Dretva zalaza uma (War in the East)

poruka: 291
|
čitano: 77.392
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Zanima me kakav je stupanj kontroliranja proizvodnje kod sovjeta? Jeli kao kod japanaca u wotp-u da možeš sam odlučivat kakva vozila i avione hočeš proizvodit ili je samo predstavljena sa nekavim generalnim supplay-em?

Vidim da postaš(igraš?) uglavnom kasno navećer. Pokušavaš uhvatiti neprijatelja na spavanju?

1 0 hvala 0
17 godina
RE: Dretva zalaza uma (War in the East)
guest_185 kaže...

Zanima me kakav je stupanj kontroliranja proizvodnje kod sovjeta? Jeli kao kod japanaca u wotp-u da možeš sam odlučivat kakva vozila i avione hočeš proizvodit ili je samo predstavljena sa nekavim generalnim supplay-em?

Ne odlučuješ o ničemu, proizvodnja je zadana povijesnim podacima i to je to. Međutim, ako izgubiš tvornice u gradovima koje Švaba osvaja, gubiš određeni postotak proizvodnje. Većina je tvornica opća (oružje ili heavy industry) ali neke su specifične, npr T-34 factory ili IL-2 factory.

Zato valja paziti da se tvornice presele na vrijeme prije pada, što sam dosad uspješno činio.

Ono što Rusi mogu je iz proizvedenih oružnih sredstava sami mobilizirati jedinice - vrlo bitna stvar ali tek kasnije u ratu jer košta admin pointsa kojih ja u ovoj fazi kaosa i rasula jednostavno nemam.

Heroj a ne zločinac
16 godina
neaktivan
guest_185 kaže...

Vidim da postaš(igraš?) uglavnom kasno navećer. Pokušavaš uhvatiti neprijatelja na spavanju?

U turn based igri, divota.

Došli do Moskve a ti ćeš da ih za*ebavaš. (2:38) {#}  Na spavanju.

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related /// - REVOLUTION -
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 1:16 (PureEntity).
16 godina
neaktivan

Oće li taj izvještaj više, pa da idem leći...

[=XII=] {_.:BRUNO:._} ||| ''If something is hard to do, then it's not worth doing.'' Homer ||| Follow me - @bmarasovic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Usporio sam pisanje iz nekoliko razloga...

Započeo sam još dva PBEM-a na Grand campaign 41-45 a to je zbilja time consuming, nakon poteza još pisati i AAR.

Situacija u ovoj partiji s Jamesom sve je depresivnija...

Stavljat ću apdejte, ali vjerojatno ne nakon svakog pojedinog poteza. Također, razmišljam da objedinim sve tri partije u ovaj isti thread, ali moglo bi biti nejasno?

Heroj a ne zločinac

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...

Započeo sam još dva PBEM-a na Grand campaign 41-45 a to je zbilja time consuming, nakon poteza još pisati i AAR.

Stavljat ću apdejte, ali vjerojatno ne nakon svakog pojedinog poteza. Također, razmišljam da objedinim sve tri partije u ovaj isti thread, ali moglo bi biti nejasno?

ahm, znači počela je komunistička cenzura?????

Čim malo lošije ide na terenu, poginu novinari, ne rade radio stanice, nema papira za pisanje ili ostali su novinari bez olovki? {#}

mislim da je tvoja simulacija poprimila stvarne povijesne događaje (i simulacija u izvještajima za javnost), zato molim te da zamoliš Jamesa da nam pošalje gebelsov izvještaj koji je "istinitiji" {#} i potpuniji, a mi onda možemo pratiti slikom na sliku događaje na istočnom frontu

17 godina

Druge dvije partije koje sam započeo odvijaju se mnogo brže i za mene povoljnije....

Sad mi je žao što nisam neku od njih odabrao za ovaj AAR {#}

Jedan od mojih protivnika piše svoj raport naše partrije, ovdje, ali ja ne smijem gledati:

http://www.matrixgames.com/forums/tm.asp?m=2699221

Heroj a ne zločinac

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...

Ajde, daj nam bar nešto... Ovako napola započet tj. dovršen posao je -  {#}.

Stavi onda sve te 3 partije u ovaj thread, samo napiši na naslovu poruke o kojoj je partiji riječ... {#}

[=XII=] {_.:BRUNO:._} ||| ''If something is hard to do, then it's not worth doing.'' Homer ||| Follow me - @bmarasovic
17 godina
neaktivan

oleg ne budi curica, pa i sam povjesno znaš da su njemci batinali ruse do zime...

dakle, dobivaš batine, to samo dokazuje da si naišao na ravnog sebi.

Koja je fora da se naslađuješ na nekome tko ti nije dorastao (to je ko da u u WOW-u sa lev 85 ideš gankati lev 10)

Dakle, čekamo izvještaje sa istočnog bojišta. {#}

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Zli Luđak kaže...

Druge dvije partije koje sam započeo odvijaju se mnogo brže i za mene povoljnije....

Sad mi je žao što nisam neku od njih odabrao za ovaj AAR {#}

Jedan od mojih protivnika piše svoj raport naše partrije, ovdje, ali ja ne smijem gledati:

http://www.matrixgames.com/forums/tm.asp?m=2699221

Prema ovom linku dolje, tvoj oponent se ne slaze sa ovim boldanim :)

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Zli Luđak kaže...

hehe, nagovaraš na grijeh?

@zli luđak: jel igraš sad koju partiju kao Reich ili si specijalizirao Ruse? Ako imaš ongoing gdje vodiš zi đermans, mislim da bi to bilo zanimljivo paralelno pratiti, da se vidi razlika u pristupu i razvoju igre...

iddqd
17 godina
badmad kaže...
tnakir kaže...
Zli Luđak kaže...

Ne, samo zelim biti siguran dali je dobro shvatio sve neprijateljeve namjere. Ipak navijam za Olega.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina
badmad kaže...
tnakir kaže...
Zli Luđak kaže...

@zli luđak: jel igraš sad koju partiju kao Reich ili si specijalizirao Ruse? Ako imaš ongoing gdje vodiš zi đermans, mislim da bi to bilo zanimljivo paralelno pratiti, da se vidi razlika u pristupu i razvoju igre...

Hehe, LOL.... ne, neću gledati, nije problem, naučiš se obuzdavati takve porive.

Osim toga prilično sam uvjeren da 2nd ACR-a mogu hendlati bez problema, nakon Jamesa to su sve Nazi amateri {#}

Ne igram Švabe protiv ljudi, zasad....

To mu je, inače, nick, 2ndACR, mislim da je bio ili je još uvijek, američki oficir iz 2. ACR (armored cavalry regiment).

Heroj a ne zločinac
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 12:07 (Zli Luđak).
16 godina
neaktivan
Oleze, daj nam neki update
17 godina
badmad kaže...
tnakir kaže...

Ma to Oleg samo žica da mu se prenese neki info, kao, da se nekome usput slučajno omakne.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.1.2011 20:02 (Veliki Brat).
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ma to Oleg samo žica da mu se prenese neki info, kao, da se nekome usput slučajno omakne.

Hebe mi se, biti cu black ops ili ti pi*da izdajnicka, protivnik je drčan do neba, posta Losses reporte i smatra da protivnik vuce iste greska koje je vidio i do sada, rutinska pobjeda.

Detaljniji špijunski report će koštati dodatno, moramo i mi psi rata nešto zaraditi.

{#}

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related /// - REVOLUTION -
17 godina

Nova himna CCCP-a:

Heroj a ne zločinac

0 0 hvala 0
16 godina

Kaj, link na Dixie Chicks nije radio, pa si izbor no2 priljepio? 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina

Imperije nemaju povijesnu zadanost. Trenutak inspiracije, junaštva, strateške drskosti ono je što čini razliku između pobjede i poraza on a grand scale. Ili trenutak odvage, pametnog korištenja resursa... Napoleon je to znao, i Horatio Nelson, i Hejačiro Togo, i Jamamoto, i Tito je to znao, i Aleksandar Veliki i svakako Cezar kada je prelazeći Rubikon XIII legijom objavio rat Rimu. Za Hitlera i Staljina nisam toliko siguran. Ultra detaljne povijesne ratne strategije uče nas toj sitnoj razlici, tom trenutku prevage u kojem radi malo više uložene hrabrosti ili drskosti u nekom trenutku dovodi do pada ili uspona imperije.

Proveo sam par dana kontemplirajući misli Sun Tzua i Klausewitza. Dosta uspješno sam čitao Jamesove ideje ali ga jednostavno nisam mogao zaustaviti.

Borba do smrti se nastavlja.

Heroj a ne zločinac

0 0 hvala 0
17 godina

Ovo je trenutno stanje protiv Jamesa. Bio je jedan tako depresivan potez da o njemu nisam ni htio misliti, s probojima na sjeveru, sredini i jugu.

Tijekom narednog poteza spasilo me - vrijeme. Kiša, blato na većem dijelu Rusije i Ukrajine usporilo je njemačku mehanizaciju, kamione i pješaštvo.

Trenutno stanje je ovakvo. Vrlo je blizu Lenjingrada na sjeveru, ali tamo je planina jedinica pa možda i ne prođe. U središnjem dijelu Vitebsk je pao, Smolensk se drži o niti, fizički je sve bliže Moskvi ali ispred nje nema zida jedinica kao ispred Lenjingrada.

U Ukrajini sam se povukao pred sam Kijev, da zadržim kakav-takav kontinuitet linije fronta. Područje zaokruženo zelenim je napušteno bez borbe inače bi bilo u okruženju u roku potez-dva.... 

Heroj a ne zločinac

0 0 hvala 0
16 godina
Zli Luđak kaže...

Dosta uspješno sam čitao Jamesove ideje ali ga jednostavno nisam mogao zaustaviti.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
protjeran

Oleg ti si puko pod stare dane.{#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PureEntity kaže...
Hebe mi se, biti cu black ops ili ti pi*da izdajnicka, protivnik je drčan do neba, posta Losses reporte i smatra da protivnik vuce iste greska koje je vidio i do sada, rutinska pobjeda.

Detaljniji špijunski report će koštati dodatno, moramo i mi psi rata nešto zaraditi.

Protivnik (ACR) baš i nema razloga zasad biti drčan, ali situacija se može brzo promijeniti.

Kako rekoh, osim Jamesa - JAMIAMa, igram još dvije partije sa Emirom Agićem i 2ndACR (zvat ću ga samo ACR jer mi se ne da tražiti koje mu je pravo ime). ACR i James ionako ne kuže hrvatski ali Emir kuži, pa ako nabasa na ovaj thread ne BiH želio da čita dijelove koji se odnose na njega.

Isprva Emiru je najgore krenulo, ali sve se to promijenilo u zadnjem potezu u kojem je izveo dosada najspektakularnije okruženje ruskih jedinica od ijednog mog protivnika! Izgubio sam brat bratu 20-25 jedinica, i to solidnih. Strašan udar koji uopće nisam očekivao.

S druge strane ACR je pokušao gotovo identično okruženje na istom mjestu ali je po meni to izveo znatno traljavije. Ostavio mi je rupu kroz koju ne da sam uspio pobjeći pješke, kamionima i tenkovima, već čak i vozeći se VLAKOM (ultimatno poniženje). Uspio je, jedva, okružiti tek 5-6 jedinica. Uostalom slike sve govore. Plavo je rupa loše izvedenog okruženja kroz koju sam izvukao 20-ak jedinica. Uočite da su oba okruženja u dvije različite partije na gotovo istom mjestu (region Žitomir - Vinica - Proskurov u Zapadnoj Ukrajiini). Tako da se na mjestu ACR-a ne bih baš ponosio uspjesima, zasad, ali posve je moguće da me i on iznenadi nečim kao Emir ili uostalom James.

Emir - PRO style encirclement Emir - PRO style encirclement
ACR LOL n00b... odoh ja vlakom ACR LOL n00b... odoh ja vlakom
Heroj a ne zločinac
17 godina
hellbyte0 kaže...

Oleg ti si puko pod stare dane.{#}{#}

Papina poruka Papina poruka
Heroj a ne zločinac
17 godina
protjeran

Hvala papa moj hvala što si mi ga spustio.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Regrutiraj legion crnih zmajeva u čeljabinsku i i onda ih koncentriraj na prostoru između dona i volge.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zli Luđak kaže...

Ovo je trenutno stanje protiv Jamesa. Bio je jedan tako depresivan potez da o njemu nisam ni htio misliti, s probojima na sjeveru, sredini i jugu.

Tijekom narednog poteza spasilo me - vrijeme. Kiša, blato na većem dijelu Rusije i Ukrajine usporilo je njemačku mehanizaciju, kamione i pješaštvo.

Trenutno stanje je ovakvo. Vrlo je blizu Lenjingrada na sjeveru, ali tamo je planina jedinica pa možda i ne prođe. U središnjem dijelu Vitebsk je pao, Smolensk se drži o niti, fizički je sve bliže Moskvi ali ispred nje nema zida jedinica kao ispred Lenjingrada.

U Ukrajini sam se povukao pred sam Kijev, da zadržim kakav-takav kontinuitet linije fronta. Područje zaokruženo zelenim je napušteno bez borbe inače bi bilo u okruženju u roku potez-dva.... 

hm, ja vidim da ti je malo iznad zelenog kruga vrlo tanka linija i ako tu udari tenkovskim klinom, prepoloviti će ti front na pola između Kijeva i Moskve i može birati na sjever ili jug (ako krene na jug, joj si ga tebi)

iskreno mislim da bi ti bilo pametnije povući se iz kijeva i sačuvati vojsku povlači se pomalo, rastegni mu liniju, moraš izdržati još cca 5 poteza (tjedana) do jeseni, do blata koje će ga usporiti.

i mislim da ti je važnije sačuvati Moskvu od Kijeva

15 godina

Može za nas malo mlađe ({#}), koji smo markirali na povijesti, presjek zapovijednog kadra kojeg koristiš (generali i maršali, sve ispod toga je sića).

Čisto me zanima kako se drži starina Žukov.

Идите вперед к победе зла сумасшедший.{#}

0 0 hvala 0
17 godina

Spominje li se tu Michael Wittman i njegov Tiger?

Šta se je on nabušio ruskih tenkova i ukopane artiljerije...

Baš me zanima da li je i on u jednoj od tih SS jedinica jer bi trebao biti...

hmmm...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ovajonaj kaže...

Spominje li se tu Michael Wittman i njegov Tiger?

Šta se je on nabušio ruskih tenkova i ukopane artiljerije...

Baš me zanima da li je i on u jednoj od tih SS jedinica jer bi trebao biti...

Da baš 41.  i Tiger.btw Wittman je poceo na StuG III ...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice