Fallout 4

poruka: 2.031
|
čitano: 273.093
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Fallout 4
doky01akablava kaže...

Jel ovo do igre tj.enginea ili moje konfiguracije ( i3 2120,8 GB DDR3,R7 265 2GB ) ?

Rezolucija je 1680x1050,FPS 19 na ovome podrucju,CPU usage 60 %,GPU usage 70-80 % kao sto se vidi iz videa.

više do igre... vidiš da se mnogi ljudi i sa puno boljim konfama žale...

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
17 godina

kako igram vidim da me igra tjera da budem hrcak... jednostavno sam poceo sve kupiti sto mi se cini da bi mi bilo korisno i svako malo idem do stasha iliti workbencha da spremim junk. u neku ruku to mi ne smeta, za razliku od new vegasa jer je ovdje uloga chesta poprilicno olaksana u smislu da je svaki taj workbench lako pristupacan i ''safe'' storage.

sto se tice power armora uopce ga ne koristim. u jednu ruku to je i ok jer je power armor previse mocan. s obzirom da sam naletio na brotherhood of steel cini mi se kako ce ekipa imat veliki broj fusion cores pa njih malo izbjegavam. jedino sta me zabrinjava je cinjenica da se fusion cores ne mogu punit kad se isprazne (mozda sam u krrivu, tj jos nisam naletio na tu informaciju) tako da ne znam da li cu moci intezivnije koristit power armor u buducnosti.

trade routes jos nisam uspostavio jer ulazem perkove u druge stvari, vjerojatno cu se uhvatit toga kasnije, gradnja naselja uzima previse vremena, to mi se ne svida.

sve u svemu malo mi se misljenje poboljsalo, vidjet cemo kako se situacija razvija

It's not who u are, it's who u know.
11 godina
neaktivan
Fallout 4

Tko ce sastaviti vladu, most, novi izbori...

Rat u parizu, teroristi, ekspozije...

A ja samo mislim na 2 Fiber Opticsa koji mi trebaju da napravim novi scope i pjevuism: I roam around, around, around i tazim fiber fiber fiber fiber optics optics optics fiber optics...

Kakav heroin...

Why should you be afraid to die? Your soul has been dead for a long long time.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Fallout 4

Da je nasu HR vladu tak lako modificirat kao Fallout 4, HR bi bila puno bolje mjesto 

BATTLELOG: http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/GreenArrow1986/stats/842558983/pc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fallout 4

A ništa, vidim na vijestima apokalipsa, za vikend kopam/gradim "Vault" u dvorištu. Ponesem sa sobom zalihe hrane za preživit ovu zimu, struju prištekam na susjeda, odnesem komp dolje i igram F4 do proljeća.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

kako igram vidim da me igra tjera da budem hrcak... jednostavno sam poceo sve kupiti sto mi se cini da bi mi bilo korisno i svako malo idem do stasha iliti workbencha da spremim junk. u neku ruku to mi ne smeta, jedino sta me zabrinjava je cinjenica da se fusion cores ne mogu punit kad se isprazne (mozda sam u krrivu, tj jos nisam naletio na tu informaciju) tako da ne znam da li cu moci intezivnije koristit power armor u buducnosti.

trade routes jos nisam uspostavio jer ulazem perkove u druge stvari, vjerojatno cu se uhvatit toga kasnije, gradnja naselja uzima previse vremena, to mi se ne svida.

sve u svemu malo mi se misljenje poboljsalo, vidjet cemo kako se situacija razvija

Eh, gradnja naselja ti je kao neki predah od sveg tog ludila, i super im je ideja (pogotovo za one koji vole menadžerske igre), a što se tiče "moćnog oklopa" - jako dobra stvar, ali zato su naravno i otežali uporabom tih "baterija" koje se brzo prazne i koje je teško naći ili su jako skupe. Inače, cijelo vrijeme skupljam sve što mogu, i vučem se ko puž doma, preopterećen, samo da zgrnem što više čepova i da mogu zatim kupiti novu bateriju u Diamond Cityu. 

Čitam po netu da ljudima smeta sve i svašta, pogotovo prastara grafika ('ajde, to je razumljivo), jednosmjerni dijalozi (što god da odgovoriš, ishod je isti) i nedostatak starog karma sustava. Zanimljivo, prije bi se za svaki odgovor i čin dobivao plus ili minus i po tome bodovao odnos s drugim likovima i sam kraj priče, a sada toga nema?

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 2:02 (Danyel).
17 godina
neaktivan
Fallout 4

Gradnja sela mi je jebena :D Sad sam oslobodio neko podrucje di je bio drive in cinema, do sada najbolji plot za gradnju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Crank1d kaže...

A ništa, vidim na vijestima apokalipsa, za vikend kopam/gradim "Vault" u dvorištu. Ponesem sa sobom zalihe hrane za preživit ovu zimu, struju prištekam na susjeda, odnesem komp dolje i igram F4 do proljeća.

hm, hm

sve se da organizirat za apokalipsu, uzmeš hranu, vodu, složiš agregat, komp, igre...

i onda skužiš da je pao internet, a zadnji fileovi za instalirat fallout na steamu

11 godina
Obi Wan kaže...

kako igram vidim da me igra tjera da budem hrcak... jednostavno sam poceo sve kupiti sto mi se cini da bi mi bilo korisno

Daj sad zamisli nekog ko ima OCD kak igra ovaj Fallout 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
16 godina
protjeran
Fallout 4
Upravo sam pokrenuo F4.

Genijalno izgleda.

Iznimno sam sretna i zahvalna osoba u životu te mi je eto drago što sam se odlučio kupiti grafu nove generacije kako bih uživao u ovoj igri.

Stvarno mi je drago što nisam nezahvalna osoba jer na ovaj način sigurno 100 puta više uživam u sitnicama kao što su kompjuterske igre iz 2015. nego nesretni pojedinci koji sve u životu uzimaju zdravo za gotovo i pušu na hladno na svaku glupost.
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
HaM kaže...

Iznimno sam sretna i zahvalna osoba u životu te mi je eto drago što sam se odlučio kupiti grafu nove generacije kako bih uživao u ovoj igri.

Stvarno mi je drago što nisam nezahvalna osoba jer na ovaj način sigurno 100 puta više uživam u sitnicama kao što su kompjuterske igre iz 2015. nego nesretni pojedinci koji sve u životu uzimaju zdravo za gotovo i pušu na hladno na svaku glupost.

Što je pisac htio reči?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
HaM kaže...

Što je pisac htio reči?

Tia je reć da ima pun k plačipizda koje plaču o grafici. Plač plač plač, nije bitan uopće gameplay nego grafika

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 9:57 (daleksi).
9 godina
neaktivan
Fallout 4

Koje postavke najviše utječu na CPU? Grafika (R9 290) i memorija (8GB) je dovoljno, međutim procesor je AMD FX-8320 i čini mi se da tu šteka.

0 0 hvala 0
16 godina
GargamelHR kaže...

Koje postavke najviše utječu na CPU? Grafika (R9 290) i memorija (8GB) je dovoljno, međutim procesor je AMD FX-8320 i čini mi se da tu šteka.

Sjene najvise utjecu po meni,teksture mozes na medium jer razlike nema izmedu Medium i Ultra te Godrays na Low jer isto nema skoro nikakve razlike,a jede dosta fps.

15 godina
neaktivan
Fallout 4

Dali je vidljiva razlika u Lightning Qvaliti između Ultra i High?

Nisam isprobavao to još.. Samo sam zrake Sunca, po preporuci, stavio na low jer uopće nemam nikakve bitnije razlike..

MiR
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

vidim da se prica na veliko o gradnji naselja... koliko vidim jedina dobra stvar je napraviti one razne tradere, jer navodno imaju najbolje iteme.

od ostalih pogodnosti koje nosi gradnja naselja za sada nisam uocio nista. da li u buducnosti kad napravim trade routes dobijem neku lovu od toga? koji je smisao gradnje tih naselja osim nekog ''odmora'' od igre?

za sada osobna korist od ovih naselja bar sto se mene tice je jako mala.

13 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

vidim da se prica na veliko o gradnji naselja... koliko vidim jedina dobra stvar je napraviti one razne tradere, jer navodno imaju najbolje iteme.

od ostalih pogodnosti koje nosi gradnja naselja za sada nisam uocio nista. da li u buducnosti kad napravim trade routes dobijem neku lovu od toga? koji je smisao gradnje tih naselja osim nekog ''odmora'' od igre?

za sada osobna korist od ovih naselja bar sto se mene tice je jako mala.

koja je svrha pa eto imas minecraft unutar fallouta 4

15 godina
neaktivan
Fallout 4

Da, to je nešto što ne moraš radit ako nećeš, isto kao i modanje oružja, sakupljanje svega i svačega.. No svaka ta funkcija/mogućnost doprinosi nečemu, imaš više "novaca", bolji armor, bolje oružje, bla bla..

MiR
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Omerta23 kaže...

Da, to je nešto što ne moraš radit ako nećeš, isto kao i modanje oružja, sakupljanje svega i svačega.. No svaka ta funkcija/mogućnost doprinosi nečemu, imaš više "novaca", bolji armor, bolje oružje, bla bla..

ja ovdje samo govorim o naselju i potencijalnoj zaradi od svega toga. npr ako nemam nikakvu ekonomsku korist onda cu samo napravit sve u sanctuary a ostala naselja lagano ignorirat.

dakle, nemojmo mijesati kruske i jabuke. armor i weapon crafting je jedna stvar, a ovo sasvim druga. volio bih da te karavane koje ce prolazit ostave nesto love pa da to bude zadovoljavajuce. npr, sto vise povezanih naselja, vise love zaradis. to mi je nekako i logicno da netko tko trguje dode i plati neku malu cijenu kako bi mogao svoja dobra prodavati kod mene jer ipak im ja nudim zastitu i stabilno trziste.

14 godina
neaktivan
Fallout 4

Odigrao sam sat vremena zasad, ali nikako mi nije sjela igra od samog početka.

Obiteljski čovjek koji nakon buđenja iz zamrznutog stanja nakon 200 godina (nimalo dezorijentiran i zbunjen) najnormalnije uzme pištolj i puca kao veteran, bez problema spaja onaj uređaj na ruci sa konzolom za otvaranje vrata od Vaulta točno gdje treba, pa onda odmah poput poštara obavlja zadatke koje mu neka random ekipa postavlja...

Vrhunac svega je fora sa bazom i materijalima, jer to je prvo što čovjeku padne na pamet nakon apokalipse, a da ne pričam kako smiješno svi dijalozi izgledaju.

Ono što mi se sviđa je prikaz opustošenog svijeta i prikladna glazba.

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
windir_zg kaže...

Obiteljski čovjek koji nakon buđenja iz zamrznutog stanja nakon 200 godina (nimalo dezorijentiran i zbunjen) najnormalnije uzme pištolj i puca kao veteran, bez problema spaja onaj uređaj na ruci sa konzolom za otvaranje vrata od Vaulta točno gdje treba, pa onda odmah poput poštara obavlja zadatke koje mu neka random ekipa postavlja...

koliko ja znam lik je bivsi vojnik... a buduci da je zivio u tom svijetu onda mi ima logike da zna koristit tu tehnologiju. al ono sto ti govoris je isti slucaj bio i sa fallout 3... nije bethesda nesto napredovala u tom smislu al ajd. ovdje je to koliko-toliko logicno

12 godina
neaktivan
Omerta23 kaže...

Dali je vidljiva razlika u Lightning Qvaliti između Ultra i High?

Nisam isprobavao to još.. Samo sam zrake Sunca, po preporuci, stavio na low jer uopće nemam nikakve bitnije razlike..

Ultra uključuje subsurface scattering na likovima. Barem tako nvidia tweak guide kaže.

14 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
windir_zg kaže...

koliko ja znam lik je bivsi vojnik... a buduci da je zivio u tom svijetu onda mi ima logike da zna koristit tu tehnologiju. al ono sto ti govoris je isti slucaj bio i sa fallout 3... nije bethesda nesto napredovala u tom smislu al ajd. ovdje je to koliko-toliko logicno

Ja nisam igrao prošle nastavke pa ne znam priču, ali ovo je baš bezveze. Fetch questovi mi posebno idu na živce, a tu su maksimalno naglašeni.

I još bi ja trebao skupljat materijale da pravim krevete nekim drugim ljudima jer nemam pametnijeg posla u postapokaliptičnom svijetu.

Nevjerojatno mi je da se u 5 godina izrade igre nije moglo smisliti i napraviti nešto bolje od ovog.

"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!"
15 godina
neaktivan
windir_zg kaže...
Obi Wan kaže...
windir_zg kaže...

I još bi ja trebao skupljat materijale da pravim krevete nekim drugim ljudima jer nemam pametnijeg posla u postapokaliptičnom svijetu.

Nevjerojatno mi je da se u 5 godina izrade igre nije moglo smisliti i napraviti nešto bolje od ovog.

http://pastebin.com/DXwqCPC6 | http://pastebin.com/kheqY90X http://pastebin.com/xrfBayiE |Quidquid latine dictum sit, altum sonatur/ http://pastebin.com/jC7WFb8N /http://i.imgur.com/TTQ0qCq.jpg
16 godina
Fallout 4

Video koji sam slučajno pritisnuo i nakraju pogledao dokraja i uživao u njemu... stvar koja me najviše iznenadila danas. Hvala.

EDIT:

Što se tiče F4, gradnje naselja, grafike...

Glavne priče se nisam puno dotako, radim sve osim toga. Uglavnom gradim naselja i bavim se minuteman questovima, te ubacim pokoji BoS. Utoliko je gore spomenuti video vrlo blizak onome kako razmišljam i što smatram da bi igre trebale pružat.

Gradnja naselja djeluje dosadno, ali drago mi je svaki put kad vidim da se netko novi doselio, kad dođem tamo i dam mu/joj zadatak.

Što se tiče grafike, ljudi su uglavnom zgranuti što ne izgleda (toliko) bolje od F3 ili F:NV, ili pak Skyrima, a sa druge strane traži višestruko jača/skuplja računala. Možemo ulaziti u tehničke detalje ili ne, ali koliko vidim to je suma sumarum svega pročitanog na ovom ili ostalim forumima. Donekle su mi jasni i razlozi, ali večina ljudi ima problema upravo sa time, a ne zato kaj ne mogu igrat ovu igru jer nije ljepša. Gameplay je dakako bitan, vjerojatno najbitniji svima nama, ali dosta ljudi se žali da su nakon 3-4 godine kupili nova računala za nove igre i onda im igra koja izgleda kao nešto iz 2010. ponovo jedva radi na novom računalu.

Meni osobno je svejedno jer konačno imam smisleni Fallout. Ima rupa u priči/logici, ali dovoljno je to dobro pokrpanu da bude uvjerljivo. Meni nije jasno kako netko zna gradit kuće, generatore... kao što sam ranije i napisao, vidim da neki idu dalje pa ne kuže kak zna koristit oružja, powerarmor i pipboy... prije 200 godina protagonist je bio vojnik i koristio je sve to tada... to je tehnologija iz njegovog doba i tiče se direktno njegove profesije, normalno da ju zna koristit.

Moram priznat, osobno, najbolji dio igre mi je upravo crafting, te sidequestovi, najgori UI - pipboy i grozni razgovori, te činjenice da je svaki meni prilagođen isključivo konzolama, jedva čekam mod. Mislim je li toliko teško prepisat sve da umjesto da desnu ruku mičem sa miša i klikam po stralicama, daju opcije 1 2 3 4?  Grozno mi je i što su razgovori uglavnom linearni, gdje ćak i persuade opcije nemaju efekta, već oni završe jednako. Šteta kaj nema karma sustava, već je to limitirano samo na pojedine companione i to dok su u partyu sa vama, inače ih nije briga koliko vidim. Sa druge strane fora je kaj ih se može slati po settlementima da obavljaju razne zadatke.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 14:40 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Fallout 4

.

http://pastebin.com/DXwqCPC6 | http://pastebin.com/kheqY90X http://pastebin.com/xrfBayiE |Quidquid latine dictum sit, altum sonatur/ http://pastebin.com/jC7WFb8N /http://i.imgur.com/TTQ0qCq.jpg
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
Fallout 4

Bunjenje za gradnju naselja?!

Iskreno to mi je tako retardirano i užasno da nemogu opisat, ALI igra se može igrat i uživat u potpunosti bez ikakve gradenj!!

25 sati i nisam jedan jebeni krevet napravio, a kamoli nešto drugo! U drugu ruku modificiranje oružja je odlično i trebaju perkovi/materijali za napravit nešto dobro

To građenje naselja su stavili jer su vidjeli kako je dobro primljen mod sa Skyrim na istu šemu!

I naravno opet nevalja, (kažem "opet nevalja" po sličnom pitanju kojeg sam već spomenuo - Bethesda napravi Fallout bez boja: "jebite se oću svoje boje"; stave Fallout sa bojama: "jebite se oću sivilo/zelenilo")!

Segment gameplaya koji potpuno, ali potpuno možeš ignorirat, (da se opravdam neznam dali će te gdje kasnije u glavnoj priči tjreat da to radiš, ali koliko se sjećam rekli su da možeš, a i ne moraš se zabavljat sa time) dok igraš...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
doktor1 kaže...

Bunjenje za gradnju naselja?!

Iskreno to mi je tako retardirano i užasno da nemogu opisat, ALI igra se može igrat i uživat u potpunosti bez ikakve gradenj!!

25 sati i nisam jedan jebeni krevet napravio, a kamoli nešto drugo! U drugu ruku modificiranje oružja je odlično i trebaju perkovi/materijali za napravit nešto dobro

To građenje naselja su stavili jer su vidjeli kako je dobro primljen mod sa Skyrim na istu šemu!

I naravno opet nevalja, (kažem "opet nevalja" po sličnom pitanju kojeg sam već spomenuo - Bethesda napravi Fallout bez boja: "jebite se oću svoje boje"; stave Fallout sa bojama: "jebite se oću sivilo/zelenilo")!

Segment gameplaya koji potpuno, ali potpuno možeš ignorirat, (da se opravdam neznam dali će te gdje kasnije u glavnoj priči tjreat da to radiš, ali koliko se sjećam rekli su da možeš, a i ne moraš se zabavljat sa time) dok igraš...

ako sam u pravu, rekli su da oni traderi koje napravis u naselju (oni njihovi standovi) imaju najbolje iteme u igri. opet kazem, ne znam jel istina ili ne al eto na taj nacin te natjeraju da to radis.

17 godina
Fallout 4

Totalno mogu preživit sa svojom modificiranom laserskom puškom.. Eto samo kažem

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Fallout 4

Pa nemoraš. koliko sam ja do sada naišao, samo minuteman questline ima veze sa time.

EDIT: pod najbolji znači da imaju legendary oružja koja možeš kupit kod njih ili naić na mobovima ako imaš sreće, sa time da ih (navodno) na tim štandovima uvijek ima, a legendary mob ima spawn šansu, pa onda što dropa. Za sada mi je legendary radroach dropao legendary pipe rifle.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.11.2015 16:32 (Rhodin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice