Ocekujem puno pljuvanja nakon slijedece izjave, ali Guild Wars 2, igra koja nema velike veze sa ovim, ali ipak je online igra i u beta fazi je imala beta event vikend prije mjesec i sitno. Bilo je ogromnih problema sa ulogiravanjem odmah po pocetku, rijesili su to kroz 5-6 sati, Blizzard je sa Diablom ima vecih problema, dulje su trajali i jos ponekad imam osjecaj da nisu dokraja rijeseni. Napomenimo ovdje da je GW2 jos u beti, nisu pustili igru takvu u pogon jer drze do sebe... od Diabla sa druge strane nisam ovo ocekivao, pogotovo da traje toliko dugo. Moram li napomenut da se ovo sve desava u single playeru?
Kako god okreneš ne možeš uspoređivati problem na serveru koju u peaku ima 10,000 ljudi i onaj koji ih 3 milijona.
Jedino što mi na jetra ide zašto nema queue sistem kao u WoWu. Latencije znaju tu i tamo skočiti, ali sve rijeđe i rijeđe.
Backup server = >99% vremena skuplja prašinu.
Inače, jedino igra koja ganja na masovku, a od početka je radila kako spada (ili unutar prvih par sati) je MW3. Svima ostalima je trebalo koji tjedan da poslože kockice.
Pa sigurno D3 ne koristi jedan server koji generira content na 6+ milijuna ljudi i na koji su oni aktivno spojeni.
Vjerovatno je rijec o brojci od 100+ servera.
A sta se GW2 tice prepurchase-alo je nekih 300k ljudi znaci toliko ih je imalo pristup beti,i opet serveri u GW 2 ce malo drugcije funkcionirat nego u vecini MMO-a.Sta sad zapravo i nije bitno.
Poanta je da jedna odvratno bogata kompanija poput Blizza nebi sebi trebala dozvolit ovakav long lasting fail.
Ok da je to trajalo 2-3 dana,nebi bilo u redu, ali mislim da bi vecina nakon pocetnog rage-a presla preko toga.Problem je sta vec dva tjedna velika vecina ljudi pati od visokih latencija tj. laga,spike-ova i ono najgore,nemogucnosti spajanja na server i igranja igre koju su masno platili.