EVE Online

poruka: 1.719
|
čitano: 428.385
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: EVE Online : Veliki EvE Rat
17 godina
neaktivan
EVE Online

Hehehehe  i onda kažu da je u WoWu najviše grinda Namigiva

Anyways i sam sam bio miner u početku, no dojadilo mi letanje sim-tam od asteroidnog pojasa do rafinerije pa čekanje da se cargo hold napuni i tako u nedogled. Kasnije sam se ipak dao više na bounty hunting i misije.

Sad gledam malo sve novosti u Apocrypha-i kaj su došle i možda obnovim pretplatu na koji mjesec.

Kada će zgotoviti let na površinama planeta i šetnje po stanicama?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: EVE Online
Chaky kaže...

Kretanje broda radim ovisno o situaciji. Ako su NPC ovi dosta jaci od mene onda obicno okrenem brod od njih i vozis u svemir, a oni te slijede i ti ih skidas sa sigurne udaljenosti. Tako ti salvage moze biti rastegnut i do 150 - 200 km. Nije problem s AB to posalvagat i mozes warpat na wreck koji je udaljeniji od 150 km, ako nema prirodnih poremecaja koji ti onemogucuju warp.

Ako mislis da ih mozes tankat bez opasnosti da izgubis brod onda ja obicno lutam izmedu 2 wrecka koji su udaljeni 50 km i onda su ti svi wreckovi na hrpi.

Dobra stvar ti je (ako vec nisi) napraviti overview s vise tabova za razne namjene (misije, salvage, mininig, pvp ...).

Mozes i orbitirati na odredenoj udaljenosti oko mete, ali u vecini slucajeva ces tako zavrsiti u hrpi neprijatelja oko kojih ne orbitiras Cool

Točno tako ja igram! I u pravu - ode mi masu vremena na salvage jer se jačim misijama (moja razina je lvl3) wreckovi rasprše na 200-300 km udaljenosti. No, onda Drakea sparkam i uzmem Cormoranta, pa s njim krenem u skupljanje. Na žalost u 90% slučajeva ima "prirodnih poremećaja" pa se ne može warpati, ali s AB ide mi preko 450 m/s, pa se nekako preživi ta dosada...
Kaldo kaže...

U crovortexu nemoj nikako uzimati. Pljackaju na tim gamecardovima da nije za vjerovati, mozes dobiti duplo jeftinije ako uzimas preko kreditne kartice na official stranici - odes na account info i onda imas za produziti pretplatu.

Za ovu e nabavu ne znam kako ide ali vjerovatno je ipak povoljnije za one koji nemaju kreditnu karticu.

Zašto se uopće maltretirate s gamecardovima? OK, ako netko misli igrati samo mjesec ili dva dana, ali na duže staze - puno je elegantnije uzeti pretplatu na karticu, pa ako se već preko nje kupuju gamecardi - bolje izravno se pretplatiti.
17 godina
l)oolvl kaže...

ne, meni bi trebalo koliko vrijede rafinirani minerali kad se dobiju od 10 000m3   veldspara a koliko od 10 000m3 ombera.     s obzirom na to da se u omberu dobije dosta isogena mislio sam da je radi toga isplativije majnati omber ali eto sad više nisam siguran

Ako gledas po kolicini u m3 omber ti se vise isplati.
Rafiniranje ovisi najvise o tvojim skilovima i standu koji imas s korporacijom u kojoj je rafinerija (koliko poreza ti uzme u mineralima).
E sad stvar je u tome koliko tebi treba vremena da izrudaris 10k m3 velspara, a koliko za 10k m3 ombera.
Stopaj si ili izracunaj koliko izrudaris u recimo pola sata velspara, a koliko ombera. Meni se na pocetku vise isplatilo prodavati sirovi Velspar, ali sad kad sam porez (zbog standa) sveo na 0% vise mi se isplati rafinirati i prodati minerale.
A da si slozis racunicu i pogledas cijene minerala i rude gdje mislis prodavati ti je potrebno 15-ak minuta. Pustis lasere da melju asteroid a ti se bavis racunanjem.
17 godina
neaktivan
Chaky kaže...

Dobra stvar ti je (ako vec nisi) napraviti overview s vise tabova za razne namjene (misije, salvage, mininig, pvp ...).

Daj mi, plizzz, neki screenshot s ovim detaljima, izludio sam sinoć tražeći bijelu strelicu na 1680x1050 EVE sučelju i razmišljanju "što je to ovdje overview i kako da to sebi namjestim..."

Thnx

Bolujem od sindroma PiTi, jeSt, Pit...
17 godina
Faerdhur kaže...

Daj mi, plizzz, neki screenshot s ovim detaljima, izludio sam sinoć tražeći bijelu strelicu na 1680x1050 EVE sučelju i razmišljanju "što je to ovdje overview i kako da to sebi namjestim..."

Thnx
Evo ti link, a kad dodem s posla postat cu jos neke sto imam kod kuce.
https://www.youtube.com/watch?v=VvB6Tohrj64&feature=related

Pitaj i google, tako sam dosao do par pdf-ova.

http://couzin2000.net/downloads/eve_online_stuff/EVE_Overview-1.pdf
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2009 9:01 (Chaky).
16 godina
neaktivan
EVE Online

Do sada sam igrao WOW, ali mi je dosadio zbog ograničenja na lv80. Ili PvE ili PvP koji se svodi na stalno ponavljanje istih i već napamet zapamčenih raidova ili bg-a. Tražio sam po internetu što bi počeo i svidio mi se EVE, pošto obožavam  Freelancer. A sada što mene zanima...Da li u Zagrebu ima negdje gdje se može kupiti EVE i ekspanzija ako ih ima. Ako ih ima da li one utječu na početku igre(da nemam sve lokacije ili sve mogućnosti kao drugi), ili kao u WOW-u  rade ograničenja(lv60 kupi TBC, lv70 kupi WOTLK).I da li ima u Zagrebu za kupiti Gamecardovi ili se to sve treba preko interneta i preko kreditnih kartica... HVALA :)

0 0 hvala 0
16 godina

Nema ograničenja s expanzijama, sve su bespla. Probaj trial pa vidi da li će ti se svidjeti igra.

17 godina
neaktivan
Mislaw kaže...

Do sada sam igrao WOW, ali mi je dosadio 

Tražio sam po internetu što bi počeo i svidio mi se EVE, pošto obožavam  Freelancer

Javit će ti se kolege s detaljima o EVE klijentu, ali ja samo uskačem da ti kažem kako s ovim tvojim predispozicijama koje sam gore naveo ne uplaćuješ pretplatu na EVE dok ne odigraš početno besplatno vrijeme (skini besplatni klijent), i to kad kreneš igrati odvoji nekoliko sati dnevno samo za to da proučiš i iskusiš bar dio igre. Jer platiti pretplatu na temelju toga da trebaš MMO iskustvo i još nakon WOWa, a na temelju ljubavi prema Freelanceru, nije dobar start za sretan brak s EVE Online, koja je vrlo posebna i odlična igra, pa treba i poseban pristup.

Dakle, skini besplatni klijent, imaš free-time za isprobavanje, pitaj, savjetuj se s ljudima (forum, in-game), dobro prouči aspekte te izvrsne igre, pa tek onda odluči kako dalje.

Ovo uzmi kao vrlo topli prijateljski savjet od čovjeka koji je pretumbao Freelancer svakako (single, multi, modovi, klanovi), a igrao je i WoW i druge MMO igre. EVE je nešto drugačije.

Za alternativu, ako ti to ne prođe, uvijek možeš sačekati novi Jumpgate Evolution, pa se tamo naganjivati kao u Frelanceru, samo u MMO svijetu.

Sve najbolje!

Bolujem od sindroma PiTi, jeSt, Pit...
17 godina
neaktivan
Ako ces skidat trial,skini sa steama taj traje 21dan za razliku od drugih koji su 14dana. pozz
16 godina
EVE Online

Sry zbog moje pogrešne informacije s omberom, tek sam vidio kakve su cijene minerala.

http://mo.fraek.nl/oog/?id=iskhour

te možda ti i ovo pomogne kako dobiti extra rude

http://eve-survival.org/wikka.php?wakka=MiningInMissions

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
EVE Online

dobri linkovi, iako ja si i za svaku misiju pogledam info na evesurvival u ingame browseru gdje također piše sve moguće od rude za izmajnati do koje strukture daju loot.

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EVE Online

Eto konaćno se neko sjetio prodavati:

http://www.algoritam.hr/?m=6&p=proizvod&kat=264&id=129044   Bogataš

Najvjerojatnije će kasnije ili za par tjedana poćet samo prodavati  ETC kaj bude i još jeftinije od ove box verzije, nadam se da je infromacije i istinita Cool

eve-croatia.com

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
EVE Online

pogle kategoriju....   PC igre > akcijske.     zbilja su pogodili nema šta

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Miro kaže...
 Točno tako ja igram! I u pravu - ode mi masu vremena na salvage jer se jačim misijama (moja razina je lvl3) wreckovi rasprše na 200-300 km udaljenosti. No, onda Drakea sparkam i uzmem Cormoranta, pa s njim krenem u skupljanje. Na žalost u 90% slučajeva ima "prirodnih poremećaja" pa se ne može warpati, ali s AB ide mi preko 450 m/s, pa se nekako preživi ta dosada...
Nesto onda radis naopako :) Ako se neki T1 brod nemora u lvl3 misiji pomaknut, to je Drake. Osobno letim Gallente brodove i sa ogromnom ljubomorom gledam moje Caldarije u corpu koji se cak i u lvl4 misijama samo parkiraju i tuku okolo, dok ja okolo bjesne gliste izvodim da me ne ubiju.
16 godina
neaktivan
EVE Online

nebi bilo lose da se stavi koji glas na top listu

eve je 9-tom mjestu juhhuu!

i penje se Cool!

0 0 hvala 0
17 godina

Pa stavlja se svaki dan po jedan Osmijeh

I tako svi iz corpa Cool

16 godina
protjeran
EVE Online

kvragu, nisam ni vidio da imaju EVE, ja   sam dosad stavljao witcheru.   ali od danas se mijenja situacija

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zagreb EVE BBQ

Evo, cisto da i ovdje ljudi vide obavjest:

Zagreb EVE BBQ

Subota, 23. 5. 2009.
Jarun, Zagreb!!

Daklem, sve ko inace, dodje hrpa ljudi, svi se lijepo napiju, najedu, trce za loptom i pokazuju svoj E-peen kao i pokusavaju od Morsus Mihija nazicat neku stanicu(ja sam ovo procito ko staricu jer znam kak su MM ljudi perverzni) ili nesto slicno...

Proslogodisnja verzija: http://marvin.kset.org/~khum/svi.jpg
Maskota BBQ 2009: http://www.anarchica.com/upload/oly.jpg

Kao sto vidite BBQ ce biti i ove godine.Lokacija ista,ekipa ista plus novi ljude.Za vise informacija dodjite na ingame kanala:ZAGREB-BBQ.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
EVE Online

Pozz

Meni se EVE stvarno sviđa, odigrao sam trial, i sad če još malo isteći, ali ja bi igrao dalje..samo se moram pretplatiti.

Pa koja mi kartica treba za pretplatu, ako mi može tko objasniti proces pretplate za tu igru

thx

0 0 hvala 0
17 godina
EVE Online

Citaj postove unatrag i sve je vec napisano po nekoliko puta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
EVE Online

Malo sam razmisljao o ovoj igri i cini mi se fenomenalna. Jel mi moze tko reci na koji nacin funkcionara, koje djelove trebam kupiti kolika je mjesecna pretplata i tako to. Ispricavam se ako je vec negdje pise odg. na moje pitanje ali ga nisam vidio

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics - Even if you win you´re still retarded. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
EVE Online

igru možeš skinut s neta (trial 2 tjedna) ili je kupiti u trgovini; pretplata ti je 15$ mjesečno ali ako imaš dovoljno para ingame onda si možeš tamo kupovat za ta pare pretplatu što je zbilja super.   (da, radi se o najboljem MMO na tržištu.)

ako hoćeš 3 tjedna trial javi mi se na PM pa ti ja pošaljem link ¨!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Miro kaže...
 Jesi li se sjetio napraviti bookmark dok "radiš" misiju, kad završiš na npc-ima onda fino odjaviš kod agenta i vratiš se sa cormorantom kojem sada MWD uredno radi i letaš između wreckova pa makar bili i 300km udaljeni.

Mada ja preferiram da su svi na kolikoj-tolikoj hrpici.

Slažem se sa konstatacijom da je pretplata najbolji izbor, osim ako pilot u dva mjeseca uspije nabrat 600tinjak milja ISKa i kupiti PLEX (Pilot licence extension ili po naški: 30dana igranja) za ISK.
17 godina
moderator
Zura kaže...
Miro kaže...
 Jesi li se sjetio napraviti bookmark dok "radiš" misiju, kad završiš na npc-ima onda fino odjaviš kod agenta i vratiš se sa cormorantom kojem sada MWD uredno radi i letaš između wreckova pa makar bili i 300km udaljeni.

Nisam radio na taj nacin (jednostavno se ne prijavim agentu, pa imam lokaciju kroz misiju), no nije ti savjet loš.

U zadnje vrijeme sam malo presložio fit Drakea (sada su mi već sve lvl3 misije pljuga), tako da već s njim napravim salvage, a Cormorant koristim samo ako je misija na više lokacija pa se nakupi puno wreckova.
16 godina
protjeran
EVE Online

e po komentarima se vidi da je ovaj EVE nest dobar, moram probat, evo trazim download, pozelite mi srecu :P

Games playing: Left 4 Dead, GTA IV i CoD 4 Multiplayer na: Processor: Intel Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs) RAM: 2048MB DirectX: 9.0c Video card: NVIDIA GeForce 9600 GT 512.0 MB
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nek ti neko posalje pozivnicu.. mislim da su povećali trial za "pozvane" na 30 dana

16 godina
protjeran
EVE Online

mislim da je i dalje 21 dan....

kome god treba pozivnica neka mi se obrati na PM

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
l)oolvl kaže...

mislim da je i dalje 21 dan....

kome god treba pozivnica neka mi se obrati na PM

onda sam krivo vidio .. nešto je pisalo pri login screenu.. ali je prebrzo prošlo.. (koliko mi treba da se ulogira) :) ali poslije sam provjerio.. imas pravo, i dalje je 21 dan
17 godina
Zura kaže...
Prije Apocryphe je bilo jos i bolje, jer kad si ispunio Mission Objective, otisao si kod agenta i odjavio misiju. Nestali su svi objekti iz misije (acc. gateovi, asteroidi, strukture, NPC-i) ostali su samo cisti wreckovi. Premda neki tvrde da su u pojedinim misijama tako znali nestati i neki wreckovi. Warpao si na BM od wrecka (pod uvjetom da ga nisi zaboravio napraviti, za svaki gate kroz koji si prosao) i u miru bi sve pobrao bez smetanaj drugih tijela.
Sada kad odjavis misiju ostaje sve (narocito zivciraju gateovi kad ih je vise od 2, pa moras recimo u 3. pocketu ici isprazniti brod i prolaziti kroz prethodna 2 prazna pocketa nazad do wreckova).
16 godina
neaktivan
Chaky kaže...

Sada kad odjavis misiju ostaje sve (narocito zivciraju gateovi kad ih je vise od 2, pa moras recimo u 3. pocketu ici isprazniti brod i prolaziti kroz prethodna 2 prazna pocketa nazad do wreckova).

Hmm, očito imaš neki bug ili slično. Ja radim svaki dan lvl4 misije, i kada odjavim naravno nestane sve osim wreckova. Trenutno radimo u korporaciji skorom svi misije, i to se nikome ne dešava. Ja imam princip da očistim misiju, naravno svakom pocketu napravim BM i tada kasnije odjavim i dojdem salvagerom. Tipično su najbolji salvageri Destroyer klasa, zato jer ima 8 high soltova što se fita:
-5x salvagera
-3x tractor beam
med:
-ab ili mwd
low:
-po želji
Inače ako imaš više salvagera na brodu tada je više šansa da ćeš dobiti bolje salvage i naravno brže salvagaš. To znači pustiš 5 salvagera na jedan wreck, naravno na frigate wreckovima baš nije korisno ali kod BS se znatno osjeti. Biti će te puno brže gotovi jer ako ti fitaš jedan salvager na BC tada ćeš puno trošiti vremena a i manje kvalitetnog salvage ćeš dobiti (to vrijedi i za lvl3 misije).
 Naravno ja radim u navy apoc lvl4 misije i sve živo tanka. Naravno možete i  u BC raditi misije ali BC nema tolikog dps-a ko BS, pa tada će te raditi misiju cjeli dan, dok sa BS očistite neku jako tešku misiju max 1:30h. A zarada je nekad jako bolesna, po misiji dobiš oko 20-50mil, moj rekord je 75mil i misiju sam radio 36minuta plus salvaganje 30min.. hehe. Najvažnije je u lvl4 misiji da imate T2 dronove, jer vam oni 99% spašavaju "guzicu" u misijama. Kod lvl4 misija nisu najopasniji BS,BC ili cruseri nego frigate, BS i BC ih jako teško mogu pogoditi a te frigate warp scramblaju ili webaju ko ludi, a jedino ih možete ubiti sa t2 ligh dronovima.
A sad kaj ako ima puno stvari?  Jednostavno kada salvagate izbacite kontejner van i vucite za sobom. Tako će te ga puniti dugo dok sve wreckove pokupite u tom pocketu (lvl4 misiji zna biti po 2000m3). Poslije jednostavno BM kontenjera i dojedete sa transport brodom po to, jer stalno skakutanje u stanicu i nazad jako živcira.
eve-croatia.com
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: EVE Online : Veliki EvE Rat
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice