Obje igre (COD4 i Crysis) nisu teške za proc na najteze. Meni je najtezi bio OF Dragon Rising - nema nikakvog HUD-a niti save-a tjekom igre, niti pokazatelja koliko imas municije niti iceg, skoro kao stvarnost.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kad je OF simulacija kao i arma. Ja sam armu igrao jedno par sati i odustao. Mislim da za igrat armu prvo bi trebao otići u vojsku pohvatati osnove a onda krenuti igrati takvu igru
Ali u crysisu barem se može staviti HUD jer ipak ima to odijelo, naroćito su sad u dvojci poboljšali da izgleda baš kao da imamo kacigu na sebi, i nije više toliko detaljan i šaren kao prije.
Meni je najbolje na prvoj mapi crysisa(mislim da je prva) kad se približavaš jednoj točki punoj koreanaca, i uz more je kao neka mala luka di su 2 glisera i 2 koreanca (jedan čisti kolibu a drugi patrolira) i ja im se došuljam, jednog bacim u vodu(bez strenghta) te se budala utopi, i onda napravim rupu u zidu te se drugi prepadne kad me vidi i samo ga zveknem po glavi
Ali odlična je fora čekat da neki koreanaca uđe u kolibu, vi skočite na krov i namjestite se njemu iznad glave. Strenght mode te šakom po krovu, i krov puca a vi njemu na glavu padnete i zgnječite ga kao da super maria igrate
Ma ima milijun fora, ko će ih se svih sjetiti, dođe mi sad da instaliram opet i samo naderavam prvih 5-6 misija sve dok se ne dođe do aliena.
alieni su katastrofa,u crysisu nema ni toliko borbe sa njima ali u warheadu je užas,sa svih strana te napadaju
Meni su Crysis i Warhead full lagani. Igrao sam najprije kao da skužim o čemu se radi, popustljivo 1. puta i uživao u tematici, filmićima, grafici i onda teoretski sve to srušio poslije sa agresivnom igrom. Inače igram na Normal težini jer Easy nema smisla niti na COD-u koji je lakši osim u iznimnim misijama i pred kraj kad postaje otežan ići dalje iako je i kriza teška na kraju ono na Alien War Ship misiji.
alieni su katastrofa,u crysisu nema ni toliko borbe sa njima ali u warheadu je užas,sa svih strana te napadaju
E pa tek onda postaje zabavno, samo što brzo postane monotono nema te zabave kao u killanju koreanaca, samo moraš ili ih trpati olovom ili insta kill kad ga uloviš i baciš(to vrijedi za manje aliene) Mada mi je bio zanimljiv njihov AI, teško ih je bilo nadmudriti čak i sa cloakom.
Alieni su zahebani dosta, oni veliki još kako tako su lagani. 2 puta u glavu sa gauss pljucom i padaju, no ovi mali trčkaraju ko govna i moram šanžer ispraznit za jednog.
Skužio sam da je dosta dobar način ubijanja malih aliena taj da mu pustiš da ti se približi onda ga uvatiš za vrat i ubiješ, netrošiš metke, a brzo padne. Samo je problem ga uhvatit, imate manje od sekundu da uhvatite onaj momenat kada treba stisnut F.
Eksplozivni metci za FY-71 rulaju, šteta što ih je jako jako malo u običnom crysisu, a bome ni u warheadu ih nema puno.
Koje vam je najbolje oružje iz crysisa i warheada?
Meni onaj plazma gun na kraju warheada.
Alieni su zahebani dosta, oni veliki još kako tako su lagani. 2 puta u glavu sa gauss pljucom i padaju, no ovi mali trčkaraju ko govna i moram šanžer ispraznit za jednog.
Skužio sam da je dosta dobar način ubijanja malih aliena taj da mu pustiš da ti se približi onda ga uvatiš za vrat i ubiješ, netrošiš metke, a brzo padne. Samo je problem ga uhvatit, imate manje od sekundu da uhvatite onaj momenat kada treba stisnut F.
Eksplozivni metci za FY-71 rulaju, šteta što ih je jako jako malo u običnom crysisu, a bome ni u warheadu ih nema puno.
Koje vam je najbolje oružje iz crysisa i warheada?
Meni onaj plazma gun na kraju warheada.
najbolji su oni fiksni mitraljezi kao na vlaku,samo skidaš aliene ali i tamo je gusto
Gauss Rifle The best
Meni je SCAR ipak THE oružje Ipak je prežešća fora što možeš modificirat oružja po potrebi, recimo na daljinu onaj sniper scope+prigušivać+strenght mode. Na blizinu skineš prigušivać, staviš red dot i laser. A još kombinacija sa GL-om ili onim za uspavljivanje...uh samo je nebo granica
Meni je najdraži SCAR sa asault scope, laserom, prigušivaćem i taktičkim strelicama. kombinacija taktičkih strelica i metaka je veoma zahvalna za sve koreance(i one sa nano odijelima), to jedino ne pali na lignjičima za koje je najefikasniji Gauss puška.
ROFL!
Idi vrit
Ja isto igram na 1280x1024... jbg-a imam mali monitor... planiram uskoro uzet veći ali sa 8xAA Kriza mi sasvim ok izgleda na V.High
Inače meni sve igre bolje rade na recimo 1680x1050 nego na 1280x1024, a 5870 je jos novija generacija tako da bi ti trebalo radit jos bolje na visokoj rezolucij nego na maloj.
ajde pokrij se po usima jer pricas gluposti. ako na 1200x1024 rezi imas cca 60 FPS-a, na 1600x1000 ces imat sigurno manje, tako da na velikoj rezi ne moze radit bolje nego na maloj... druga stvar je isplativost ... onaj tko si kupi npr 5870 i igra na rezi 1024x768, komotno moze igrat sve na very high naredne 3 godine !!
ajde pokrij se po usima jer pricas gluposti. ako na 1200x1024 rezi imas cca 60 FPS-a, na 1600x1000 ces imat sigurno manje, tako da na velikoj rezi ne moze radit bolje nego na maloj... druga stvar je isplativost ... onaj tko si kupi npr 5870 i igra na rezi 1024x768, komotno moze igrat sve na very high naredne 3 godine !!
Heh ti vidiš ti nisi svijestan da ste i ti i on upravu. Naime High End Grafe dokazano rade bolje na večim rezama nego na nižim.Stvar je u tome što na 1280x1024 rezoluciji procesor je vrlo bitna karika i najčešće usko grlo.I u tom su slučaju FPS-ovi jesu viši u odnosu na veču rezoluciju no sa druge strane no isto tako daleko nestabilniji što nakraju rezultira popriličnim lagovima.
Zato svak tko kaže da grafe poput HD5850 GX470,itd... nisu za niže rezolucije od 1680x1050, je upravu. Dok sa druge strane ti si upravu kad se govori o grafičkim karticama poput HD5770 GTS250,itd...
i u tom slučaju sa velikom rezolucijom usko grlo sa procesora se prebaciva na grafu. Zato je najbitnije da se računalo slaže po potrebama korisnika i naravno snaga komponenta treba biti ujednačena.
ROFL!
Idi vrit
Ja isto igram na 1280x1024... jbg-a imam mali monitor... planiram uskoro uzet veći ali sa 8xAA Kriza mi sasvim ok izgleda na V.High
Inače meni sve igre bolje rade na recimo 1680x1050 nego na 1280x1024, a 5870 je jos novija generacija tako da bi ti trebalo radit jos bolje na visokoj rezolucij nego na maloj.
S ovim si dokazao da veze nemas. Kao prvo it imas prastaru x800 karticu koja nije sposobna uopce vrtit ni sm 3.0. a to da nije sposobna potegnit vise od 1024x768 bilo koju noviju igru necu ni komentirat. kad budes probao GTX260 na 1280x1024 i na 1920x1080 (mozes i na 1680x1050) onda se javi. Dotad ja s tobom nemogu raspravljat i dalje tvrdim i bit cu u pravu da sve high end grafe bolje rade na visokoj rezolucij nego na niskoj. Dani kad smo svi igrali na 1280x1024 su prosli .
BTW dokaz tvoje zaoslalosti je 1024x768 rezolucija, pa covjece ja sam na toj rezolucij igrao prije 10 godina, 1680x1050 mi je mala a kamoli tek ta. Moras se modernizirat.
ajde raspravljajte o tome negdje drugdje ovo je tema o crysis 2 a ne ko bolje vrti nesto s cim i kako
tome nije tu mijesto
al uvijek kad je u pitanju crysis ima tih techno prepucavanja
evo kažu Švabe da kriza 2 izlazi u prosincu
http://www.gamestar.de/news/pc/action/egoshooter/2315124/crysis_2.html
Moraš probati da bi shvatio. Naprosto, veći FPS nije uvijek bolje. Zapravo, ako si pozorno čitao već sam ranije rekao; iako bi sa dizanjem reze izgubio nešto FPS-a, on bi bio daleko stabilniji na višoj rezi, a kompletan gameplay daleko fluidniji. Budući da do sada vjerovatno nisi iskusio takve dropove kakve ja često iskusim na ovoj rezi onda niti ne možeš razumjeti ali evo, bar pokušaj iz ovog mog objašnjenja shvatiti zašto je za ove kartice bolja visoka reza. Mala reza -> velik FPS, veliki dropovi, velika reza -> manji FPS, mali dropovi. Uostalom, ove nove kartice se jako dobro nose sa visokim rezama jer su upravo za to i namijenjene i na žalost, spuštanjem reze ne dobivaš (više manje) ništa, uglavnom dobiješ veće dropove.
Sorry za OT.
evo kažu Švabe da kriza 2 izlazi u prosincu
http://www.gamestar.de/news/pc/action/egoshooter/2315124/crysis_2.html
A čekali smo do sada, čekat ćemo i još toliko...
Intel Pentium Dual CPU E2200 @ 2.20Ghz, 2,00GB RAM, ATI Radeon HD 3600 Series (Microsoft Corporation WDDM 1.1) Windows 7
meni ne bi radio ni da ga vrag nagovori
Intel Pentium Dual CPU E2200 @ 2.20Ghz, 2,00GB RAM, ATI Radeon HD 3600 Series (Microsoft Corporation WDDM 1.1) Windows 7
meni ne bi radio ni da ga vrag nagovori
radit ce ti 100% na low nekoj shebanoj rezolucij.
http://www.incrysis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=874&Itemid=1
InCrysis je bio kod CryTeka i ovdje govore nešto i o Crysis 2, a kažu i kako će interview sa Nathanom Camarillom objaviti kasnije.
Uglavnom Nathan im je demonstrirao jedan rani level igre na PC-u, pa ga oni kratko opisuju.
"(...)in an interview with Computer & Video Games, David DeMartini, head of EA Partners,
answered with a 'yes'on questions about whether the Crysis saga might continue after part three.
DeMartini said that independent game developer Crytek continues to have a strong and loyal relationship
with publisher Electronic Arts and the EA Partners program and that there will definitely be a Crysis 3, 4 and 5."
Ne znam što da mislim o tome. U neku ruku sam sretan jer volim Crysis, ali samo da kvaliteta ostane na razini, da ne počnu štancati loše nastavke.
"(...)in an interview with Computer & Video Games, David DeMartini, head of EA Partners,
answered with a 'yes'on questions about whether the Crysis saga might continue after part three.
DeMartini said that independent game developer Crytek continues to have a strong and loyal relationship
with publisher Electronic Arts and the EA Partners program and that there will definitely be a Crysis 3, 4 and 5."
Ne znam što da mislim o tome. U neku ruku sam sretan jer volim Crysis, ali samo da kvaliteta ostane na razini, da ne počnu štancati loše nastavke.
bit će to štancanje kao CoD i NFS,samo će kroz godine povećavat hardverske zahtjeve,možda koji nastavak i oduševi(ne po pitanju grafike) ali ne vjerujem
bit će to štancanje kao CoD i NFS,samo će kroz godine povećavat hardverske zahtjeve,možda koji nastavak i oduševi(ne po pitanju grafike) ali ne vjerujem
to je najgori scenario
i to se nece vjerojatno dogodit
zbog cega?
cod se stanca radi mp popularnosti
a crysis nema mp na razini coda tak da im se to ne isplati
Recimo nakon C2 da godinu kasnije izade kao nastavak C2 pa onda za dve godine crysis 3. Ah vidjet ćemo samo da im lova od konzola ne udari u glavu kad shvate da i sa slabijom kvalitetom proizvoda mogu zgrnut veliku lovu....
Ma nema brige, Neče si to Crytek dozvoliti.Još da se EA-u pita onda bi se morali brinut,al kada Crytek ima glavnu riječ nema brige.
Pa vidite kako su otkantali podršku za Physx koju EA sa Nvidijom gura.
Ja trenutačno tweakam crysis 1, ima hrpu komandi...
Upalim igru pa probavam jednu po jednu komandu, evo u ovom gif-u imaju komande i opisi:
http://img257.imageshack.us/img257/8375/crysiscvarsvy9.gif
Vodiči :
http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=11614
http://www.tweakguides.com/Crysis_1.html
I imate za skinut bolje teksture odavde, imaju 2GB kompresirano -> http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=117949
Samo se ekstraktaju u crysis/game i to je to.
I treba jedan fix napravit :
Fix:
Has found the mistake which the sheets of the trees become in the distance transparency.
You must simply open zzTexturesupdatepart1.pak with WinRar.
Then opens her Objects/natural/Bushes/RoundLeafBush and delete Leaves_a.dds
Možda još bubnem natural mod... Real lifesis previše ruši performanse.
Kako to radim?
upišem u konzolu :
con_restricted = 0
I onda probavam ostale komande, isprintao sam si ih na papir. I onda zapisujem na papir koje komande vrijedi modificirati i na koje vrijednosti (veličina tekstura sjena, zrake sunca on/off, na kojoj se udaljenosti vidi vegetacija...)
Kada popis bude gotov napravim:
autoexec.cfg
u glavnom folderu igre tj. "Crysis" i kopiram si sve te komande tamo. Kada se igra upali sve se komande same loadaju i nema ih potrebe ponovno upisivat, COOL.
(...)
Sa tim komandama i devmodom sa se zezao pred oko godinu i pol.
Tako sam i napravio video u Warheadu sa kojim sam dobio na xFire Contestu ovu BFG GTX 260.
EDIT:
Što se tiče tih komandi, jednom sam bio bindao na jednu tipku timescale 1 (znači normalno vrijeme), a na drugu tipku neki timescale koji je između 0 i 1 (znači usporeno vrijeme).
I onda bih mjenjao iz normalnog u usporeno i nazad.
Npr. U normalnom skočiš sa strength iznad Koreanca, a u ruci imaš shotgun, prebaciš na usporeno, dok si u zraku rokneš N00ba i na kraju prebaciš u normalno (dok padaš).
Isto tako, zabavno je zezati se sa gravitacijom.
Po defaultu je na -9.81 (Može neko pojasnit zašto je predznak - ? Ima li gravitacija inače usmjerenje iz središta Zemlje prema van?).
-20 će biti veća gravitacija, a npr. -5 manja.
Ako se stavi prevelika gravitacija, počnu se tresti, a zatim eksplodirati vozila koja stoje na Zemlji.
Novi SS-ovi i Concept Art sa komentarima ispod slika.
http://www.incrysis.com/index.php?option=com_content&task=view&id=876&Itemid=1
Sve bolje i bolje izgleda, jest da će sada grmlje, palme i ostalo zelenilo zamjenit asfalt, auti,nadvožnjaci i ostale gradske pi*darije no možda bude dostojna zamjena.
Najmanje mi se sviđa kada si recimo u jednoj ulici možeš ići samo ravno eventualno preći cestu pa ići drugom stranom, to mi se nikako nesviđa. Da se već možemo penjat po zgradama kao npr. u prototype-u onda nebih prigovarao.
U crysis 1 kojeg upravo sada ponovno prelazim imaš znači obalu, cestu i s desne strane su stijene visoke par metara koje služe kao prepreka,a s lijeve strane ocean pa si praktički neograničen što se tiče izvršavanja misije.
Najmanje mi se sviđa kada si recimo u jednoj ulici možeš ići samo ravno eventualno preći cestu pa ići drugom stranom, to mi se nikako nesviđa. Da se već možemo penjat po zgradama kao npr. u prototype-u onda nebih prigovarao.
Ali nije tako.
Ono što već dugo vremena naglašavaju je vertikalnost.
Horizontalnu slobodu iz Far Crya 1 i Crysisa, zamjenili su vertikalnom slobodom.
Čak će se moći, dok je igrač u Power modu, uloviti za ledge (izbočina) i podići gore tako da će to biti svojevrsno penjanje po zgradama.