Far Cry 3

poruka: 2.883
|
čitano: 906.902
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Far Cry 3 ove godine, Far Cry 3 i dalje u razvoju
15 godina
neaktivan
Re: Far Cry 3
doktor1 kaže...
NFSPredator0010 kaže...

evo neki navodni fix za microstuttering.http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2021868

Ako netko hoće probati pa neka javi jeli radi.Meni igra sa mojom 5770 1 gb radi odlično na high,samo sam na low stavio onaj post FX jer sam primjetio da dosta utječe na performanse.

Šta od FC2..?

Da,sad vidim da sam pogriješio,ali taj program Riva tuner bi mogao riješiti problem i u FC3,budući da je isti engine i isti problem u obje igre.Isprobati ću sada pa ću javiti.

Update:

Nisam siguran jeli mi se čini,ali kao da se malo smanjio stuttering.Ne mogu sa sigurnošću potvrditi.

Molim ako netko pronađe ikakvo riješenje da posta ovdje na forum.Igrivo je ali bi bilo još puno bolje da nema toga stutteringa.

P.S. stavio sam 1.01 patch ali nema razlike.

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 22:24 (NFSPredator0010).
15 godina
Far Cry 3

Hahaaha odvalija san kad san vidija biljke

...odma mi došlo{#}

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 22:34 (zeko73).
Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
Far Cry 3

Ja često koristim MSI Afterburner onaj On Screen Display. Tu lijepo namjestim max FPS za neku igru. To me spasilo dosta puta, pogotovo u igrama u kojima mi vsync još više sroza FPS.

Međutim za Far Cry 3 nisam probao. Mogao bi isprobati kasnije/sutra.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kill Frenzy kaže...

šta je sa ubisoftovim forumima?

Od negdje pet ne radi....

Pokušvama tamo do nekih informacija, ali štanga..

ššššš - možda su u šumi
13 godina
neaktivan
Far Cry 3

Ja imam malih problema sa micro stutterom ali najveci problem je sto sjene u daljini po moru se presijavaju i more ne izgleda lijepo nego nekako titra,ne znam kako bi objasnio.. :/ kako bi to mogao popraviti?

Inace sve na ultra mi ide na 40-50 fps

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Far Cry 3

meni na mojoj konfi radi super! jedino ne mogu promjeniti SSAO method i msaa! i zbog cega ne mogu promjeniti na dx10 kad mi je kartica dx10 podrzava

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 22:34 (DangerousB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Far Cry 3

Fascinantno je kako mi FC3,BC2 i BF3 u dx9 rade puno gore nego u dx11.Sad kada sam probao prebaciti na dx9 stuttering se još debelo pogoršao.

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
TheDarkSide kaže...

Ja taj micro shutering ne osjecam iako imam 7970...mozda zato jer imam dvije...osim mozda mislim da nekad osjetim kad vozim i kad naglo okrenem pogled, onako brzo oko sebe ili trznem jako brzo u stranu...a mozda mi se to sve pricinjava...

Ako sam ti POMOGAO, stisni hvala :D
17 godina
DangerousB kaže...

meni na mojoj konfi radi super! jedino ne mogu promjeniti SSAO method i msaa!

zato jer su to DX11 opcije...

ššššš - možda su u šumi
15 godina
Far Cry 3

Ograničavanje FPS-a preko pregrama u mom slučaju ne pomaže.

Stavio max na 30 FPS-a i igra često štuca i pada ispod 25. Bez ograničenja FPS-a, igra se vrti na 35-40 FPS-a i ne pada ispod 30.

http://forums.ubi.com/showthread.php/730854-Micro-stuttering?p=8744695

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Far Cry 3

ja ću se probat vratit na beta 7 drivere ili beta 6 pa provjerit.možda je do novih drivera

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Far Cry 3

Pozdrav, evo sljedeci tjedan pocinje godisnji, pa sam se zainteresirao za igru.

Gdje je mogu kupiti? Dali je dostupna na Steam servisu ili samo Ubi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 22:50 (alien90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Far Cry 3

Ima li tko sa GTX 660 da mi kaže kako mu vrti? O.o

Meni je postavljen preset na ultra, HDAO, DX11, standard foliage, bez MSAA, GPU max prebuffered frames na 5 i igra mi ide od 33 do 65 fpsa ovisno o dijelu, igram na 1680X1050, to mi se nekako čini prenisko O.o

Imate specke konfe pod Moj PC

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

Ima li tko sa GTX 660 da mi kaže kako mu vrti? O.o

Meni je postavljen preset na ultra, HDAO, DX11, standard foliage, bez MSAA, GPU max prebuffered frames na 5 i igra mi ide od 33 do 65 fpsa ovisno o dijelu, igram na 1680X1050, to mi se nekako čini prenisko O.o

Imate specke konfe pod Moj PC

To je OK; za tu igru je potrebna mašina,a ti je i imaš, radi sve glatko ništa ti ne trza...Koliko vidim valjda si se na full namjestio...
S čim mjeriš fps? 

EDIT: ah sad vidim da nije na full, svejedno je ok...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 22:49 (Master11).
17 godina
odjavljen
Far Cry 3

ja sam probao sve ultra,HDAO,maksimalni field view...sve sve max i dobio sam oko30fps,pada i ispod...hd7950 oc i i5 750 na 4GHz,1920x1200 24",tako da je stvarno zahtjevna

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Far Cry 3

O svašta. Prebacio sa DX9 na DX11 i dobio isti, čak i malo bolji FPS.

Prebacio texture i još neki qrac sa low na med i FPS ostao isti. Čudno.

Nego koji od onih SSAO čuda daje najbolje performanse? I što je ovaj GPU max buffered frames? Neki su u BF3 kada su to isključili, dobili 10FPS-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

ja sam probao sve ultra,HDAO,maksimalni field view...sve sve max i dobio sam oko30fps,pada i ispod...hd7950 oc i i5 750 na 4GHz,1920x1200 24",tako da je stvarno zahtjevna

Pa ako si napucao AA normalno da loše radi, a ako nisi, onda nešto ne štima jer nema šanse da ja na istim postavkama imam 20+ frejmova više avg... Za početak, ono prvo, probaj bez AA, za 1920x1200 razlika je ionako vrlo mala.

Kod mene su max postavke izuzev AA (ugašen), 1920x1200, igra klizi sa 50 frejmova avg. Mogao bih možda protegnuti do 2xAA ali iskreno, ne vrijedi mi tih frejmova. Na žalost, imam stuttering, a nemam ATI već NVidiu...

dv14 kaže...

Nego koji od onih SSAO čuda daje najbolje performanse? I što je ovaj GPU max buffered frames? Neki su u BF3 kada su to isključili, dobili 10FPS-a.

SSAO je najjeftiniji za rendanje (prva postavka). Max buffered frames je broj frejmova koje CPU pripremi za rend na GPU da GPU ne bi morao čekati CPU... ugl. možeš slobodno staviti na off, to češće stvara probleme nego što pomaže.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 23:12 (Minoza).
17 godina
odjavljen
Minoza kaže...
M4X kaže...

Pa ako si napucao AA normalno da loše radi, a ako nisi, onda nešto ne štima jer nema šanse da ja na istim postavkama imam 20+ frejmova više avg... Za početak, ono prvo, probaj bez AA, za 1920x1200 razlika je ionako vrlo mala.

Kod mene su max postavke izuzev AA (ugašen), 1920x1200, igra klizi sa 55 frejmova avg. Mogao bih možda protegnuti do 2xAA ali iskreno, ne vrijedi mi tih frejmova. Na žalost, imam stuttering, a nemam ATI već NVidiu...

dv14 kaže...

SSAO je najjeftiniji za rendanje (prva postavka). Max buffered frames je broj frejmova koji su pripremljeni za rend, možeš slobodno staviti na 1.

e koliko si stavio onaj field of view ili kako se već zove

Sve sam napucao na max i AA,probam smanjit pa ću onda vidit

17 godina
Far Cry 3

Pošto mi igra radi u prosjeku na cca 40 FPSa u MSI afterburneru sam lockao FPS na 38 te to radi još fluidnije nego prije. Defeinitivno vidim pomak u glatkoći izvođenja....

U igri je Vsync isključen te GPU Max Bufferd Frames stavljen na 2..

Slika

Ako imate sttutering probajte to......

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 23:09 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
M4X kaže...

e koliko si stavio onaj field of view ili kako se već zove

Sve sam napucao na max i AA,probam smanjit pa ću onda vidit

Heh druže {#}

Možeš slobodno 2xAA pa čak i isključiti ako hoćeš lock na 60 većinu vremena. {#}

I possess a skill to google.
13 godina
neaktivan
trolljegeren kaže...

Ja imam malih problema sa micro stutterom ali najveci problem je sto sjene u daljini po moru se presijavaju i more ne izgleda lijepo nego nekako titra,ne znam kako bi objasnio.. :/ kako bi to mogao popraviti?

Inace sve na ultra mi ide na 40-50 fps

bilo tko?

16 godina
neaktivan
Bi li igra
16 godina
neaktivan
Bi li igra radila na low postavkama na laptopu:
intel core 2 duo p8400, 4GB rama, ATI HD3650M, win 7 x64?
Da odmah pitam bi li radio i assassin's creed 3? :D
13 godina
neaktivan
Far Cry 3

q6600 3.0,hd 6850 toxic i 4gb ram,na ultra oko 20-30 al nemam volje tak igrat pa sam si stavio high-very high i radi savrsene neznam za fps al iznad 40 je sigurno

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

vrijedi pokusati ali tesko jer ta grafa tesko da ce podnjest far cry 2 a ne far cry 3...

16 godina
neaktivan
Onda ću probat, javim rezultat :D
15 godina
neaktivan
Far Cry 3

Kakva brutalna misija, frajer ti da flamethrower i moraš splait jedno kilometar trave i još doubstep, divota :)

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Far Cry 3

Na mojoj konfiguraciji radi na ultra ali zbog micro stuttera imam osjecaj da nije fluidno..ne znam kako da to popravim -.-

zna li bilo tko?hvala vam

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Far Cry 3

evo pokušajte

"To those of you maxing the game out getting 40+ fps and still having stuttering...this fixed it for me.
Open console (~)
type (gfx_maxfps 30)
Problem solved...The game runs smoothly now, the frames stay capped at 30 which is very playable and it looks great. It's not such a bad game now."

ja ću sutra kad budem u mogućnosti pa javim

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Far Cry 3

Ima tko kakvih informacija o MP-u?

Koliko mapa, oružja, levela i game modova ima?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Far Cry 3 ove godine, Far Cry 3 i dalje u razvoju
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice