Nema mi druge nego nabaviti liniju za sebe i Fritza staviti u bridge a iza njega SX763 sa dd-wrt.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nema mi druge nego nabaviti liniju za sebe i Fritza staviti u bridge a iza njega SX763 sa dd-wrt.
Hehe, dugo ti je trebalo da skuzis ;)
E a dajem ruku u vatru da će me svejedno jebati sa tim portovima... 100%. Nije to do opreme, to je do odvratnog i traljavog netcodea (to tvrdim kao programer)...
Nemam baš nekih problema s tim UDP errorom.Možda jedan puta tjedno, a onda stisnem onaj x sa strane i biram novi server.
Ruter je virgo intacta od kada je postavljen od strane t-com tehničara (radi se o ZTE ZXDSL 931VII FTTH) jedino što ga
eventualno ugasim/upalim jednom mjesečno (po preporuci SZK) da povuče nove podatke. I to je to.
Ako ste uvjereni da je u tome problem zašto se meni onda ono događa šta sam napisa na prošloj stranici

Aj da i ja napišem svoje iskustvo sa tim portom.
Prije dok sam bio na optimi, imao sam isti problem ko voljum.
Nekih dva tjedna sam na t-com-u i nikakvih problema do sad sa portom UDP 3659.
Imam neki livi ruter od t-com.
Ako ste uvjereni da je u tome problem zašto se meni onda ono događa šta sam napisa na prošloj stranici
Ja nisam uvjeren, samo nisam mogao podnjeti da znalac o mrezama i telekomunikacijana koristi kombinaciju: router-wifi stick-laptop-spaga-konzerva-dimni signal-postar-kabel-pc.
A da ce opet imat problema, 50-50 je da hoce-nece :)
Tu je ipak magija u pitanju :)
Ima primjera ko tvojih x po netu. Ne može biti da je svima do routera. Da mi je vidjeti malo detaljniji log što se točno dogodi kad pukne veza..
Taj ADB je zlo i smeće...
BTW, treba li napominjati da kada dignem bilo kakav UDP listener na 3659 da svi alati uredno prijavljuju da je port otvoren i da komunikacija prolazi bez problema? Čak mi i utorrent ima zelenu kvačicu, što je inače nemoguća misija sa Thomsonom STxxx.... I Zyxelom.
Ja nisam uvjeren, samo nisam mogao podnjeti da znalac o mrezama i telekomunikacijana koristi kombinaciju: router-wifi stick-laptop-spaga-konzerva-dimni signal-postar-kabel-pc.
...
Teška vremena ... Mislim, susjed ima net koji praktički ne koristi! Samo gleda onaj glupi iskonTV, nikad ne vidim nikakav PC niti smartphone spojen na mrežu. 10mbit stoji neiskorišteno... A laptop u bridgeu je nužan jer ima atheros wifi koji hvata signale iz orbite. Za PC imam neki otužni realtek sa kojim nisi mogao niti surfati a kamo igrati.
A da ce opet imat problema, 50-50 je da hoce-nece :)
Tu je ipak magija u pitanju :)
Neznam stvarno više koji je vrag s tim... Ovo šta Sum misli napraviti ja to imam. Znači netgear u bridge-u i siemensa iza njega i opet mi se to događa.
Ponavljam da to nije tako na svakom serveru već samo kod određenih hostera. Zato mislim da je možda problem u njima/njihovim serverima

Sve je to divno i krasno, a kako upogoniti neki drugi modem pod T-Com linijom?
Najmanji je problem zet Fritza, ali setup je koliko sam čuo ravan igranju BF4 na komodorcu.
Bump?!
Trenutno (pretopostavljam) imas jedan router od t-coma. Taj router uzima xDSL signal, autentificira se na njega tvojim imenom i sifrom, spaja se na net, tvojim racunalima daje mrezu preko kabla i wirelessa, daje ti putem dhcp-a interne ip adrese i tako.
Kada uzmes sposobniji router koji nema ADSL interface, zoves decke iz t-coma (u nekim slucajevima mozes to i sam napraviti) da ti prebace router u bridge mod. Laicki to znaci da tvoj trenutni router vise ne barata internetom, ne zna ni sifre niti ima dhcp server nego jedino i iskljucivo uzima xDSL signal i prevodi ga u nesto sto ostali mrezni uredjaji mogu razumjeti. E tu na scenu stupa sposobniji router koji ti spajas na t-comov. Sposobniji router ima u sebi ime i sifru kojima se autentificira preko STAROG routera na ADSL, novi router preuzima baratanje kucnom mrezom. Setup je prilicno jednostavan i u praksi radi odlicno. Naravno u takvoj konfiguraciji t-comov router vise nema ni mrezu ni wireless nego se sve desava na novom routeru.
Eto ... ako zapnes - javi pa cemo nesto smisliti.
Oni koji su avanturistickog duha i imaju staro racunalo viska (pentium2, pentium3 i tako), mogu staviti dodatnu mreznu karticu u to racunalo i od njega napraviti firewall. Takvo slicno rjesenje trenutno imam doma.
Izbor firewall distribucija je izdasan pa tako vasu kucnu mrezu moze stititi ipfire, m0nowall, pfSense, sophos UTM, untangle, ...
Ja koristim sophos UTM. To je unified threat management suite iliti u mreznom zargonu - katica za sve. Sophos UTM aktivno skenira sve pakete na malware i viruse, ima hrpu opcija za zastitu protiv skeniranja i napada na kucnu mrezu, ima web filter (super za ljude s djecom - zabranis samo kategorije nasilje, sex, droge, phisinhg), ima scheduler (omogucis djeci samo 1h interneta dnevno), Quality Of Service klase, ... ma ludnica.
Prilazem i par screenshota kako to zapravo izgleda ...
U screenshotu sa NAT-om je vidljivo da uopce nemam podesene portove za BF4 i da stvar jednostavno radi ...
E a dajem ruku u vatru da će me svejedno jebati sa tim portovima... 100%. Nije to do opreme, to je do odvratnog i traljavog netcodea (to tvrdim kao programer)...
Ja trenutno imam fritz i pppoe passthrough, iza je ipfire na alix boardu. Nisam nikada imao nikakvih problema. Ali nisam nikada imao nikakvih problema ni sa dd-wrtom ali ni sa najobičnijim siemensom (sx763) koji mi je bio u pogonu dok se igrao BF3. U pitanju je traljavo napisan softver koji nekad radi a nekad ne. Greška je zapravo pitaj-Boga-kakva a oni izbace da treba otvoriti port taj i taj. Ma daj me nemoj jebati - a šta da ima više ljudi u istoj mreži koji trebaju igrati?
Sjećam se smiješne situacije kad smo organizirali "LAN" party na optici tamo gdje sam ja radio. Došlo nas 15-ak (recimo) sa kompovima i mistik mi kaže "moraš otvoriti port". Pitam ja "kakav jebeni port???" (u to vrijeme nisam ni znao za priču oko famoznog porta). On mi kaže broj porta i doda "neće nam igra raditi ako ga ne otvoriš". Pitam ja njega "a jeli, na koji host da ja otvorim taj port? Šta će drugi korisnici raditi?". Blijedo me gledao, nije imao pojma šta ga pitam. Ljudi uglavnom nemaju pojma o mrežama pa im ta greška onda izgleda OK (iako su otvorili jebeni port na svom routerčiću).
Sjećam se smiješne situacije kad smo organizirali "LAN" party na optici tamo gdje sam ja radio. Došlo nas 15-ak (recimo) sa kompovima i mistik mi kaže "moraš otvoriti port". Pitam ja "kakav jebeni port???" (u to vrijeme nisam ni znao za priču oko famoznog porta). On mi kaže broj porta i doda "neće nam igra raditi ako ga ne otvoriš". Pitam ja njega "a jeli, na koji host da ja otvorim taj port? Šta će drugi korisnici raditi?". Blijedo me gledao, nije imao pojma šta ga pitam. Ljudi uglavnom nemaju pojma o mrežama pa im ta greška onda izgleda OK (iako su otvorili jebeni port na svom routerčiću).
Da, svi znaju da treba otvoriti port i svi su znalci a pojma nemaju zasto i prema cemu otvaraju port. Na zyxelu je tim gore sto osim NAT pravila koje prosljedjuje ANY IP, port udp xxx koji je dosao na WAN IP ADRESU dalje na port udp xxx na IP ADRESU RACUNALA NA KOJEM JE BF ... a to je samo nat, zyxel zahtjeva jos i da se u firewallu dopusti da ANY IP preko porta udp xxx MOZE pristupiti na WAN IP ADRESU da bi prosljedjivanje porta radilo.
I onda kada se to ne podesi - glupi zyxel :) a problem je zapravo PEBKAC (Problem Exists Between Keyboard And Chair)!
Bastardo prvo hvala na detaljnom pojašnjenju svega Ali meni i dalje ne ide u glavu kako nas svih 8 izbaci sa servera u istom trenu uz istu tu poruku

Bastardo prvo hvala na detaljnom pojašnjenju svega Ali meni i dalje ne ide u glavu kako nas svih 8 izbaci sa servera u istom trenu uz istu tu poruku
Pa eto ajmo (ako ne prije) u petak navecer na server pa da vidim hoce li i mene sutnuti ...
Onako ugrubo sto mi pada na pamet kad vas sve izbaci je zaista problem na njihovoj strani. Taj nesretni udp port ocito salje sinkronizaciju izmedju igraca i servera i valjda linija kod hostera bude preopterecena, uleti u kakav peak i svih 8 ne moze vise doci do servera na tom portu i svakom ponaosob BF4 klijent prekine vezu i kaze da ne radi komunikacija na tom portu ...
Objašnjenje je sljedeće - netko je u .resx fajlu gdje su definirane poruke, greške i ostali stringovi zamijenio poruku "You have been sodomized by Dice" u "Error connecting, check is port 3659 open"... To je generička poruka za bilo kakav error na mreži, bilo kod servera ili klijenta. Lijepo je Špelac rekao...
Imam isti modem, ali nemam problema s UDP-om.
No ako bi znatno dobio na performansama mreže s boljim modemom, možda mogu napasti da mi oni sami obave zamjenu na nešto kvalitetnije.
Imam drugih problema s mrežom (random pucanje veze, često u 23:55 svakog drugog/trećeg dana) i razno smrzavanje veze.
Sve u svemu, s obzirom koliko tim lihvarima plaćamo, jadnu opremu/podršku imamo.
P.s. Bastardo, hvala na detaljnom tutorialu.
Ako ne smislim nešto kvalitetnije, mislim da ćemo se čuti još.
Pa eto ajmo (ako ne prije) u petak navecer na server pa da vidim hoce li i mene sutnuti ...
Onako ugrubo sto mi pada na pamet kad vas sve izbaci je zaista problem na njihovoj strani. Taj nesretni udp port ocito salje sinkronizaciju izmedju igraca i servera i valjda linija kod hostera bude preopterecena, uleti u kakav peak i svih 8 ne moze vise doci do servera na tom portu i svakom ponaosob BF4 klijent prekine vezu i kaze da ne radi komunikacija na tom portu ...
Teško da ćemo prije vikenda igrati, ako onda budeš slobodan ja ću ti se javiti pa dođi i vidi. Zaboravio sam napomenuti da je server prvo bio na 16 slotova i nitko se nije mogao spojiti. Stavili na 12, opet nitko nije mogao ući. Tek kad smo spustili na 8 slotova svi ulazimo iz prve, ali se sad događa to šta sam već rekao. Nekad igramo cilu večer bez problema, a nekad nas izbacuje po 2-3 za redom

Teško da ćemo prije vikenda igrati, ako onda budeš slobodan ja ću ti se javiti pa dođi i vidi. Zaboravio sam napomenuti da je server prvo bio na 16 slotova i nitko se nije mogao spojiti. Stavili na 12, opet nitko nije mogao ući. Tek kad smo spustili na 8 slotova svi ulazimo iz prve, ali se sad događa to šta sam već rekao. Nekad igramo cilu večer bez problema, a nekad nas izbacuje po 2-3 za redom
Pa s tim recenim mogu ti odmah reci da je server sranje kao i hoster :)
Pa s tim recenim mogu ti odmah reci da je server sranje kao i hoster :)
Slažem se u potpunosti i baš zato sam uvjeren da ta glupa poruka ne mora značiti da je uopće problem do korisnika. Kako su Špelac i Sum rekli dice je napravio tu jednu blesavu generiranu poruku za bilo kakav mrežni problem i samo je ponavlja neovisno o tome šta ili tko u komunikaciji šteka...

A jeste se raspisali... Evo jedna da se malo razbudite
Netko mora raditi i zimi u ovoj državi.
Netko mora raditi i zimi u ovoj državi.
A evo vidim kako radiš, tribale su ti cile 2 minute komentiraš

Ovo je rec guzica,a ne one mrsavice sto ste stavljali do sada
Jbt, taman sam iša pogledati ima li što novo u temi kad ono sličica.
Mala pauzica.
Ovo je rec guzica,a ne one mrsavice sto ste stavljali do sada
E sve bi ti bilo loše uvalit se u bilo koju od njih...
Jbt, taman sam iša pogledati ima li što novo u temi kad ono sličica.
Mala pauzica.
Radija sam i ja dvi ure, morat ću još bar toliko

Bas chatam s kolegom, on je imao thomsona od t-coma i zesce ga je prcao port. Otvarali smo mi to i malo radi, malo ne ... totalno random. Sada ima onaj mali crni ADB bez antena i bez ikakvog otvaranja portova igra radi ko sisa ...
To je ono o cemu pricam, dok nemas nesto pouzdano, sve ostalo je lutrija.