Assassin's Creed: Unity

poruka: 991
|
čitano: 169.999
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Ovako,ide jedna optimistična vijest,za nas "seljačine" sa slabijim pc-om{#}

Jucer sam skinuo i instalirao AC,poslušao one savjete od doctor01(stranica ili 2 prije) i upalio igru...

Začudo radi vrlo dobro i puno više nego što sam očekivao.

Naravno često je tu poneki lag,ali kako čitam komentare drugih igrača sa znatno jačim računalima,i oni imaju tako da...{#}

Ja imam:

Intel i3 2100 3.1 GHz,2 jegre,4 threada

Nvidia GTX 560 Ti-1GB VRAM

te 8 GB RAM

Ovo je očito lošije od minimum req. koje zahtijeva Ubi. no očito su i te seljačine malo pretjerale :)

Battlelog: Ratkapa16

2 0 hvala 0
16 godina

LOL

1 0 hvala 0
12 godina
Re: Assassin's Creed: Unity
doktor1 kaže...

Uz nvidia tweakove i smanjnje rezolucije na 900p dobio sam igrivu igru. Treba vidjet dali će ovaj 1.2 patch pokrpati glitcheve, (makar dio)

Zaključo sam FPS na 30 i konstantan je, i postavke su sljedeće:

Environment Quality; Ultra High
Texture Quality: High
Shadow Quality: High
Ambient Occlusion: HBAO+
Bloom: ON

AA forsiran preko nvidia inspectora

Slika 1

Slika 2

Slika 3

*na slikama 2 i 3 se ne vidi AA jer je forsiran preko inspectora te taj efekt ne ostaje na screenshotovima već se vidi samo na monitru)

Dakle ko ima sličnu konfiguraciju ko ja neka proba i sigurno će dobit igrivu igru na maksimalnim detaljima, jedino ne u 1080p već na sirmašnih 900p.. Ali šta je tu je... I sumnjam da će nadolazeći patchevi baš drastično dignuti performanse.

Pa da stavim sve ovdje šta je potrebno napraviti:

Staviti da physx obavlja CPU ne GPU, (iako igra nema standardni nvidia physx efekt i čitao sam da igra i koristi CPU meni je ovo potpuno uklonilo sttutering):

Pod 3d settings odabrati sljedeće, (FXAA opcija će biti onemogućena prije trećeg koraka):

Skinuti nvidia inspector i postaviti sljedeće:

Pod profil odabrati AC: Unity te uključiti FXAA opcije, (u crvenom okviru)

Ako želite zaključtai FPS na 30 uključiti 1/2 refresh ratea, (u plavom okviru)

U igrinim opcijama isključiti vsync i aa.

Tako će igra na maksimalnim postavkama raditi "fluidno na 30 FPSa", (naravno da se tokom gameplaya FPS kreće od kakvih 26 do 30; puno više 30 nego manje - velika rulja ispred Noter Dame crkve, ali opet je to bolje nego na 20)  na uštrb FHD rezolucije.

Stavivši sve detalje na minimum i HD rezoluciju FPS i dalje ostaje očajan tako da je ovo najbolje rješenje za sličan hardware. A i igra bolje izgleda na maksimalnim postavkama u 900p nego na minimalnim u 1080p.

Bili ja ovako nesto mogao probati sa mojom amd grafickom? :) Clocknuo sam svoju sa 860 na 1150,nema razlike,msn igrivo je vise manje ali nisam do pariza dosao a cujem da je tamo problem.

Nothing is true,everything is permitted.
13 godina
odjavljen
ROADRUNNER kaže...

WTF? {#}

Kakav je horor ova nova AC igra {#}

Btw, trenutno najbolji glič u igri, koji možda i nije glič.

"A, O, A, O, A, O....." na 53 {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 12:55 (Comi123).
11 godina
neaktivan
Comi123 kaže...
ROADRUNNER kaže...

WTF? {#}

Kakav je horor ova nova AC igra {#}

Btw, trenutno najbolji glič u igri, koji možda i nije glič.

"A, O, A, O, A, O....." na 53 {#}

ahahaha riknuo sam koji cutscene bombing

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina

dođe mi da kupim igru zbog ovakvih stvari.

Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina

Da li bi se mogao upgrejdati moj pc da mogu igrat ovu stvar?

Buđet je nekih 2-2.5 tisuce.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ppetesic kaže...

Mislim da ne {#}. Ljudi sa GTX 980 SLI imaju problema sa fps-om

12 godina
ppetesic kaže...

Ja bi na tvom mjestu dodao  jos 4gb rama ,stavio bi napajanje 650w i imas vec za nekih 700kn jos jednu 7850 i kad izbace patch mislim da bi ti trebalo radit bez problema,a mozes i prodat svoju graficku i uzet recimo jednu 7970 3gb.Tako da 2500kn je i previše.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 16:03 (njuskac).
13 godina

Pitanje za korisnike ATI/AMD 

Dali vam se cini da vam graficka pocne raditi 100% u igri tek kada je neki filmic ili u onom meniju di se kupuju nadogradnje, munucija, skil....  meni se tada ventilatori dosta jace cuju a i temperatura skoci, cini mi se da u igiri ne iskuristava punu moc graficke

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 16:05 (Xboxn00b).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ljudi koliko cca ukupno sati igranja pruza Unity? za main story ? cca 20-ak sati ? nadam se da je neko preso igru do kraja ?

pozz

0 0 hvala 0
13 godina

ja sam potrosio oko 10 sati na prelazenje i tek sam na 15%

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Izašo je 1.2 update...

########################################################################### #####
Ubisoft Entertainment
Assassin's Creed® Unity v1.2.0
########################################################################### #####
Fixed crash when accepting invitation in specific cases
Added NVIDIA technologies descriptions in advanced graphics page
Improved performance in cinematic on low HW configurations
Fixed various Graphic issues
Fixed various Input issues
Fixed various Multi-GPU issues
Fixed various UI issues
Fixed various Uplay Invitations issues

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 17:14 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 4
13 godina

Ajd dobro, dosta o grafici i zahtjevima... Dajte malo prokomentirajte gameplay, što je novo, što nije, čega više nema, čega ima u usporedbi s prethodnicima, kakvi su RPG elementi, customiziranje, borba etc...

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Cutsceneovi su odlicni, customiziranje je odlicno (mozes svaki dio odjela po zelji mjenjat). Ali core gameplay je isti kao i svaki assassin's creed, nekazem da je to lose, ali kad je svaka misija "tail him, go there, collect 2 of ---, synchronize area..." skuzis da si sve to vec igrao prije 7 godina, ali kazem cutsceneovi i radnja (pomalo) ga vadi

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
odjavljen

Haha ovo je strasno.Nisam znao da su Ubisoft i Nvidia bas u ovako dobrim odnosima 

http://www.geforce.com/PickYourPath

1 1 hvala 0
14 godina

AC - uništen serijal.

Nakon ovog komentara na Fejsu, sve se više udaljavam od Ubisofta. 

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja neznam je li tako na pcu ali loading između cut scena i misija, tako iritantno, 100 godina mu treba, sva sreća pa sam prešao pa da ne igram to više.

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
njuskac kaže...
ppetesic kaže...

Ja bi na tvom mjestu dodao  jos 4gb rama ,stavio bi napajanje 650w i imas vec za nekih 700kn jos jednu 7850 i kad izbace patch mislim da bi ti trebalo radit bez problema,a mozes i prodat svoju graficku i uzet recimo jednu 7970 3gb.Tako da 2500kn je i previše.

athlon nece to drzati nafilano, pogotovo ne u neoptimiziranim igrama koje su cpu intense

12 godina
njuskac kaže...
ppetesic kaže...

Uzmi ti novu matičnu i procesor, npr. i5. Trebalo bi ti ostati love za još 4GB RAM-a, a možda i manji SSD.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2014 23:17 (DeniZg).
11 godina
neaktivan

Ja ovo ne mogu nikako da igram na 5850 baguje-secka nenormalno na svim podesvanjima..jer ima jos neko takav prob..izgleda je vreme da je penzionisem..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kakva su iskustva sa 1.2 patchom? Ima li kakve promjene u performansama?

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
odjavljen
headshot kaže...

Kakva su iskustva sa 1.2 patchom? Ima li kakve promjene u performansama?

mogu ti reci da je MENI igra totalno igriva, i dosta sam presao, igram na high detaljima, na FXAA, nikako da mi bagujute niti ista. 

17 godina

Obavezno stavit 1.2!!

Cut scene rade na 30 FPS, (prije padanje i na 15), u gameplayu mi se FPS ne miče sa zaključanih 30!

Slika 1

Slika 2

Slika 3

Slika 4

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
cardadule kaže...

Ja ovo ne mogu nikako da igram na 5850 baguje-secka nenormalno na svim podesvanjima..jer ima jos neko takav prob..izgleda je vreme da je penzionisem..

Jesam li ja ćorav, ili tebi ne piše CPU?!

Probaj ovako:

Offline mode, 1366x768, teksture recimo High i FXAA, a ostalo može na maksimum. U slučaju problema, možeš da spustiš senke za 1 stupanj, kao i da staviš SSAO umesto HBAO+.

Imaj na umu da neke od ovih promena zahtevaju restart igre pre nego što se stvarno prime.

13 godina

hbao+ trosi nenormalno, to momentalno iskljucit...

12 godina
neaktivan

Dali ima itko problema sa lagom? Bilo koju rezoluciju da postavim i bilo koje postavke toliko mi laguje da nije normalno. Imam instalirane najnovije drivere i najnoviji 1.2 patch.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pređi u offline mode, stavi rezoluciju na 1366x768 i smanji kvalitet tekstura (možda čak na low), pa restartuj igu (u offline modu) još jednom. Ako to ne pomogne doviljno, snizi i ostale parametre. Na žalost, i procesor i RAM i grafička su ti ispod minimuma.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.11.2014 13:32 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ssgt kaže...

Dali ima itko problema sa lagom? Bilo koju rezoluciju da postavim i bilo koje postavke toliko mi laguje da nije normalno. Imam instalirane najnovije drivere i najnoviji 1.2 patch.

Meni je igra vrlo fluidna,igram na low 1920x1080. Ne pada ispod 30. Moras ici u cataliys control center,pa gaming,3d apps i pri dnu enable triple buffering i povise toga sync ukljucit ali ne ako ga aplikacija vec koristi(ja msm da je to treca opcija) Nadam se da pomaze.

Nothing is true,everything is permitted.
17 godina

Sinkroniziro sam cjeli grad osim jednog viewpointa, (zatvor).

Za to mi je trebalo kao preći kampanju u CODu {#}

Grad je stvarno ogroman!! Mnoge regije imaju svoj specifinčni dizajn, (industrijska regija, siromašna, seoska, centar). Jako ljepo to izgleda.

U tom vremenu nisam naišao na niti jedan glitch, (patch 1.2) i cjelo vrijeme sam imao stabilan framerate...

Sporedne misije su raznolike i zasada sam samo na njima. Coop misije se isto mogu preći solo, (nisu limitirane kao recimo neke u Blacklistu).
Borba je bez ikakve diskusije dosta teža nego kod svih prijašnjih naslova. Dobra stvar naspram prethodnika je šta kada bježimo patroli koja je opremljena puškama postoji mogućnost da nas oni i fale ako smo dosta mobilni, (u AC4 me je 99.9% puta pogodio kada bi se bježo) te vidimo kako meci pogađaju zid/bačve/ostale kerefeke pored nas dok bježimo.
Mnoštvo djelova opreme raznih atributa koje možemo odabrati uoči svake misije. Isto tako i masu oružja...
Stealth dobro funkcionira, ali mi nije jasno zašto su makli da možemo dignut i odnest mrtvo tjelo, (možda se ta opcija otključa, kao šta je potrebno otključat mogućnost da sa hidden blade istovremeno ubijemo dva NPCa)!? To bi u zatvorenim prostorima uvelike doprinjelo gameplayu!

Interijera i kuća/zgrada u koje možemo ući ima zbilja nevjerovatno puno... I mislim da samo Notre Dame crkva ima više interijera nego svi AC naslovi skupa...

Već na "početku" igre ima jedna zanimljiva avantura sa anomalijama koje su po meni puno bolje nego upravljanje Desmondom u real life svijetu!

Više slika

Mislim da su igru odgodili samo mjesec dana da nebi imali ovakav krš i lom!

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice