Mislim da je u pitanju mjesec dana razmaka između epizoda.
Nemoj me držati za riječ.
U pravu si, mjesec dana je.
U pravu si, mjesec dana je.
To je previse...koma!
Sada me ovo razocaralo totalno, sto znaci da necu igrat dalje dok ne izadu svi djelovi jer tko ce cekati mjesec dana izmedu ovih kratkih epizoda!?
Kad ste već preporučili:
Lost Via Domus (2008.)-moja ocjena 6/10
-akcijska avantura s odličnom 3D grafikom i zvukom
-igrate s novim likom koji nije iz serije te otkrivate njegovu prošlost
-stvarno prelako i dosta kratko
-konzolaški naćin spremanja igre
-zagonetke se stalno ponavljaju kao i ostali djelovi
-preka za fanove serije, ali ljubitelji težih avantur jednostavno ju zaobiđite
Ja sam krenuo igrati Yesterday, čini mi sa da bi mogla biti OK. http://www.gamespot.com/yesterday-2012/
Inače za ljubitelje avantura na Kickstarteru je pokrenuto nekoliko projekata. Tim Schafer i Ron Gilbert (autori između osaloga i Monkey Islanada) su prikupili 3 milijuna dolara od potrebnih 400 000 za izradu nove avanture. Al Lowe i Replaygames su dobili licencu za remake Leasure Suit Larrya. Ako sve prođe u redu trebali bi biti napravljeni remakeovi svih Larry + novi Larry ( zadnja dva Larrya nemaju veze za Al lowom i ne računaju se kao pravi nastavci ). Prikupljanje novaca još traje ali je prikupljeno potrebnih 500 000$. Tko želi može propomoći na ovdje. Također Jane Jensen, autorica Gabriel Knighta, Grey Mattera, te Kings quest serijala je pokrenula Kickstarter projek za izradu nove avanture. Glasanjem je odlučeno da će prva avantura biti Moebius. Više o tome može se naći ovdje. Nije tu kraj. Mark Crowe i Scott Murphy autori Space questa planiraju izradu nove svemirske avanture, te pokušavaju dobiti nazad prava za izradu novog Space Questa + remakeovi starih. Ovo im je stranica. Uglavnom predstoji zanimljivo razdoblje za ljubitelje avantura.
Jedna stvar me jako smeta, a to je ignoriranje avantura tj. poina and click zanra od strane velikih portala koje rade recenzije igara te koji su opcenito jako dobri za sve vezano uz igre.
Recimo meni najdrazi portal od svih, Gametrailers totalno ignorira ovaj zanr iz samo njima znanih razloga. Stvarno bih volio znati zasto je tako?
Trazim neke igre kod njih i jednostavno nema nikakve video recenzije kao sto je to slucaj sa svim ostalim igrama ili igra uopce nije u njihovoj bazi podataka.
Ako mogu raditi video recenzije razno raznog smeca, onda ne znam zasto zaobilaze ovaj predobar zanr.
Mozda je problem sto su ljudi postali tukci kojima je vazno samo ici okolo i napucavat ili sta...?
Evo samo jedan brzinski primjer, otipkam "Yesterday" i dobijem samo ovo no to je jos dobro, imamo bar trailer i jedan glas koji igru ocjenjuje sa 8.0, a uz to sve taj glas je od nekog citatelja, ne od njih!
Probajte utipkati npr. "A New Beginning" ili recimo "Alpha Polaris"...tu pak nema bas nista, a igre su odlicne!
Inace portal je odlican, recenzije su super napravljene i jako su realni, ali je ovo bezveze sa njihove strane.
Sta ej point and click uistinu zaboravljen zanr? Nemoguce da umire posto se igre i dalje razvijaju, naslovi koji su sve bolji i dalje uredno izlaze pa u cemu je onda problem?
Navedeni Adventure Gamers uredno posjecujem, ali mi je zao sto nemaju tako dobre recenzije i sto nema video recenzija koje su imho odlicne i digle bi portal na jednu visu razinu.
Edit:
Sta je ovo na Adventure Gamers?
To nam dolazi novi dio Back to the future ili sta?
Ma i Gametrailers i IGN i Gamespot idu na ruku svim ovim megalomanskim kompanijama i tu nema diskusije.
Ja kada sam zaigrao The Book of Unwritten Tales ne da sam bio oduševljen nego mi je igra ušla u listu najboljih igara ikada. E sada, kako to da je nigdje nema na listama za najbolju avanturu prošle godine!? Hm... Ali da je izdavač kakav EA/Activision/Ubisoft to bi sigurno bilo drugačije!
ja često posjećujem stranicu gamepressure. Naime na njoj možete pronaći kada napravite filter za adventure igre, imate opcije za upcoming i released, zajedno sa njihovim ocjenama. Uglavnom su točni, imate screenshotove.....
Igrao sam walking dead ep1. ne čini se loša, dobro je na izborniku kada se mogu birati epizode (mislim da ce moći kada ih sve instaliramo)....
odigrao do kraja walking dead.... odlična, čeka se ep2.. najava isto extra.
imate stranicu gameboomers.com
Završila je Kickstarter kampanja za Larrya. Prikupilo se 655 182$ preko Kickstartera. Također je prikupljeno 18 420$ preko Paypal donacija. Ukupno 673 602$. Budući da je dostignut cilj od 650 000$, Larry će dobiti novu lokaciju, novu curu, nove zagonetke itd.
Nakon šta me je oduševio The Book of Unwritten Tales zaželio sam se još kvalitetnog pnca i naišao sam na A New Beggining. Odličan eco-thriller.... Nakon fantazijskog TBoUT dobrodošla promjena.
Iritira šta igra podržava samo 4:3 monitore pa na 24" monitoru HD rezolucije iritiraju crni rubovi postrani, ali nakon nekog vremena se čovjek privikne.
EDIT:
Ipak sam čačkajući po configu uspio igru pokrenut u fullscreenu bez crnih rubova...
Muzika je fantastična, glasovi također i likovi imaju osobnost. Za priču neznam jer sam na početku, ali djeluje dobra.... Adventure Gamers recenzija
Priča se priča u "strip obliku"....
Prvo mini oduševljenje; slaganje radio antene....
Jane Jensen je prikupila potrebnih 300 000$ na Kickstarteru. Ima još 12 dana do kraja. Također objavila je da su i našli izdvača za još jednu avanturu. Svi koji su su na kickstarteru dali 50$ ili više dobiti će i tu avanturu uz Moebius. Druga igra za sada je nazvana Mistery Game X. Naravno odmah su krenule špekulacije da je riječ od novom Gabriel Knightu, no ime neće biti objavljeno prije kraja Kickstarter kampanje.
Autori Space quest serijala pokrenuli su kickstarter kampanju za izradu nove svemirske avanture.
http://www.kickstarter.com/projects/spaceventure/two-guys-spaceventure-by-the-creators-of-space-que
Nekoć davno sam igrala Syberiu (sjećam se još Bugovog cd-a sa demo verzijom ).
Sad me ponovno ulovila želja da ju odigram. Ali zanima me da li tko prešao drugi dio tj. kakvi su dojmovi općenito i naspram prvog dijela?
Dvojka je isto vrlo dobra kao i jedinica, jedino je malo lakša od nje.
Nekoć davno sam igrala Syberiu (sjećam se još Bugovog cd-a sa demo verzijom ).
Sad me ponovno ulovila želja da ju odigram. Ali zanima me da li tko prešao drugi dio tj. kakvi su dojmovi općenito i naspram prvog dijela?
Meni malo slabija od prvog djela, ali svakako vrijedna igranja.
Evo postupak kako srediti rezoluciju za A New Beginning:
Well, go to the folder you installed the game and find the config.ini file. Open it with notepad, find the number that says RESOLUTION = auto and change the value in game (RESOLUTION = game). Save this file.
Now there is a second config.ini file located in C> Users> Username (that has given everyone)> AppData (is a hidden folder, to view you must have enabled the option to show hidden folders)> Local > Daedalic Entertainment> A New Beginning> config.ini. (this path is for win7)
Well, it's also open this ini file with notepad and change the value here and the RESOLUTION from auto to game. Save the file. Select the whole text of the file (Ctrl A) then Copy (Ctrl C). Created within the same folder a new txt file then Paste (Ctr V) and save the file named config giving the ending tmp (ie config.tmp). Now right click in both config files inside this folder (and at this with the extension. Ini and in what you create with the extension tmp) and the tab will appear check the box that says read-only. Click apply and ok after.
Edit:
Koliko puta se u Yesterday ponavljaju zagonetke vezane uz sah?
Ono na pocetku nije tesko, ali su mi te zagonetke monotone pa ako se ponavljaju onda nemam iskreno volje dalje igrat....makar je igra ako cemo gledati realno poprilicno lagana no uistinu mi se ne da kemijat oko saha (druga stvar da ga ovako igram sa nekim, ali u igri mi se nekako ne svida).
A New Beginning
-nova avantura s nacrtanom grafikom-moja ocjena 7/10
-nažalost 4:3
-dobra priča s manjim nedostacima
-srednje težine + mogučnost preskakanja slagalica
Ako nekoga zanima Tex Murphy se vraća : http://www.kickstarter.com/projects/texmurphy/tex-murphy-project-fedora
ima li štogod nova???
Lighthouse: The Dark Being. odlična starija avantura. atmosferična, teška, ne pomaže kombiniranje svih mogućih stvari u inventoriju...treba misliti i 100 puta se vratiti na istu lokaciju da ti se upali lampica
Probajte Indigo Prophecy i Alpha Polaris.
Indigo Prophecy je odlična akcijska-avantura s dobrom pričom i dinamičnim razgovorima, makar nije PtC smatram da zaslužuje mjestou ovoj temi.
Probajte Indigo Prophecy i Alpha Polaris.
Indigo Prophecy je odlična akcijska-avantura s dobrom pričom i dinamičnim razgovorima, makar nije PtC smatram da zaslužuje mjestou ovoj temi.
Fahrenheit je najbolja igra koju sam ikad igrao, ali nije prava avantura, puzzleovi su sekundarni ( da nekažem tercijalni ), fokus je, kao što si i sam rekao, na priči i dijalozima.
ima jedna nova: the dark eye chains of satinav
po meni predobra igra. radnja je vrhunska, a ako bi vam bilo malo dosadno na samome početku, kasnije je puno bolje kada pobjegnete iz grada.
kombinacija the lost horizon i the whispered world
ima jedna nova: the dark eye chains of satinav
po meni predobra igra. radnja je vrhunska, a ako bi vam bilo malo dosadno na samome početku, kasnije je puno bolje kada pobjegnete iz grada.
kombinacija the lost horizon i the whispered world
Hvala za ovo. Gledam screenshootove i izgleda mi odlično. Svakako ću isprobati.
Da, igra za sada izgleda jako dobro. Došao sam do one romkinje van grada i igra djeluje zabavno.
proša sam više od pola igre, svakako preporučam - radnja je baš zanimljiva i nije toliko uobičajena kao kod ostalih avantura, a kombiniranje stvari je odlično ( zasvijetli kada dva itema odgovaraju) kao i upotreba itema.
Predivni krajolici, likovi, radnja, ma sve....
Ima li neka avantura bez retardiranih puzli ? Hocu nesto realistic, necu da igram igru za vrijeme stare Grcke, Egipta, a tamo odjednom neka digitalna sema sa nekim liftom. Nesto na fazon Darkness Within-a ? Veliki san fan pnc igara, odrastao sam uz neke zanrove, poput siberije i nancy drew. Ali ono sto najvise ne volim u avanturama jesu te arkade puzle, ko da neko ima toliki IQ da moze spojiti neku puzlu da mi ne mozemo vrata otvoriti, ne logicno mi je to, ne realno.
Na primjer Dracula III, svidja mi se u te igre kada moramo onu krv testirati, traziti krvnu grupu, to mi je logicno i normalno, jer nas je doktorica zamolila da za nju to uradimo. Ima logike. Ali mi se ne svidja na kraju kada se boris sa onim istoricarem u onim sobicama u zamku, kao ko pobjedi puzlu on ce ostati ziv i to mi je ne logicno, bas je tamo neko prije 1000 godina napravio puzlu tu bas da bi se nas dva nasli u toj sobi i da bi se borili, ono kao da je neko znao da ce neko upasti u tu puzlu.
Isti fazon je bio i kada neka vrata trebamo otvoriti u Dracule, ono moras vino i vodu razdvojiti, ako se dobro sjecam. Znaci tu je krv i voda stajala citavu istoriju da bi tu neko dosao da bi mogao otvoriti vrata.
Eto objasnio sam zasto ne volim puzle, dakle ako mi mozete sugestirati neku igru koja ima samo neke logicne "puzle", a ne tamo da mogu vrata otvoriti samo ako rijesim puzlu. I preporucujem da ima dobru grafiku, jer ako ste mogli skuziti volim realistic igre, da se mogu uziviti kao da sam ja taj karakter.
Zna li tko gdje bih mogao nabaviti Zork? Je li on sada besplatan s obzirom da ja jako star?
Možete preporučiti neke dobre avanture za početnika koje se mogu nabaviti (steam, pc-shop, gog...)?
Zna li tko gdje bih mogao nabaviti Zork? Je li on sada besplatan s obzirom da ja jako star?
Možete preporučiti neke dobre avanture za početnika koje se mogu nabaviti (steam, pc-shop, gog...)?
Broken Sword serijal ( sve osim četvorke ), Sam i Max, Next Big Thing, Monkey Island zadnji.