Battlefield 3

poruka: 77.259
|
čitano: 9.201.354
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Battlefield 3
Mater ii oca i kuckanju ns mobit...
15 godina
neaktivan
Soldier977 kaže...

Idi pogledaj Hobita na 24FPS i onda na 48FPS pa javi dojmove.

Lockaj si ti igru na 24 pa na 48 fps-a, i onda na 60 pa 120fps-a pa javi dojmove....

Razlika sa 60-120 nece biti ni priblizna onoj sa 24 na 48.....

I ja nisam reko da nije fluidnije, ali bf3 nije ni priblizno brza igra da bi imao neke velike prednosti, pogotovo ako namjena kompjutera nije iskljucivo kompetitivno igranje, za istu cjenu rade bi uzeo   27" 60HZ naspram 24" 120 Hz

i btw. ne gledam takve filmove {#}

Battlelog: xXxtream_mau5
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 13:26 (berto).
16 godina
Battlefield 3

Ja sam davno tu na forumu vodio žustre rasprave kako je ustvari 120hz monitor super stvar makar i grafa ne može isporučit 120fps lock (vsync).

Neki nisu shvacali a vjerovatno još ne shvacaju razliku između Hz na monitoru i Fpsa koje daje Gpu.

Sakako je bolje igrat na 120hz monitoru iako imaš recimo 90fpsa od gpu-a. Također je bilo rasprave kako je bezveze imat 90fpsa na 60hz monitoru jer se ne vidi razlika?! o da malo sutra se ne vidi i ljudsko oko ne raspoznaje više od 24fpsa pa je nekima 30fpsa dovoljno..bla bla {#}

Nedavno mi je Nexus otkrio tajnu zašto dobro igra (uz naravno pozamašni staž u igrama), da pogodite kakav monitor ima {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 13:22 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bik kaže...

Ja sam davno tu na forumu vodio žustre rasprave kako je ustvari 120hz monitor super stvar makar i grafa ne može isporučit 120fps lock (vsync).

Neki nisu shvacali a vjerovatno još ne shvacaju razliku između Hz na monitoru i Fpsa koje daje Gpu.

Sakako je bolje igrat na 120hz monitoru iako imaš recimo 90fpsa od gpu-a. Također je bilo rasprave kako je bezveze imat 90fpsa na 60hz monitoru jer se ne vidi razlika?! o da malo sutra se ne vidi i ljudsko oko ne raspoznaje više od 24fpsa pa je nekima 30fpsa dovoljno..bla bla {#}

Nedavno mi je Nexus otkrio tajnu zašto dobro igra (uz naravno pozamašni staž u igrama), da pogodite kakav monitor ima {#}

Taj ti igra dobro i na LCD displeyu od stereo uredjaja, trust me.
14 godina
protjeran
Battlefield 3

ma razlika izemdu 60hz i 120hz je kao nebo i zemlja. na 120 hz radis puno fluidnije pokrete misom i lakse ti je gadati protivnike. stoga za jednog gejmera uvjek preporucujem 120hz monitor naspram ips matrice. za gledanje filmova i drugih stvari posluziti ce vam i televizor ako vam se nesvidaju boje i osvjetljenje na TN matrici.

Battlelog: ljudina
Moj PC  
5 2 hvala 0
13 godina
Battlefield 3

Ja uvijek nafrljim koliko god mogu, a da mi ostane igrivo. Vi ste K/D njubare :P

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
1 5 hvala 0
16 godina
odjavljen
bik kaže...

