Mogli su iskoristit DX11 APi i da vidio bi se, mogli su iskoristit Physx i da vidio bi se, mogli su puuuuno toga bolje nego su napravili i da vidlo bi se.
Kako? Physix? Ima nešto puno fizike u Diablu III koju CPU ne može progutati? Physx ima smisla samo kod fizikalno intenzivnih igara, kada je opterećenje na CPU/GPU preveliko pa je igra sporija, nego treba biti. Sva fizika Diabla III se svodi na mač koji skoči 2 metra u zrak i padne na tlo. Igrao sam betu i nisam primijetio probleme s brzinom, a ni neku fiziku...
Što se tiče DirectX 11 API-ja, možeš li napisati kako se može iskoristiti i što bi ti bolje napravio? Koje točno dijelove i koja ograničenja DirectXa 9 misliš da su zakočila grafiku Diabla III?
Pa u tome i jest stvar sto u igru nisu ukljucili ABSOLUTNO nista sto bi moglo iskoristiti navedene stvari.
Recimo mene bi jako jako narajcalo da ima puno magle/dima koji bi mogli koristiti Physx - ljudi koji nemaju hardware (citaj prosjecnu nVidia graficku) mogli bi to iskljuciti i imali bi igru kakva je sada.
Mogli su Physx iskoristiti na bolje animacije rasturanja zidova/dijelova mape
Mogli su ga iskoristiti na milion nacina.
Nisu.
Mogli su koristiti DX11 API za hrpu stvari, ako ti ne vidis razliku u grafici koja koristi DX11 API i DX9 API posjeti okulista, ako ne znas koje su razlike, progooglaj malo DX11 pa se educiraj, mene tehnicki detalji nisu nikad pretjerano zanimali, ali vizualno se razlike vide i to jako, kao i svaki napredak u tehnologiji. Kako su ga mogli iskoristiti? Na milion nacina iasto ko i Physx. Istina, Physx ima puno manje smisla jer je i dalje proprietary tehnologija i iako nVidia i dalje ima dobar dio trzista, ne bi ga moglo koristit veliki postotak ljudi.
Da li je to nuzno koristiti u bilo kojoj igri? Nije.
Iskreno kad krenes tako razmisljat mogli smo svi dan danas i dalje igrat igre na SD rezoluciji i tvrdit kako je to fotorealizam, i svi bi bili zadovoljni dokle god bi igrivost bila visoka kao u D3.
Ja samo nabacujem ideje kako je ova grafika mogla biti doradjena da izgleda ko nesto iz 21. a ne 20. stoljeca.
Da li je grafika "OK"? Da. Da li je hardverski nezahtjevna? Da. Da li je presudna? Ne. Vecini nas nije. Da li je mogla biti bolja? Ljepsa? Bilo sto osim ovoga sto su oni napravili od nje? Da, tocno 6 godina naprednija od onoga sto jest.
Rec da se Diablo 3 ne moze usporedjivati sa Titan Questom je glupost, grafika (odnosno kvaliteta grafike) je gotovo identicna bez nekih prevelikih razlika. Koja je glavna razlika u grafici Titan Questa i Diabla 3? Najveca razlika je da ju je Titan Quest ponudio prije 6 godina.
Cinjenica da Diablo 3 nema trenutno konkurencij pa je zato OK da ima zastarjelu grafiku je glupost, to je otprilike ko da tvrdite da kapitalizam nema dobre konurencije pa je onda OK da imate sacicu ultrabogatih i hrpetinu sirotinje, jer eto, boljeg ionako nema, a ovo je vecini (nama) sasvim prihvatljivo.
Grafika djeluje zastarjela, grafika je zastarjela, grafika je u ovoj igri mogla biti vrhunska bez ikakvih promjena da je sada 2008. , pa ipak 2012. je.
Ne znam kako to drugacije objasnit.
Ne znaci da necu igrat Diablo 3 i uzivat u njemu, znaci samo da sam mogao uzivat u bitno ljepsoj igri. Shvatite to kako kome odgovara.