga i sad nemogu dobiti ali zato težeg shinobija gdje su se mučili iz prve ga roknem to mi je mana svakom se prilagodim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Evo i kako riješiti Orin of the Water bez damagea. Nazalost, radi se samo o prvoj energiji jer sam se poslije previse uzbudio i udarila me no ako radite ovako mozete ju dobiti jako lako.
Orin je meni najlijepsa boss bitka, Njena fluidnost i gracioznost pokreta je prelijepa. Ona vas priprema za nesto sto vam treba za Corupted Monka a to je Vaš Posture management. Kad ona zavrsi svoj napad vas posture je pun, ako odmah poslije vaseg udarca ne dignete guard (drzanje maca u bloku brze prazni vas posture) slijedeci njen napad probija vas posture i ona vas ubija rafalom udaraca. Kasnije Monk cini ogromnu stetu vasem postureu i ako ga ne znate smanjiti ocekuje vas laka i cesta smrt. Sretno :)

Orin of the Water No damage :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

crkni baba!!!! nakon 3 sata prešao lady butterfly, molim vas recite mi da je ovo najteži boss u igri bio

Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice