DayZ (standalone)

poruka: 7.754
|
čitano: 1.066.087
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: DayZ (standalone)
dreammaker kaže...
Endymon kaže...

A ono sta ja nikad necu razumijeti je:Prije kada su se radile igre,igra je morala izaci kako treba,inace je nitko nece niti kupit.Danas,ili smo mi kao gameri toliko otisli u racku,pa platimo masno igru i dobimo polu proizvod i nitko se toliko ne zali.Prije da su nam tako sipali igre,pola tih tvrtki bi propalo.A danas da nam daju i 10% od igre,firma zaradjuje,kao da je proizvod 100% gotov xD

Ovo je alpha proizvoda koji će tko zna kada biti izbačen na tržište kao gotov proizvod. Da si bar jednom pročitao tekst na ulasku u igru, umjesto što samo klikćeš "I understand", sve bi ti bilo jasnije. 

Citaj pozorno ovo.Ti sigurno nemas 20fps-a u gradu.Mozes tu sada da prdis koliko hoces,ali zna se sta je i5 proc za ovo.Tebi zato i ne smeta toliko optimizacija.To sto ti tu i tamo zna pasti na 20FPS-a,to je jako rijetko i ti u 80%slucajeva uzivas u igri i divis joj se.Meni i nekima ovdje,igra izgleda katastrofa razlozi su brojni (grafika na minimum,kasnjenje ucitavanje tekstura i smanjena vidna povrsina,da pogodim,radi toliko spustenih detalja da bi ti igra radila barem 5%bolje,sto znaci neprijatelj tebe prije vidi nego ti njega.A ako je u nekom grmu ili drvetu,neces ga niti vidit,a ti si mrtav.Naletis na neprijatelja i krenes pucat po njemu,ali da pogodis radi laga fulas sve a on moze da bira u koju obrvu da te pogodi itd).Kazes da citamo.Pise tocno neko vrijeme ce biti u alphi.Ok,reci mi koliko je vec igra u tom laznom razvoju?Za mene nije razvoj,trpanje gluposti unutra(satori,novi weapon,scopovi,torbice,pistoljcici).Razvoj je kada vidis da igra se POPRAVLJA.A ne kada trpam sranja unutra a PRAVI RAZVOJ stoji vec pogodim godinu i pol na istom mjestu.To sto oni rade,nije razvoj,vec trpanje gluposti u lose temelje,sto pretpostavljam,da ce samo jos vise ici prema padu FPS-a,radi pre natrpanosti igre glupostima.Mozda kada budes ti imao na svom i5 10FPS-a,mozda se pokrenu malo.Samo pogledajte na sta lici Arma3.I sto je najbolje,pravi developeri,bi naucili nesto iz proslih igra sto su radili.Ali ocito ovi i dalje tuku po svome.Proslo je kod Arme i DayZ-a,zasto ne bi i kod Standalone.a.Ne kazem ja da je igra losa,nego oni su ti losi,koji nemaju pojma kako bi trebalo popravljat igru.Uh i da rusenje igre...Community je bitan ali ocito njih ne zanima misljenja ljudi.Dokazi su samo po koliko broj ticketa je poslan a nigdje konkretnijeg odgovora,kako popraviti bilo sta u toj igri.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 10:41 (Endymon).
13 godina
DayZ (standalone)

Sinoć je gospon Sacriel na svome streamu (http://www.twitch.tv/sacriel) rekao kako su otkrili glavne uzročnike niskih frejmova u gradovima, te da će to vjerovatno fixati u sljedećem patchu jer kao nisu stigli u ovom. Uglavnom znaju što stvara probleme pa bi i to ubrzo trebalo biti riješeno. 

Moj PC  
2 0 hvala 3
12 godina
DayZ (standalone)

Iz tvojih i njegovih usta u bozije usi,jer ja mislim da je i vrijeme da se pocnu GLAVNI problemi popravljat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Endymon kaže...
Za mene nije razvoj,trpanje gluposti unutra(satori,novi weapon,scopovi,torbice,pistoljcici).Razvoj je kada vidis da igra se POPRAVLJA.A ne kada trpam sranja unutra a PRAVI RAZVOJ stoji vec pogodim godinu i pol na istom mjestu.To sto oni rade,nije razvoj,vec trpanje gluposti u lose temelje,sto pretpostavljam,da ce samo jos vise ici prema padu FPS-a,radi pre natrpanosti igre glupostima.Mozda kada budes ti imao na svom i5 10FPS-a,mozda se pokrenu malo.Samo pogledajte na sta lici Arma3.I sto je najbolje,pravi developeri,bi naucili nesto iz proslih igra sto su radili.Ali ocito ovi i dalje tuku po svome.Proslo je kod Arme i DayZ-a,zasto ne bi i kod Standalone.a.Ne kazem ja da je igra losa,nego oni su ti losi,koji nemaju pojma kako bi trebalo popravljat igru.Uh i da rusenje igre...Community je bitan ali ocito njih ne zanima misljenja ljudi.Dokazi su samo po koliko broj ticketa je poslan a nigdje konkretnijeg odgovora,kako popraviti bilo sta u toj igri.

Da povremeno ne ubacuju te kako ti kazes "gluposti" bilo bi jos vise ticketa. Da dodaju pero u igru razvoj je, a i novi sadrzaj smiri ekipu bar na kratko im da razlog za istrazivanje umjesto biitchanje.

Razumijem te zasto si ljut, i meni je bilo neigrivo na dvojezgrenom procesoru, naljutilo bi me kad mi usred borbe malo "zatrza" dok mjenjam iz 3rd persona u first person pa zbog tog umrem. Onda sam se malo npregnuo i nadogradio polovni quadic, sad mi radi OK savjetujem i tebi slicnu soluciju. {#}

Takodjer nezahvalo je porediti Arma 3 sa SA, koliko ja znam SA se gradi na starijoj tehnologij Arme 2 tako da se nosi i s problemima i manjkom optimizacije Arme 2.

Igru ne razvija afirmirani studio s nizom naslova i iskustva iza sebe, osim moda prvi projekt kojeg vuce nazad to sto se gradi na starom enginu. Nema nam druge do bit strpljivi, u ostalom i ja i ti kad smo kupovali pa i pokretali smo naletili na niz disclamera da ovo nije gotov proizvod i dok god je u tom stanju nitko od nas bas i nema neke osnove za zalbu. . .

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 11:31 (D3ViL).
12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Dosadni ste vise s tim kome steka kome ne i kako oni trebaju radis svoj poso. Da je igra gotova i da ima ovakve probleme ja bi prvi srao po njima ali kupio si igru koja je u Alphi, i niko te na to nije prisilio, zato prestani kukat ili prestani igrat igru. Vrlo jednostavno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
D3ViL kaže...

Takodjer nezahvalo je porediti Arma 3 sa SA, koliko ja znam SA se gradi na starijoj tehnologij Arme 2 tako da se nosi i s problemima i manjkom optimizacije Arme 2.

To mi nikad nije bilo jasno.

Kad je već išao ispočetka raditi igru zašto nije uzeo novi engine(arma 3),nego baš taj stari.{#}

سمندری ڈاکو
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 11:54 (pirat).
12 godina
DayZ (standalone)

Po meni da je bilo koja igra u alphi,ne bi trebala izlaziti.A i oni da se trude popraviti te probleme(prvo optimizacija i onda trpanje ostalih stvari),nitko ovdje a ni u svjetu ne bi rekao A.Ovako,oni ubace satore i par gluparija i opet zaigraju igrace,nakon sto to postane standard,opet ce ubaciti neku glupariju,samo da ljude odvrate od pravih problema.To po meni nije pametno.Kazes da ubacim novi proc.Zasto bi ubacivao novi/polovni proc,kada ova igra ga niti ne zasluzuje.Jer iskreno,ova igra da se optimizira kako treba,radilo bi i na 2 jezgre kako spada.Npr,Planet Side 2 je isto na pocetku bio katastrofa optimizacija,isti slucaj kao i sa DayZ-em.Ali sada neka netko upali igru,meni na 2 jezgre igra drzi 40frame.a,u bazama gdje ima preko 100 ljudi.A pogodite,igra je besplatna.A ovdje mi igra nemoze ocitati jednog playera,kada se stvori ispred mene kako spada.Da su ispali smradovi,PS2 igra je mogla biti 24 eura i odhebat nas laganini i napisati,optimizacija ce doci kada budemo mi htjeli.Jer ocito DayZ devovi nam u jednom stilu to i porucuju.Neodgovornost i neprofesionalnost.I da,vec kada kazu da je igra u ranoj fazi,bitno je da se naplatila kao puna faza.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 11:58 (Endymon).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
pirat kaže...

To mi nikad nije bilo jasno.

Kad je već išao ispočetka raditi igru zašto nije uzeo novi engin(arma 3),nego baš taj stari.{#}

Ko ce ga znat, mozda je Bohemia trazila previse $$$ za koristenje novog engina, nisu uopce dali da ga koristi ili se on osjecao sigurnije da razvija u onome sto je vec modao. ., mozemo samo nagadjat.

Iskreno ja sam uz sve nedostatke sretniji s Arma 2 enginom, da je Arma 3 nebih ni Main Screen mogao pokrenut. . . {#}

Endy prvo i osnovno nitko te nije terao da ALFU kupis! Znao si da nije gotov proizvod i to je bila tvoja odluka, sad se nosi s posljedicama. Optimizacija valjda dolazi na kraju, to kao da netko pravi novo auto. Zavrsio je sasiju, nabacio tockove, motor, volan ali nema nista drugo. Ajde sad da on to ucini aerodinamicnim "polira i optimizira" da bi se ti mogao vozat a poslje ce dodavat sve ostale djelove nigdje veze. . . Oni do konacne verzije mogu jos 10 puta raditi overhaul engina, rasturit ga jos 100 puta i izmjenjivat i svaki put to treba optimizirat da bi ti bio zadovoljan?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 12:04 (D3ViL).
12 godina
DayZ (standalone)

Svi znamo da je engine totalni promasaj.Tako da...molim ljepo.Kada bi gledao,sta sam kupio,to bi bilo:neoptimiziranost 23,99 eura,a kao poklon metar bugova.Samo se pitam,zasto vec,ako ima toliko ljudi kojima igra ne radi kako treba,zasto onda ne spuste cjenu igre?Posto igra ne vrijedi 24 eura nikako.Max 12 eura,bas radi ovih silnih problema.Ali eto,za to nema bugova i neoptimiziranosti.

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Igra u trenutnom stanju ne vrijedi 14 eura, a kad je zavrse vrijedit ce 50 eura. 

LoL acc THCJoshi
12 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Svi znamo da je engine totalni promasaj.Tako da...molim ljepo.Kada bi gledao,sta sam kupio,to bi bilo:neoptimiziranost 23,99 eura,a kao poklon metar bugova.Samo se pitam,zasto vec,ako ima toliko ljudi kojima igra ne radi kako treba,zasto onda ne spuste cjenu igre?Posto igra ne vrijedi 24 eura nikako.Max 12 eura,bas radi ovih silnih problema.Ali eto,za to nema bugova i neoptimiziranosti.

Ako DayZ ne vrijedi 24 eura u bilo kakvom stanju, onda ostale igre ne vrijede niti posjetu na piratebay. Rade bi donirao Rocketu 24 eura za kreativnost nego za tamo neki cod, bf4 ili diablo3.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2014 14:33 (steelman).
12 godina
steelman kaže...
Endymon kaže...

Ako DayZ ne vrijedi 24 eura u bilo kakvom stanju, onda ostale igre ne vrijede niti posjetu na piratebay. Rade bi donirao Rocketu 24 eura za kreativnost nego za tamo neki cod, bf4 ili diablo3.

Eto,barem neke(ne ove sto si nabrojao),nam ne nude tolike bugove i toliku neoptimiziranost.Npr,RUST,je smece igra,ali barem nije zbugana do zla boga i sl.

12 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Po meni da je bilo koja igra u alphi,ne bi trebala izlaziti.A i oni da se trude popraviti te probleme(prvo optimizacija i onda trpanje ostalih stvari),nitko ovdje a ni u svjetu ne bi rekao A.Ovako,oni ubace satore i par gluparija i opet zaigraju igrace,nakon sto to postane standard,opet ce ubaciti neku glupariju,samo da ljude odvrate od pravih problema.To po meni nije pametno.Kazes da ubacim novi proc.Zasto bi ubacivao novi/polovni proc,kada ova igra ga niti ne zasluzuje.Jer iskreno,ova igra da se optimizira kako treba,radilo bi i na 2 jezgre kako spada.Npr,Planet Side 2 je isto na pocetku bio katastrofa optimizacija,isti slucaj kao i sa DayZ-em.Ali sada neka netko upali igru,meni na 2 jezgre igra drzi 40frame.a,u bazama gdje ima preko 100 ljudi.A pogodite,igra je besplatna.A ovdje mi igra nemoze ocitati jednog playera,kada se stvori ispred mene kako spada.Da su ispali smradovi,PS2 igra je mogla biti 24 eura i odhebat nas laganini i napisati,optimizacija ce doci kada budemo mi htjeli.Jer ocito DayZ devovi nam u jednom stilu to i porucuju.Neodgovornost i neprofesionalnost.I da,vec kada kazu da je igra u ranoj fazi,bitno je da se naplatila kao puna faza.

Pa što si onda kupio ako misliš da ne bi trebala izlaziti? 24 eura je tebi cijena pune AAA igre? Di ti živiš?

1971- ∞
12 godina
neaktivan
Endymon kaže...
steelman kaže...
Endymon kaže...

Eto,barem neke(ne ove sto si nabrojao),nam ne nude tolike bugove i toliku neoptimiziranost.Npr,RUST,je smece igra,ali barem nije zbugana do zla boga i sl.

Rust nije zbugan jer nema šta bit zbugano. Uzeli su gotovi engine i nema uopće toliko stvari za radit. Šta bi se moglo zbugat u tom siromašnom Rustu? Ubijanje svinje? Gradnja koja je ograničena na grid? Craftanje po boolean principu? lol.

1971- ∞
12 godina
Roko567 kaže...
Endymon kaže...

Pa što si onda kupio ako misliš da ne bi trebala izlaziti? 24 eura je tebi cijena pune AAA igre? Di ti živiš?

Da,puno je.Prije godinu dana DIABLO 3 kupio za 20 eura.Prije par mjeseci kupio GW2 za 20 eura i Defiance prije godinu dana 25 eura.Igra nije nesto,ali barem su cijele ako nista drugo.A niti jedna od ovih igara nije bila papreno skupa u Alphi a neke koje su izlazile,bile su free za vikend da se isprobaju.

17 godina
Endymon kaže...

Da,puno je.Prije godinu dana DIABLO 3 kupio za 20 eura.Prije par mjeseci kupio GW2 za 20 eura i Defiance prije godinu dana 25 eura.Igra nije nesto,ali barem su cijele ako nista drugo.A niti jedna od ovih igara nije bila papreno skupa u Alphi a neke koje su izlazile,bile su free za vikend da se isprobaju.

Nek si ti naveo Diablo 3 koji je "AAA" naslov, po izlasku je kostao poprilicno a unatoc betama bio shitav i maljkav kao "gotov proizvod" prvi mjesec neigriv, a popravljen i ispoliran nakon godinu dana. Nakon OFICIJALNOG IZLASKA ne ALFA statusa. 

Mogu razumjeti da si nezadovoljan, ali dosta vise prosipanja gorcine, rekao si svoje, argumenti ti bas i ne stoje. Vozdra! {#}

12 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Pozdrav,zanima me samo ako ce dayz izac za konzole....Igrao sam je kod frenda,nija losa stim da je u alphi....Ugl ako je moguce da bi izasla za x360? Hvala

Get a life! What? I'm a gamer, I have tons of lives!

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
BED xD e više mi ne šteka
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
DayZ (standalone)

A nista,neka tako i ostane igra.Puna bugova,bez optimizacije,ali bitno neka trpaju da mozes srat u svako grmlje,da mozes pisat u svako grmlje.Ali preporuka da bacaju jedno po jednu svakih 2 ili 3 mjeseca.

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

...dakle gledam na Steamu, 120 sati, PET dana Dejzija, a igram malo...pa gledam druge od sedamdesetak igara u Stim biblioteci...znači vrijedi 24 ojra i ovako zbagan...s pozitivnim stavom i  bugovi su ultra zabavni, ako igru igraš kao survival...ako je shvatiš (samo) kao deathmatch, da, sranje je, ima puno boljih(pa i besplatnih) deathmatch igara

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DayZ (standalone)

Igra ima potencijala i dobra je.Ali oni je kvare.Evo sada npr,,pojacali su zombije,stavili veci br zombija.Super ce netko reci.I onda dodje ovaj bug.Nemozes napast sa weaponom.Pobjegnes u kucu,odes na kat,zombi te lupa iz stropa????Nice,pobjegnes u drugu na kat,gle cuda napravili su da zombiji mogu ici na ODREDJENE katove.Nista bjezi i dalje.To se i trazilo od njih.Da bude survival.Ali ajde sada ti meni reci,da li je survival,to sto ja nemogu ni hebene sake da koristim,jer je zbugana igra?Znaci imam weapon ili bilo sta,ali gle cuda,nemogu ga koristit odjednom,jer su sjebani serveri.I onda pobjegnes na neki kat,odlogiras se i gle fore,dobis kaznu 60 sekundi,jer si promjenio server xDDDD.MA STA SAM JA KRIV STO ONI NEMAJU POJMA DA BAREM SERVERE DRZE KAKO TREBA?

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
protjeran
Ninobj kaže...

Dosadni ste vise s tim kome steka kome ne i kako oni trebaju radis svoj poso. Da je igra gotova i da ima ovakve probleme ja bi prvi srao po njima ali kupio si igru koja je u Alphi, i niko te na to nije prisilio, zato prestani kukat ili prestani igrat igru. Vrlo jednostavno. 

istina ,kupio sam igru u alphi , i  uzivao u igri ... ali covjece trenutno je ova igra  s vremenom postala smece od softwarea da je sada u pre-alphi,toliko je degradirana da nije vrijedna prostora na HDD

Usporedjujuci ovo sad smece  i onu alphu od prije 8 mjeseci ,ono je bila 9/10 igra.

13 godina
neaktivan
funky boy kaže...

Pozdrav,zanima me samo ako ce dayz izac za konzole....Igrao sam je kod frenda,nija losa stim da je u alphi....Ugl ako je moguce da bi izasla za x360? Hvala

nećeš to dočekat...

Team32Ipe77
12 godina
neaktivan
funky boy kaže...

Pa mogla bi raditi na konzoli ali čisto sumnjam. Na PC-u neće bit završena igra još bar godinu dana... Dean Hall napušta Bohemiu nakon što završi DayZ tako da sumnjam da će itko drugi portati

1971- ∞
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Meni ovo na 0:40 itekako vrijedi 23e, gdje drugo to mozes... {#}

0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
DayZ (standalone)
mamice su štrukle pekle. meni nikaj nisu rekle
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

Odlucio me klinjo rushat, e pa neces sine

Život čudne knjige piše, lozovača brige briše...
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Mquany kaže...

I meni bi vrijedila svaka igra i 30 eura sa tim procom

11 godina
neaktivan
Endymon kaže...
Mquany kaže...

I meni bi vrijedila svaka igra i 30 eura sa tim procom

imam i ja taj procesor, 15fps u svetlojarsku

mamice su štrukle pekle. meni nikaj nisu rekle
16 godina
neaktivan
DayZ (standalone)

nisam komentare pisao neko vrijeme jer se svi komentari ponavljaju pa zaista nema smisla.

Samo bih razjasnio za Endymon-a i druge koji se zale na los FPS i trpanje "glupih" dodataka u igru a ne popravljaju ono sto je bitno, zombije, FPS, glitch-eve, itd.

Prije nkoliko godina su postojale firme ili razvojne kuce koje su testirale igre i javljali developerima sto ne valja a njih su naravno izdavaci igara placali za odradjeni posao.

Sada su se stvari promijenile i developeri su preskocili te firme ili razvojne kuce i prodaju igru (naglasavajuci) da nije gotova i da kupovinom ti podrzavas daljnji razvoj igre. Tako da sve ovo sto "mi" radimo nije igranje vec testiranje igre.

4 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice