Kad je se HL odvijao? (Mislim koje godine).
Za HL2 znam da se odvija 20-ak godina poslije HL1.
http://half-life.wikia.com/wiki/Timeline_of_the_Half-Life_universe
http://half-life.wikia.com/wiki/Timeline_of_the_Half-Life_universe
negdje između 2000 and 2009
Inače odigrao nešto sitno i moram reći da sam jako impresioniran detaljima. Zagledao se u gotovo svaki monitor, požarni aparat, upozorenje i sve lijepo čitko napisano s detaljnim uputama/upozorenjima itd.
Svaka čast onima koji su to napravili. Jedina zamjerka je što je nekompletna igra, volio bih rađe čekati neko vrijeme (ili dosta vremena) - ovako dobiješ dio igre i pitaj boga kada će se ostatak pojaviti (ako se uopće pojavi).
Mislim da bi bila savršena stvar odigrati prvo ovo pa zatim HL2 i sve epizode,
vuče me da upravo to napravim.
evo ja sam išao po uputama al ne znam kak pokrenuti igru!!
dobijem ovo:
- jer nigdje nije naveden redosljed (kao nešto važno)..
1) instalirati Steam (oni koji ga koriste od prije nisu ni primjetili da je to prvi korak )
- 1.1 -restart (ako je odabrano da se steam pali s OSom ili ga ručno pokrenuti..)
2) instalirati SDK 2007 (iz steama.. ne tražiti download kao neki naivci, ja..)
3) instalirati BM. I radi odmah.
Samo što ti fali HL: Opposing Force i HL: Blue Shift (ekspanzije izdate 1999. i 2000. godine) koje još objašnjavaju neke sitnice iz Black Mese i detalje oko priče pa bi onda dojam bio potpun.
Samo što ti fali HL: Opposing Force i HL: Blue Shift (ekspanzije izdate 1999. i 2000. godine) koje još objašnjavaju neke sitnice iz Black Mese i detalje oko priče pa bi onda dojam bio potpun.
To se podrazumijeva, Shepard je još veći mutavac od Freemana
Blue Shift jedino objašnjava, Opposing Force baš i ne...ILI *mogući spoiler*:
Možda će uloga Adriana Shepharda u cijelom tom HL svijetu doći u HL3?!
Pa možda...G-man ga je "zamrzao" na kraju igre, isto kao Freemana.
Ja ću samo reći da može biti sram onoga kome je bilo što u vezi HL1 spoiler xD
Spoiler je vezan za njegovu budućnost :D
Sad bih najrađe da mi to nije ni palo na pamet jer ako će stvarno tako biti, šok bi bio neusporedivo veći.
- 1.1 -restart (ako je odabrano da se steam pali s OSom ili ga ručno pokrenuti..)
2) instalirati SDK 2007 (iz steama.. ne tražiti download kao neki naivci, ja..)
3) instalirati BM. I radi odmah.
Ili otići na neki torrent tracker i naći već verziju koja ima u sebi sdk i black mesu zapakrirano i spremno za instalaciju
evo oopet tražim pomoć!
instalirao black Mesa i pokrenuo, ali nisam igrao taj čas nego izašao iz igre i sad više ne znam gdje je igra instalirana! nema shortcut na desku a u program filesu pod Steam nema ikone za pokretanje igre!!
molim za pomoć!
evo oopet tražim pomoć!
instalirao black Mesa i pokrenuo, ali nisam igrao taj čas nego izašao iz igre i sad više ne znam gdje je igra instalirana! nema shortcut na desku a u program filesu pod Steam nema ikone za pokretanje igre!!
molim za pomoć!
Si probao restartati Steam nakon instalacije? Meni se ikona pojavila tek nakon restarta. Inače mod se instalira u ...\Steam\steamapps\sourcemods\BMS.
Tek sam sad skužio dvije stvari.
Optika realno prikazuje ono što je ispred nje.Ubojice koriste Apperature Science Long Fall BootsA ja mislio da su joj to štikle hehe
evo uspio sam!! Igra je krenula, moram reć da izgleda odlično, samo da ne bude sve po hodnicima i tako malim prostorima, HL2 sa dodacima je bila prava uživancija na otvorenom!!
evo uspio sam!! Igra je krenula, moram reć da izgleda odlično, samo da ne bude sve po hodnicima i tako malim prostorima, HL2 sa dodacima je bila prava uživancija na otvorenom!!
Pa prvi je samo izlaz iz tog kompleksa tako da moj ocekivati vise od hodnika ali ima i scena koje su na otvorenom al ne previse.
Sto se tice igre jel se planira i remake i onog djela na drugoj planeti?
Sto se tice igre jel se planira i remake i onog djela na drugoj planeti?
sredinom 2013 - barem tako kažu
Stvarno su pazili na detalje u igri, to mi se sviđa.
Da, baš su pazili to. I još jedna stvar koju moram pohvaliti su kristalno čiste teksture. Nešto što skoro ni jedna moderna igra nema. Mislim da je baš to jedna od glavnih stvari zbog koje BM tako dobro izgleda.
Evo baš sam skinuo BM i igra je odlična.(Nisam nikada igrao HL1 ,ali sam zato HL2 i epizode(i portal) prešao previše puta.Znam svaki kutak.)
BTW jeste li primjetili da kad dođe do one eksplozije na početku,u hodnicima se čuju zvukovi iz Silent Huntera 4 kad je podmornica duboko,pa se čuje kako tlak djeluje na trup.
Igra je prepuna detalja.Istražujem svaki kutak i ispitujem svakog NPC-ja da vidim sve dijaloge. Ja bi isto volio krenuti na HL maraton od jedinice pa do EP2,ali kao što kažem toliko sam već puta
prešao da mi treba pauza od bar 5 godina,haha.
Hm, igra završi skokom kroz portal, nema Xen dijela (samo Black Mesa, logično), znači nije kao HL1. Šteta, Xen dio je bio kratak, mogli su i to ubaciti.
Hm, igra završi skokom kroz portal, nema Xen dijela (samo Black Mesa, logično), znači nije kao HL1. Šteta, Xen dio je bio kratak, mogli su i to ubaciti.
Xen još nije dovršen
Da, čitao sam o tome na njihovom forumu, navodno neće ni biti gotov ove godine.
Dal se može ovo kako sriktat da ide offline bez steama?
Da, čitao sam o tome na njihovom forumu, navodno neće ni biti gotov ove godine.
sredinom 2013 - barem tako kruži okolo po webu
Dal se može ovo kako sriktat da ide offline bez steama?
Po raznim stranicama imaš jogurt verziju u kojoj je black mesa + source sdk sve zapakiran. uopbičajena instalacija - next -next - gotovo. I igraš bez steama
Jel postoji remake ove igre, al da ima sve chaptere?
-čak nije za ROLF..
-(odgovor), da postoji remake, napravljen je prije 14 godina i lansirao je Valve na tržište, sve ostalo je povijest. (u taj dio povijesti još ulazi Doom-Quake zbog 3d, Testris,SidMayerov opus, PC-'84, izum kotača, izum vatre..)
-takvim blasfemičnim pitanjem zaslužuješ trajni ban do sedmog koljena, zabranu približavanja el.uređajima i uopće gubitak ljudskih prava. Kakva bi tek reakcija bila da je ovo pročitao neki aktivni player (ja sam pasivnjak).