Pa i nema smisla imati 90 FPS-a na 60Hz monitoru. Trebaš imati minimalno 60 FPS-a, a to u 99% slučajeva znači da trebaš imati snage za 90. Ne zato što ćeš ti imati bilo kakve koristi od 61+, nego zato što ti nikada neće pasti ispod 59/60. Ono što smeta je pad ispod 60 i fluktuacija, a ne samih 60. Za 120Hz monitor bi trebao imati i 120 FPS-a, a to je mnogo teže za uhvatiti u novim igrama. Ja na svome (trenutno više-manje najbrža mašina s jednom karticom) imam trenutno oko 120 prosječno na low detaljima na spomenutoj rezoluciji, sa svim maksimalnim postavkama ne mogu imati 60 FPS, već ovisno o situaciji pada i do 45, dakle trebam SLI za to. SLI bi mi trebao i za 120Hz monitor, jer mi minimum nije 120, dakle BF3 će se na 120Hz moći igrati tek s dvije generacije iza ove.

:)
13 godina
Battlefield 3

bf3 se vec masovno igra na 120hz,svi koji su bili na dreamhacku ili na nekom lanu,barem vecina od njih je igrala 1280x720 120hz a ne na fullHD rezi.I vecina koje znam da igra na 120hz igraju na 1280x720.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Pa i nema smisla imati 90 FPS-a na 60Hz monitoru. Trebaš imati minimalno 60 FPS-a, a to u 99% slučajeva znači da trebaš imati snage za 90. Ne zato što ćeš ti imati bilo kakve koristi od 61+, nego zato što ti nikada neće pasti ispod 59/60. Ono što smeta je pad ispod 60 i fluktuacija, a ne samih 60. Za 120Hz monitor bi trebao imati i 120 FPS-a, a to je mnogo teže za uhvatiti u novim igrama. Ja na svome (trenutno više-manje najbrža mašina s jednom karticom) imam trenutno oko 120 prosječno na low detaljima na spomenutoj rezoluciji, sa svim maksimalnim postavkama ne mogu imati 60 FPS, već ovisno o situaciji pada i do 45, dakle trebam SLI za to. SLI bi mi trebao i za 120Hz monitor, jer mi minimum nije 120, dakle BF3 će se na 120Hz moći igrati tek s dvije generacije iza ove.

Nisam ti ja dao TD da se odmah zna :)

Sve ovo ti stoji osim prve recenice. Čekaj ti imaš 120Hz monitor ili? Ajde probaj smanjit na 60Hz te probaj igrat bf3 na 60fpsa lock limit (bf3editor) neko vrijeme pa kasnije probaj igrat na 90fpsa limit-lock i vidit ces razliku, tj fluidniju igru iako ti monitor daje samo 60hz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 14:13 (bik).
13 godina
neaktivan
berto kaže...
Soldier977 kaže...

Lockaj si ti igru na 24 pa na 48 fps-a, i onda na 60 pa 120fps-a pa javi dojmove....

I ja nisam reko da nije fluidnije, ali bf3 nije ni priblizno brza igra da bi imao neke velike prednosti, pogotovo ako namjena kompjutera nije iskljucivo kompetitivno igranje, za istu cjenu rade bi uzeo   27" 60HZ naspram 24" 120 Hz

Pa normalno da na monitoru od 60hz, neces osjetiti razliku izmedu 60 i 120 fpsa. Zato i postoje 120hz. Evo moj buraz igra na full hd 60hz, ja na hd ready 75hz, 85fpsa lock imamo i ja i on, ali on opet kaze da to kod mene glade ide, kuzis. Isprobaj maus pa ces vidjet.

16 godina
odjavljen
bik kaže...
Tonči kaže...

Nisam ti ja dao TD da se odmah zna :)

Sve ovo ti stoji osim prve recenice. Čekaj ti imaš 120Hz monitor ili? Ajde probaj smanjit na 60Hz te probaj igrat bf3 na 60fpsa lock limit (bf3editor) neko vrijeme pa kasnije probaj igrat na 90fpsa limit-lock i vidit ces razliku, tj fluidniju igru iako ti monitor daje samo 60hz.

Krivo si shvatio moj komentar. Ja kažem na 60Hz monitoru ne možeš vidjeti više od 60 FPS-a. Naravno da je na 120Hz monitoru itekako vidljiva razlika između 60 i 90 i da će svakako stvar bolje izgledati.

Koristio sam V-Sync na 60 i bez V-Synca. Razlike nema na 60Hz monitoru, a niti ne može biti osim što puca ponekad slika zbog tearinga.

Nekad sam imao 21" Samsung 1100DF koji je išao od 75Hz - 160Hz, ali više nemam. Bitnija mi je sada IPS slika, nego refresh, ali za igre svakako iduće kupujem 120.:) Nadam se da će uskoro na tržište 120Hz IPS 21:9 formata i rezolucije po vertikali 1440 ili još bolje 2880. :)

15 godina
neaktivan
zdenko1991 kaže...
berto kaže...
Soldier977 kaže...

Pa normalno da na monitoru od 60hz, neces osjetiti razliku izmedu 60 i 120 fpsa. Zato i postoje 120hz. Evo moj buraz igra na full hd 60hz, ja na hd ready 75hz, 85fpsa lock imamo i ja i on, ali on opet kaze da to kod mene glade ide, kuzis. Isprobaj maus pa ces vidjet.

Ja ne vjerujem... pa dobro znate vi citati ili sta??? Di sam ja reko da NIJE fluidnije na 120??? Di sam ja reko da to isproba na 60Hz monitoru??? Ako je to takva prednost zasto i on ne igra na 75??

15 godina
neaktivan
Battlefield 3

Ne znam tko ima pravo ili kako to ide,jedino što mogu reći je iz vlastitog iskustva na 60Hz monitoru:Kad sam igrao cod 2 sa starom grafickom išlo je tu negdje oko 60 FPS,ali kad sam stavio novu mogao sam igrati sa preko 150 FPS-a i bome se osjetila razlika u fluidnosti pokreta.Ne znam je li to neka varka u percepciji ali istina je.

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Krivo si shvatio moj komentar. Ja kažem na 60Hz monitoru ne možeš vidjeti više od 60 FPS-a. 

I ti si krivo shvatio moj, ja kažem isto da ne možeš "vidit" više od 60fpsa na 60hz monitoru ali igra svakako bolje radi na +90fpsa, ugodnije je igrat i bolje se kreces.

Pa pola ekipe tu igra na 60hz monitorima a forsiraju da imaju preko 100fpsa, zašto?!

16 godina
odjavljen
bik kaže...
Tonči kaže...

Krivo si shvatio moj komentar. Ja kažem na 60Hz monitoru ne možeš vidjeti više od 60 FPS-a. 

I ti si krivo shvatio moj, ja kažem isto da ne možeš "vidit" više od 60fpsa na 60hz monitoru ali igra svakako bolje radi na +90fpsa, ugodnije je igrat i bolje se kreces.

Pa pola ekipe tu igra na 60hz monitorima a forsiraju da imaju preko 100fpsa, zašto?!

Pola ekipe u Hrvatskoj glasuje za HDZ, pa ne znači da je to puno pametno. {#} 

14 godina
neaktivan
bik kaže...
Tonči kaže...

ja kad lockam fps na 60 il na 110 vidim razliku u fluidnosti, a isto tako imam 60hz monitor

14 godina
neaktivan
Battlefield 3

neznam ja imam 75hz monitor i kad ga lockam na 75fps-a ,razlika mi je nego kad NE LOCKAM.

kad ne lockam mi bolje radi,

barem po mom tom nekom "filingu"

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ZeNGe_CRO-mt kaže...

neznam ja imam 75hz monitor i kad ga lockam na 75fps-a ,razlika mi je nego kad NE LOCKAM.

kad ne lockam mi bolje radi,

barem po mom tom nekom "filingu"

Moguće zbog toga što V-Sync lock često fluktuira na 57-60, odnosno 70-75 na tvome, pa to ispadne lošije, nego da ponekad teara sliku na 85-90 itd.

Inače, Call of Duty ima sinkronizaciju (doduše ne znam jesu li od toga napokon odustali) pokreta/kamere s frejmrejtom pa mrvicu fluidine igra reagira na kontrole koje se osvježavaju brže i brže komunicira sa serverom, ali mislim da su te razlike minimalne s obzirom da opet prikaz ne može stići više od 60 puta u sekundi prikazati te promjene.

17 godina
odjavljen
berto kaže...

Ja ne vjerujem... pa dobro znate vi citati ili sta??? Di sam ja reko da NIJE fluidnije na 120??? Di sam ja reko da to isproba na 60Hz monitoru??? Ako je to takva prednost zasto i on ne igra na 75??

Pisalo je ali si editirao post!

Freak Show Inc.
15 godina
Battlefield 3

Jel ovo tema za j*bene monitore ili za BF? rofl

btw. Kako da stavim laser ili flash light na oružje? Pisalo mi je da sam unlockao, ali ne mogu nač gdje se stavlja. 

Probao sam kod biranja klase ali nije očito tamo. I dal se to uopće može stavit na bilo koje oružje?

BF3 nick: leoZJEE_cro
Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
neaktivan
Battlefield 3

ovo je  tema za monitore i tko ima veći..

Ali ok, kad izabereš oružje idi tamo gdje odabireš foregrip, hb i slična sranja i nađi to što si odključao i stavi na glavu da te svi živi vide na mapi

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

btw. Kako da stavim laser ili flash light na oružje? Pisalo mi je da sam unlockao, ali ne mogu nač gdje se stavlja. 

Probao sam kod biranja klase ali nije očito tamo. I dal se to uopće može stavit na bilo koje oružje?

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Hvala na pomoći. :D

BF3 nick: leoZJEE_cro
14 godina
neaktivan
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

{#}

Battlelog CRO_ZeNGe
13 godina
Battlefield 3

Evo neki odgovor s jednog drugug foruma gdje je lik prešao na 120Hz-ni monitor:

"i know what you are thinking, i i was with my old 60hz just like you, i don't use 120hz i don't need it... 

but when you get one i can tell you, you will notice yes a difference... and yes even on locked fps games, i tested L.A Noire here, the gameplay is a little bit smoother yes, the game is locked at 30fps, so meaning that 1 frame will be refreshed 4 times on screen, while you play on 60hz each frame will be redisplayed only 2 times on screen, i think this really helps the game to looks smoother and fix bugs that may appear on the second frame or something, maybe there is more time for the frame be correctly drawned, and i think that is what keeps the frame from visible vertical desyncronization. 

i am just imagining this, but i can tell you that you will notice the difference when playing 120hz yes even on 30fps games you will notice a difference, but of course the real advantage will be when you get 60fps+."

Dakle, treba razdvojiti pojam 120FPS koju isporučuje grafa, i 120Hz-ne slike koju refresha monitor.

Dama_The_Crow
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Friday kaže...
berto kaže...

Pisalo je ali si editirao post!

mene si naso yebat jelda, nisam ja kriv sta mi naletis na metke svaki put{#}

{#}

15 godina
neaktivan
zdenko1991 kaže...

Probao na crtu 100hz 105 lock, odma da   ti kazem glupost. Probaj pa vidi.

evo ovo je tvoj odgovor na xyanovu pricu da je lakse ubijat na crt-u 100hz....

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 17:08 (berto).
17 godina
Hehe, ak znas, ubijat ces i na Komodorcu - ak ne znas kupis h4x :)
15 godina
neaktivan
berto kaže...
zdenko1991 kaže...

di je to ovaj napisao, da mi je znat nebrem naci...al sumnjiv mi je taj razmak izmedju, pada ti konstrukcija u vodu mau5 :P

13 godina
neaktivan
berto kaže...
zdenko1991 kaže...

Haha ne. Xyann je rekao da ako uzmes crt da ce se ciniti da je manji spread, odnosno to je bila rasprava o jiki. A inace glatkoca igre je bolesna samo su me oci bolile. Nemoj izvrtati moje rijeci, nego vidi sta smo komentirali i u kojem kontekstu ;)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice