DirectX 10 igre

poruka: 34
|
čitano: 8.087
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

Ima li itko da se zabavio na novom API-ju? Mislim, ne znam baš puno ljudi koji igraju igre u DirectX 10. Možda je i stari DX 9 još uvijek predobar?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DirectX 10 igre

Jos je dobar DX9.

Zasad jedina igra koja je fakat dobro izlgedala u DX10 je bila Crysis...sve dok ljudi nisu otkrili da se to sve moze tweakat na DX9 lol!

Age of Conan igra mi se cini da bi mogao bit dobar DX10 naslov al nisam siguran.

Isto jos Bioshock sam cuo da dosta bolje izgleda u DX10 al nisam probo pa neznam.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: DirectX 10 igre
Psiho246 kaže...
Isto jos Bioshock sam cuo da dosta bolje izgleda u DX10 al nisam probo pa neznam.

Nema neke velike razlike vidljive okom.
17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

Zpamtite da su ovo sto sad izlaze prve DX10 igre - sjetite se prvih DX9,pa DX9a,b igara.Kad igre budu iskoristavale sve mogucnosti novog API-a trebat ce nam grafe protuvrijednosti snage kao 8-10 9800GX2

Universe and human stupidity are only things for sure.I'm not sure about universe - Albert Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

Hmm, kad već pričamo o dx10 igrama, hoće li one imati znatno smanjen framerate na dx9 grafičkama u odnosu na dx10 grafičke?

Ili je i to podjednako...

CPU: Intel Pentium D 2.8GHz
MoBo: Abit AW8-MAX
GPU: PowerColor Radeon x1950Pro 256 MB
RAM: 3 GB DDR2
HDD: Seagate Baracuda 160GB
MON: agNeovo K-A19 19" LCD Wide

"I have half my keyboard bound to taunt and the other half bound to sunder. I just smash my face on my keyboard and mobs aggro to me." - Prot Warrior
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

Ah sad, framerate se ne mijenja na taj način. Naravno, slabija grafička - manji framerate. Ali, za ugodno igranje najbolji je negdje oko 40fps, može proć manje, a i više :)

Znaći, mora biti određeni framerate da di se "igralo"!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hadriel kaže...

Hmm, kad već pričamo o dx10 igrama, hoće li one imati znatno smanjen framerate na dx9 grafičkama u odnosu na dx10 grafičke?

Ili je i to podjednako...

Sorry, nisam skužio post. Pa današnje igre se pokreću i u DX 10, ali se omogućuje da se pokrenu i u 9-tci, npr. Crysis, CoD 4, Assassin's Creed, CoH:OP itd. Dakle, igru koja se pokreće isključivo u 10-tci ne možeš pokrenuti na DX 9 kartici. To je podjednako, valjda.
17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

DX9 nije predobar, DX10 ima bolju grafiku i duplo veću zahtjevnost.

Zato ako nemaš adekvatan hardware drž se ti DX9. (kao i ja)

The Sun is always upon you!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
2029.MN4 kaže...

Ah sad, framerate se ne mijenja na taj način. Naravno, slabija grafička - manji framerate. Ali, za ugodno igranje najbolji je negdje oko 40fps, može proć manje, a i više :)

Znaći, mora biti određeni framerate da di se "igralo"!

Molim te odakle ti baš 40fps?
Prvo i prvo, filmska slika je bila sasvim dobra u 25fps-a i oku 'normalna' tj fluidna.
Drugo, ako već tvrdiš kako je što viši framerate bolji (što stoji), onda bar reci da je najbolje da je broj sličica u sekundi (fps) jednak horizontalnom osvježavanju slike na monitoru (vertical sync), što bi bilo recimo 60, a ne 40, što ne? Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan

Hey, polako, ja sam samo rekao da je danas to optimum. Kad sam bio na Info sajmu u Zagrebu vidio sam komp. koji CoD:4 vrti na 65-75 fps, a ja vrtim na 35 do 40 max i ne vidim preveliku razliku. Sve što si rekao stoji. Najbolje bi bilo 60fps, ili više ovisi o monitoru, ali probaj ti Crysis odvrtit sa 75 fps... Nitko skoro neće primjetiti preveliku razliku u 40fps i 60, zar ne? ;))

17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

ma vidi se razlika itekako imam 9600GT igro sam world in confilct na direct x10 , crysis , microsoft flight simulatori i primjeti se razlika u odnosu na direct x9 sve te igre i pokrenuo sam na svom drugom kompu s 8600gt ali na windowsima xp koji ne podržavaju direct x10 i vidi se razlika....

DaDo - gp1

0 0 hvala 0
17 godina
DaDo - gp1 kaže...

ma vidi se razlika itekako imam 9600GT igro sam world in confilct na direct x10 , crysis , microsoft flight simulatori i primjeti se razlika u odnosu na direct x9 sve te igre i pokrenuo sam na svom drugom kompu s 8600gt ali na windowsima xp koji ne podržavaju direct x10 i vidi se razlika....

Taj World in Conflict je preje... zahtjevan!
 Brekja mi više od Crysisa u dx10!
 Ne vidim nikakve novosti u dx10, samo brejkanje,-osim UT 3-a-ljudi znaju kak dobro optimizirati igru (naravno i "klonovi", Bioshock, Gears of War itd!)
 Dx9 je sasvim dovoljan!
 Barem meni!Cool

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2008 23:22 (Armor).
17 godina
neaktivan

A dobro sad, čovjek se zamisli malo... Ja imam staru pilu, ali ipak pilu, a frend mi je danas od rođaka za krizmu dobio, nečete vjerovat, 9800GTX. Možete misliti kako smo proveli popodne. Nažalost, da bi probali DX 10, morali smo instalirati Vistu pa nam je to puno vremena oduzelo zbog drivera itd., ali kad smo pokrenuli Crysis... Ostaneš bez daha. Njegov monitor je 19", rezolucija 1280X1024 tako da se grafička nije puno patila ni kad smo sve nabacili na "Very High". Tako realno izgleda. On je još profić u tome, pa on igra na Delta težini, a tek onda dobiješ osječaj kao da je stvarno! Mislim, nakon pola sata nam je dosadilo killanje, pa smo jednostavno u Multiplayeru lutali mapama i divili se i divili. Stvarno extra, kažem vam, do jutros ja sam isto bio za DX 9, ali sad sam potpuno promjenio mišljenje. Usto, 9800GTX vas baš i neće osiromašit da nemate za kruh, haha:) E sad imam novu misliju: " Tata kupi mi G-X-2, G-T il G-T-X....kupi mi proca i meme, diska i frižider..." Mission IMPOSIBLE! Bar do 21.05. :)))

17 godina
2029.MN4 kaže...

A dobro sad, čovjek se zamisli malo... Ja imam staru pilu, ali ipak pilu, a frend mi je danas od rođaka za krizmu dobio, nečete vjerovat, 9800GTX. Možete misliti kako smo proveli popodne. Nažalost, da bi probali DX 10, morali smo instalirati Vistu pa nam je to puno vremena oduzelo zbog drivera itd., ali kad smo pokrenuli Crysis... Ostaneš bez daha. Njegov monitor je 19", rezolucija 1280X1024 tako da se grafička nije puno patila ni kad smo sve nabacili na "Very High". Tako realno izgleda. On je još profić u tome, pa on igra na Delta težini, a tek onda dobiješ osječaj kao da je stvarno! Mislim, nakon pola sata nam je dosadilo killanje, pa smo jednostavno u Multiplayeru lutali mapama i divili se i divili. Stvarno extra, kažem vam, do jutros ja sam isto bio za DX 9, ali sad sam potpuno promjenio mišljenje. Usto, 9800GTX vas baš i neće osiromašit da nemate za kruh, haha:) E sad imam novu misliju: " Tata kupi mi G-X-2, G-T il G-T-X....kupi mi proca i meme, diska i frižider..." Mission IMPOSIBLE! Bar do 21.05. :)))

Ma bravo.
Jos si zaboravio spomenut da Crysis uopce ne podrzava DX10 nego su to samo tweakani DX9 postavke sa naljepljenom naljepnicom DX10.
Iste se postavke mogu otkljucati u DX9 isto tako da tvoje vau divljenje ubiti samo jos vise podrzava teoriju kako jos uvjek nema neke igre u DX10 da izgleda puno bolje od DX9.

HD3850 512 Mb OC
17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

Ja imam sapphire radeon hd 3870 ultimate edition sa uradi sam hlađenjem.Athlon 64 x2 5000 + black edition clockan na 3.4 ghz i 4 gb rama.

Na kompu imam instalirane i vistu i xp.

Baš sam isprobavao igre ( da kaže se igre a ne igrice) na oba os-a i mogu vam reći da baš i nema razlike.

ProBao sam : cod 4,assassins creed,crysis,world in conflict.

Koliko sam ja vidio na dx 10 uopće nema razlike naprema dx 9 samo što je zahtjevnije(možda zbog same viste) ali u grafici nema razlike.

Ostajem ja na dobrom starom xp-u.A možda naprave neki patch da dx 10 radi na xp-u .

XP RULEZZZZZ!!!!!!!1

Drugs and alcohol are not the only addictions.Gaming is one of them too.My God i am an addict.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Psiho, istina je to, ali na tržištu još nema "prave" DX 10 igre koja bi najurila DX 9, a Crysis samo navodim kao "primjer" toga što bi nam DX 10 mogao ponuditi. Upravo zato bi volio da malo požure sa izdavanjem igara u DX 10 jer su mogučnosti ogromne.

Mount Vision Pro
17 godina

Po meni je nula...a i čuli ste Bugovce...DX9 je maajkaa

AMD Athlon X2 4200+ @ 2.5 | Gigabyte GA-M56S-S3 | 2 GB DDR2 840Mhz | Asus EN7300 GS (up to 512MB) | Hitachi 320GB 16MB+WD Caviar 80GB 8MB | 420W
17 godina
DirectX 10 igre

Demo od Toca Race Grid meni izgleda kao prvi koji prillično pokazuje njegovu snagu.

Pogotovo u scenama prašine i dima koje nisam još videl ni približnao tak detaljne u bilo kojoj drugoj igri (za prašinu i dim znaju oni kaj igraju multiplayer-najbolji primjer prvi zavoj poslije starta i totalni kaosCool).

I detaljnost samih auta i fizika oštećenja je besprijekorno realna!

Publika je ko botovi u nekoj pucačini i to je novost.

Ne znam dal sve tak izgleda i u dx9 jer nisam probal ali ova igra odskače grafikom maksimalno-ne i igrivošću da se razumijemo!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

Kako mogu uključit DX9 ili DX10? Pitanje je glupo, ali me ova stvar s DX nikad nije osobito interesirala. Sada želim vidjet razliku između DX9 i DX10 u najmodernijim igrama.

0 0 hvala 0
17 godina
DirectX 10 igre

DX10 automatski dobis kad instaliras Windows Vistu i imas graficku koja podrzava DX10.

Ako mislis u igrama, sve DX10 igre imaju u Video opcijama di mozes izabrat DX9 ili 10. Mislim da u Crysisu "DX10" postavke su ti kad stavis na very high.

HD3850 512 Mb OC
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Spaz kaže...

.A možda naprave neki patch da dx 10 radi na xp-u .

17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

Čekajte da izađe Far Cry 2 pa ćete onda vidjeti što je DX10, i mogu ovdje neki govoriti protiv DX10, isto su pričali kad je izašo i dx9 i dx8 i dx7, pa zašto nebi sad i protiv dx10. Ja sam svoju 8800 GTX prodo još  u prvom mjesecu jer je bila preslaba za  vrtiti DX10 u kombinaciji sa antialiasingom na very high. Usput sam za nju dobio  2900kn, tak da sam ipak povratio dobar dio  novaca, jer je nova prije dvije godine kostala oko 3600kn.   Sad ti novci čekaju da izađe Geforce GTX 280 koji bi ipak sa svojih 240 shader procesora i  512bit sabirnicom imao dovoljno veliku propusnost i procesnu moć da dx10 vrti sa uključenim Antialiasingom ko od šale.

Možda ste primijetli da stavljam veliku važnost na taj nesretni antialiasing u kombinaciji sa DX10. To je zato što dx10 bez antialiasinga izgleda jako loše, barem kako sam ja vidio, jer prilikom kretanja kroz dx10 svijet slika izgleda jako pikselasto zbog iznimno velike dinamike izmjene različitih detalja 3d svijeta i objekata u njemu. E sad, jel u pitanju to da je standardna reza 19" lcd monitora premala ili nije, u to nisam siguran.  Ali siguran sam da svaka igra puno ljepše izgleda sa antialiasingom nego bez njega.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

u DirectX 10, još ga neću koristit tj. nisam ni u mogućnosti, dobra je 9 za sada...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

Čuo sam da igre u DX-u 10 i na Visti pogotovo nevaljaju u performansama. Čak i u časopisu ima članak o tom.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

Imam 8800GT , Q6600 , 2Gb 1066MHz RAM, Samsung 2232BW

r_displayinfo=1

Igram na 1680x1050 na DX9, sa DX10 ne primjecujem razliku, osim nagli pad FPS-a

Takodjer sam primjetio da mi AA smanji FPS za 15, sto je osjetno.

Kada upalim DX10, sve radi OK.

Ali kada na DX10 namjestim 16FSAA (vjerojatno sam krivo napisao), svaki put mi se pojavi BSOD Belji se

BTW malo sam offtopic, ali Crysis je najjaci FPS danasnjice

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2008 3:15 (Killa Cam).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rider kaže...

Čuo sam da igre u DX-u 10 i na Visti pogotovo nevaljaju u performansama. Čak i u časopisu ima članak o tom.

Crysis sa zadnjim patchom, i SP1 za vistu ide puno bolje. Sve na very high osim textura i objecta. Sa 2xAA nekih 30-35fps (al ide glatko bez trzanja).
World in Conflict mi je na dx9 trzao da je bilo nemoguće igrat, pokrenuo u dx10 i opa, nema više trzanja a i ljepša grafika.
Assasins creed u dx10 jednostavno leti, Devil MAy Cry 4 isto.

sad neznam jel GRID dx10 ili nije? ali piči 50+fps sve na high.

@Rider
Krivo si čuo.
17 godina
neaktivan
 To nije to. Ne postoji DX10 za XP, a ni neće. Ono što ne izda Microsoft, ne priznajem.
17 godina
neaktivan
grid nije dx10
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan
nadimak888 kaže...
Rider kaže...

Crysis sa zadnjim patchom, i SP1 za vistu ide puno bolje. Sve na very high osim textura i objecta. Sa 2xAA nekih 30-35fps (al ide glatko bez trzanja).
World in Conflict mi je na dx9 trzao da je bilo nemoguće igrat, pokrenuo u dx10 i opa, nema više trzanja a i ljepša grafika.
Assasins creed u dx10 jednostavno leti, Devil MAy Cry 4 isto.

sad neznam jel GRID dx10 ili nije? ali piči 50+fps sve na high.

@Rider
Krivo si čuo.
 Evo ak imaš BUG Rujan 2007. prek cjele stranice 151 ti piše kolko "nisam" u pravu. A i sam sam isprobo na kompjuteru Vistu i Direct X 10 i drugi dan se vratio na XP s 9-kom.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
DirectX 10 igre

Od rujna 2007 do danas se vista poboljšala, izašao je SP1, nvidia je napravila bolje drivere itd....

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice