Polar satovi

poruka: 12
|
čitano: 3.211
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 mjeseci
Polar satovi

Ako netko ima Polar satove, je li oni imaju mogućnost praćenja ponavljanja i setova u teretani?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Polar satovi

Ne razumijem te. Imaš net pa guglaj, sve što te zanima možeš naći baz problema i to baš za točno određeni model koji te zanima. Polar nisam imao ali znam da Garmin ima, a imao je i Coros Pace kojeg sam imao davno.

Niti na Garminu niti na Corosu to nije bila neka sreća, tako da sumnjam i da je na Polaru to imalo kvalitetno izvedeno i ja se na tvom mjestu na to ne bih uopće oslanjao, samo ćeš si nabiti frustracije.

Gledam te!
7 mjeseci
Tražio sam po netu i nisam našao recenziju koja to spominje jer se uglavnom fokusiraju na trčanje i planinarenje, imam Garmin i pokazuje ponavljanja ali sam mislio malo promjeniti pa zato pitam
17 godina

Zato jer HR nije dobra metrika za to.

Heatmap i slične vizualne đinđe ne pomažu ništa. Jedino gdje bi imalo smisla je da ti olakša praćenje broja ponavljanja, a za neke vježbe ti je sat potpuno beskoristan (zgibovi, sklekovi, dipsi, bilo što za noge itd.). Jednostavno sat nije dobar alat za to.

Ovdje sam našao ppost koji prilično dobro sumira moje iskustvo:

For strength training, specifically weight training, Polar add little value in terms of training type (e.g. bench press) rep tracking and set rest durations. It functions purely to record your session. Garmin does this better. But 'better' is a fairly subjective term as the accuracy isn't great on that either. The main issue is that there aren't any actually great wearables for gym based activity related to strength training. Definitely not an issue just with Polar by any means. I've done extensive research on this too as strength training is an integral part of my workout plan.

Tako da ti je moja preporuka da ne mijenjaš sat samo zbog toga i da zapravo uopće izbaciš sat iz bilo kakvog praćenja liftanja jer je beskorisno i frustrirajuće, a to ti ne treba u životu.

Umjesto toga kvalitetna aplikacija na mobu će ti olakšati praćenje. Guglajući sam na drugoj temi naletio na preporuku za besplatnu app Tracked, pa probaj i vidi. Osobno mi se najviše svidjela app Fitnotes jer volim opensource aplikacije koje mogu eksportirati podatke, to mi je jedna od bitnijih stavki.

Nažalost sam zbog trenutne životne situacije (i vlastite poremećenosti koju ne znam klasificirati) trenutno u nemogućnosti trenirati ali nadam se do kraja godine ponovo početi i koristiti ću jednu od te dvije app.

Gledam te!
7 mjeseci
Poanta je da ne moram sam pratiti i zapisivati, to mi je cijela poanta fitness sata. Da, nije 100 posto točan niti to očekujem, ali mi nakon što sam odradio benc kaže 11 i ja mogu korigirati ako fula. Nedavno sam pričao s direktorom Huaweia za Balkan i kažem mu, imate 150+ vježbi za praćenje a sve mjere isto (daljina, otkucaji, kalorije, trajanje).
13 godina
Novice kaže...
Poanta je da ne moram sam pratiti i zapisivati, to mi je cijela poanta fitness sata. Da, nije 100 posto točan niti to očekujem, ali mi nakon što sam odradio benc kaže 11 i ja mogu korigirati ako fula. Nedavno sam pričao s direktorom Huaweia za Balkan i kažem mu, imate 150+ vježbi za praćenje a sve mjere isto (daljina, otkucaji, kalorije, trajanje).

Koja je razlika u korigiranju i upisu? 

Samo je jos veca tpaka korigirat nego zapisat i stisnut save.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
7 mjeseci
SimeKZ kaže...
Novice kaže...

Ovdje me sat pita je li 10 kom, ako je ne diram ništa ako nije stisnem jednu tipku, na zapešću, ne moram ići do moba kako bi upisivao vrijednosti.

Cijela poanta tehnologije je da ubrza/olakša stvari.

17 godina
Novice kaže...
SimeKZ kaže...
Novice kaže...

Ovdje me sat pita je li 10 kom, ako je ne diram ništa ako nije stisnem jednu tipku, na zapešću, ne moram ići do moba kako bi upisivao vrijednosti.

Je, istina, to je poanta, ali nema te tehnologije još.

Najbliže koliko znam je ovaj OS projekt koji koristi Raspberry Pi 4.

Jbga, sat to ne može, zaboravi.

Kužim te, ali ne može, to jesnoatavno nije ta tehnologija i ako sat imaš samo zbog toga - nemoj. Dobar je za HIIT npr., kao što si i sam primijetio i to je to.

Gledam te!
7 mjeseci
Veliki Brat kaže...
Novice kaže...
SimeKZ kaže...
Novice kaže...

Je, istina, to je poanta, ali nema te tehnologije još.

Najbliže koliko znam je ovaj OS projekt koji koristi Raspberry Pi 4.

Jbga, sat to ne može, zaboravi.

Kužim te, ali ne može, to jesnoatavno nije ta tehnologija i ako sat imaš samo zbog toga - nemoj. Dobar je za HIIT npr., kao što si i sam primijetio i to je to.

Ma sve ok, stvorila se cijela rasprava a samo me zanima ako polar može to pratiti (ako ga netko ima na forumu jer ne nalazim na recenzijama) kao garmin.

17 godina

Zaboravi, Garmin je u svemu najbolji, pa i tome. Kažem, nemam Polar, ali mislim da ćeš promjenom ići s konja na magarca.

Gledam te!
6 mjeseci
Veliki Brat napiše: " Jedino gdje bi imalo smisla je da ti olakša praćenje broja ponavljanja, a za neke vježbe ti je sat potpuno beskoristan (zgibovi, sklekovi, dipsi, bilo što za noge itd.). Jednostavno sat nije dobar alat za to".

Razumijem što si htio reći, zaista većinu vježbi u teretani pri dizanju garmin ne prepozna ali baš ove što si spomenu sve jako dorbo prepozna , možda se nisi dobro izrazio.

Recimo fenix 6x pro solar prepozna zgibove , dipseve, više vrsta izbačaja (neke zajebe), čučnjeve , mrtvo dizanje, pregib, veslanje, sklekovi,... i relativno dobro pogodi broj ponavljanja. Sad ne znam možda noviji satovi bolje čitaju, to nigdje nije navedeno. A da su starije generacije lošije.
17 godina

Dobro sam se izrazio, samo izgleda da imam krivu informaciju. Meni to svakako nije radilo. Hvala na ispravku.

Gledam te!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice