Call of Duty: Black Ops

poruka: 10.185
|
čitano: 2.021.276
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Jel tko vrtio na GTS 250 ?? kakva su mišljenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Call of Duty: Black Ops
ATiGamer kaže...

Nešto definitivno ne valja s optimizacijom jer nekima trza i s mnogo jačim hardwerom od minimalnih reqsa za Black Ops. Lik ima GTX460 i paf - potpuno neigrivo. Meni također zna zatrzati ponekad. Što se nikako ne bi smjelo događati kad se pogleda kvaliteta hardwera i što igra nudi u odnosu na MW2 u pogledu grafike.

Trechyard je definitivno uyebao s ovime jer nije normalno da je neki s low end grafama mogu pokrenuti, a neki s high end ne mogu.

Krekirana igra, stari driveri, neistalirani drivere za chipsete, zvuk i sl,. natrpan registry, fragmentiran disk, su samo od neki problema tih korisnika.

Ono što je problem je lag u MP uzrokovan nečim drugim u codeu. Sama optimizacija je uredna.

Can't Read Can't Read No He Can't Read My poker face
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
TopForumaš kaže...

procito sam da trza zbog toga jer se objekti ne loadaju u loading screenu nego direktno u igri te to preopterecuje CPU i onda se kao slabo koriste LOD-ovi a takav nacin optimizacije je optimizacija za konzole ne za pc

tocno tako meni jako trza na pocetku meca ili ako udem u dio mape gdje nisam bio uvijek zastane isto tako i SP no kad napokon igram kakvih 2min prestane nazalost u SP nije takva situacija :/

Koju je izjavu dao taj glupan...

gle ja neznam to sam procito nisam rekao da je to tako no rekao sam mozda jer mi trza mp samo na pocetku partije

kasnije ne lagga vise

sp pak cijelo vrijeme muca

Psalm 23:4 Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil
15 godina
odjavljen

Možda do servera, možda do RAM-a/CPU-a/VRAM-a, LOD nema nikakve veze sa time.

Ispravit će sigurno za koji dan... Dan dva vam neigra ulogu...

15 godina
neaktivan
Weky kaže...

Krekirana igra, stari driveri, neistalirani drivere za chipsete, zvuk i sl,. natrpan registry, fragmentiran disk, su samo od neki problema tih korisnika.

Ono što je problem je lag u MP uzrokovan nečim drugim u codeu. Sama optimizacija je uredna.

Zanimljivo da se taj problem javlja samo u Black Opsu dok ostale igre idu kao podmazane.

Crack nema veze s time jer istih problema imaju i originali.

Jednostavno, to je problem kod neoptimizacije same igre, ne vjerujem da je do nas.

17 godina
neaktivan

Mene jedino živcira što ne mogu igrati sa svojim frendovima. Zapravo, mogu ali onda smo odmah sljedeću partiju jedan protiv drugog. Bilo bi odlično da naprave lobi kao u IW.net, i kad nas spoji recimo 5-6 da onaj koji je kreirao grupu krene tažiti servere ili se spoji na neki od svojih favorita.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 11:59 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mw2, grafika vrhunska, igra iz 2009. i odlično radi na prastarim kompovima. optimizirana i to jako dobro.

bo, grafika ko u mw2, mogu se nać neke manje prednosti, igra iz 2010. igra koja bi trebala bit malo više zahtjevnija od mw2 je zahtjevnija tolko da na gtx460 šteka. optimizirana je...ne.

crysis koji se navodi kao neoptimizirana igra sam mogao pokrenut i laggalo je jako sam na checkpointu. loadanje mape je trajalo cijelu vječnost ali sam uspio pokrenut i malo odigrat.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 11:59 (djdomi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
Weky kaže...

Zanimljivo da se taj problem javlja samo u Black Opsu dok ostale igre idu kao podmazane.

Crack nema veze s time jer istih problema imaju i originali.

Jednostavno, to je problem kod neoptimizacije same igre, ne vjerujem da je do nas.

da pa sve mi radi mafia 2,bc2 sve ko podmazano na najvisim postavkama i jos nekim extra postavkama u nvida control panelu

al BO sere da je to cudo jedno

Psalm 23:4 Though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil
16 godina
moderator
Jack Sparrow kaže...

Stvarno neznam zašto je uvije pod spektatorima democlient. To prije nikad ni na jednim dedicated serverima nisam vidio. Ima netko odgovor?

Zato što je to onaj isti IWNET samo što sad hosta gameserver pa je manji ping.{#}

سمندری ڈاکو
15 godina
neaktivan

Neznam kaj da velim . Moj najbolji kompić koji se kuži u hardware 254656x bolje od mene napokon je sinoć instalirao igru (kupio sam je 09.tog ujutro za obojicu) i on igra sve na MP bez trzanja laga ičega, a imamo iste kante , slagao on , samo što je on u Podsusedu na T-comu ja Dugave Bnet. Em je njegov internet manji . Pa sada neznam da se počnem sjekirom po glavi "čohati" u čemu je stvar.

Niš trenutno igram SP , ali za MP jednostavno nemam živaca čekam patch a on mi se belji preko telefona za to vrijeme ...

17 godina

Vidim da svi nesto kukaju i placu neradi im s monster kompjuterima a ja s svojim krsicem E5200, 2.50 dual, 2 gige rama, 4670 derem igru na 70-80  FPS-a bez ikakvog trzanja, lagg-a FPS dropova etc etc nakon onog patcha od neki dan. . .

Dumb ppl rush smart ppl camp.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 12:23 (D3ViL).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Mogli bi se prebaciti na temu: Preporuka igara za moj komp, pa bi mozda tamo koji put dobili odgovor da ce vam pokrenuti BO. odoh igrat.

XFIRE; mypet
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
D3ViL kaže...

Vidim da svi nesto kukaju i placu neradi im s monster kompjuterima a ja s svojim krsicem E5200, 2.50 dual, 2 gige rama, 4670 derem igru na 70-80  FPS-a bez ikakvog trzanja, lagg-a FPS dropova etc etc nakon onog patcha od neki dan. . .

Eh ti si jedan od nekolicine sretnika pa uživaj :P

Nego mislim da bi stvarno bilo dosta vise kukanja i da zapravo raspravljamo o igri tj gameplayu malo

jer od kukanja nikakve koristi jednostavno moramo se strpjeti dok ne srede stvari{#}

twice the pride double the fall
16 godina
Weky kaže...

Jer je MW2 bio na granici sa takvim procesorima. Black Ops je novij za generaciju od MW2 i normalno je da traži generaciju viši procesor. Igra je super optimizirana za današnje računale.

Igra se radi po mjerilima u stranim državama, hrvatsko tržište igara praktički nepostoji. Dakle, AMD X6 1055T (1100-1200KN), 4GB solidnog RAM-a (500-600KN) i GTX 460 (1200kn) su danas prosjek gamerskog računala i igra bi tek trebala raditi na nekim High-Medium postavkama na takvom računalu.

Jači CPU, Jači GPU (GTX 580, HD 5970) bi tek trebali pružiti igranje na maksimumu.

Low detalji su i za low-end računala današnjice (Athlon II X2, 2GB RAM, HD 5450, 9500GT).

Zato postoje i rangovi grafičkih kartica, procesora, memorija; Low End računala će ponuditi igranje na low end računalima u današnje vrijeme, mainstream na medium detaljima, A High End na maksimalnim detaljima. Nemožeš nikada očekivati da će igra iz 2010. godine raditi na mainstream računalu iz 2004./2005. godine.

Danas bi svaki gamer trebao imati barem mainstream računalu kakvo sam naveo u tekstu.

znači da ja po tvojem mjerenju imam računalo koje je i ispod low end za današnjicu?? a pokrećem igru na sve max i imam 90-80 fps-a, jedino što jako trza pa fps pada na ispod 10.. :S 

Weky kaže...
ATiGamer kaže...

Nešto definitivno ne valja s optimizacijom jer nekima trza i s mnogo jačim hardwerom od minimalnih reqsa za Black Ops. Lik ima GTX460 i paf - potpuno neigrivo. Meni također zna zatrzati ponekad. Što se nikako ne bi smjelo događati kad se pogleda kvaliteta hardwera i što igra nudi u odnosu na MW2 u pogledu grafike.

Trechyard je definitivno uyebao s ovime jer nije normalno da je neki s low end grafama mogu pokrenuti, a neki s high end ne mogu.

hmmm... sve ostale igre koje sam do sad igrao nisu imale ovakve probleme, i baš da sad zbog BO-a pravi probleme s šta ti ja znam driverima, registryma, itd... aj da se to događa samo meni, al to se događa skoro svima, sumnjam da su nama većini kompovi krivi, i nemamo samo mi Hrvati probleme s igrom, nego i ljudi iz tkz "razvijenih zemalja" di je standard veći pa si mogu priuštiti high-end kompove. Što se tiče optimizacije za PC igra je šrot.. :S

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 12:30 (system).
15 godina
odjavljen

Evo, D3V!lL. pirat, naxeem = Svima im igra radi odlično. Kod njih očito nema problema.

Što se tiče tvog računala, ono je rang iznad low-end-a, ali ispod mainstream-a :) Defintivino igra bi trebala raditi na takvom računalu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 12:31 (Weky).
16 godina

Inače ne igram sp cod-a ni bf-a ali sam probao sp black opsa i ostao razočaran.

Kao da si u filmu,ovo jednostavno više nije igra.Trčiš kao po jednoj liniji,traci i pucaš. Nema lijevo,nema desno. Ovi tvoji kompanjoni te čekaju na određenom mjestu ma šta ti napravio,jednostavno čekaju da krenete dalje jer je tako zapisano,bezveze.  Znam da nemože u ovakvim igrama bit sada nešto previše slobode ali ovo je užas. Čini mi se kao da sam u nekom "rudniku" u onim kolicima koja se spuštaju,protivnici nailaze a ja pucam u njih i to je to. Za moju maštu to više nije dovoljno. Čini mi se da je to pravljeno za nešto mlađu populaciju :(

Mislim da cod ide u pogrešnom smjeru a to će se vidjeti kad tad

Prodajem N95 8gb- http://www.njuskalo.hr/nokia/nokia-n95-8gb-oglas-1931860
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 12:52 (Kill Frenzy).
Moj PC  
4 3 hvala 0
16 godina
Call of Duty: Black Ops Review by Mitch

Ajde da i ja malo recenziram.

Ova igra je meni najbolja uz Batman Arkham Asylum. Zašto ?

Zato što te zezne u mozak a ja volim takve igre. Prešao sam Singleplayer kampanju na Hardened težini za 8 sati. Igra govori o 60-ima. Moram priznati da kampanja nadmašuje Modern Warfare serijal jer također ima dobru priču no vrlo puno psihloških igri USSR-ova dvojca Leva Kravichenka i Nikite Dragovicha. Friedrich Steiner im je složio Novu 6, biokemijsku bombu sastavljenu od nervnih plinova.

Dragovich je kreten i naravno napravi komore po SAD-u u kojima ubija ljude. No, ne želim pričati priču jer bih samo spoilao. Prste u svemu tome ima Pentagon, CIA, NSA, Secret Service te naravno tadašnji predsjednici Kube i SAD-a. U igri ste Alex Mason, koji je na interogaciji kod CIA-e. Početak započinje žena koja čita brojeve koji će biti vrlo bitni za SAD.

Mason neuspješnom misijom završi u Vorkuti, USSR-ovom logoru.

Tamo upoznaje Viktora Reznova koji će ga pratiti kroz cijelu igru. Mason uspije pobjeći iz Vorkute, no ovaj jadan zapne. Steiner je uspio iz manipulirati um Masona kako bi Dragovich imao kontrolu nad njim. Dosta o priči, bacimo se na oružja. U igri ima širok spektar oružja, da budem precizniji ukupno 54 no desetak se može koristiti samo u SP. Uz masu attachmenta, igra ima pun arsenal. U igri možemo vidjeti napokon sve vrste mapa, metropolu (Hong Kong), pustinju, snježne planine, prašumu, brod itd. Meni najzanimljivije je to što smo napokon iskusili najjednostavniju vožnju helikoptera, motora, i najbolje je to što ima par misija sa plivanjem (JEEE).AI je puno bolji nego prije, ekipa se sklanja i tako ali još uvijek nije to to.

Da bar ima covera :(

Grafika je puno bolja i optimiziranija nego u MW2, ja sam igrao bez štekanja na oko 40 FPS i na 1280*1024 a bila je značajno bolja nego u ostalim CoD-ovima.

Multiplayer je zabavan kao i prije, no nema nikavih novih značajki koje sam vidio osim glupog načina listanja servera. Oružja i Killstreak nagrade popravljaju dojam, pogotovo mali autić na daljinski i Valkyrie rakete koje su ko predator missle samo ih ti ispucavaš pa je normalan pogled (ne odozgo).

Ocjena : 95/100. 5% manje jer nema damage modela kao u BFBC2 :(

Onaj koji pita ispadne budala pet minuta, ali onaj koji ne pita ostane budala cijeli život.

4 1 hvala 3
15 godina
neaktivan

Meni je Kraj SP pre dobar, baš me nasmijao....

evo slika kraja.

Nego možete mi reći kako da otkljucam onu treću mapu, na zombijima?

ona mi je onako pocrtana sa crnim!?

frajeri frajeri
A da ubacim svoj Hard Disk u tvoju Matičnu Ploću, te da se odmah bacimo na Plug and Play!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel još tko ceka dvd box sa game.co.uk?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam također igru kupio 9. u 10 ujutro, cim sam ju instalirao, isprobao sam mp, stekalo do jaja. Nakon patcha ( 11.11. ) prestalo stekat, ali samo na taj dan. I od onda pokusavam razne stvari, i na kraju se svodi da mogu igrati samo navecer poslje 11, fps mi dođe i do 150, zasteka malo svakih minutu-dvije. I odem spavat, ujutro upalim i opet ne igrivo... SP radi ko podmazan od pocetka, nikakvih problema, sve na max settingsima...dok mp steka preko dana za ubit nekog.Eventualno mi pomogne da isklucim sjene i AA, dobijem nekih 20 fps vise, no to je ne bitno jer mi skace od 4 fps pa do 200+ ponekad. I prije nego idem igrat MP pogasim sve zive programe, iskljucim steam cloud, namjestim priority na low za steam i black ops.exe, u control panelu stavim high performance procesora , i ljepo mogu igrat, niikakvih problema ( poslje 11 navecer, makar nema nikakvog smisla, ali eto..)

Evo moja konfa: amd athlon x2 5000+

HD 4870 1 gb

4 gb ram ddr2 800 mhz

750 w napajanje

i neko smece od maticne

I sto se tice minimum requirmentsa, proc mi je daleko ispod granice..I dam se kladit da nakon izlaska pravog patcha, svejedno necu moci igrati normalno jer imam shit proc.. eto.

P.S. jos dvije stvari: 1. onaj combat trening leti ko podmazan, a kad odem online, ubije me u pojam. Moguce da je i do interneta, jer sam cito da oni koji imaju neki brzi net + slabiju konfu od moje, da im igra super radi.

2. prijatelj na ps3 razbija po kuci stvari jer mu lagga igra...tak da, nismo samo mi osteceni.

cheerz

Zduna
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

jer zna netko zašto je u crovortexu pc verzija 449 kn,dok u drugim trgovinama ne prelazi 400 kn

http://www.crovortex.com/webshop/igra-5009-Call_Of_Duty_Black_Ops.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jackal kaže...

jer zna netko zašto je u crovortexu pc verzija 449 kn,dok u drugim trgovinama ne prelazi 400 kn

http://www.crovortex.com/webshop/igra-5009-Call_Of_Duty_Black_Ops.html

Mozda je to cjena od PS3 verzije.

We ride together, we die together! BaD BoY's FoR LifE!
15 godina
neaktivan

nije,piše u zagradi pc verzija,kad klikneš na ps3 verziju onda je cijena 499kn

14 godina
neaktivan

Dobar dan,imam jedan veliki problem koji bi me uskoro mogao dovesti do zivcanog sloma...kupi sam call of duty bo (box) i sve ja fino instaliram ali sp mi lagaaa nenormalno ali potpuno je neigrivo,eh sad sam ja cuo da je Trejarh izbacio patch koji to popravlja,molim vas da mi dadnete link od tog patcha da ga downloadujem posto nisam neki strucnjak u tome.Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nešto je čudno sa igrom jer meni u mp kad sam na nekom serveru još uvijek , ne puno ali ponekad zalaga, a dok idem combat trening igra radi perfektno, fps se ne spušta ispod 60.

To mi je čudno ima tu nešto drugo što tjera igru da laga, nešto ne štima sa serverima ili slično jer igra u combat treningu radi super.

جيمس كوكان
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Prešao kampanju upravo..  ok je, ima super misija samo su je razvukli kao žvakaću pa djeluje isforsirano. Svako malo kao da će kraj, ono.. "to je to..di su creditsi?" i uleti neka nova misija.

When night falls, she cloaks the world... In impenetrable darkness. A chill rises from the soil and contaminates the air... Suddenly.. life has new meaning..
15 godina
neaktivan
CIKA PERA kaže...

Dobar dan,imam jedan veliki problem koji bi me uskoro mogao dovesti do zivcanog sloma...kupi sam call of duty bo (box) i sve ja fino instaliram ali sp mi lagaaa nenormalno ali potpuno je neigrivo,eh sad sam ja cuo da je Trejarh izbacio patch koji to popravlja,molim vas da mi dadnete link od tog patcha da ga downloadujem posto nisam neki strucnjak u tome.Hvala unaprijed.

steam bi ti ga trebo sam skinuti

17 godina
nontryer kaže...

Prešao kampanju upravo..  ok je, ima super misija samo su je razvukli kao žvakaću pa djeluje isforsirano. Svako malo kao da će kraj, ono.. "to je to..di su creditsi?" i uleti neka nova misija.

Hm.... da nisu razvukli bi bilo: "WTF, kraj?! Pa da su bar još malo razvuklji pa makar copy/paste..."

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.11.2010 13:39 (doktor1).
15 godina

Ako si kupio original steam ti sam skine patch! Reci nam konfu da vidimo jel do toga!

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

Ako si kupio original steam ti sam skine patch! Reci nam konfu da vidimo jel do toga!

Konfa je zvijer..imas je pod moj PC ali stvarno sam razocaran cekao sam je 5 mjeseci

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice