Efekt koji je predlagao @Minoza ( ovako sam ga ja zamislio ) šta kažete ? Samo jedan od efekata.
Meni se ideja sviđa iako sam ja mislio na malo drugačiji efekt. No u ovom slučaju malo bih ga modificirao. Npr. sa ovim efektom koji si ti napravio ovdje možeš virtualno produljiti neki hodnik, stvara osjećaj skučenosti što je ok ali mislim da je previše izobličena slika. Također radi povećanog FOV-a, trebaš smanjiti brzinu kretanja i okretanja lika i to drastično jer inače se sve mijenja toliko naglo da se izgubiš. Tada postižeš željeno, virtualan osjećaj tjeskobe.
Što se tiče moje prvobitne zamisli, odnosila se na jednostavan grain/interlace efekt. Idealno bi bilo spojiti to ali u nekakvim razumnim količinama, i kao što je kolega spomenuo, malo zatamniti ekran na tom dijelu. Upotrijebi "vignetting" za zatamnjivanje, mislim da je idealan za ovu situaciju.
Inače, mislim da si krenuo u dobrom smjeru. Onaj prvi transition je odličan ali nakon toga kao da se izmakne kontroli, pretpostavljam zbog visokog FOV-a, a input je ostao isti. Fora je u tome što to možeš nekoliko puta kroz igru koristiti, a uz male modifikacije dobiti varijacije da nije monotono.
Pogledaj na 3:15, puno vignettinga i malo efekta o kojem sam pričao (nešto slično).