Football Manager 2013

poruka: 1.500
|
čitano: 303.519
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Football Manager 2013

Hvala na ponudi, ali ipak ću pričekati sljedeći veliki update...

12 godina
protjeran
Football Manager 2013

Evo htio sam podijeliti kakve brutalne napadače sam kupio u polusezoni, te rezultat jedne tekme. Inače ovaj regen Rodrigo mi je omiljeni napadač u igri, valjda zato što sam ga sam otkrio :)

Btw ovu sam tekmu igrao sa igračem manje :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 22:10 (KonorKenvej).

0 0 hvala 0
17 godina
KonorKenvej kaže...

Evo htio sam podijeliti kakve brutalne napadače sam kupio u polusezoni, te rezultat jedne tekme. Inače ovaj regen Rodrigo mi je omiljeni napadač u igri, valjda zato što sam ga sam otkrio :)

Btw ovu sam tekmu igrao sa igračem manje :D

regeni... il su skroz debilni il su world class...

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
neaktivan
Football Manager 2013

Evo me u sezoni 2021/22 sa Wolvesima. Osvojio zadnja tri premiershipa i napokon ligu prvaka. Sve ko po špagi :) Match engine zna biti čudan, ali što je tu je, još uvijek je simulacija super prema konkurenciji.

Što se igrača kojeg se mora kupiti pod obavezno preporučujem napadača "Destro". Čovjeka sam potpisao free u drugoj sezoni i iživljava mi se od onda, redovito u 50ak odigranih utakmica sezone zabije barem 40-50 golova. I to ne bira, zabija svima, od trećeligaša do Real Madridu u Ligi prvaka. Stroj.

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Football Manager 2013

Kako mi strašno idu a živce neki retardirani igrači. Ima jedno lijevo krilo u Barci sjedi na klupi i zamjena je ovom drugom jednom koji je nedodirljiv. I sad ja ga hoću kupiiti od Barce, kod mene u ManU bi bio prvotimac sigurno ali ne! on će radije sjediti na klupi u Barci nego igrati u prvoj momčadi Manchester Uniteda.

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dok sam igrao 2013 (prešao sam nazad na 2012 jer je 2013 očajno napravljen match engine) sa Man Utd, pred kraj prve godine odlučio sam produžiti ugovor Giggsu, mislim da mu je plaća bila cca 80000 tjedno, frajer mene traži 94000 tjedno....mislim nerealno do bola. Ima 39 godina, igra kao backup možda 5 tekmi godišnje, a on ne pristaje ni na lipu manje, da ne pričam o bonusima...

Dalje, masu puta imam situaciju da mi igrač koji igra u klubu otprilike istog ranga (nevezano uz ManUtd) i ima plaću 5000 mjesečno ne želi preći u klub iako mu nudim cca 20000 tjedno + 500k bonusa (on želi 40.000+), i on bi radije igrao dalje za 5000 tjedno umjesto 20000.....ja neznam jesam li ja možda u krivu ili je to fakat glupo napravljeno...

17 godina
bezjak78 kaže...

Dok sam igrao 2013 (prešao sam nazad na 2012 jer je 2013 očajno napravljen match engine) sa Man Utd, pred kraj prve godine odlučio sam produžiti ugovor Giggsu, mislim da mu je plaća bila cca 80000 tjedno, frajer mene traži 94000 tjedno....mislim nerealno do bola. Ima 39 godina, igra kao backup možda 5 tekmi godišnje, a on ne pristaje ni na lipu manje, da ne pričam o bonusima...

Dalje, masu puta imam situaciju da mi igrač koji igra u klubu otprilike istog ranga (nevezano uz ManUtd) i ima plaću 5000 mjesečno ne želi preći u klub iako mu nudim cca 20000 tjedno + 500k bonusa (on želi 40.000+), i on bi radije igrao dalje za 5000 tjedno umjesto 20000.....ja neznam jesam li ja možda u krivu ili je to fakat glupo napravljeno...

to ti sve zavisi od nekoliko stvari. koliko ti je gigs igrao prvu sezonu? kakvi su mu statsi? da li ima agenta?

ovo drugo zavisi o rivalitetu, kako ti klub stoji itd. ako si rival s tim klubom da si isus nece ti igrac ic. ako recimo igras sa tipa arsenalom kao sta sam ja igrao, nije nitko ziv htio doci, a kasnije kad sam uzeo ligu i dosa daleko u LP onda su svi tili doc

12 godina
neaktivan

Giggs skoro niti nije igrao, samo je par puta ušao s klupe ako sam imao dosta ozljeda pa nisam imao drugu zamjenu.

Što se tiče drugog dijela posta, tu se uglavnom radi o transferu iz drugih država, npr igrač iz francuske. Uglavnom svi oni žele doći, ali ne za plaću koju ja nudim nego abnormalno veću - događalo mi se da igrač ima čak i npr 12000 tjedno, a ja mu nudim 60000, no on neće jer traži oko 100.000....dakle radije istane doma nego da pređe u moj klub (ManUtd znači nije neki s niskom reputacijom, a osim toga tu se radi o igraču koji nije first team nego rotation što je i sam tražio). Konkretno u svim tim slučajevima se ne radi o rivalskim klubovima.

12 godina
neaktivan

Mala nadopuna - to su sve igrači koji imaju oko 19-22 godine i nisu još "etablirani".

17 godina
bezjak78 kaže...

Mala nadopuna - to su sve igrači koji imaju oko 19-22 godine i nisu još "etablirani".

e onda jedino mogu reci da nisu igraci money whores pa da svi kao u stvarnosti lete u city {#}

12 godina
neaktivan

Hehe moguće, inače izbjegavam davati velike plaće, pokušavam igrati kao SAF u ManUtd, uvijek pokušavam nabaviti mlade engleske talente, no nekad dugo nema takvih novih, a obično ima samo 1 kvalitetan za neku poziciju koju moram u kratkom roku zamjeniti zbog godina mog prvotimca, pa dok se on malo razvije.... Kod traženja mladih igrača jedan od bitnih uvjeta mi je da imaju manje od 18 godina kako bi do 21.ve godine ispunili ono homegrown pravilo.

E tu se onda događa ova situacija. Ajde ok mi je da nekad traže toliku plaću, uvijek ima takvih igrača, ali mi je malo glupo da će radije ostati još 3 godine za 10000 tjedno u npr palermu nego za 50000 u Man Utd... makar mi je i 50000 puno previše dati za igrača do 23 godine ako nije već razvijen.

17 godina
bezjak78 kaže...

Hehe moguće, inače izbjegavam davati velike plaće, pokušavam igrati kao SAF u ManUtd, uvijek pokušavam nabaviti mlade engleske talente, no nekad dugo nema takvih novih, a obično ima samo 1 kvalitetan za neku poziciju koju moram u kratkom roku zamjeniti zbog godina mog prvotimca, pa dok se on malo razvije.... Kod traženja mladih igrača jedan od bitnih uvjeta mi je da imaju manje od 18 godina kako bi do 21.ve godine ispunili ono homegrown pravilo.

E tu se onda događa ova situacija. Ajde ok mi je da nekad traže toliku plaću, uvijek ima takvih igrača, ali mi je malo glupo da će radije ostati još 3 godine za 10000 tjedno u npr palermu nego za 50000 u Man Utd... makar mi je i 50000 puno previše dati za igrača do 23 godine ako nije već razvijen.

ja kad placu dajem mladim igracima sto manje to bolje... nako do 21-22 godine smatram igraca mladim. nista bonusi tipa nakon 20 utakmica 20k ili 5% na godinu povecanje place. eventualno release fee. 15-30k se meni krecu place mladih igraca. jer im stavim hot prospect a ne backup

najvise mi para uzmu agenti. tu doduse i najvise love sipam da bih smanjio placu

e sad ic smanjivat placu masovno to ne ide, jer igrac nikad nece uzeti manje od onoga sta je prije dobivao. rijetko kad isto.

12 godina
neaktivan

Ja kod mladih igrača koji traže previše za plaću imam malu caku - pošto će se njima ugovor sigurno opet produžavati prije nego postanu izgrađeni i poznati igrači, stavim im klauzulu 10-20% povećanje plaće godišnje, ali samo ako ih time uspijem nagovoriti na plaću u rangu 2-10000 tjedno. Kasnije kod produljenja ugovora obično nemqam problema i ide bez bilo kakvih extra klauzula osim onih bonusa kroz efikasnost.

Malo offtopic - ima dosta nelogičnih stvari koje se događaju unutar same igre, no u 2012 ih je bilo daleko manje nego 2013. Trinajstica je jako lijepo napravljena, ima masu zgodnih poboljšanja, ali mi je nakon druge sezone s ManUtd na vrh glave došao match engine.

Inače u drugoj sam sezoni uspio čak biti neporažen u premier ligi do negdje 33. kola, dakle ekipe tipa City, Chelsea, Liverpool itd sam razbijao ko od šale svojom taktikom (znači pobjede od 1 do 3 razlike bez ikakve opasnosti da primim više od gola) a onda došo update i nemogu više pobjediti ni za lijek. Mada nije to uopće jedan od razloga mog prestanka igranja trinajstice samo zapažanje. Taman riješe neke gluposti iz prijašnjih FMova (npr ostajanje izvođača kornera u offsajdu čak i nakon pola minute od izvođenja - npr igrač izvede korner, lopta bude izbijena u polje, dogodi se par dodavanja i moji pošalju loptu opet naprijed u napad a frajer stoji tamo u offsajdu već pol minute i ne miče se...) a onda nove gluposti :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 16:32 (bezjak78).
12 godina
protjeran
bezjak78 kaže...

Eh al taj majmun je proglašen najvećim u povijesti kluba...pa ti sad vidi :D  AL inače ja niikad ne štedim na lovi kad kupujem nove igrače, klub neće bankrotirati, npr sad sam došao u ManU i u godinu dana potrošio oko pola milijarde na pojačanja :D. Inače nerealno su postavljeni zahtjevi klubova za sve igrače. Klubovi traže nenormalne cifre. Recimo ja nudim za jednog regena koji je world class OMu 80 milijuna eura, i oni traže od mene 150 M za njega, pišurija, stvarni OM bi prodao top igrača i za 30-35 M eura. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 19:35 (KonorKenvej).
14 godina
neaktivan
Football Manager 2013

kupio pastorea za 44 mil. + 10 mil. ako zabije 40 golova

ugl ovako to izgleda:

casillas-marcelo-varane-pepe(rodrigues,mladac od 21g,odličan igrač)-ramos; khedira,m'vila,pastore;ronaldo-sigurdson(odličan,kupljen za 14 mil.,na razini ronalda)-higuan

zamjene: wilshere,kaka,sahin,willian,jose angel,alonso,stegen,vrsaljko,capoue,doumbia,jose maria,albiol

prešao sam iz malage u mrski real{#} 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 20:21 (hitmanovich).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znam, navijam za ManUtd :p

Ali, mislim da dolazi do obnavljanja ugovora u stvarnosti mislim da bi ipak pristao na manji ugovor s obzirom na godine i broj utakmica koje igra. Al dobro, uvijek je sljedeće riješenje ga probat dobit za trenera, a ak to ne radi onda ne produljujem ugovor. Uspio sam na 13tici kod početka druge sezone srezat yearly wage kluba s 78 na 57m funti i svejedno imat dosta jaku ekipu, mlada ali jako talentirana. Ekipa mi je izgledala ovako:

de gea-fabio-rafael-smalling-evans-koke-cleverly-willian-rooney-kagawa-hernandez

naravno jones kao backup za DC i DM, wellbeck je bio ubojica takodjer, a bochetti je isto brutalan. Također znam si uzeti muniesu iz barce, meni jje u 2012 bio odlican.

Ne mogu se nikako sjetiti jos igrača koje sam doveo ali nema veze. U pravilu preferiram igrače koji osim krila mogu igrati i centralno, za razliku od valencije i nanija mada i njih koristim kad igram protiv slabih eipa preko krila. Nani mi je valjda najiritantniji igrač u FM ikad :D Zna odigrat da ubije protivnika sam, a onda mi dere živce svojom škrtosti.

16 godina
bezjak78 kaže...

Nani mi je valjda najiritantniji igrač u FM ikad :D Zna odigrat da ubije protivnika sam, a onda mi dere živce svojom škrtosti.

I onda ćete reć da FM nije realan :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
12 godina
neaktivan

Istina :P

Nani mi obično izdrži u ekipi prvu sezonu, samo pitanje da li do kraja ili do 2.-3. mjeseca :) Onda ga obično prodam za dobru lovu. Ove sezone sam prvi poraz doživio od fekin Southamptona glatko 2:0 u gostima iako sam ih gazio u svim segmentima...a kaj je najbolje ne igram na srljanje nego posjed lopte. E tu na scenu dolazi jedan Nani koji misli da mu je životni smisao pucanje po golu čim priđe na 25 metara lol, pa me košta utakmice. Sreća je što inače nemam izrazitog strijelca jer mi cijela ekipa zabija golova. A u toj tekmi su valjda svi pokupili Nanijevu škrtost :)

15 godina
neaktivan
Football Manager 2013
Ej vi koji nemate key za fm13, poput mene :D, a ne mozete se odvojit od fma, jel ima neki update sa transferima i takvim stvarima za fm2012, da pocne sezona sa igracima rasporedenim u klubove kao na pocetku 2012/2013?
huh
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Luuka kaže...
bezjak78 kaže...

Nani mi je valjda najiritantniji igrač u FM ikad :D Zna odigrat da ubije protivnika sam, a onda mi dere živce svojom škrtosti.

nije realan, al nani nece dodat loptu ako ima mal teamwork.

@bezjak78 muniesa je seljav jer je injury prone. takve kad vidim odmah ih se rijesim. ima potencijala ali nista extra

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 11:50 (Obi Wan).
15 godina
neaktivan
Football Manager 2013

Dajem fifu13 za football manager 2013. PM

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Football Manager 2013

jel se moze fm igrat online protiv drugih igraca i ak moze kak to funkcionira?

smc
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
Luuka kaže...
bezjak78 kaže...

@bezjak78 muniesa je seljav jer je injury prone. takve kad vidim odmah ih se rijesim. ima potencijala ali nista extra

Baš mi je to bilo čudno, jer Nani ako se dobro sjećam ima teamwork oko 15, zato mi ždere živce, osobito što ga stavim na W support ili IF support....a on većinom pokušava šut po golu bez obzira na slobodne suigrače. Baš kao Robben u stvarnosti :P

Što se tiče Muniese, do sada mi niti jednom nije bio ozljeđen, možda sam imao sreće :)

12 godina
neaktivan
abcde kaže...
Ej vi koji nemate key za fm13, poput mene :D, a ne mozete se odvojit od fma, jel ima neki update sa transferima i takvim stvarima za fm2012, da pocne sezona sa igracima rasporedenim u klubove kao na pocetku 2012/2013?

Ima, lako nađeš googlanjem, ja sam se vratio sa FM13 na FM12 i odmah sam skinuo veliki update koji je ažurirao sve transfere u valjda većini zemalja i to u niže rangove (nažalost ne sjećam se imena, pogledat ću kad dođem doma).

p.s. pod update ne mislim službeni nego fajl koji je netko ažurirao u editoru i stavio na net, samo prati upute

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 17:11 (bezjak78).
17 godina
bezjak78 kaže...
Obi Wan kaže...
Luuka kaže...
bezjak78 kaže...

Baš mi je to bilo čudno, jer Nani ako se dobro sjećam ima teamwork oko 15, zato mi ždere živce, osobito što ga stavim na W support ili IF support....a on većinom pokušava šut po golu bez obzira na slobodne suigrače. Baš kao Robben u stvarnosti :P

Što se tiče Muniese, do sada mi niti jednom nije bio ozljeđen, možda sam imao sreće :)

ako ti igra na IF(s) onda mu tribas stavit long shots na rarely. tako nece topat

daj ss muniese da ga vidim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 17:14 (Obi Wan).
12 godina
neaktivan

Ovo s Muniesom sam igrao na prijašnjoj instalaciji 12tice prije nego sam stavio FM2013, a taj save više nemam. Moguće da je injury prone, ja još nisam stigao to provjeriti jer mi nije igrao u jakom ritmu nego svaka 2 do 3 tjedna.

17 godina
bezjak78 kaže...

Ovo s Muniesom sam igrao na prijašnjoj instalaciji 12tice prije nego sam stavio FM2013, a taj save više nemam. Moguće da je injury prone, ja još nisam stigao to provjeriti jer mi nije igrao u jakom ritmu nego svaka 2 do 3 tjedna.

to je druga stvar. na 12 nije, na 13 je

12 godina
neaktivan

Hehe onda sam dobro prošao jer sam ga potpisao na polusezoni i čekam ljetni prijelazni rok da dođe :) Možda nije u rangu smallinga i Jonesa ali je dobar, pogotovo kao zamjena.

15 godina
neaktivan
abcde kaže...

Same here :D

Zan klo van dam
15 godina
neaktivan

hvala. vjerojatno ima vise tih varijanti, tj vjerojatno je dosta ljudi stavilo svoje verzije updatea, a neda mi se sad zezat i isprbavat koja je najbolja, pa ak bi se mogoa sjetit tocno koju si ti skinuo, posto vjerujem da tvoja valja, bio bih ti zahvalan :D

huh
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice