F1 2011 (Codemasters)

poruka: 1.765
|
čitano: 307.656
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: F1 2011 (Codemasters)
Fre3man69 kaže...
Mozes birat fuel mixture ( rich, standard i lean). Neznam kak je kod tebe. Ja to biram na d-padu na g25. Pogledaj kontrole. Strategiju za gume sredim prije utrke. Ali mozes birat i tokom utrke. Ja to opet radim na d-padu.

ja kad biram na D padu u meniju imam samo tyres, nemam fuel mixture...zasto? igrana obicna utrka 20%, nije career

15 godina
neaktivan
F1 2011 (Codemasters)

Igram karijeru i završio sam prve 2 utrke.

2. i 6. mjesto su odlični rezultati,nisam se nadao tako dobrom početku.

Treći sam u poretku vozača kao i u poretku konstruktora.

ABS mi je off,braking assistance je off a traction control je na medium.Barem mislim da je tako. (moguće da sam nešto pobrkao).

Probao sam igrati na gamepadu i na tipkovnici. Moram priznati da sam iznenađen,na gamepadu je puno lakše i ljepše igrati. Mogu misliti kako je tek onima koji imaju volan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2011 23:36 (patch123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RuskeGTT kaže...
Fre3man69 kaže...
Mozes birat fuel mixture ( rich, standard i lean). Neznam kak je kod tebe. Ja to biram na d-padu na g25. Pogledaj kontrole. Strategiju za gume sredim prije utrke. Ali mozes birat i tokom utrke. Ja to opet radim na d-padu.

ja kad biram na D padu u meniju imam samo tyres, nemam fuel mixture...zasto? igrana obicna utrka 20%, nije career

Neznam. Ja sam igro career, utrka na 50%. D-pad prema desno su tyres, a prema gore fuel mixture.

Uvijek postoji način, ali obično ne funkcionira.
15 godina
patch123 kaže...

Igram karijeru i završio sam prve 2 utrke.

2. i 6. mjesto su odlični rezultati,nisam se nadao tako dobrom početku.

Treći sam u poretku vozača kao i u poretku konstruktora.

ABS mi je off,braking assistance je off a traction control je na medium.Barem mislim da je tako. (moguće da sam nešto pobrkao).

Probao sam igrati na gamepadu i na tipkovnici. Moram priznati da sam iznenađen,na gamepadu je puno lakše i ljepše igrati. Mogu misliti kako je tek onima koji imaju volan.

kako si uspio ja ne mogu nikako da budem bolji od 15 mjesta

dal fulam postavke bolida, ili negdje drugdje fulam, ja stvarno nemam poima, a ne radim neke banalne krugove -.-

i još sam na normalnoj težini, sa svim asistovima off, osim TC na medium, jer nekad mi auto prokliže iz zavoja čim gas malo pipnem, kao da je preosjetljivo, a smanjio sam osjetljivost u opciijama

vozim na xboxov kontroler

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
14 godina
neaktivan

Nisam igrao neku F1 igru sigurno 5-6 godina i eto u ovoj ljetnoj susi da bi zakrpio vrijeme instaliram ovaj F1. Moram priznati da sam pozitivno iznenadjen, ovo je postala prava simulacija, toliko opcija za uredjivanje bolida, uticaja vremena i okoline, epic. Odigrao sam 2 utrke u career modu, naravno s ukljucenim asistencijama i na easy levelu, naravno pobjedio sam ali u sustini i bilo je prelagano. Ocu svakako da prodjem jednu karijeru na easy da malo udjem u kompletan fazon igre pa iducu karijeru naravno idemo na tezi level i malo "realnije" postavke da iskusimo challenge.. Sad za sad igra mi se pravo svidja, samo me strah monotonije koja se u mom slucaju pojavi u vecini racing simulacija. Grafika i nije nesto spektakularna, ali je igra solidno optimizovana, sve se vrti na high na mojoj konfi i sustini lijepo izgleda ali opet kazem nista specijalno. Jedina stvar koja mi se ne svidja je "odbijanje" bolida od gume, slucajno sam jednom proletio sa staze i bolid mi se nekako nerealno odbio od gumenu "ogradu", samo je odletio. Mislim, razumijem ja, guma i sve to, ali bi udar od lupam 200 km/h trebao da bude mnogo grublji bez obzira na podlogu ili materijal od koji se udara, no vidjecemo jos..

13 godina
neaktivan

Imam ti ja momo-ta.... i imao sam jednak problem, bezuspješno sam pokušao namistit u konfiguraciji volana... Te sam na kraju skužio da je do setupa bolida bilo, bio je stavljen neki za Aus F1 2010 i bilo je ne vozljivo, kotači bi blokali na sami dodir (pressure na MED) i lijepo sam se vrtio po stazi.... Tako sam prepravio setup sa puno više "downforcea" i sa "low pressure" kočnicama. Rezultat je bio ogromna promjena milina za vozit. Inače vozim bez ikakvih pomagala. Prvu utrku karijere sa Williamsom sam završio 3 na Hard, moglo je i bolje ali se kasnije nisam osjećao najsigurnije na tvrđoj komponenti, par puta sam se spašavao u zadnjem zavoju kojeg pred kraj nisam mogao proći "flat out"...

13 godina
neaktivan
F1 2011 (Codemasters)

Evo sada moje male recenzije (igrao sam i F1 2010, igram i rFactor)....

Prvo: Fizika je puno bolja nego prošlogodišnja, upravljanje je dosta poboljšano pa sada se stvarno osjeti bolid pogotovo sa FF uključenim. Igram bez ikakvih pomagala i imam osjećaj da ove godine puno veća razlika oko setupa, čini mi se također da se neće biti moguće pr....avat pa 90% staza vozit sa krilima 1-1. Jer nema li dovoljno downforcea, bolidom se jako teško ili nikako upravlja. Ono što me je najviše frustriralo kod prošlogodišnje igre je bila činjenica da ukoliko je bolid krenuo u izvrtanje više nije bilo spasa ma što god učinio, ove godine je to ispravljeno i stvarno ima borbe sa bolidom pogotovo u utrci kad gume krenu popuštat. Tako sam imao prilike nekoliko puta se efektno spasit od izvrtanja.

Drugo: Napokon su riješili i stvar sa rubnicima pa ih se napokon može i "zajahat" uz kontrolirani pritisak na papučicu gasa. Nisam još probao odovzit stazu na kojoj bi trebalo divljat po rubnicima tima Monaco, Singapur. Monza... Ali mislim da će bit izvedivo pogotovo sa malo mekšim setupom.

Treće: DRS i KERS su dobro riješeni, učinak DRS se očito vidi na "top speedu" ali još očitije stisnte li ga recimo u nekom brzom zavoju (ne preporučam {#}). Massa me je dobrano izj..ao sa i onako bržim Ferrarijem plus DRS u prvoj utrci karijere, nekako sam se othrvao koristeći KERS tokom cijele startno ciljne ravnine i držći vanjsku putanju tako da mi nemože puno u prvom zavoju. Start je detaljno promjenjen i sada ima proslizavanja i borba sa mjenjačem na startu na pretek. KERS je naravno neizostavan za dobar start.

Četvrto: Čini mi se da je sada puno teže voziti po kiši, u prošloj se znalo dogoditi da padne kiša, a ja na slikovima radim ista vremena. Potrebno je dosta umjeća odvoziti kišnu trku bez pomagala.

Peto: AI vozača je poboljšan ali mislim da u ovom segmetnu to može još bolje, i dalje ih se da na silu prestić onako "hemiltonovski" pa bi volio da voze još malo pametnije te mjenjaju putanje kako bi otežali prestizanje bržem bolidu. Jedna stvar me zaživcirala, a to je da nisu još dobro riješili stizanja za cijeli krug ili da se pomaknu kada sam u "flying lapu".

Šesto: Boksevi su poboljšani, nema više onog katastrofalno čekanja, ako je baš gužva na kraćim distancama onda bude kratotrajnog "štopanja", ali podnošljivo.

Sedmo: Grafika je bolje optimizirana, ali nije neki veliki odmak od F12010, iskreno nije mi niti bitna toliko grafika je zaboravim stisnit i DRS, a kamoli gledat okolo  {#}, vrtim sve na ultra bez štekanja. Sve u svemu ok. Vjerojatno će patchevima riješit greške tipa refleksije.

Osmo: Zvuk je dosta poboljšan, a to se  primjeti pošto izlazi kroz stereo pojačalo na samostojeće Mission zvučnike. Jedino se moram sitit da pojačam malo glas trkaćeg inženjera, jer ga nećujem dobro.

Zaključak:

Ja sam prezadovljan sa F1 2011, po meni velik je odmak od F1 2010 i nije samo ekspanzija. Uopće mi nije krivo šta sam sinoć 3 sata popravljao pedale svog MOMO wheela, i mislim da me čekaju lijepi naredni mjeseci uz F1 2011.

P.S. Vidimo se On-line za koji tjedan.{#}

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
F1 2011 (Codemasters)

vidis meni su se micali bolidi kojih sam prestizao...ili sam tako naletio na njih...

neznam meni ovo sa KERSom i DRSom je predobro, moras paziti tocno kad upaliti i koliko drzati, a ako slucajno na ravnici palis DRS i ne kocis prije zavoja nego samo lagano pustis gas moras ga ugasiti rucno, inace se vrtis...predobro je, bas se puno radi na volanu, kako skretanje tako i te tipkice razne...

odlicna igra...

codemasters mi se jako popravio kako sa dirt3 tako i sa f1 2011, svaka im cast, igre su odlicno izoptimizirane, jako igrive...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
matija656 kaže...
kako si uspio ja ne mogu nikako da budem bolji od 15 mjesta

dal fulam postavke bolida, ili negdje drugdje fulam, ja stvarno nemam poima, a ne radim neke banalne krugove -.-

i još sam na normalnoj težini, sa svim asistovima off, osim TC na medium, jer nekad mi auto prokliže iz zavoja čim gas malo pipnem, kao da je preosjetljivo, a smanjio sam osjetljivost u opciijama

vozim na xboxov kontroler

Na početku sam i ja imao dosta problema s kontrolom bolida. Vozio sam nekoliko običnih utrka (grand prix) prije nego što sam počeo karijeru da se malo naviknem na sve.

U kvalifikacijama zauzmem negdje oko 10. mjesta ali se u utrci pomaknem naprijed,većinom odmah u prvom krugu.

16 godina
F1 2011 (Codemasters)
Evo, Teknogods LAN fix je gotov, bit ce objavljen valjda tijekom dana, bar se nadam...

https://mobile.twitter.com/#!/ReaverTeknoGods/status/116643234700214272

Budem slozio ja neki tutorial....
Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
blekii kaže...

Imam ti ja momo-ta.... i imao sam jednak problem, bezuspješno sam pokušao namistit u konfiguraciji volana... Te sam na kraju skužio da je do setupa bolida bilo, bio je stavljen neki za Aus F1 2010 i bilo je ne vozljivo, kotači bi blokali na sami dodir (pressure na MED) i lijepo sam se vrtio po stazi.... Tako sam prepravio setup sa puno više "downforcea" i sa "low pressure" kočnicama. Rezultat je bio ogromna promjena milina za vozit. Inače vozim bez ikakvih pomagala. Prvu utrku karijere sa Williamsom sam završio 3 na Hard, moglo je i bolje ali se kasnije nisam osjećao najsigurnije na tvrđoj komponenti, par puta sam se spašavao u zadnjem zavoju kojeg pred kraj nisam mogao proći "flat out"...

ne znam da li meni odgovoras, pretpostavljam :)

ma znam da se sa stavljanjem na low pressure stvar poboljsava, to sam odma primijetio. ali to nije rjesenje. kad se stavi na high recimo, vec samo da pomislim na kocnicu sve blokira, a najveci problem dolazi na kisi. ima staza gdje bas trebas high pressure, a kocenje mi se odvija u svega 2 cm pritiska na papucicu...steta.

uglavnom igra je katastrofalno optimizirana za momo volan, ne znam kakva je situacija sa ovim novijim logitechovim G25,G27...

15 godina
neaktivan
F1 2011 (Codemasters)

Upravo sam odvezao utrku Šangaju (career mode).

Završio sam 4. u kvalifikacijama što je bio odličan rezultat.

Nažalost po mene,utrka je startala po kiši. Ne po kišici nego po pljusku.

Odmah nakon prva 2 zavoja sam došao do 1.pozicije ali mi je bilo preteško kontrolirati bolid te sam utrku završio izvan bodova.

Ima li netko neki prijedlog kako stabilizirati bolid,znači da se ne okreće ko lud svako malo ?

Ne bih se htio igrati sa downforceom jer bi me to vjerovatno previše usporilo na ravnici.

Ima li neko drugo rješenje (prebacivanje traction controla na high ne dolazi u obzir) ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 9:41 (patch123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1 2011 (Codemasters)

Što više igram sve mi je igra bolja, stvarno se Codemasters potrudio, igra se sada ponaša super, gameplay je oldičan. Super je osjećaj vozit bolid, baš se osjeti da igrač ima potpunu kontrolu nad bolidom. Vremenski uvjeti baš odlučuju o ponašanju bolida. Kad se gume zagriju baš se osjeti razlika u performansama. Staze mi se čine preglednije nego u jedinici. Zvuk bolida je odličan. Sviđa mi se kad formula počne "poskakivat" kad se nalazite iza protivničkog bolida. Idem sad igrat karijeru s Schumacherom.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Što više igram sve mi je igra bolja, stvarno se Codemasters potrudio, igra se sada ponaša super, gameplay je oldičan. Super je osjećaj vozit bolid, baš se osjeti da igrač ima potpunu kontrolu nad bolidom. Vremenski uvjeti baš odlučuju o ponašanju bolida. Kad se gume zagriju baš se osjeti razlika u performansama. Staze mi se čine preglednije nego u jedinici. Zvuk bolida je odličan. Sviđa mi se kad formula počne "poskakivat" kad se nalazite iza protivničkog bolida. Idem sad igrat karijeru s Schumacherom.

Slažem se! Danas sam je uspio odigrati 'na miru'  skoro sat i pol i doista sam oduševljen...Mnogo je toga dodano, mnogo je toga poboljšano...Zvuk, fizika, kiša sada nekako bolje izgleda. Svaka čast momcima.

14 godina
protjeran
F1 2011 (Codemasters)

jel mogu igrat kak sa singlecorom, a da nemoram imat dualcore processor..imali kakav fix?..hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1 2011 (Codemasters)

Prvi SC u karijeri :D

I iznenadili su me ovi ljudi sta masu zastavama sa strane :D

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
F1 2011 (Codemasters)

e ljudi imam potanje kako stavit u kojem krugu zelim u box jer ovi moji iz tima su retardi drze me na opt pola utrke jednostavno nemogu vozit vise na njima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Diavol kaže...

A gle tekstura na force indiji. Mislim da je taj bolid najgadnije napravljen

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.9.2011 12:23 (Kill Frenzy).
16 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...
Diavol kaže...

A gle tekstura na force indiji. Mislim da je taj bolid najgadnije napravljen

Cak nema ni sponzora :S

15 godina
Diavol kaže...

Cak nema ni sponzora :S

Ne radi se o sponzorima nego lošim teksturama. Na dosta mjesta se raspravlja kako f1 2011 izgleda lošije nego 2010.

Evo baš sad gledam i već je ekipa napravila hd teksture i to prvo za force indiju.:D

16 godina
moderator
crack kaže...

e ljudi imam potanje kako stavit u kojem krugu zelim u box jer ovi moji iz tima su retardi drze me na opt pola utrke jednostavno nemogu vozit vise na njima

Kad si u pitu ideš lijevo,gdje mijenjaš gume,ispod toga ti je opcija za kad češ u box i koliko goriva želiš.

سمندری ڈاکو
15 godina
neaktivan
F1 2011 (Codemasters)

Uhvatio sam jednu sliku, mlađi od 18 ne gledajte.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Praetorian1 kaže...

Uhvatio sam jednu sliku, mlađi od 18 ne gledajte.

hhahhaahah kroz kacigu :)))

17 godina
neaktivan
crack kaže...
Praetorian1 kaže...

hhahhaahah kroz kacigu :)))

Posve nemoguće...{#}

14 godina
protjeran
F1 2011 (Codemasters)

jel zna itko jel mogu igrat sa singlecorom...fix neki ili nešto?

0 0 hvala 0
15 godina
F1 2011 (Codemasters)

e ovako ja sam sad u kvalifikacijama ok ostvario sam poziciju i jos je preostalo 10 min dokraja i ja sma u boxu i di sad ja mogu namjestit kad da idem u box

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

jel znaš pirat kak da igram na singlecore procesoru

14 godina
pilemile kaže...

ajde dosadan si vise i bogu i narodu...jel moras stvarno svaki drugi post postavljati isto pitanje ? nikako, ako je dual core minimum onda je minimum.

cak da i postoji nacin, sta ce ti igra u 5fps

17 godina
neaktivan
pilemile kaže...

Malo forsiraš s tim pitanjem...{#}  Ja ne vjerujem da možeš igrati s procesorom koji ima samo jednu jezgru. Takvi procesori su out već koju godinu...

15 godina
neaktivan
F1 2011 (Codemasters)

Sad sam u melburnu s Scumacherom u kval. bio 16, a utrku sam završio 8. Igram bez svih pomoći.

Igra overralno izgleda ko TV prijenos. Stvarno super igra, jedinica me je dosta razočarala, al baš se vidi da se codemasters ovaj put potrudio.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice