ARMA II DayZ mod

poruka: 2.707
|
čitano: 425.852
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: DayZ MOD - "HDayZ" - Epoch Server
15 godina
Re: ARMA II DayZ mod
Archy kaže...
SimeKZ kaže...

Kako me najjeftinije izade da dodem do Arma dayZmode ? 

Ja mogu dat i DOTA 2 za armu do Zmode.a.  

Heh i ja trazim da se netko mjenja sa mnom za moj mw3 steam acc, al tesko da cu nac nekog...

Pa ne bih baš tako rekao. Ima puno ljudi s oštećenjem mozga {#}

Ajde, ajde, ljudi...keširajte lovu! Arma 2 CO i bez DayZ moda vrijedi svake lipe!

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
15 godina
Tox2401 kaže...

Ima neko problema sa texturom pri gledanju na neki military building u verziji 1.7.2.4
Ja i frend smo probali na više serveram, i textura se samo počne preljevat po ekranju kad se okrenemo prema nekom military buildingu. Recimo Balota Airstrip, Balota Deer stands, NW airfield, Stary Sobor Military camp itd...
Dogodi se ovo:
http://img51.imageshack.us/img51/9016/cdef8080ae7d405798bae66.png

I meni je tako. Opet su nešto ukakili.

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
15 godina
neaktivan
Mr. Fugitive kaže...

Pa ne bih baš tako rekao. Ima puno ljudi s oštećenjem mozga {#}

Ajde, ajde, ljudi...keširajte lovu! Arma 2 CO i bez DayZ moda vrijedi svake lipe!

Ma vjerovatno cu si kupiti armu, al imam ovaj mw3 sto vise ne igram pa gledam da ga se rijesim :P

XFire: armin771 ; Origin: Archy_ba
13 godina
ARMA II DayZ mod

Sta moras imat za DayZ ? Arma II i CO ? I onda automatski dobijes dayZ ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Ma ne dobijes nikakav DayZ, dayz je mod kojeg skine ko oce.
Treba ti ili Arma 2 CO, ili Arma 2 i Arma 2 OA

17 godina
ARMA II DayZ mod

ako neko oce igrat u timu nek se javi na pm

0 0 hvala 0
13 godina
Tox2401 kaže...
SimeKZ kaže...

Znaci samo skinem Arma II free i to je to ? 

Ili moram bas novo kupit. Znaci ne moram imat sve djelove, dosta mi je jedan...  

14 godina
SimeKZ kaže...
Tox2401 kaže...
SimeKZ kaže...

Znaci samo skinem Arma II free i to je to ? 

Ili moram bas novo kupit. Znaci ne moram imat sve djelove, dosta mi je jedan...  

Arma II Operation Arrowhead je obavezna. A sad hoćeš kupovat ARMA II Combined Operations (gdje dobiš Arma II i Arma OA), ili Arma II OA + Arma II Free, na tebi je.

17 godina
ARMA II DayZ mod

jel vama trokira igra?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

jel vama trokira igra?

Ne

14 godina
neaktivan
ARMA II DayZ mod

VODIČ ZA ARMA 2/Operation Arrowhead OPTIMIZACIJU

Budući da dosta ljudi ima problema sa perfomansama, napisat ću malo vodič kako najbolje postići perfomanse.

Prvo par osnovnih napomena koji su preduvijet:

• Instalirajte zadnju verziju igre (Patch).
  • Defragmentirajte disk, očistite nepotrebne fajlove i registry sa CCleaner-om.
  • Instalirajte 64 bitnu verziju Windowsa. ARMA 2 kao i Arrowhead podržavaju nativno izvođenje u 64 bitnoj verziji što rezultira boljim perfomansama, ali i većom potrošnjom RAM memorije. Ako imate barem 3GB slobodno instalirajte 64 bitnu verziju Windowsa jer je dobitak na perfomansama vidljvi. 
  • Isključite Vsync unutar igre. Može vam oduzeti pokoji FPS kada se sinkronizira sa frame buffer-om.
  • Intefrace rezolucija unutar igre neka se poklapa sa 3D rezolucijom.

Opcije unutar igre:

ARMA 2/OA su vrlo podesljive igre, no neke opcije mogu zaista jako puno utjecati na izgled i na perfomanse, pa ću opisati što svaka opcija radi.

• Resolution: Rezolucija. Najbolje postaviti na nativnu rezoluciju vašeg ekrana ukoliko imate sposoban GPU za to.
  • View Distance: Opcija koja najviše utječe na perfomanse, ali utječe puno i na izgled. Radi se o opciji koja određuje koliko će se daleki objekti rendeirati i prikazati na sceni. Što je više postavljeno (u metrima) to će se udaljeni objekti rendeirati i prikazivati na scenu, što znači da automatski imate bolji pregled u daljinu i pogled. Ova opcija također utječe na radar-detekaciju u daljini što može biti vrlo važno tijekom igranja. Za one koji imaju osrednji GPU/CPU (Barem HD 5770/GTS 450, i E8400/Pentium G620/Athlon II X3) najbolje će odgovarati negdje oko 2 kilometra. Na toj daljini možete sve bitno vidjeti, dok će oni sa jačim računalon postaviti malo i više. 10 kilometara je stvarno pretjerivanje i nikome ne treba, kao ni 9, 8. Samo osijetno utječu na perfomanse, a dobitak je nikakav.
  • Texture Detail: Detalji tekstura. Opcija koja jako puno utječe na izgled. Na Low postavci rezolucija tekstura je vrlo niska i ovu opciju trebaju koristiti oni koji imaju 256MB VRAM-a što i sam proizvođač tvrdi. Na Medium postavci se dosta dobija na kvaliteti izgleda, ali za tu opciju vam treba barem 512MB VRAM-a. Naravno poželjan je i brži GPU, ne samo više VRAM-a. Na High se dobija optimalna kvaliteta tekstura objekata i ovu opciju mogu uključiti svi oni sa imalo jačim GPU-om i barem 1GB VRAM-a (od HD 5770 pa nadalje, HD 6850, HD 5850, je neki optimum). Na Very High je kvaliteta još malo bolja ali i zahtjevi.
  • Video Memory: Ovu opciju je najbolje uskladiti sa Texture Detail. Međusobno su ovisne.
  • Anisotropic Filtrering: Ovo je opcija koja daleko najmanje utječe na perfomanse. Najbolje je da ovu opciju postavite na High ili Very High neovisno o vašem GPU-u. AF služi za filtriranje tekstura koje se gledaju pod kutem različitim od 90 stupnjeva. Ne daje previše na izgledu, ali ni ne uzima ništa. 

Low=2xAF

Medium=4xAF

High=8xAF

Very High=16xAF

• Anti-Alliasing: Tehnika zaobljenja rubova. Ova opcija najviše utječe na perfomanse te preporučujem svima da je izgase. Iako utječe i na izgled dosta (zaobljenje nazubljenih rubova, izoštrenje scene) udar na perfomanse je prevelik. Ipak ovu opciju na Low mogu uključiti oni sa srednjim GPU-om (HD 5850, 6850, GTX 460 i jače) i sa barem 1GB VRAM-a. Više od toga ne preporučuje nikome, jer je udar prevelik. Osobno sam se uvjerio i provjerio i čak sa iznimno jakim računalom (Core i5 2500k 4Ghz, HD 7970 3GB) Very High opciju ne može pokrenuti ni to računalo glatko.

Low=2xAA

Medium=4xAA

High=8xAA

Very High=16xAA

• Terrain Detail: Detalji terena. Ova opcija najviše utječe na količinu trave na terenu, kao i izgled samog terena (brežuljci, doline). Na Very Low postavci teren izgleda doista loše i ovu opciju neka drže samo oni sa najslabijim GPU-om za igranje. Na High se negdje dobija optimalna kvaliteta, ali i za to vam treba dosta jak GPU (opet neka HD 5850/6850/GTX 460 i jače). Za većinu ostalih je najbolje držati na Medium ili Low.
  • Object Detail: Ova opcija utječe na LOD (Level of Detail). LOD je količina detalja na objektu/modelu. Ukratko, što je kamera igrača udaljenija od objekta to se drugačiji LOD na tome objektu rendeira zbog samih perfomansi. Što ste udaljeniji od objekta, na njemu se manje i manje detalja rendeira, što znači i da lošije izgleda. Ova opcija najviše utječe na izgled objekata u bližoj daljini (300-500 metara) kao i na izgled modela igrača i protivnika, što znači da može dosta pomoći u uočavanju protivnika na mapi. Ovu opciju je najbolje držati na barem Low ili Medium ukoliko to vaše računalo može izdržati. Very Low opcija isključuje travu i pola objekata je u polu-raspadu i teksture su im vidljivo jako niske rezolucije.
  • Shadow Detail: Detalji sjena. U ARMI 2 na Chernarusu sjena je zaista posvuda, svaka krošnja rendeira svoju sjenu, svaki vojnik, objekt na igri... Što znači i da može dosta utjecati na perfomanse. Na Very low sjena gotovo i nema, na Low se javljaju neke, dok je na Medium već neka optimalnija kvalitea. Na High se postiže jako dobra kvaliteta, ali za to vam i treba GPU u rangu HD5850 ili jače.
  • HDR Quality: Opcija koja se ne može isključiti. HDR predstavlja High Dynamic Range model osvjetljenja. Na najnižoj postavci (Normal) se dobija sasvim dobra kvaliteta HDR-a, dok na višim postavkama dobitak na izgledu je teško vidljiv, ali udar na perfomanse je primjetan.
  • Post-Processing efekt: Ovo je vrlo specifična opcija. Predstavlja količinu i kvalitetu Post Processing efekata. Na Very Low postavci se dobiva samo Bloom u jednoj situaciji, a to je kod Night Visiona i gledanja s istim u noći. Udar na perfomanse je isto kao i sa Off. Na Low postavci se dodaje Bloom svugdje uz umjeren Motion Blur. Preko konzole se može onemogućiti Motion Blur ukoliko vam i na toj postavci smeta, no po meni Low postavka je još uvijek umjerena u količini PP detalja. Na Medium se dodaje Depth of Field i SSAO (Screen space Ambient Occlusion). Depth of Field je tehnika fokusiranja kamere na određene objekte (tjekom zoomiranja sa oružjem, gledanja u daljinu, i sl.), a SSAO je vrlo zahtjevna tehnika koja poboljšava kvalitetu sjena. SSAO daje puno na izgledu, ali još više i uzima na perfomansama. Najveća šteta je što se ne može stvar zasebno isključiti (uključiti DOF a isključiti SSAO). Medium opciju neka pale samo oni sa barem HD 5850 i jačim hardverom. Čak i oni nisu sigurni, tako da je po meni za većinu ovu opciju najbolje držati na Very Low ili Off. Mene stvarno iritira Motion Blur i Bloom tako da je većini najbolje isključiti ovu opciju. Na High i Very High opciji se samo povećava preciznost rendeiranja SSAO i ostalih efekata.
  • Audio Chanels: Opcija koja se nalazi u "Sound" a utječe na perfomanse samo ukoliko imate integriranu zvučnu karticu. Za one koji imaju odvojenu najbolje je postaviti 128, jer ćete čuti još i neke zvukove prilikom ispaljivanja raznih raketa, zračne borbe, i slično. Za one sa integriranom će se morati zadovoljiti sa standardnom opcijom (16 za ARMU 2, 32 za Arrowhead).
  • PPAA (Post Processing Anti-Alliasing): Ovo je odlična opcija i ona omogućava uključivanje Post Processing Anti Alliasing tehnike (FXAA ili SMAA). Od 1.62 patcha moguće je konfigurirati in-game kvalitetu istoga, no po mojim testiranjima SMAA (Sub-Pixel Morphological Anti Alliasing) pruža malo bolje rezultate nego FXAA (Fast-Aproximatte Anti Alliasing). Ovo je tehnika zaobljenja rubova uz pomoć jako brze post processing tehnike. Udar na perfomanse je gotovo nikakav, no što se tiče izgleda, zaobljenje rubova djeluje samo na objektima koji su blizu vas. Što opet nije tako loše, a što se tiče daljine primjetno je malo veće bluranje, no opet ne previše da bi ugrozilo igranje. Zato svima preporučam ovu opciju držati na High ili Very High uz SMAA. Naravno ova opcija najbolje će pomoći onima kojima računalo nije dovoljno snažno da bi vrtilo pravi Anti-Alliasing. Njega postavite na Off, a ovo uključite. Udar na perfomanse je, još jednom - Nikakav.
  • ATOC: ATOC predstavlja Alpha to Coverage tehniku. Radi se o tehnici koja se rabi uz pravi Anti-Alliasing (mora biti uključen u igri kako bi ovo radilo). ATOC djeluje na transparente teksture (teksture koje prikazuju neku refleksiju ili slično) i radi zaobljenje rubova i izoštrenje scene na tim teksturama. Ova opcija je također podesiva u igri na koje objekte da djeluje. 

Za konfiguracije sa dvojezgrenim procesorima i prosječnim karticama poput HD5670 i 3-4GB RAM-a najbolje je držati Texture Quality/Video Memory na Normal, Terrain Detail na Low, Shadows također, View Distance oko 1200-1300, Post Processing off ili Low, PPAA na SMAA/High, AF na Very High, AA Off i dobit ćete nekih 30-ak FPS prosječno u MP mečevima što je dovoljno.

Za sve jače konfiguracije mogu podesiti detalje ovisno o onome što smatraju da je potrebno i što najviše utječe na perfomanse.

Za bolje perfomanse u igri generalno vrijedi:

• Što jači procesor. Barem dvojezgreni na 3Ghz je uvijet za uopće igranje. Za više postavke je trojezgreni procesor minimum ili jači dvojezgreni (Core 2 Duo E8400, Pentium G620 i jače).
  • Barem 3GB RAM-a i 64 bitni Windows.
  • Barem GPU u rangu ATi HD 4670 ili nVIDIA 9600GT. To je neki minimum za pokretanje i ugodno igranje, bez obzria što vam kažu Minimalni zahtjevi. Nisu točni.

Za optimalne perfomanse i dobar izgled najmanje vam treba:

• 4-jezgreni procesor (Intel Q6600, Athlon II X4) sa barem 3Ghz takta.
  • 4GB RAM
  • ATi HD 5770, nVIDIA GTS 250, ili jače. Ovisno o rezoluciji na kojoj igrate.

Za kraj je bitno napomenuti da je ARMA 2 zahtjevnija od Arrowheada jer se vrti na zahtjevnijoj mapi (Chernarus) koja je puno bogatija, a na toj mapi se vrti i DayZ mod.

11 0 hvala 16
13 godina
protjeran
ARMA II DayZ mod

Hvala na ovom,stvarno mi je puno pomoglo i sad igra radi fluidno i bez problema sa FPS-om.Inace imam quad core,ati 5850 i 4gb rama :D

The king is back!

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Masterpiece kaže...

Hvala na ovom,stvarno mi je puno pomoglo i sad igra radi fluidno i bez problema sa FPS-om.Inace imam quad core,ati 5850 i 4gb rama :D

Da najbolje ti je staviti Normal/High teksture i Video Memory, isključiti Post Processing i Anti-Alliasing, PPAA staviti na SMAA/High i AF staviti na Very High i dobit ćeš super izgled i dobre perfomanse.

I naravno umjereno postaviti Visibility, 3-4 kilometra.

13 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
Masterpiece kaže...

Da najbolje ti je staviti Normal/High teksture i Video Memory, isključiti Post Processing i Anti-Alliasing, PPAA staviti na SMAA/High i AF staviti na Very High i dobit ćeš super izgled i dobre perfomanse.

I naravno umjereno postaviti Visibility, 3-4 kilometra.

Jos samo da nadjem neku ekipu za igrat,sad lijepo lootao grad imao crosbow sa tri strijele,makarov sa 5-6 magova,dosta bandaga,tent,hrane,vode i kad me lijepo dvojica izresetare.Ma odlicno.

The king is back!
14 godina
neaktivan
ARMA II DayZ mod

ma do četvrtka traje :D

0 1 hvala 0
15 godina
ARMA II DayZ mod

Gdje je najbolje potražiti municiju za AKM? Presušio sam :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja bi svugdje naletio na nju. Pogledaj u Balota airfield

14 godina

Moze li mi nekto potvrditi jesu li napokon vraceni helikopteri sa 1.7.2.4 te ghilie i ostala kamuflazna odijela natrag?(Viđeni u igri) Hvala.

13 godina
neaktivan
Ivan_cno kaže...

Moze li mi nekto potvrditi jesu li napokon vraceni helikopteri sa 1.7.2.4 te ghilie i ostala kamuflazna odijela natrag?(Viđeni u igri) Hvala.

Sutra ide 1.7.2.5

15 godina
neaktivan
Ivan_cno kaže...

bio sam u ghilieu prekjučer kad sam dobio sačekušu iznad Cherna.

vratio se nakon 3 tjedna godišnjeg. nisam mogao vjerovat da su mi šator i bicikl još uvijek na mjestu :) več sam se bio pomirio s tim da ću ponovo morat skupljat stvari

P.S. i naletio na ovo  http://www.thewarz.com

ne znam što bi si mislio. kao klasični Zombie Survival MMO sa expom i skillovima. ima i hard mode koji bi trebao bit perma death valjda i full loot. kažu da bi trebala van na jesen. ne znam, možda bi bio manje skeptičan da se ne zove tako kako se zove. Malo mi smrdi na navlakušu da se zaradi na sad ovom DayZ boom-u. ima par intervjua okolo

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 9:33 (Laxx).
13 godina
protjeran
Laxx kaže...
Ivan_cno kaže...

bio sam u ghilieu prekjučer kad sam dobio sačekušu iznad Cherna.

vratio se nakon 3 tjedna godišnjeg. nisam mogao vjerovat da su mi šator i bicikl još uvijek na mjestu :) več sam se bio pomirio s tim da ću ponovo morat skupljat stvari

P.S. i naletio na ovo  http://www.thewarz.com

ne znam što bi si mislio. kao klasični Zombie Survival MMO sa expom i skillovima. ima i hard mode koji bi trebao bit perma death valjda i full loot. kažu da bi trebala van na jesen. ne znam, možda bi bio manje skeptičan da se ne zove tako kako se zove. Malo mi smrdi na navlakušu da se zaradi na sad ovom DayZ boom-u. ima par intervjua okolo

Cek to ti igras na samo jednom serveru pa ti stvari ostanu ili igras na vise servera i tent i bicikl ti se sejvaju za tvoj lik.

BTW taj warZ neznam ni ja sto da mislim,uvest ce neke mikrotransakcije pa neznam koliko je to pametna ideja.Zamisli kupis tako opremu za 40-50$ i sacekate lik izvan tog nekog kampa i prosvirati glavu.Papa novci :D

The king is back!
15 godina
neaktivan
Masterpiece kaže...

Cek to ti igras na samo jednom serveru pa ti stvari ostanu ili igras na vise servera i tent i bicikl ti se sejvaju za tvoj lik.

BTW taj warZ neznam ni ja sto da mislim,uvest ce neke mikrotransakcije pa neznam koliko je to pametna ideja.Zamisli kupis tako opremu za 40-50$ i sacekate lik izvan tog nekog kampa i prosvirati glavu.Papa novci :D

sve što nije "na tebi" vezano je za server. znaći šatori i vozila. dosta ljudi koristi manje popularne servere za rađenje logora, pa se logiraju na njega, pokupe stvari i vrate se na server na kojem igraju.
ja nastojim igrat jedan server. prije godišnjeg sam bio na jednom popularnom EU serveru. zato sam i mislio da neću nać stvari, al evo prešao je server sa UTC -3 na UTC +1 a i nastalo je puno novih servera pa su mi stvari zato vjerovatno preživjele.

sad uglavnom igram na DE 607 jer je UTC -3 ili -4 mislim... tu mi je bicikl. luda stvar :) pići ko' lud.... imaju i dva CZ servera na UTC -5 ali tamo ekipa voli pričat na češkom što me smeta malo, al dobro. za sad uglavnom gledam da je na serveru dan jer mi noć preveliki izazov za sad...

baš budem pratio ovaj WarZ.. zanimljivo mi zvući al budemo vidjeli, jako sam skeptičan.. microtransakcije stvarno nemaju nikakvog smisla za taj full loot.. a možda na kraju ne bude full loot

14 godina
Tomo danas dayz ti borna anes i ja:-D
15 godina
neaktivan
ARMA II DayZ mod

Pozdrav, zanima me koliko je sistemski zahtjevan mod, budući da vidim da ljudi imaju problema. Jer ARMA 2 nema neke pretjerane zahtjeve pa mi nije jasno u čemu je stvar.

Moja konfa

Intel Core 2 Duo E6550  @ 2.33GHz

1023MB GeForce GTX 560

2,50 GB Dual-Channel DDR2 @ 245MHz

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Swen91 kaže...

Pozdrav, zanima me koliko je sistemski zahtjevan mod, budući da vidim da ljudi imaju problema. Jer ARMA 2 nema neke pretjerane zahtjeve pa mi nije jasno u čemu je stvar.

Moja konfa

Intel Core 2 Duo E6550  @ 2.33GHz

1023MB GeForce GTX 560

2,50 GB Dual-Channel DDR2 @ 245MHz

U procesoru, točnije u taktu. Probaj što više overclockati, ovako možeš igrati na nekim Low-Medium detaljima zbog procesora, inače bi išlo puno više.

15 godina
ARMA II DayZ mod

Gledajući ovaj video, čini mi se da lik ima dvije puške? Neki sniper i neki m-16 ili tako nešto? Ima dvije torbe, ako sam dobro shvatio? Kako to postići?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mr. Fugitive kaže...

Gledajući ovaj video, čini mi se da lik ima dvije puške? Neki sniper i neki m-16 ili tako nešto? Ima dvije torbe, ako sam dobro shvatio? Kako to postići?

Jednu pušku možeš staviti u torbu, ali zauzima puno mjesta

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
13 godina
protjeran
Mr. Fugitive kaže...

Nema dvije puške nego mu je jedna u backpacku a druga u main hand.

Kada je mijenjao dropao je DMR (sniper) i stavio assault pušku iz backpacka u ruku, te nakraju stavio dmr u ruksak.

A za dva ruksaka, nisam siguran na što misliš, pa ako možeš reč oko koje minute ti se čini da ima dva ruksaka.

15 godina
bornasepic kaže...
Mr. Fugitive kaže...

Nema dvije puške nego mu je jedna u backpacku a druga u main hand.

Kada je mijenjao dropao je DMR (sniper) i stavio assault pušku iz backpacka u ruku, te nakraju stavio dmr u ruksak.

A za dva ruksaka, nisam siguran na što misliš, pa ako možeš reč oko koje minute ti se čini da ima dva ruksaka.

Ma zabrijao sam očito. Činilo mi se kao da ima dva odvojena inventorija. Ali to je valjda zbog tramakanja pušaka...

13 godina
protjeran
Minoza kaže...

Evo odigrao malo i super je! Po noći je gadno... naletio na zombija u šumi {#} kako sam se scimao... I jedva živ iziđem da bi me moj lik roknuo jer je bio trigger happy... {#} Ali sviđa mi se totalno.

Pa kako možeš igrat armu sa dayz modom još u pirat verziji ja i jedan moj kolega smo je skinuli i instalirali skupa sa dayz modom i ne radi :( daj mi molim te reci šta trebam napravit da mogu igrat dayz mod preko neta bez originala ako je ikako moguće 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: DayZ MOD - "HDayZ" - Epoch Server
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice