Farming Simulator 2013

poruka: 3.453
|
čitano: 1.012.130
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Farming Simulator 2013
BULIGO kaže...

Koja je to mapa s tim kamencugama??

Vec vidim kako Buligo pise da je krenio novu karijeru {#} 

15 godina
Farming Simulator 2013

Agro Pomeranie PGR v4. Doduše, mislim da je na siteovima imenovana kao Agro Pomorze. 

Poljska mapa, imaš 10 njiva(velikih) koja su odpočetka u tvojem vlasništvu i ne trebaš kasnije kupovat, a ne možeš ih ni prodat. Sva su odmah posijana, no nisu spremna za kombajniranje. Treba ih i pošpricat ili pognojit umjetnim pa se dobi max yield.

Druga važna stvar je da ne dobiš nikakvu opremu, a ni lovu, tak da moraš uzet kredit. 

Misije ne znam da li rade, to ne igram ni na jednoj mapi. Jednostavno su mi glupe.

Inače, mapa je veličinom polja pogodna za MP. Možda i pokrenem nešto od sljedećeg tjedna.

Evo i dvije slike kako izgleda mapa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Zanimljivo, hvala!

Ma necu jos nan ovu mapu, ima jos dosta posla ovdje na Hagenstedtu.

Ljudi, pomoc: ima li tko vecu (siru) labudicu od ove moje? Da se vise ne sramotim ovako...

Ne da mi se 'prosirivati' ovu u editoru, glupo izgleda.

Problem je sto 'Tucano' ima zadnje kotace vise razmaknute od prednjih, pa ne stane na labudicu :(

Jedini nacin je da ovako se popnem napola u rikverc i onda ga 'nabijem' na ove rampe..

Trebam kombajn na 2 razlicita kraja mape, a vise mi je cool da ga vozim amo tamo nego da sikupim tri ista, to mi je glupo, nitko to ne bi radio kad labudica kosta 20x manje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 23:46 (BULIGO).

0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Jel dobijes i kamion ili njega moras skinit?

15 godina
Farming Simulator 2013

Dobiješ i kamion. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

BJU-TI-FUL!! bas ono sto mi treba!! Puno hvala mystik!!

P.S. Necu koristiti kamion, izgleda nije u omjeru 1:1 nego su ga smanjili pa izgleda ko neki patuljak. Moze i sa SIGA-duo, plus moj omiljeni traktor CASE IH Steiger 600 :)

Sada mogu voziti kombajn okolo po njivama! Gubaaaa! {#}

(imam ja novaca za 5 takvih kombajna, ali mi je ideja da ih imam 'parkirane' po mapi odurna, mnogo bolje ovako voziti 1 gdje treba)

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 1:52 (BULIGO).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mystik kaže...

Evo, krenuo i ja opet u nove pohode na novoj mapi. Tako mi je krivo da nema Glenvar mape, kao što je bila u FS11. 

Al eto, kroz tjedan sam igrao možda 2 sata, danas malo više i uspio dovršiti kombajniranje pšenice na jednoj njivi. Pola prodao, pola čeka u silosu bolja vremena.

I trenutno stanje što se tiče mehanizacije. Fendt power. {#}

A gle DXa vuče cisternu za gorivo. Hehe

Probo sam tu mapu, al mi bezveze što su "free" polja i posijana. I šljaker uvjek zapne za  one grmove na kraju polja i uglavi se da ga moram šlepat

zzzZZzzzZZzzzZz...
14 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

e ljudi zasto mi stalno pise error kad ocu snimit promene na mapi sa giants editor,hteo sam stavit svinje i klaonicu i pise mi error 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mystik kaže...

Evo, krenuo i ja opet u nove pohode na novoj mapi. Tako mi je krivo da nema Glenvar mape, kao što je bila u FS11. 

Al eto, kroz tjedan sam igrao možda 2 sata, danas malo više i uspio dovršiti kombajniranje pšenice na jednoj njivi. Pola prodao, pola čeka u silosu bolja vremena.

I trenutno stanje što se tiče mehanizacije. Fendt power. {#}

koji ti je ovo fendt kaj ima zakapčenu amazonu?

14 godina
odjavljen
Farming Simulator 2013

Zna li tko kako napraviti neki objekt da se može proči kroz njega?

Problem mi je u tome što sam na Hagenstadtu maknuo nekoliko drva i sad kad se vozim stalno se zabušim u njih (tj. njihove ostatke).

0 0 hvala 0
15 godina
Farming Simulator 2013

@johi bro

ma znam za DXa, al ne radi ništ drugo osim kaj vozi cisternu s gorivom. Bio na sale a trebalo mi nešto pa ga uzeo. Bitno da je zeleno.

A dobiješ polja, al ne dobiš ništa od opreme. Tak da sam uzeo milju krede da se lagano pokrene.  Iako je ova mapa prvenstveno za MP, zbog veličine polja.

I u ovoj verziji koju ja imam, nije mi zapeo igdje, iako koristim ih samo za krumpire i repu sa iznajmljenim kombajnima. Inače svi objekti na njivama(stupovi) i pokraj(drva i ostalo) nisu solid, znači možeš ih ignorirat.

@luka

Fendt 309 LSA.  Inače sve piše na slici desno gore. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Problem mi je u tome što sam na Hagenstadtu maknuo nekoliko drva i sad kad se vozim stalno se zabušim u njih (tj. njihove ostatke).

Zato jer si makao drva ali nisi makao collisione. Oni su jos tamo. Pronadji ih (malko skakljivo sad) i makni i njih, nije dosta samo .lod pomaknuti, nego cijelu stvar.Predmet na mapi se sastoji od onog sto vidis i sto ne vidis.

Pitanje za moddere: kako mogu npr. prosiriti platformu labudice (prikolica za transport vozila)? Ja je u Editoru prosirim, u igri izgleda OK ali se kroz novu prosirenu povrsinu moze prolaziti zkroz, nije cvrsta, vec je cvrsta povrsina ista kao  i stara??{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 14:45 (BULIGO).
15 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
Deawood kaže...

Zato jer si makao drva ali nisi makao collisione. Oni su jos tamo. Pronadji ih (malko skakljivo sad) i makni i njih, nije dosta samo .lod pomaknuti, nego cijelu stvar.Predmet na mapi se sastoji od onog sto vidis i sto ne vidis.

Pitanje za moddere: kako mogu npr. prosiriti platformu labudice (prikolica za transport vozila)? Ja je u Editoru prosirim, u igri izgleda OK ali se kroz novu prosirenu povrsinu moze prolaziti zkroz, nije cvrsta, vec je cvrsta povrsina ista kao  i stara??{#}

vjerujem da je isto stvar kao i kod drva ovog gore, fali ti collision file....

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Sve je spremno za kombajniranje polja br. 40!! Mehanizacija je tu, kanola je zrela, vrijeme je s nama {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Mogu li se krave ili ovce hraniti samo sa slamom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
drajo kaže...

Ne, ali mogu samo s travom. Za ovce je to OK, dobijas 100% vune, za krave samo slama nije dovoljna, trebas i mix trava+silaza+ (opcija i slame nesto).Kravama moras dati slamu za stjelju, da leze na noj. Onda dobijas i manure, kravlju balegu pomijesanu sa slamom. To mozes koristiti za gnojenje oranica. Manure je besplatna, kao i slurry-tekuce gnojivo od krava,isto je fraj. Za manure trebas prikolicu koja vozi gnoj i moze ga rasprsivati p polju, a za slurry trbas prikolicu s injektorima koja vozi tekuce gnojivo i sprica ga po polju.

A na mojoj farmi smo za prvi put ovrsili polje 40, i dobili 160.534L kanole :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 18:36 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
drajo kaže...

Ne, ali mogu samo s travom. Za ovce je to OK, dobijas 100% vune, za krave samo slama nije dovoljna, trebas i mix trava+silaza+ (opcija i slame nesto).Kravama moras dati slamu za stjelju, da leze na noj. Onda dobijas i manure, kravlju balegu pomijesanu sa slamom. To mozes koristiti za gnojenje oranica. Manure je besplatna, kao i slurry-tekuce gnojivo od krava,isto je fraj. Za manure trebas prikolicu koja vozi gnoj i moze ga rasprsivati p polju, a za slurry trbas prikolicu s injektorima koja vozi tekuce gnojivo i sprica ga po polju.

kako prevoziš ovaj priključak za kombajn.....ja kad ga stavim na onu prikolicu za prijevoz, sve točno napelam kako treba i pustim ju, no na zavoju ili kod kočenja ili ubrzavanja se pomiče i ispada..ima li kakvi način da se pričvrsti

12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
drajo kaže...

hvala na odgovoru idem sada da prodam 500k litara slame

15 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Poćeo s BGA-om no imam par pitanja! Moram li napuniti cijlu silo jamu da bih ju mogao prekrivati? Kako ju prekrijem? Te kako se to onda na kraju proda, vidio sam onu jamu tamo pored zatvorenog tanka (hagenstadt) se to fura bagerima ili sta? 

Operacija je polako počela :D

He who dares, Wins!

0 0 hvala 0
15 godina
Farming Simulator 2013

Moraš napuniti 10% grabe da možeš prekriti. Tada će ti se pojaviti opcija za prekrivanje(R). 

Kad prekriješ, treba proć neko vrijeme da se pretvori u silažu. Kad je gotovo, samo se raskrije i onda dođeš sa nekim bagerom/front loaderom i nosiš u jamu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
gefufna kaže...
BULIGO kaže...
drajo kaže...

kako prevoziš ovaj priključak za kombajn.....ja kad ga stavim na onu prikolicu za prijevoz, sve točno napelam kako treba i pustim ju, no na zavoju ili kod kočenja ili ubrzavanja se pomiče i ispada..ima li kakvi način da se pričvrsti

u opcijama 0d labudice (tipka F1) imas opciju da pricvrstis teret 'Lock' sa tipkom "O".

Inace ja sam odustao od prijevoza prikljucaka za Kombajn. Ili nisam mogao nac odgovarajuce ili su m,i ispadali itd. Zato prevozim kombajn, a prikljucaka ima vise razmjestenim po grupama oranica, kakve gdje vec trebam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 21:57 (BULIGO).
12 godina
neaktivan
drajo kaže...
BULIGO kaže...
drajo kaže...

nemoj prodavat slamu, trebat ce ti kasnije za krave.

12 godina
neaktivan
mystik kaže...

Moraš napuniti 10% grabe da možeš prekriti. Tada će ti se pojaviti opcija za prekrivanje(R). 

Kad prekriješ, treba proć neko vrijeme da se pretvori u silažu. Kad je gotovo, samo se raskrije i onda dođeš sa nekim bagerom/front loaderom i nosiš u jamu.

A moze i ovako (verzija za BGA fanatike!){#}

15 godina
Farming Simulator 2013

Ako imaš Lexion 770TT ili 780TT mod, unutra je jedna dobra prikolica za hedere. Još nijedanput nije pao dolje. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BULIGO kaže...
drajo kaže...
BULIGO kaže...
drajo kaže...

nemoj prodavat slamu, trebat ce ti kasnije za krave.

Več sam prodao nakupiti ču ponovo.

12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Skinuo mapu My Big Country. Tko je ono igrao na toj mapi?

Malo jurim okolo sa svojim quadom (sluzi samo za razgledavanje novih mapa, kosta 1 dolar lol), i uglavnom mi se svidja. Dobra je mapa. Stvari koje mi se extra dopadaju:

-Mapa je umjereno velika, i ODLICNO SE VRTI NA MOJOJ STAROJ Core2 DUO kanti!!

-Farma: zgrade od cigle. Podsjeca me na Slavoniju.Lijepo.

-stala od krava, i preko-puta je futterlager. Bas fino. (u futerlageru nema hrpe za silazu? volim da je tamo, ako nema, nije bed, ubacit cu sam u editoru).

>EDIT<

Nisam na prvu skuzio da je onaj 'prolaz' kod silosa zapravo bunker za silazu. DVA bunkera za silazu, svaki po 300k koliko vidim :)

-ima velikih i malih polja

-nema 40+ polja, samo desetak-petnaest, napokon sam shvatio da mi ne treba 99 polja koja cu ionako na svaki moguci nacin pokusati spojiti u vece cjeline. MBC to vec ima: vece cjeline. Ko voli velika polja, tu su.

-Ima BGA (mozda bolje da nema, mozda ga onemogucim prije starta, vidjet cemo, ionako mogu prodavati chaff. Mozda i to onemogucim..

-ima prodaja chaff-a (manje vazno) te gnojiva slurry i manure! Nije da mi fali para ali to mi uvijek stoji bzvz tamo. Super da cu trebat i to vozit okolo, sa posebnim prikolicama!! Govna FTW!!

-Ima more! haha, ko da sam doma.

-Ima velike povrsine s travom, ne moram sijati travu po (malobrojnim) poljima, i mogu se raspistoljiti sa svojim Big-500-Attach..

-Moci cu prekrshiti svoje pravilo i na toj mapi vrsiti sa 12-metarskim nastavcima za kombajne. S obzirom na velicinu polja, mozda i sa 2 kombajna!! :)

jos neke primjedbe:

-stabla su 'suplja'. Neka, to je valjda zbog Course-playa. S tim mogu zivit.

-fora je pekara.

-mapa nije prevelika. Dosta mi je 4x mapa!! (od kojih  koristim 10%, samo mi usporava igru).

Mapa ima dobre sanse postati mapa za moju slijedecu karijeru :)

Prije toga moram pogledati Mysticovu Pomeraniju.

-STETA sto je vikend gotov hehe.

EDIT:

Pomeranija mi ne radi (nema je).

Skinuo sam mod, nekih 185MB velik. Fajl se zove 'map.zip', nema nikakvo fancy ime. Nije dvaput zipano. ili ova verzija nije za FS13, ili nes nije u redu s imenom?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 0:08 (BULIGO).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ako nekoga zanima, evo kako izgleda farma u ByBigCountry. Zanimljivo, nema nepotrebnih gradjevina. Sve sto treba je tu, i to je to. Nema ni 'grada' na mapi. Nije cudo da se dobro vrti i na starim kantama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 0:19 (BULIGO).

0 0 hvala 0
15 godina
Farming Simulator 2013

Možda si skinuo verziju za FS2011. 

Evo DLa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Farming Simulator 2013

Ma nego sto! Napokon pogledam u mod desc, i vidim da pise da je to mapa od FS09 preradjena na FS11 ahha.

Hvala za link.

Dok cekam sa de mapa skine, citam sto taj poljak-bedak pise: blablabla i na kraju kaze sorry for my Deutsch, I am Polish. A prica Engleski lol. :)

Lik je car :P

EDIT:

Pogledao mapu, dobro izgleda, ogromna polja, ali je malo previse za moju kantu, previse mi trza. Spremio sam mapu za kad budem nabavio jaci stroj :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 1:57 (BULIGO).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice