Dead Space

poruka: 105
|
čitano: 16.464
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dead Space

Nevjerojatno, ali još guštam pomalo Dead Space ("guštam pomalo" je izraz koji se odnosi i na suhomesnate delikatese Osmijeh) i što sam bliže kraju to sam uvjerenja da je to najbolji SF horror od Alien vs Predator 2.

Osim onog dojma nespretnog (clumsy rekli bi strani recenzenti) hodanja lika, sve je filmski predobro i zabavno. Goran i njegova ekipa koji su spomenuli repetitivnost misija trebali su igrati do kraja i zapravo imati na umu da Isaac svojim "repetitivnim" akcijama osposobljava Ishimuru da proradi i uništi sve prijetnje unutar svojih prostorija. Sasvim normalan inženjerski posao u ovakvoj priči, a usput je toliko filmske akcije i raznovrsnosti, raznih taktika, filmskog igranja fokusom, svjetlom, jezivim zvukovima, stasisom, kinesisom, plamenobacačem, letećim oštricama, uz rješavanje jednostavnih zagonetki prolaska kroz opasne hodnike, da je jako zabavno.

A clumsy hodanje u rudarskom odjelu je logično kad se uzme u obzir gravitacijski mehanizam i teške čizme. Još kad se na nekom gejmerskom mišu podesi ubrzanje, milina. Pa ono skakanje u djelovima bez gravitacije...

Ljudi, pa onaj ripper za rezanje monstera je zakon, toliko komadanja, a radi dosta dalje nego obična motorna pila.

Eto, toliko, za sad. Ne da mi se završiti, sve epizodu po epizodu...

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dead Space

Da opet nešto pitam... Kad prvi put dođemo do bestežinskog stanja... Nekakvi predmeti plutaju... Da li treba uhvatiti onu "bateriju" i pogoditi na suprotnoj strani gdje su ona vrata ,tamo gdje je pravokutni otvor , ili...Sramim se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dead Space
Bugy kaže...

Da opet nešto pitam... Kad prvi put dođemo do bestežinskog stanja... Nekakvi predmeti plutaju... Da li treba uhvatiti onu "bateriju" i pogoditi na suprotnoj strani gdje su ona vrata ,tamo gdje je pravokutni otvor , ili...Sramim se

Takve "baterije" ako ima negdje oko tebe (ona velika kutija, nešto zelenkasto svijetli) naravno da ćeš dohvatiti kad staneš kod tog pravokutnog otvora i staviti u otvor koristeći kinesis (tipka F). Inače, cijelim putem kroz zone bez gravitacije nema zadatka s hvatanjem stvari po zraku dok skačeš. Sve što trebaš raditi drugačije u tim zonama je naciljati mjesta gdje ćeš doskočiti i tako proći tu zonu. Bar sam ja tako prošao bez problema sve to. Jedino tu "bateriju" dohvati kad doskočiš, ako već ima otvor u zidu i ona lebdi tu negdje.

Usput ćeš imati aliene, prepreke, elektrizirane površine, vatru, ali sve to rješavaš oružjem, kinesis i stasis opcijama.

Klikaj povremeno tipku B da vidiš put kojim moraš proći, odnosno lokaciju na koju moraš doskočiti. Kada ti nišan signalizira crveno (kad stisneš Ctrl) to znači da tamo ne možeš skočiti. Traži dalje.

ps. možda uopće ne znaš kako skočiti u zonama bez gravitacije? Mala pomoć - desnim klikom bilo kojim oružjem naciljaj mjesto gdje misliš da treba skočiti (suprotni zid, strop, platforma) i klikni tipku Ctrl. Ako dobiješ crveni signal nema skakanja, a inače Isaac skoči tamo gdje ga upućuješ nišanom. I mali *SPOILER* - u misiji na vanjskoj strani broda kad budeš morao bez gravitacije proći kroz valove udara asteroida nemoj gubiti vrijeme na skakanje od zida do zida, samo trči (magnetne čizme čine čuda tijekom igre) ravno od zaklona do zaklona i pričekaj da prođe udar, kad se na horizontu pojave novi asteroidi skloni se iza zaklona i čekaj. Upotrijebi dodatni kisik ako je potrebno.

I savjet - čim skupiš po koji power node nadograđuj odijelo i oružje na workbenchevima, a putem skupljaj sve schematics pa ih u trgovini (store pult) pretvoriš u novu stvar (odijelo većeg levela, bolje oružje)

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2009 9:07 (Faerdhur).
15 godina
neaktivan
Dead Space

Upravo prešao Dead Space i moram priznati da mi je ovo jedna od najboljih PC igara u zadnje vrijeme - čak sam joj oprostio i to što ju moraš hakirati da bi miš proradio kak valja. :)

Jest da su reciklirali sve što se dalo reciklirati i da je cijela "ljubavna" priča potpuno promašena (tko NIJE pokušao ubiti tu njegovu ženu pilom kod prvog susreta nek digne ruku :) ), ali po meni je igra ono što je svojedobno Doom 3 trebao biti. Isto tako, jedno tri puta sam pokušao igrati Bioshock i svaki put mi je dosadio jako brzo; Dead Space sam odigrao gotovo u mahu i sad ozbiljno razmišljam da ga krenem ponovo na "Impossible".

Nadam se da će se predomisliti za Dead Space 2 i PC..

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Dead Space

i ja sam je ponovno poceo igrat, i kao sto si napisao iako je reciklaza sveg zivog i nezivog, igra je jednostavno odlicna.... 

sad koljem iskljucivo s onim plasma gunom, nista drugo od oruzja ne koristim. jos kad ga apgrejdam do kraja, woooohooo!

i solve my problems with the gun
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dead Space

Moji dojmovi, pa ima samo jedan, da igra ispunjava sve kriterije koje ja zahtijevam

Što se tiče horora to su ovdje:

Grafika - ok

Zvuk - ok

Dizajn - ok

Svjetlost - ok

Efekti - ok

Atmosfera - ok

igrivost - ok

To je sve

Igru preporučam svima...

NOBODY wants you, NOBODY loves you, NOBODY misses you, NOBODY needs you, NOBODY cares about you, NOBODY makes you happy, dont cry My name is NOBODY!!! Dao joj je dvanaest ruža i jednu umjetnu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dead Space

Pa igra nije loša samo što je previše Horror za mene, čak se ni RE nemože porediti sa ovom. mislim da sam zadnji put došao da sobe sa biljkama i bilo je bruku ogrominih neprijatelja, Level 4 mislim

0 0 hvala 0
17 godina
baba kaže...

čak sam joj oprostio i to što ju moraš hakirati da bi miš proradio kak valja. :)

Aj pliz reci kako jer ju planiram zaigrati a svi pricaju o losim kontrolama...

16 godina
odjavljen
Pixidar kaže...
baba kaže...

čak sam joj oprostio i to što ju moraš hakirati da bi miš proradio kak valja. :)

ma jok, to se on samo tako izrazio, nije nista strasno, dapace, meni su kontrole dobre... po defaultu mis malo lagga ali to se da jednostavno sredit, jel da? malo podesis osjetljivost i to je to...

kontrole su sasvim u redu

i solve my problems with the gun
15 godina
neaktivan
Dead Space

Znam da već svi znate vrline i mane Dead Space-a no igra ustvari i nije nešto prezabavna jer se konstantno šećeš po jeb.... brodu koji zjapi prazan i stalno ideš po istim ili praktični sličnim mjestima što dosadi već na otprilike na 5-6 chapteru. Ako netko nije odigrao igru svakako mu preporučam ako je poklonik žanra, ali ako ne voli hororce, a voli svemir i uzbudljive situacije neka odigra Mass Effect 1 i 2. Još nešto neka se ljubitelji ove igre ne uvrijede na moj komentar jer igra je previše razvučena, a ne daje nam ništa novo kroz chaptere osim na kraju gdje je odlična boss borba kakvih fali kroz cijelu igru više..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pixidar kaže...
baba kaže...

Kontrole su ok, nisu toliko loše koliko ljudi pričaju. No mouselook je jednostavno preeespor, nešto nevjerojatno. Kao da voziš tenk.

Povećanje osjetljivosti miša u Windowsima i samoj igri ne pomaže nažalost jer igra ima predefinirani maksimum preko kojeg ne želi ići  -  moraš zato naći konfiguracijski file (mislim da je settings.txt u direktoriju Dead Space, ali ne tamo gdje je instalirana igra nego unutar tvog USER direktorija) i promijeniti osjetljivost miša sa 1.000 na 2.000 ili koliko ti već paše. Tek onda igranje postaje gušt. :)

16 godina
protjeran
Dead Space

ja mislim da su autori igre zapravo htjeli da osjetljivost miša bude upravo takva kakva jest, i meni je savršeno odgovarala, iako sam igrao puno FPS-ova gdje je to puno brže i osjetljivije.  

mislim da ta "slabija" pokretljivost pogleda pridonosi atmosferi i samoj kameri koja je iza igrača ali je negdje između prvog i trećeg lica

Hedonism Is My LifeStyle

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dead Space

Igram na "Impossible" i ovo je potpuno druga igra. U pozitivnom smislu, naravno.

Potpuno je drukčiji dojam kad znaš da te SVAKI gad može ubiti. Totalna paranoja. Kod prvog prelaženja na "medium" sam doslovno pretrčavao kroz brod i iživljavao se na svemu živom i neživom. Drugu polovicu igre koristio sam gotovo isključivo Rippera, ne zato što je dobar, nego zato što je zabavan. Sad moram korak po korak, na svaki zvuk se vrtim ko idiot, ludilo. Ovo je sad pravi horor - krakato đubre prestane ići prema tebi i naglo skrene u airvent, ti ga čuješ negdje okolo ali ne vidiš, trčiš natrag, dođeš do vrata, panično otvaraš, on se sruči sa stropa i odmah te prereže napola, nema milosti. I što je najbolje, tek sad vidim koliko je bitno paziti gdje i kako pucaš - mislim, i prije sam se trudio kidati ruke, noge, ticala itd. ali pošto gad ionako brzo krepa bio ti više ili manje precizan nije baš da mi je bilo previše bitno. Sad je ključno da li je Plasma Cutter okomit ili vodoravan, da li gađaš prvo ruke, noge, koliko municije ćeš potrošiti.. ma kao što rekoh, skroz druga igra.

Tkogod voli izazov i ne frustrira se lagano toplo preporučam "Impossible". Totalno realistično i nevjerojatno zabavno, da je po meni ovo je trebao biti defaultni setting. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.4.2010 18:20 (baba).

1 0 hvala 0
16 godina
Dead Space

Nvm, našao sam na kompu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 12:00 (Point-X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Dead Space

Jel se ikome dogodilo da se na pokretanju igre pojavi crni ekran i ni vrit ni mimo, samo stoji?

Inače bi samo probao napravit reinstall, ali pitam zato jer imam onaj... special edition?... koji ima setup u cmd-u, a ne da mi se ponovo se s tim prcat?

http://www.youtube.com/watch?v=mNK6h1dfy2o
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice