Diablo 3 izdvojena tema

poruka: 24.333
|
čitano: 4.536.075
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Diablo 3 - Battletags, Diablo 3 - Tabernus
16 godina
Re: Diablo 3
Tonči kaže...
Rhodin kaže...

Mogli su iskoristit DX11 APi i da vidio bi se, mogli su iskoristit Physx i da vidio bi se, mogli su puuuuno toga bolje nego su napravili i da vidlo bi se.

Kako? Physix? Ima nešto puno fizike u Diablu III koju CPU ne može progutati? Physx ima smisla samo kod fizikalno intenzivnih igara, kada je opterećenje na CPU/GPU preveliko pa je igra sporija, nego treba biti. Sva fizika Diabla III se svodi na mač koji skoči 2 metra u zrak i padne na tlo. Igrao sam betu i nisam primijetio probleme s brzinom, a ni neku fiziku...

Što se tiče DirectX 11 API-ja, možeš li napisati kako se može iskoristiti i što bi ti bolje napravio? Koje točno dijelove i koja ograničenja DirectXa 9 misliš da su zakočila grafiku Diabla III?

Pa u tome i jest stvar sto u igru nisu ukljucili ABSOLUTNO nista sto bi moglo iskoristiti navedene stvari.

Recimo mene bi jako jako narajcalo da ima puno magle/dima koji bi mogli koristiti Physx - ljudi koji nemaju hardware (citaj prosjecnu nVidia graficku) mogli bi to iskljuciti i imali bi igru kakva je sada.

Mogli su Physx iskoristiti na bolje animacije rasturanja zidova/dijelova mape

Mogli su ga iskoristiti na milion nacina.

Nisu.

Mogli su koristiti DX11 API za hrpu stvari, ako ti ne vidis razliku u grafici koja koristi DX11 API i DX9 API posjeti okulista, ako ne znas koje su razlike, progooglaj malo DX11 pa se educiraj, mene tehnicki detalji nisu nikad pretjerano zanimali, ali vizualno se razlike vide i to jako, kao i svaki napredak u tehnologiji. Kako su ga mogli iskoristiti? Na milion nacina iasto ko i Physx. Istina, Physx ima puno manje smisla jer je i dalje proprietary tehnologija i iako nVidia i dalje ima dobar dio trzista, ne bi ga moglo koristit veliki postotak ljudi.

Da li je to nuzno koristiti u bilo kojoj igri? Nije.

Iskreno kad krenes tako razmisljat mogli smo svi dan danas i dalje igrat igre na SD rezoluciji i tvrdit kako je to fotorealizam, i svi bi bili zadovoljni dokle god bi igrivost bila visoka kao u D3.

Ja samo nabacujem ideje kako je ova grafika mogla biti doradjena da izgleda ko nesto iz 21. a ne 20. stoljeca.

Da li je grafika "OK"? Da. Da li je hardverski nezahtjevna? Da. Da li je presudna? Ne. Vecini nas nije. Da li je mogla biti bolja? Ljepsa? Bilo sto osim ovoga sto su oni napravili od nje? Da, tocno 6 godina naprednija od onoga sto jest.

Rec da se Diablo 3 ne moze usporedjivati sa Titan Questom je glupost, grafika (odnosno kvaliteta grafike) je gotovo identicna bez nekih prevelikih razlika. Koja je glavna razlika u grafici Titan Questa i Diabla 3? Najveca razlika je da ju je Titan Quest ponudio prije 6 godina.

Cinjenica da Diablo 3 nema trenutno konkurencij pa je zato OK da ima zastarjelu grafiku je glupost, to je otprilike ko da tvrdite da kapitalizam nema dobre konurencije pa je onda OK da imate sacicu ultrabogatih i hrpetinu sirotinje, jer eto, boljeg ionako nema, a ovo je vecini (nama) sasvim prihvatljivo.

Grafika djeluje zastarjela, grafika je zastarjela, grafika je u ovoj igri mogla biti vrhunska bez ikakvih promjena da je sada 2008. , pa ipak 2012. je.

Ne znam kako to drugacije objasnit.

Ne znaci da necu igrat Diablo 3 i uzivat u njemu, znaci samo da sam mogao uzivat u bitno ljepsoj igri. Shvatite to kako kome odgovara.

16 godina
M_dipl. kaže...
Bobosmrade kaže...
recite nešto što ne znamo, to je njihova politika još od prvog naslova
pa normalno je onda da je i razlika između igara bila manja.

Ajde se odluči, ili oni stalno izdaju grafički zastarjele igre, ili su se vremena promijenila pa sada izdaju takve igre a nekoć, kada je kontekst bio drugačiji, nisu.

Uostalom, prva teza je neodrživa, što pokazuju Diablo 1 i 2, tako da...

Tvoja su razmišljanja zastarjela, jos si u 20 st.,  danas je hardver otisao toliko daleko ispred softvera (igara) da mozes sa nekom medium konfiguracijom igrati sve igre, a sto u vrijeme Diablla 1 i 2 nije bio slucaj.

Kad to ukalkuliras bit ce ti sve jasnije.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Diablo 3

Ni jedan konkurent, iako imaju daleko naprednije grafičke prezentacije , nemogu biti ozbiljna prijetna Diablo franšizi.

A razlog leži u činjenici da diablo ima atmosferu igrivost i dušu.

Ali u današnjem vremenu jedan takav developer je morao tehnički unaprijediti wow engine.

Pitanje je gdje je granica kada grafika (nazadna) može naštetiti igrivosti i atmosferi. Po meni Diablo je izgubio gram duše sa ovom grafičkom prezentacijom koja nema opravdanja i morala je biti tehnički naprednija i po mome mrvicu mračnija.

Ali igraču diablo, vrlo vjerojatno jedno vrijeme nakon što izađe kad se malo slegne prvotna euforija toliko željno isčekivanog naslova.Dali je ova euforija opravdana? neznam moram probati.

I još jedna stvar :da Grim Dawn nosi kojim slučajem potpis Blizzarda i da se zove Diablo bio bi bez mane:)

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
red_bull kaže...

I još jedna stvar :da Grim Dawn nosi kojim slučajem potpis Blizzarda i da se zove Diablo bio bi bez mane:)

To je zato sto Blizzard ima daleko najjaci community. Živimo u dobu širokopojasnog ineterneta koji je svima dostupan, i ljudi uopće ne razmišljaju da osim kvalitete igre za njen uspijeh je važniji community,

To su skužili ovi iz GW-a, zato kod njih nema pretplate, oni u biti sada rade na bildanju svog communitiya, jedino se tako mogu suprostaviti Blizzardu na duže staze dok ostali MMO-i koji su stavili

pretplatu i nisu nešto uspiješni, iako su recimo neki od njih bolji od WoW-a.

17 godina
Rhodin kaže...
cut the crap

Meni nije jasno sta tebi ne valja sa grafikom u Diablu 3 ?! Non stop trkeljišeš kako nisu iskoristili ovo,nisu iskoristili ono,a igra izgleda bolesno dobro u grafickom smislu.U čemu je problem ?!

14 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
Bobosmrade kaže...
ok Rhodin reci mi jedan Blizzardov naslov koji je bio grafički zahtjevan u vrijeme kad je izasao?

Aha, sad smo došli na argument da je to propust koji Blizzard uvijek radi, pa je OK? lol

Btw. Diablo 1 i 2 su bili grafički jače igre kad su izašle u odnosu na svoju konkurenciju nego što je to Diablo 3 danas.

e, ovak...

%(/$#$=)/&%  gluposti, al ono stvarno....

da si "UISTINU" igrao D2 i to jos on-line, neke stvari bi bile jasnije....( ovo "UISTINU" mislim na bar min 4+ godina stiskanja d2)

D2 je bio na "sprites" bazi. Svaki sprite je imao 23 ( ili 25 pozabil sam) slicice ( nisi ih sve vidio ali su se brojale za vrijeme hit recovery-a i slicno)

BTW. D2 je u to vrijeme bio middle level zahtjvnosti ( prvo je bio u 640x480)

imao si slucaj da s nekim fast daggerom i jos nekim "mocima" si bio tak brz da monster nije stigao izvrtiti 23 slicice u sekundi da bi napravio recovery i uredno mozes jace monstere pikat a da tebi nemreju nis. Stoje s macem u zraku a ti ih pikas u "bubreg".

Posto je to skuzio community a blizz nikad to nije priznao ali su to kasnije nerfali....

sad, zamisli sebe da igras na super-duper postavkama i graficka ti ispusti 2-3 frame-a? puff...gotovo...

to se moze i danas dogodit, al jbga... ko bi tu mogao biti kriv i kako to rijesit?

Ja vjerujem da se mozebitni razlog "lose" graf. kvalitete skriva u takvoj kalkulaciji + te jos online lagg/ping. To su sad modeli ( low level mozda namjerno), nema vise jednostavnih spriteova.

Kako sad racunaju kad monster moze ponovno zamahnut i napraviti hit a ti eventualno block, to nam sigurno nece priznat....

Mislim da ovdje na forumu trenutno, nikog ne interesira grafika/ljepota, vec da veselo stiscu novi diablo.....

ja se nadam da napokon imam igru koju opet mogu stiskat godinama i da ce moj junior stiskat skupa samnom...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 20:28 (Test user).
Moj PC  
3 1 hvala 1
14 godina
Diablo 3

Jeste zadnji par stranica spamali gluposti o grafici majko bozja , dakle kako je vec par puta receno

Blizzard nikad nije bacil uber wtf zahtjevnu igru sa state of the art grafikom i vjerojatno nikad nece

jer zele da igra cim vise ljudi naravno ne iz ciste dobrote njihovog velikog srca nego zbog zarade $$$ ...

Grafika u WoWu je blago receno zastarjela vec jako dugo pa gle kolko ljudi jos igra , u igrama kao sto su

WoW a pogotodo Diablo grafika netreba biti na  u prvome planu , po pitanju jedne fluidne hack'n'slash

igre tipa Diablo nista nije vaznije od cistog gameplaya i ja osobno ne vidim sta fali grafici u D3..

Rade bi da mi je grafika shit u nekoj igri a gameplay ftw , a ne oburnuto smece od igri tipa Metro

grafika ono uuu a optimiziranost i gameplay ubi me boze

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 20:33 (dad0r).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Diablo 3

Jedva čekam da dođe 15.05 ne samo da počnem igrati Diablo već da počne rasprava o questovima, itemima i slično, a ne o glupoj grafici koju ionako većina ljudi neće baš gledati nakon par dana igranja.

Warbringer007 ( EUNE ), zasad ( EUW ) te moj brat Chomet ( EUNE ) BOSEVI FTW!

5 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nema veze...
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 20:35 (Tonči).
15 godina
neaktivan

ja igre baš negledam po grafici nego po sadržaju i igrivosti koji su puno važniji od grafike 

14 godina
neaktivan
Diablo 3

Morat ću malo profiltrirat/ignorirat ove novo okoćene panjeve da nakon release date mogu s normalnom ekipom raspravljat u miru :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 21:04 (gringo88).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bobosmrade kaže...

http://us.battle.net/support/en/article/starcraft-ii-system-requirements

Ako je tebi ovo zahtjevno, onda stvarno ne znam...

ma bravo!!! to je dovoljno da se igra samo instalira...daj molim te zavrti sc2 na ultra detaljima s 7 frendova pa ces vidijeti slide show kad pocne fajt...:-)al ak imas komp koji to moze vrtiti na pristojnom framerejtu bravo za tebe,jer ja jos nisam:-((...

16 godina
neaktivan
Diablo 3

Aj dosta o grafici, pls...To je TOLIKO nebitna stavka u diablu da nema uopće smisla razglabati o tome..Ali razumijem da ste nestrpljivi pa morate trkeljat o nečemu, pa makar to bila i grafika {#}

Da sam normalan, poludio bi
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Romano kaže...
Rhodin kaže...
cut the crap

Meni nije jasno sta tebi ne valja sa grafikom u Diablu 3 ?! Non stop trkeljišeš kako nisu iskoristili ovo,nisu iskoristili ono,a igra izgleda bolesno dobro u grafickom smislu.U čemu je problem ?!

Meni stvarno nije jasno kakve vi inace igre igrate, ili ste takvi fanovi fransize da se ne smije spomenut igri nijedna zamjerka?

Jeste vidjeli kako izgleda 3D igra? Krenimo od toga. Ne znaci da su trebali dozvolit okretanje kamere (iako bi i to bila zabavna opcija), ali barem bi imali posteni zoom u 2012. godini. Mene bi uz to veselilo i malo moc promijenit kut gledanja.

U danasnje virjem i indie igre imaju takve mogucnosti, da ne velim da ga je imao i Blizzardov Warcraft 3 vec davnih dana.

Na stranu to, jeste vidjeli kako danas izgleda kad se razbije bacva? Definitivno ne na nacin da se napravi neka random animacija (koja je UVIJEK ista btw) i onda se jedna tekstura zamijeni drugom - to su trikovi iz 90ih.

Bilo sto od naprednijeg spricanja krvi, raspadanja zidova, polica, razbijanja cupova na podu itd...

Kvalitetno odrajdena kisa, magla, dim, pijesak koji leti... Ne zahtijeva cak ni pretjerano jake strojeve, ali definitivno nije za nesto sto je bio vrh 2006.

Koliko vas jos uvijek doista ima tek prvotni C2D sa grafickom u rangu HD1950XT (edit: ispricavam se, X1950 - a imao sam X850XT i zaboravim kako su onda obiljezavali kartice)? To su onako nekoliko generacija stare stvari. To je ekvivalent ko da je Playstation igra koja danas izlazi na Playstation 2 , a ne Playstation 3 jer eto, da se zadovolji kompletna populacija.

Ne kazem da je to marketinski katastrofalan potez, ali brate ovo je stvarno grafika u rangu Titan Questa. Opet, ne kazem da je to lose ili ruzno samo zastarjelo i pitam se je li to doista vrhunac onoga sto taj studio moze i zna ponudit.

Meni je iskreno i grafika Super Mario Brosa lijepa i relativno nedavno (ove godine) sam ga ponovo igrao zato sto je igra super, ali da mi danas Izdaju takvu igru i zele naplatit 400kn za nju blago bih se nasmijao.

Diablo 3 sam vec kupio naprosto zato sto se nadam da ce igrivoscu opravdat sva moja ocekivanja, ali definitivno ovom grafikom ne mogu biti odusevljen, mogu samo konstatirat da je eventualno prihvatljiva.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 21:27 (Rhodin).
14 godina
protjeran
Diablo 3

di se moze narucit sutra a da preksutra stigne na adresu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Diablo 3

Brzo se piše, jedva pratim temu. Mogu samo zamisliti kako će biti kada izađe igra.. ;)

Meni osobno, grafika ne igra najmanju ulogu u igrama. Pokemon (Ruby, Red, itd..), Battle for Wesnoth, Minecraft (mada oni nisu ni ciljali na zapanjujuću grafiku, već na čistu igrivost) su sve dobre igre bez obzira na njihov izgled.

Puno bi bio zadovoljniji bio kada bi igra imala jednostavnu grafiku a da radi bez problema, nego da nama vlasnicima low-mid end računala radi probleme. Nuff' said.. :)

@bonesmasher

Više puta je spomenuto al evo..

http://www.svijet-medija.hr/p/Igra-za-PC-Diablo-3/37634/

http://www.infomark.hr/Prednarud%C5%BEbe/789/Diablo%203%20PC%20/%20Mac#comhead

http://www.ekupi.hr/PRETPRODAJA-PC-igra-Diablo-3-236079.aspx

Zeppe :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 21:37 (Zeppe).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Diablo 3

Najvec je zalost po meni sta iskoristavaju community sa cijenom. 450kn je masna lova za jednu eto igricu koja se ceka 10 godina, napuhavano jer je Blizzard i to je to. ( nemojte sad shvatit da pljujem po igrici jer i ja sam fan Diabla i kupio bi ga da nije toliko ). 

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
Diablo 3

Ne razumijem cemu vrijedanje, samo sam dao svoj stav kako je skupo. Ne uzdrava mene mama pa da imam 500kn ko iz čkapi za jednu igru.

Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
Diablo 3

Treba faks frende zavrsit...

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Ne razumijem cemu vrijedanje, samo sam dao svoj stav kako je skupo. Ne uzdrava mene mama pa da imam 500kn ko iz čkapi za jednu igru.

Ja ne razumijem ljude koji vele da su čekali igru a nemaju love. Pa igra je najavljena prije nekoliko godina (4 ak se ne varam). Nisi mogo 100 kuna godišnje uštedit za Diablo? (400 kn je najmanja cijena kod nas).

16 godina
odjavljen

450kn jest neopisivo puno za igru. Ajd još dok su koštale 300, ali 450 je popriličan novac za tržište koje bi trebalo zapravo plaćati 25% MSRP u USA, dakle nekih 75kn.

Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Diablo 3

ne razumijem zas covjeka napadate..iznio je svoj stav da je NJEMU to puno dat za igru i to je to..ne kuzim zas sad serete po njegovom misljenju.

btw nemoj si na blizzardu gledat cijenu 450..imas neke shopove po 350-400 ako ti igra ulogu 

8 1 hvala 0
16 godina
Diablo 3

Ljudi nemojte se vrijedat oko novaca molim vas, 450 kuna su enormni novci, pogotovo u drzavi u kojoj ima oko pola milje nezaposlenih (na stranu sluzbene brojke) i maltene vise penzionera nego zaposlenih.

Donedavno sam radio za 400kn dan, sad sam trenutno bez posla. Iskrnut ce nesto i nije to poanta, ali ima ljudi koji rade za manje od 2000kn i ne mislim na one koji imaju osnovnu skolu vec ljude sa fakultetom.

Rec "sta nisi stedio, koji si ti fan, 1000kn bih dao za igru" i slicno su sr*nja, ima prioriteta u zivotu diablo to definitivno nije. Neki si ga mogu priustit, neki ne, ali pljuvat po onima koji govore da je skupo je u najmanju ruku bezobrazno.

Moj PC  
10 1 hvala 2
13 godina
Diablo 3

To je to azzuro. Ma pricekat cu koji tjedan da se cijena spusti nakon izlaska. Sigurno ce bit na mjestima i ispod 300kn...

Moj PC  
3 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

To je to azzuro. Ma pricekat cu koji tjedan da se cijena spusti nakon izlaska. Sigurno ce bit na mjestima i ispod 300kn...

Ak sa Diablom bude stanje ko i sa Starcraftom, nebu išla dolje prvih godinu dana il tak neš. :-/

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 22:31 (FLes).
14 godina
Diablo 3

Ja osobno gledam na Diablo kao dugoročnu investiciju, pa sam nekako progutao tu cijenu od 450 kuna. Da je (pre)skupo je, ali ako ću ga igrat koliko i dvojku, siguran sam da mi neće biti žao ni lipe. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Diablo 3

Ja sam na kraju rezervirao igru s gamecards.eu,  igra košta ~337kn + paypal pretvorba kuna u eure točno 351kn na kraju ispalo i mislim da je to extra cijena.  Starcraftu 2 je trebalo preko godinu dana da se cijena sruši ispod 300kn na cd key shopovima, nesumljam da će isto tako biti i s Diablom 3. Tko bude htjeo kupiti za 250-280 kn morat će pričekati par tjedana pa kupiti nečiji account na njuškalu.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Diablo 3

Prelazi se s jedne nepotrebne prepirke na drugu. Pa probajte raspravljati o nečemu konstruktivnom što je uz to i povezano sa samom igrom, a ne se prepirati oko financijskog stanja pojedinaca. Što je je, igra je skupa pogotovo za ovo sušno doba, ali ako je netko fan skupit će kako tako.

Zeppe :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Diablo 3

Trolovi aj malo manje o novcima a malo više o igri. Ne želim biti surov ali mislim da nikog ovdje ne zanima ako si ne možete priuštiti igru, zadržite to za sebe. Ovo ipak nije topic o tome. Igra izlazi, nova je, skupa je i plaća se novcima.... ništa novo. Idući nastavak će izići za 10+ godina tako sam vidio u kristalnoj kugli.

Zna se godinama kakve su cijene novih igara. Zna se koliko je Starcraft 2 bio kad je izišao. Zna se već dosta dugo release date D3 i moglo se polako štediti. Inače kupujem igre samo na akcijama ali za D3 sam unaprijed odvojio novce i srezao si neke druge stvari. Isto kao i za Battlefield 3 kad je bio najavljen. Ok nema se novca svima je teško. Ima i gorih stvari od cmizdrenja za preskupom igrom.

Valjda imam takvu narav, ali cmizdrenje mi neizmjerno ide na živce. Od toga se ništa ne dobije. Da nemam novca za igru prešutio bih i odvajao sa strane dok si ne uštedim. Teško mi je povjerovati da najednom ima toliko sirotinje na bugovom forumu, valjda pišete postove iz nekog web caffe-a a nabrijane konfiguracije ste dobili od Caritasa. I uvijek isti useri pišu ovakve postove.

E da i vidim da se piše da je igra 450 kn. Tko vam je kriv kad ste debosi i kupujete u Algoritmu. Ja sam igru platio 399 kn. Tu već pokazujete koliko ste sposobni uštedjeti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 22:54 (gringo88).

7 1 hvala 2
15 godina
neaktivan
Diablo 3

U Linksu je ako ces kupit igru poslje ili 15.5 kosta 450kn, a ako si preordero onda je 400kn.

Ja mislim da je to stvarno posteno od njih, a tko je ocekivao da ce Blizzard bit jeftiniji?

THEY'RE TAKING THE HOBBITS TO ISENGARD
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.5.2012 22:54 (puma_vkci).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Diablo 3 - Battletags, Diablo 3 - Tabernus
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice