Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.648.909
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
17 godina
odjavljen
Re: Battlefield 4
MRSKI kaže...
fila2208 kaže...
MRSKI kaže...

Firefox koliko je tebi iskorišten RAM GPU-a u BF4 dok igraš  multiplayeru. Znam da ovisi od postavki ali meni sa R9 280X nikad ne prelazi 1,2 GB. Nažalost je moj CPU ne može pogurati do kraja......

Ipak imaš Bneck? :(

{#}

Nažalost da. Moj i7 920 ipak malo kaska za grafom. Koliko tvoja grafulja povuče? Nadam se da će ovaj Mantle malo popraviti stvari mada sam ja i sa ovim zadovoljan. Ipak nije do BF-a nego do mene {#}

Imam i ja taj proc. Koju grafu imaš? Čisto da znam gdje mi je limit {#}

EDIT:

A netko je glup {#}

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 21:45 (Friday).
17 godina
robimarko kaže...
191x7 kaže...
pirat kaže...
I koje će sad na kraju kartice dobiti taj mantle?
Samo serija 7 i ova nova ili?

OD AMD-a sve što ima GCN arhitekturu; dakle HD 7000, 8000, R5/R7/R9.

Bilo je tako na početku,a onda su to demantirali i izgleda da će izaći za sve arhitekture

Pratim Mantle još od prvog spominjanja, čak sam i AMD-ovo predstavljanje cijelo odgledao.

Mantle podržava samo GCN arhitektura i novije, nemoguće ga je implementirati u starije kartice zbog hardverske razlike.

Iako nije isključivo da starije kartice ne podržavaju neke od instrukcija, ako ne podržavaju sve Mantle ne može raditi jer ne može biti "parcijalan".

Twitter: @191x7
15 godina
MRSKI kaže...

Nažalost da. Moj i7 920 ipak malo kaska za grafom. Koliko tvoja grafulja povuče? Nadam se da će ovaj Mantle malo popraviti stvari mada sam ja i sa ovim zadovoljan. Ipak nije do BF-a nego do mene {#}

Čega, nisam u priči bio pa.....rama, iskoristivosti, fpsa? Moram sad pogledati, nisam dosad pažnju obraćao.

ja sam zadovoljan, 100fps lock držim i pada jako rijetko. Sredio sam malo psotavke nisu baš sve high ultra ima nešto mediuma, ali sve leti.
Koliko fpsva ti onda vuče to sve?

potpis uklonjen, staff
13 godina

MRSKI kaže...

Firefox koliko je tebi iskorišten RAM GPU-a u BF4 dok igraš  multiplayeru. Znam da ovisi od postavki ali meni sa R9 280X nikad ne prelazi 1,2 GB. Nažalost je moj CPU ne može pogurati do kraja......

{#}

Imam i ja taj proc. Koju grafu imaš? Čisto da znam gdje mi je limit {#}

EDIT:

A netko je glup {#}

{#} a sigurno si mislio koji model..... Gigabyte r9 280x windforce3. Jesam li te bar malo spasio {#}

13 godina

Čega, nisam u priči bio pa.....rama, iskoristivosti, fpsa? Moram sad pogledati, nisam dosad pažnju obraćao.

ja sam zadovoljan, 100fps lock držim i pada jako rijetko. Sredio sam malo psotavke nisu baš sve high ultra ima nešto mediuma, ali sve leti.
Koliko fpsva ti onda vuče to sve?

Koliko ti iskoristi RAM-a grafičke?  Meni je oko 80 FPS-a  prosjek  na 1920x1080 sa nekim mix postavkama kvalitete slike. samo mi je mesh na ultra.....

17 godina
odjavljen
Battlefield 4

Koliko je zapravo FPS-a potrebno za dovoljno fluidan osjećaj na prosječnom (60 Hz) monitoru? Ja sam u BF3 imao grozan tearing tekstura i morao sam ga podići na 75 Hz. Ovdje igram na 60 i radi super. Ali koliko je FPS-a dovoljno? U trojci sam stavio lock na 60 i činilo se prekrasno. Ovdje igram na nekakvim medium detaljima i fps mi ide od nekih 90 do 140. Prije je 60 bilo super, sad već pucamo na više...

EDIT:

@mrski

meni na 1050p ide do 1.5 GB

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 22:02 (Friday).

0 1 hvala 0
15 godina
Battlefield 4

Mrski evo protrčao po Hainanu malo.

Grafa: puni od 1400-1590mb. Radi na 60-90%, tempratura 0d 60-70.

Proc: od 50-85. Temp: 38-49

Rami: 2900-3200.

Fps: lock 100, ponekad padne na 90.

Eto to je ukratko 4-5 minuta po hainanu, samo infromativno. Da dulje bencham vjerovatno bi brojke bile drukčije.

kako tebi to sve radi?

Imaš msi afterburner novi koji može u igri pokazati to sve ako ti treba

potpis uklonjen, staff
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
Battlefield 4

Pozdrav svima! :D
Napokon dobio BF4, danas odigrao TD čisto početnički da vidim kakva je igra. Za sada nemam puno zamjerki osim bugova u kampanji. Na 3. misiji na dijelu gdje se Hanna tuče sa nekim, meni to ne prikazuje, tj. nema mi dalje ničeg nakon što otvorim ona donja vrata. Ako je netko imao ovakvih problema nek mi pomogne rješit ih ;) (Probao sam restartat checkpoint, misiju, probao sam igrat sve ispočetka, repaira sam instalaciju na originu i ništa od toga nije pomoglo)

Inače kad isprobam sve mape i pređem kampanju znam da će to ić puno bolje! :D

0 2 hvala 0
15 godina
1.Lovac kaže...

Pozdrav svima! :D
Napokon dobio BF4, danas odigrao TD čisto početnički da vidim kakva je igra. Za sada nemam puno zamjerki osim bugova u kampanji. Na 3. misiji na dijelu gdje se Hanna tuče sa nekim, meni to ne prikazuje, tj. nema mi dalje ničeg nakon što otvorim ona donja vrata. Ako je netko imao ovakvih problema nek mi pomogne rješit ih ;) (Probao sam restartat checkpoint, misiju, probao sam igrat sve ispočetka, repaira sam instalaciju na originu i ništa od toga nije pomoglo)

Inače kad isprobam sve mape i pređem kampanju znam da će to ić puno bolje! :D

kampanja se igra samo dok su serveri down...{#}

potpis uklonjen, staff
17 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Dobro taj CM to drži {#}

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
Firefox72 kaže...
Hurki kaže...

AMD Athlon X4 740 3,2

Onda bi ti trebao imati veliki boost ako je vjerovati tome što se govori.

Dečki, zaboravljate jednu stvar, Mantle rješava problem DirectX-a a ne fizike koja se vrti na procesoru. Dakle, bit će ubrzani svi programski pozivi prema grafičkoj kartici, a CPU će se i dalje mučiti sa ostalim stvarima.

S obzirom da se u BF4 dosta toga računa, mislim da će krajnji rezultat nakon uvođenja Mantle-a biti daleko od obećanog osim na procesorima koji i sada nemaju problema sa izvođenjem.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
15 godina
Friday kaže...
fila2208 kaže...

Dobro taj CM to drži {#}

Nego šta, danas sam još malo to sve propuhao. Bilo je pirče, ajme hash se grije ovo ono, ma radi kao mačkica. Iznenađen sam kako fino radi, a bojao sam se da nisam dobro složio to sve, ali zapravo prezadovoljan.

potpis uklonjen, staff
16 godina
pirat kaže...
I koje će sad na kraju kartice dobiti taj mantle?
Samo serija 7 i ova nova ili?

Evo neka rasprava o kompatibilnim...a datum nema nigdje, to mi je ipak bitnije ;)

Origin: mrxa | SteamID: mrxa88 | speed: http://www.speedtest.net/result/2968693004.png
12 godina
Battlefield 4

Ja ovo ne mogu razumijet...il sam ja postao mutav ili  neznam!! Zasto meni treba jeb*** 20 metaka da ubijem nekog, a ovi mene sa 5 ubiju!!

Sve isto igram ko od prvog dana, isto oruzje, isti class, isti sens , ping 35 i ne ljepi se pod milim bogom nis...Nevjerojatno!!! Pa neznam kae to odjednom...

Tocno mi se ovo dogada: 

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 0:13 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Battlefield 4

Hm meni je kartica prije bila uvijek zakucana na 99%, sad mi je oko 97-99%. Sta mi je odjednom proc postao usko grlo ?

BTW. Ne znam jel ja imam srecu ili su iz DICE-a napravili odlican posao sa ovim novim fairfight anticheat programom. Nisam naletio poslije bete ni na jednog jedinog OCITOG hakzora po serverima. Jel ima uopce neka ban lista od toga ili ne radi uopce na tom principu ?

http://g.bf4stats.com/5x9DH6mr/pc/53COP-ceco.png
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Friday kaže...

Koliko je zapravo FPS-a potrebno za dovoljno fluidan osjećaj na prosječnom (60 Hz) monitoru? Ja sam u BF3 imao grozan tearing tekstura i morao sam ga podići na 75 Hz. Ovdje igram na 60 i radi super. Ali koliko je FPS-a dovoljno? U trojci sam stavio lock na 60 i činilo se prekrasno. Ovdje igram na nekakvim medium detaljima i fps mi ide od nekih 90 do 140. Prije je 60 bilo super, sad već pucamo na više...

EDIT:

@mrski

meni na 1050p ide do 1.5 GB

Na 60 Hz ti ne treba više od 60 fps- a jer to nećeš osjetiti. Ja imam svoj monitor overclockiran na 75 Hz s lockom na 76 fps- a i zaista osjetim razliku, ali prava fluidnost je tek na 120 hz.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
14 godina
NiramX kaže...

Na 60 Hz ti ne treba više od 60 fps- a jer to nećeš osjetiti. Ja imam svoj monitor overclockiran na 75 Hz s lockom na 76 fps- a i zaista osjetim razliku, ali prava fluidnost je tek na 120 hz.

Što se uz ove silne bugove i optimiziranost, ovaj "optimiziranost" teško može postići.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
fila2208 kaže...

Mrski evo protrčao po Hainanu malo.

Grafa: puni od 1400-1590mb. Radi na 60-90%, tempratura 0d 60-70.

Rami: 2900-3200.

Fps: lock 100, ponekad padne na 90.

Eto to je ukratko 4-5 minuta po hainanu, samo infromativno. Da dulje bencham vjerovatno bi brojke bile drukčije.

kako tebi to sve radi?

Imaš msi afterburner novi koji može u igri pokazati to sve ako ti treba

S kojim postavkama?
Ultra? 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
17 godina
Battlefield 4

Ljudsko oko ne vidi u frejmovima, koji je vama q svima što tako mislite?

Oko je analogni "uređaj", "snima" kontinuirano i to po "objektima".

I kažu "oko je tromo" tew zbog tog efekta možemo gledati filmove, serije, crtiće, igre...

Što je više slika u sekundi prikazano kod takvih "materijala" to slika djeluje oštrije i "kretnje" su manje zamućene.

Što je veći framerate razlika je manja, no razlike itekako ima.

Dakle "Oko vidi 30 fps" je nebuloza nepismenog puka. Čista budalaština.

Druga stvar je - veći fremerate prikazan = manji lagg odnosno glađi pokreti.

Twitter: @191x7
Moj PC  
4 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
bla bla

Ja ću staviti da frejm bude koliko ja hoću, a ne koliko ti drobiš da se može vidjeti. Ja i kad dođem u kafanu uzmem odma pet piva bez obzira mogu li ih popiti, zašto? Jednostavno zato jer mogu i hoću :)

13 godina
odjavljen
Battlefield 4

Brain_0

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 23:52 (Armageddon 2033).

0 3 hvala 0
15 godina
sudy_freak kaže...

S kojim postavkama?
Ultra? 

Naravno da ne, bila bi noturna laž da moja 7950 sve na ultra može vrtiti na 100fps lol.

Ultra do mediuma, sređene postavke, optimizirano ajmo reć.

potpis uklonjen, staff
17 godina
odjavljen
bennyPro kaže...

Bezveze unistavas monitor sa tim overclockom ionako ljudsko oko nevidi vise od 30fps-a. i ovih 60hz je marketinski trik a pogotovo ovi h 120hz.

Jesi ponio kremicu ili ćemo i ovaj puta karton na suho?

Freak Show Inc.

7 2 hvala 2
15 godina
Battlefield 4

Najjače mi je kad se ljudina vrati u temu i onda svi dobiju thumb down na svaki post.

{#}

potpis uklonjen, staff
Moj PC  
2 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
fila2208 kaže...

Najjače mi je kad se ljudina vrati u temu i onda svi dobiju thumb down na svaki post.

{#}

Vidiš, o tome uopće nisam ni razmišljao... Ali eto već TD-ova da se usereš! Ima u njemu neka karizma, tjera ljude na to valjda!

EDIT:

SVI postovi na stranici imaju TD. Molim modove (koji imaju uvid u to) da kazne očitog morona koji očito nije bio dovoljno ili je bio previše na maminoj sisi. Jer ako ja imam jedno mišljenje i dobijem TD za to - onda nije normalno da onaj koji ima suprotno mišljenje isto dobije TD. Osim ako imamo morona među nama. A taj miris sam već osjetio i prije...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 23:58 (Friday).
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Oko je analogni "uređaj", "snima" kontinuirano i to po "objektima".

Moje je digitalno i vidi 1080p,jedva cekam kad kupim novo da vidim 4K, hz neznam jer je iz Kine pa ne pise {#}

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
15 godina
Friday kaže...
fila2208 kaže...

{#}

Vidiš, o tome uopće nisam ni razmišljao... Ali eto već TD-ova da se usereš! Ima u njemu neka karizma, tjera ljude na to valjda!

EDIT:

SVI postovi na stranici imaju TD. Molim modove (koji imaju uvid u to) da kazne očitog morona koji očito nije bio dovoljno ili je bio previše na maminoj sisi. Jer ako ja imam jedno mišljenje i dobijem TD za to - onda nije normalno da onaj koji ima suprotno mišljenje isto dobije TD. Osim ako imamo morona među nama. A taj miris sam već osjetio i prije...

Ali ti si kriv,...da nisi one svoje statistike vadio, one kdr sa tu/td i hvale, onaj skill sa editom postova i sa tim glupostima ljude nebi ni zanimalo.

Ovako samo spamaju da nekomm useru ''skill'' u onim tvojim statistikama, lol.

{#}

potpis uklonjen, staff
12 godina
neaktivan
Battlefield 4

vidim da su i tu poceli rejpat tumb down zestoko... nesmijes vise reci svoje misljenje o nicemu vezanom sa bf ili si nastradao {#}

xfire: leftycro | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | battlelog: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/LeftY_CRO/ | LoL (EUNE): leftMD
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
MRSKI kaže...
fila2208 kaže...
MRSKI kaže...

{#}

Oc-aj to ;)

Nije on nikakav bottleneck za 7970/280x, naravno oc-an ;)

Btw, količina zauzeća videomemorije u bf3/4 ti jako ovisi o graf.postavkama igre, normalno ako igraš na low da ćeš imat nisko zauzeće, svaka izmjena postavki sa ultra na manje skida zauzeće videomemorije.

Meni je na ultra presetu 2gb na svakoj mapi zauzeće, sa 2xmsaa, kad stavim na 4xmsaa onda je 2.2gb. Svako smanjivanje nečeg, pada po 50ak i više mb zauzeće po postavki, najviše sa smanjivanjem msaa i mrdanjem po hbao/ssao postavkama.

17 godina
ceco22 kaže...

Hm meni je kartica prije bila uvijek zakucana na 99%, sad mi je oko 97-99%. Sta mi je odjednom proc postao usko grlo ?

BTW. Ne znam jel ja imam srecu ili su iz DICE-a napravili odlican posao sa ovim novim fairfight anticheat programom. Nisam naletio poslije bete ni na jednog jedinog OCITOG hakzora po serverima. Jel ima uopce neka ban lista od toga ili ne radi uopce na tom principu ?

Ja sam bio pitao na EA supportu da li postoji lista Fairfight banova.

Postoji, ali čak ni ovi iz live supporta navodno nemaju pristup istoj; a o javnoj verziji baniranih uopće ne moramo ni razmišljati.

Tko mi da TD, mora da je fulao HVALA.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice