drzi tipku 4 na ozn mjestu..;P
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Niti meni nije baš ono... Dobro gameplay postoji da se osvrnem na to prvo, ali je blijeda kopija posljednjeg MW2 od Activisiona. Čisto ima previše sličnih elemenata, in-game filmova i animacije međuscena. Bolji je MW2.
Grafika se na trailerima čini puno puno ljepša nego je zapravo. Kažem jer sam stavio High sve i filtere imam grafu pa mogu.. Uzgred rečeno ajd dobro još se da nekako odigrati.
Igra uopće nema inovativnosti, nema nečega što bi te tjeralo da igraš, jer je sve ovo u igri već viđeno
i grafika mi se cini nekako cudna, ljudi oruzja su dobra, al okolo je sve bez nekih grafickih detalja, daleko losije nego kod mw2 koji je jako istančan na tim detaljima....al ne treba o tome raspravljat cod je uvijek bio profesionalnijeg stajališta, jedva cekam black ops...
i grafika mi se cini nekako cudna, ljudi oruzja su dobra, al okolo je sve bez nekih grafickih detalja, daleko losije nego kod mw2 koji je jako istančan na tim detaljima....al ne treba o tome raspravljat cod je uvijek bio profesionalnijeg stajališta, jedva cekam black ops...
COD uopće nije poznat po nekoj boljoj grafici. I MoH i COD bazirani su na modificiranom Unreal engineu koji je ohoho vremena s nama. Bilo bi vrijeme da se i COD malo orijentira na bolju grafičku izvedbu. Ne samo pumpat FPS-ove za razna jumpanja sa 1000000 FPS kojih uopće nebi ni trebalo biti. Nešto u stilu BC2 u Frostbite engineu :)
COD uopće nije poznat po nekoj boljoj grafici. I MoH i COD bazirani su na modificiranom Unreal engineu koji je ohoho vremena s nama. Bilo bi vrijeme da se i COD malo orijentira na bolju grafičku izvedbu. Ne samo pumpat FPS-ove za razna jumpanja sa 1000000 FPS kojih uopće nebi ni trebalo biti. Nešto u stilu BC2 u Frostbite engineu :)
COD je na svom engineu, nema nikakve veze sa Unreal engineom.
Za COD2 je napravljen potpuno novi engine, doduše na nekoj sitnoj osnovi Q3 enginea.
COD je na svom engineu, nema nikakve veze sa Unreal engineom.
Za COD2 je napravljen potpuno novi engine, doduše na nekoj sitnoj osnovi Q3 enginea.
Sve je to modifikacija ID Tech 3 enginea. Jedino prvi COD je napravljen u čistom Unreal engineu, od COD2 se išlo na neku modifikaciju u obliku IW 4.0 enginea no sve je to bazirano na prastarom Q3 engineu.
Uglavnom, vrijeme bi bilo da se CoD počne malo orijentirati prema boljoj grafičkoj izvedbi.
Ne ne ne... Grješiš gotovo sve.
COD1 = Quake 3 Arena Engine. 2003. Release Date (Q3 Engine = 1999.Godina).
COD2 = Potpuno novi engine koji vjerovatno nema ni 1% codea iz Q3... Točnije sve je baceno u smece i napisano nanovo jer je ono bilo prestaro (GL+FF...
Kasnije je samo nadogradivan taj COD2 engine, prvo malo vise kod COD4, pa onda malo manje kod MW2 i sl...
Unreal Engien (1) je izisao 1999. i nema nikakve veze sa COD-om, Unreal 2 Engine 2002. godine, a Unreal 2.5 2004. godine, i Unreal 3 2007. godine.
Hm, onda sam nešto gadno pobrkao.
Odavno mi je poznato da je CoD rađen u nekom svom engineu no mislio sam da je cijela stvar samo modifikacija Q3 enginea. Naravno promjena mora biti jer ipak smo već daleko vremenski odmakli od početaka tog enginea no ipak izgleda da sam u krivu...
Ništa, nema mi druge nego se informirat malo...
Ma raspravljali smo o tome vec vise puta.
I na kraju ustvrdili da COD nema skoro pa nikakve veze sa Q3 Engineom.
Evo bas sam malo prije zavrsio igru -singleplayer,multiplayer nisam igrao. Tek sada vidim sa kolikom cu rezervom morati uzimati komentare svih vas koji pisete na forumu,pogotovo kada su igre u pitanju. Pa ovo je fantasticna igra! Bez dileme najkompletnija vojna pucacina do sada. Zvuk u ovoj igri je njezina najjaca strana i niti jedna druga igra nema ni priblizno tako dobar zvuk. Sam gameplay je najrealniji od svih fps-ova do sada ,lagani trzaj oruzja pri pucanju je bas ono kako treba biti-posebno jer tijekom cijele igre igramo kao pripadnici najelitnijih vojnih postrojbi-SEAL i Ranger-i, oni koji znaju nesto o obuci tih ljudi shvatiti ce o cemu pricam (izrazito snazni decki u cijim rukama oruzje doista trza manje,a i imaju najmodernije naoruzanje koje ima slab trzaj samo po sebi). Jedino cega sam se bojao jest kretanje,medutim to je napravljeno sasvim uredu ,u BFBC2 puska mnogo vise leluja tokom hodanja i trcanja nego ovdje,tako da i taj argument koji su neki spominjali ne stoji. Sve u svemu mislim da ste gotovo svi vi u startu podcijenili ovu igru,sada kada je izasla, taj ste dojam samo dodatno ukopali bez ikakvih argumenata. Da ova igra ima unistiv okolis kao BFBC2 ,bila bi nesto sto se nebi tako lako skinulo sa trona ratnih fps-ova jos godinama,a i ista firma ju izdaje pa su valjda namjerno htjeli da se po necemu razlikuju. I da, oruzje je fenomenalno,pucanje iz njih mi je vratilo osjecajj koji sam imao tokom pucanja sa M16 u Call of Duty MW (ona prva m-sesnajstica koja je pucala rafalno,ne ona iz dvojke koja je mogla samo po 3 metka)
S obzirom na starost kante nemogu novi MOH igrati, al sam bacio par sati kod frenda multiplayer i imam par zamjerki... nema lean-a i nema ležećeg položaja jer da je to dvoje ukljuceno u igru, igra bi bila totalno nenadjebiva.. mozete me slobodno citirati ...NENADJEBIVA... toliko gusta u igranju multiplayer pucacine nisam imao jos od Americas Army-a v2.1. Jerbo igra ima taj feel ozbiljnosti i grafika i zvuk su vrhunski i vrlo lako se ufurati u egzekuciju neprijateljske vojne sile. I skoro zaboravih, jako mi je dobra i zato sto nije toliko arkadna kao COD...nemas feeling da te djete od 3 godine moze ownati... Igra je stvarno ogroman gust.
Evo bas sam malo prije zavrsio igru -singleplayer,multiplayer nisam igrao. Tek sada vidim sa kolikom cu rezervom morati uzimati komentare svih vas koji pisete na forumu,pogotovo kada su igre u pitanju. Pa ovo je fantasticna igra! Bez dileme najkompletnija vojna pucacina do sada. Zvuk u ovoj igri je njezina najjaca strana i niti jedna druga igra nema ni priblizno tako dobar zvuk. Sam gameplay je najrealniji od svih fps-ova do sada ,lagani trzaj oruzja pri pucanju je bas ono kako treba biti-posebno jer tijekom cijele igre igramo kao pripadnici najelitnijih vojnih postrojbi-SEAL i Ranger-i, oni koji znaju nesto o obuci tih ljudi shvatiti ce o cemu pricam (izrazito snazni decki u cijim rukama oruzje doista trza manje,a i imaju najmodernije naoruzanje koje ima slab trzaj samo po sebi). Jedino cega sam se bojao jest kretanje,medutim to je napravljeno sasvim uredu ,u BFBC2 puska mnogo vise leluja tokom hodanja i trcanja nego ovdje,tako da i taj argument koji su neki spominjali ne stoji. Sve u svemu mislim da ste gotovo svi vi u startu podcijenili ovu igru,sada kada je izasla, taj ste dojam samo dodatno ukopali bez ikakvih argumenata. Da ova igra ima unistiv okolis kao BFBC2 ,bila bi nesto sto se nebi tako lako skinulo sa trona ratnih fps-ova jos godinama,a i ista firma ju izdaje pa su valjda namjerno htjeli da se po necemu razlikuju. I da, oruzje je fenomenalno,pucanje iz njih mi je vratilo osjecajj koji sam imao tokom pucanja sa M16 u Call of Duty MW (ona prva m-sesnajstica koja je pucala rafalno,ne ona iz dvojke koja je mogla samo po 3 metka)
Oh my god.... Ako je ovo vojna simulacija ja sam Franjo Tuđman.
Ovo veze s vezom nema što se tiče realnosti, kao i većina igara. Vojne simulacije su ArmA I i II, Operation Flashpoint, a taktičke igre koje imaju elemente realnosti su America's Army, Battlefield i sl.
Medal of Honor doslovno nikakve poveznice nema sa realnim borbama u stvarnosti.
Oruzja su smješno napravljena. Veći recolil ima Quake 3 Arena na railgunu.
Nemoj vadit van iz konteksta Weky i stavljat riječi ljudima u usta.
U većini svog posta čovjek je u pravu. Igrin problem je što BFBC2 fanboyevi su je pokopali čak PRIJE IZLASKA PRVE BETE...tak da na ovom (i drugim forumima) sve komentare uz bilo koju igru treba uzet s rezervom. Istina da igra je podbacila, očekivalo se više, ali daleko od toga...igra je kvalitetna. Izašla je u krivo vrijeme...to je sve.
To sve stoji - Ali da je ova igra najbolja vojna igra i najrealnij FPS - IMHO glupost dana.
Čak su i svjetske recenzije popljuvale igru i opisale Prolazno-Jednom odigraš-unistal-nesjecas se više igre. Nije stvar samo u forumima.
To sve stoji - Ali da je ova igra najbolja vojna igra i najrealnij FPS - IMHO glupost dana.
Čak su i svjetske recenzije popljuvale igru i opisale Prolazno-Jednom odigraš-unistal-nesjecas se više igre. Nije stvar samo u forumima.
Nije najbolja vojna igra, daleko je od simulatora...al u usporedbi s konkurencijom...ispred njih je. Pogotovo s sestrinskom igrom koja jedino ima destrukciju, ostale mane su tako zamaskirane i opće prihvaćene među igračima, da ih nikad neće priznati. O bugovima i neoptimizaciji da ne pričam. MoH je mila majka na tom terenu.
O bugovima i neoptimizaciji da ne pričam. MoH je mila majka na tom terenu.
Trebaš uzeti u obzir da BC2 je daleko sadržajnija igra od MOH MP; Upotreba vozila (gunship, prjevoznici) i daleko destruktabilniju fiziku objekata od MOH. Zbog toga je zahtjevnij. MOH MP je praktički BC2 bez svega toga.
Patchevi koji su izašli popravljaju stabilnost framerate-a i ispravljaju bugove, no i tu se slazem da igra još uvijek nije dovoljno očišćena od bugova iako je dosta dugo na trzistu. No i tu ima daleko gorih igara po tom pitanju (ArmA FTW, treba joj barem 2-3 godine da se isprave bugovi).
Glavni problem igre je krivo vrijeme. U vrijeme novog Call of Dutya, koji je ajmo reći napravio publiku jednakoj svim FPS-ima na trzistu zajedno, te u vrijeme 2010. godine gdje se igre štancauju svako malo uglavnom zbog marketinških stvari (izdavač vidi kako je novi COD prihvaćen i samo naredi developerima želimo takvu i takvu igru - Ili recimo takvu i takvu grafiku pa dobijemo astronomske zahtjeve) teško je biti inovativan i izbaciti proizvod koji će ostali igrači preći na njega a odbaciti neki Call of Duty.
Da je izišla 2006. ili maksimalno 2007. godine bila bi prihvaćenija sigurno. Ustvari, evo da rezimiramo: Ovaj MOH je trebalo izbaciti umjesto Airborne-a i imao bi dobru poziciju na trzistu.
Dakle tamo negdje 2007. najdalje. A Airborne umjesto lošeg Pacific Assault-a (kojeg nije trebalo ni izdavati, no EA naravno je zelio zaraditi na imenu).
Ovako krivo vrijeme i zaboravljen proizvod. Odigrati za jednom i zaboraviti.
Meni je igra čisti prosjek. Poslat ću vam recenziju čim budem imao vremena.
Da je izišla 2006. ili maksimalno 2007. godine bila bi prihvaćenija sigurno. Ustvari, evo da rezimiramo: Ovaj MOH je trebalo izbaciti umjesto Airborne-a i imao bi dobru poziciju na trzistu.
Airborne je bio kralj igara u usporedbi s ovim ispljuvkom. Ak ću bit iskren.
Po meni je Airborne u svoje vrijeme bio odličan. Kako u grafici tako i gameplayu.
Da ja bih samo recimo Airborne isto tako pomaknuo tamo negdje 2004./2005. godine za izlazak jer:
-Koliko god bio zanimljiv gameplay i skakanje sa padobranom, sama činjenica da se igra odvija za vrijeme WW2 u 2007. godini je vec nekima na vrhu glave. Dotada smo imali toliko ispranih igara na tu temu, te je Airborne ostao po meni u možda ne lošoj temi, ali definitivno ispranoj i dosadnoj, te bi imao daleko veći potencijal da ga je prebaciti u Moderno razdoblje.
Iduca stvar je što je bio prekratak, baš kao i ovaj nastavak. No ajde to nije neki ultra velik problem.
O bugovima i neoptimizaciji da ne pričam. MoH je mila majka na tom terenu.
Trebaš uzeti u obzir da BC2 je daleko sadržajnija igra od MOH MP; Upotreba vozila (gunship, prjevoznici) i daleko destruktabilniju fiziku objekata od MOH. Zbog toga je zahtjevnij. MOH MP je praktički BC2 bez svega toga.
Ne, treba uzeti u obzir da je MoH MoH, a ne BF...kaj bi bilo da su ostavili sve ovo u MoH? Problem je mutavog DICE-a koji nezna MP sklepat, pa uzme jedan stari i copy/paste u drugu igru, i nekaj malo remove i gotova igra. Malo začini s više akcije...koje fali u BC2, očajno fali i evo nova igra.
BC2 prati korijene BF2, a MoH ničije, samo je problem šugavog enginea koji se koristi u BC2, i radi toga je nazvan kopijom bez "pola stvari". Pošto je igra napravljena na frostbiteu (bc2), i okrenuta više akciji koja(mw2), ne znači da je igra wannabe bc2/mw2, ni da im pokušava konkurirati.
Mislim, tko lud bi radio konkurenciju sam sebi.
Na kraju krajeva, zašto su radili BC2 tak kak su radili, napravili prezahtjevnog, a pola stvari ionako nemreš razoriti. Na kraju nemaš neku fiziku destruktabilnost, a od optimizacije ni O. Znači neoptimizirana igra koja pokušava biti nekaj kaj nije. Tj. da nema destrukcije, nebi mogla NI SLUGA biti Battlefieldu dvojci.
Neda mi se raspravljat sve dok je i jedan fanboy u temi.
Uživajte
Htio bih te ispraviti, SP od Medal of Honora jer rađen na dorađenom starom Unreal 3 enginu, dok je MP rađen u frostbite enginu
Htio bih te ispraviti, SP od Medal of Honora jer rađen na dorađenom starom Unreal 3 enginu, dok je MP rađen u frostbite enginu
Da i? Ne ispravljaš me, za MP sam i pričal, za SP znam.
Uostalom taj "stari" UT3 razvaljuje sve ove novije.
Uostalom taj "stari" UT3 razvaljuje sve ove novije.
Apsolutno po ničem - Izgleda prosječno danas. Staro je to, 2006. godište.
No grafika je samo da služi svrsi, tj. nije presudna u igri. Problem Medal of Honora nije engine, već dizajner igre.
Ma dobar je novi MoH, ali MP, SP je zivi uzas, to se ne moze jednostavno dobro naglasiti (izbrisao sam igru nakon 20min) =/
Ja bi iskreno kupio MoH samo zbog MP-a, ali malo je previse dati 50€ za to, mozda ako bude kakvi popust o.O
Uostalom..čeka se i špara se za BF3
Ova igra apsolutno izgleda kao da je neki šef u EAu rekao dajte mi napravite Modern Warfare.
Čak su i svjetske recenzije popljuvale igru
Sad se hvataš svjetskih recenzija jer ti se igra ne sviđa.Sjeti se kad sam ti rekao za jednu igru da ima najaču ocjenu na metacriticu ali da to tebi nije važno jer je tebi najbolja igra op.flashpoint.Ovaj MOH je dobija 75,a tvoj dragon rising 76,realne ocjene. .Bad company 2 ocjena 87 je izvrsna za jednu ratnu igru.
Ja bi iskreno kupio MoH samo zbog MP-a, ali malo je previse dati 50€ za to, mozda ako bude kakvi popust o.O
Nemoraš dati 50 €, imaš ga za 30 $ = oko 165 kn, ali samo CD-Key
http://www.gamekeydistrict.com/p291/Medal-OF-Honor-EADM-Cd-Key
Moj dojam o MOH-u nije dobar, dapače, ovo je jedan od lošijih naslova koje sam igrao.
Isto mislim o Gears Of War nastavcima, iako su na metacriticu debelo iznad 90.
Sve je stvar pojedinca.
Zato uvijek govorim, ne obazirite se na mnoge recenzije, nađite jednog recenzenta koji ima sličan ukus i po tome se vodite.