Ima li itko da se zabavio na novom API-ju? Mislim, ne znam baš puno ljudi koji igraju igre u DirectX 10. Možda je i stari DX 9 još uvijek predobar?
Jos je dobar DX9.
Zasad jedina igra koja je fakat dobro izlgedala u DX10 je bila Crysis...sve dok ljudi nisu otkrili da se to sve moze tweakat na DX9 lol!
Age of Conan igra mi se cini da bi mogao bit dobar DX10 naslov al nisam siguran.
Isto jos Bioshock sam cuo da dosta bolje izgleda u DX10 al nisam probo pa neznam.
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Zpamtite da su ovo sto sad izlaze prve DX10 igre - sjetite se prvih DX9,pa DX9a,b igara.Kad igre budu iskoristavale sve mogucnosti novog API-a trebat ce nam grafe protuvrijednosti snage kao 8-10 9800GX2
Hmm, kad već pričamo o dx10 igrama, hoće li one imati znatno smanjen framerate na dx9 grafičkama u odnosu na dx10 grafičke?
Ili je i to podjednako...
MoBo: Abit AW8-MAX
GPU: PowerColor Radeon x1950Pro 256 MB
RAM: 3 GB DDR2
HDD: Seagate Baracuda 160GB
MON: agNeovo K-A19 19" LCD Wide
"I have half my keyboard bound to taunt and the other half bound to sunder. I just smash my face on my keyboard and mobs aggro to me." - Prot Warrior
Ah sad, framerate se ne mijenja na taj način. Naravno, slabija grafička - manji framerate. Ali, za ugodno igranje najbolji je negdje oko 40fps, može proć manje, a i više :)
Znaći, mora biti određeni framerate da di se "igralo"!
Hmm, kad već pričamo o dx10 igrama, hoće li one imati znatno smanjen framerate na dx9 grafičkama u odnosu na dx10 grafičke?
Ili je i to podjednako...
DX9 nije predobar, DX10 ima bolju grafiku i duplo veću zahtjevnost.
Zato ako nemaš adekvatan hardware drž se ti DX9. (kao i ja)
Ah sad, framerate se ne mijenja na taj način. Naravno, slabija grafička - manji framerate. Ali, za ugodno igranje najbolji je negdje oko 40fps, može proć manje, a i više :)
Znaći, mora biti određeni framerate da di se "igralo"!

Hey, polako, ja sam samo rekao da je danas to optimum. Kad sam bio na Info sajmu u Zagrebu vidio sam komp. koji CoD:4 vrti na 65-75 fps, a ja vrtim na 35 do 40 max i ne vidim preveliku razliku. Sve što si rekao stoji. Najbolje bi bilo 60fps, ili više ovisi o monitoru, ali probaj ti Crysis odvrtit sa 75 fps... Nitko skoro neće primjetiti preveliku razliku u 40fps i 60, zar ne? ;))
ma vidi se razlika itekako imam 9600GT igro sam world in confilct na direct x10 , crysis , microsoft flight simulatori i primjeti se razlika u odnosu na direct x9 sve te igre i pokrenuo sam na svom drugom kompu s 8600gt ali na windowsima xp koji ne podržavaju direct x10 i vidi se razlika....
ma vidi se razlika itekako imam 9600GT igro sam world in confilct na direct x10 , crysis , microsoft flight simulatori i primjeti se razlika u odnosu na direct x9 sve te igre i pokrenuo sam na svom drugom kompu s 8600gt ali na windowsima xp koji ne podržavaju direct x10 i vidi se razlika....

A dobro sad, čovjek se zamisli malo... Ja imam staru pilu, ali ipak pilu, a frend mi je danas od rođaka za krizmu dobio, nečete vjerovat, 9800GTX. Možete misliti kako smo proveli popodne. Nažalost, da bi probali DX 10, morali smo instalirati Vistu pa nam je to puno vremena oduzelo zbog drivera itd., ali kad smo pokrenuli Crysis... Ostaneš bez daha. Njegov monitor je 19", rezolucija 1280X1024 tako da se grafička nije puno patila ni kad smo sve nabacili na "Very High". Tako realno izgleda. On je još profić u tome, pa on igra na Delta težini, a tek onda dobiješ osječaj kao da je stvarno! Mislim, nakon pola sata nam je dosadilo killanje, pa smo jednostavno u Multiplayeru lutali mapama i divili se i divili. Stvarno extra, kažem vam, do jutros ja sam isto bio za DX 9, ali sad sam potpuno promjenio mišljenje. Usto, 9800GTX vas baš i neće osiromašit da nemate za kruh, haha:) E sad imam novu misliju: " Tata kupi mi G-X-2, G-T il G-T-X....kupi mi proca i meme, diska i frižider..." Mission IMPOSIBLE! Bar do 21.05. :)))
A dobro sad, čovjek se zamisli malo... Ja imam staru pilu, ali ipak pilu, a frend mi je danas od rođaka za krizmu dobio, nečete vjerovat, 9800GTX. Možete misliti kako smo proveli popodne. Nažalost, da bi probali DX 10, morali smo instalirati Vistu pa nam je to puno vremena oduzelo zbog drivera itd., ali kad smo pokrenuli Crysis... Ostaneš bez daha. Njegov monitor je 19", rezolucija 1280X1024 tako da se grafička nije puno patila ni kad smo sve nabacili na "Very High". Tako realno izgleda. On je još profić u tome, pa on igra na Delta težini, a tek onda dobiješ osječaj kao da je stvarno! Mislim, nakon pola sata nam je dosadilo killanje, pa smo jednostavno u Multiplayeru lutali mapama i divili se i divili. Stvarno extra, kažem vam, do jutros ja sam isto bio za DX 9, ali sad sam potpuno promjenio mišljenje. Usto, 9800GTX vas baš i neće osiromašit da nemate za kruh, haha:) E sad imam novu misliju: " Tata kupi mi G-X-2, G-T il G-T-X....kupi mi proca i meme, diska i frižider..." Mission IMPOSIBLE! Bar do 21.05. :)))
HD3850 512 Mb OC
Ja imam sapphire radeon hd 3870 ultimate edition sa uradi sam hlađenjem.Athlon 64 x2 5000 + black edition clockan na 3.4 ghz i 4 gb rama.
Na kompu imam instalirane i vistu i xp.
Baš sam isprobavao igre ( da kaže se igre a ne igrice) na oba os-a i mogu vam reći da baš i nema razlike.
ProBao sam : cod 4,assassins creed,crysis,world in conflict.
Koliko sam ja vidio na dx 10 uopće nema razlike naprema dx 9 samo što je zahtjevnije(možda zbog same viste) ali u grafici nema razlike.
Ostajem ja na dobrom starom xp-u.A možda naprave neki patch da dx 10 radi na xp-u .
XP RULEZZZZZ!!!!!!!1
Psiho, istina je to, ali na tržištu još nema "prave" DX 10 igre koja bi najurila DX 9, a Crysis samo navodim kao "primjer" toga što bi nam DX 10 mogao ponuditi. Upravo zato bi volio da malo požure sa izdavanjem igara u DX 10 jer su mogučnosti ogromne.
Po meni je nula...a i čuli ste Bugovce...DX9 je maajkaa
Demo od Toca Race Grid meni izgleda kao prvi koji prillično pokazuje njegovu snagu.
Pogotovo u scenama prašine i dima koje nisam još videl ni približnao tak detaljne u bilo kojoj drugoj igri (za prašinu i dim znaju oni kaj igraju multiplayer-najbolji primjer prvi zavoj poslije starta i totalni kaos).
I detaljnost samih auta i fizika oštećenja je besprijekorno realna!
Publika je ko botovi u nekoj pucačini i to je novost.
Ne znam dal sve tak izgleda i u dx9 jer nisam probal ali ova igra odskače grafikom maksimalno-ne i igrivošću da se razumijemo!
Kako mogu uključit DX9 ili DX10? Pitanje je glupo, ali me ova stvar s DX nikad nije osobito interesirala. Sada želim vidjet razliku između DX9 i DX10 u najmodernijim igrama.
DX10 automatski dobis kad instaliras Windows Vistu i imas graficku koja podrzava DX10.
Ako mislis u igrama, sve DX10 igre imaju u Video opcijama di mozes izabrat DX9 ili 10. Mislim da u Crysisu "DX10" postavke su ti kad stavis na very high.
HD3850 512 Mb OC
.A možda naprave neki patch da dx 10 radi na xp-u .
Čekajte da izađe Far Cry 2 pa ćete onda vidjeti što je DX10, i mogu ovdje neki govoriti protiv DX10, isto su pričali kad je izašo i dx9 i dx8 i dx7, pa zašto nebi sad i protiv dx10. Ja sam svoju 8800 GTX prodo još u prvom mjesecu jer je bila preslaba za vrtiti DX10 u kombinaciji sa antialiasingom na very high. Usput sam za nju dobio 2900kn, tak da sam ipak povratio dobar dio novaca, jer je nova prije dvije godine kostala oko 3600kn. Sad ti novci čekaju da izađe Geforce GTX 280 koji bi ipak sa svojih 240 shader procesora i 512bit sabirnicom imao dovoljno veliku propusnost i procesnu moć da dx10 vrti sa uključenim Antialiasingom ko od šale.
Možda ste primijetli da stavljam veliku važnost na taj nesretni antialiasing u kombinaciji sa DX10. To je zato što dx10 bez antialiasinga izgleda jako loše, barem kako sam ja vidio, jer prilikom kretanja kroz dx10 svijet slika izgleda jako pikselasto zbog iznimno velike dinamike izmjene različitih detalja 3d svijeta i objekata u njemu. E sad, jel u pitanju to da je standardna reza 19" lcd monitora premala ili nije, u to nisam siguran. Ali siguran sam da svaka igra puno ljepše izgleda sa antialiasingom nego bez njega.
u DirectX 10, još ga neću koristit tj. nisam ni u mogućnosti, dobra je 9 za sada...
Čuo sam da igre u DX-u 10 i na Visti pogotovo nevaljaju u performansama. Čak i u časopisu ima članak o tom.
Imam 8800GT , Q6600 , 2Gb 1066MHz RAM, Samsung 2232BW
r_displayinfo=1
Igram na 1680x1050 na DX9, sa DX10 ne primjecujem razliku, osim nagli pad FPS-a
Takodjer sam primjetio da mi AA smanji FPS za 15, sto je osjetno.
Kada upalim DX10, sve radi OK.
Ali kada na DX10 namjestim 16FSAA (vjerojatno sam krivo napisao), svaki put mi se pojavi BSOD
BTW malo sam offtopic, ali Crysis je najjaci FPS danasnjice
Čuo sam da igre u DX-u 10 i na Visti pogotovo nevaljaju u performansama. Čak i u časopisu ima članak o tom.
Od rujna 2007 do danas se vista poboljšala, izašao je SP1, nvidia je napravila bolje drivere itd....