Vodeno hađenje

poruka: 26
|
čitano: 2.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Koristi li tko od vas tu VODENO HLAĐENJE?

Ima li tko iskustva s tim,po mojem mišljenju riskantno hlađenju,ako se voda razlije po komponentama-bit će velikih glavoboljaOsmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vodeno hađenje
Gamer-gts kaže...

Koristi li tko od vas tu VODENO HLAĐENJE?

Ima li tko iskustva s tim,po mojem mišljenju riskantno hlađenju,ako se voda razlije po komponentama-bit će velikih glavoboljaOsmijeh

pa potrudi se da se ne razlije i neće biti glavobolja

- Never argue with an idiot, he'll drag you down to his level and beat you with his experience -
17 godina
neaktivan
hehe.
Jezik ravno držat i cašu s vodom ne tresti.

Šala mala.

Cuo sam da ova gotova riješenja baš i nisu sigurna(mislim da GB jedno ima i još neki prizvođaci)
Ili ako su sigurna što se tice curenja vode onda ne hlade toliko koliko vodeno koje sam sastavljaš.
Naravno ovo drugo je i višestruko skuplje.
Ali bar znaš kaj imaš
17 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Sa vodenim hlađenjem je moguće hladiti CPU-VGA,a čak sam i vidio da OCZ ima RAM koje je moguće hladiti vodom

Je li teško slagat vodeno hlađenje i ima li rizika

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.4.2008 8:23 (Gamer-gts).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...

Sa vodenim hlađenjem je moguće hladiti CPU-VGA,a čak sam i vidio da OCZ ima RAM koje je moguće hladiti vodom

Je li teško slagat vodeno hlađenje i ima li rizika

Nije baš toliko stvar u teško nego u skupo.
Ova  gotova  rješenja  još  i  nisu  toliko  ali  sastavljaš  li  sam  jako  brzo  se  lijepa  suma  skupi.
Bilo  bi  pametno  uzet  kvalitetne  i  provjerene  dijelove.
Dosta  ljudi  uzme  jeftino  glavno  da  ne  prevagne  neku  cifru  pa  im  procuri  ili  ne  hladi  kak  treba.
Dakle  skupo  u  nabavi.
Rizik  baš  i  nebi  rekao.
Kod  sastavljanja  ako  to  radiš  prvi  put  bilo  bi  bolje  da  imaš  nekog  ko  ima  pojma  o  tome  i  sastavi  ti  a  ti  samo  gledaš.
Tako  par  puta  dok  kompletno  ne  skužiš.
Malo  je  rizik  prevelik  ako  to  nikad  nisi  radio  da  zezneš  stvar  i  tvoj  procesor  i  maticna  uce  plivat 

C2D@3430mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2x1gb Geil ultra 800mhz@980mhz@2,2V, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Je li ovo sigurno?

http://www.directron.com/a1681.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Našao sam jedan review pa si procitaj:

http://news.firingsquad.com/products/review_viewer.asp/Hardware/2390/903 

C2D@3430mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2x1gb Geil ultra 800mhz@980mhz@2,2V, Gigabyte radeon HD 3870
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Podržava li to hlađenje uopče nove procesore

Pročitaj kad je napisan taj REVIEW(12/23/2003!!??)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
E sad puno pitaš.
To neznam.
Probaj poslat mail proizvođacu
17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...

...ako se voda razlije po komponentama-bit će velikih glavoboljaOsmijeh

Destilirana voda nece stvoriti nikakve glavobolje.

Za TT i ostala kvazi vodena nemam rijeci tako da odma preporucam da odustanes od toga
17 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Ovo imaju u ve-milu

http://specialtech.co.uk/spshop/files/master/bigwater735.jpg(705kn)

Ovo je samo za procesor?

Je li ovo dobro hlađenje?

Je li bolje kupiti neki zračni hladnjak za 500kn(zalman 9700)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moje misljenje da je bolje uzet 9700, makar nisam 100% siguran 

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Ja sam jedno vrijeme mislio nabaviti vodeno hlađenje kao rješenje za problem održavanja zračnog (čišćenje od prašine, kvarovi svako malo...), ali onda sam shvatio da i njega treba održavati...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Pa čiščenje jednom na mjesec-dva neće nikog ubiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vodeno hađenje

ajde da riješimo neke stvari.

ova komercilna vodena hlađenja koja se mogu nači u našim dučanima sa sranje.

ta vodenja ti hlade slabije od freezera pro 7 koji je nekoliko puta jeftiniji.

ako slažeš vodeno nema problema ako ti nešto iscuri jer je voda destilirana ili je neka tekučina za hlađenje koja ne provodi struju.

svako vodeno hlađenje se prvo spoji na "prazno"(van kučišta).ostavi se da radi min 24h tako da se vidi curi li negdje tekučina.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a čuj... ja se ovdje vodim koliko je to praktično...

svakako vodeno ima prednosti... pogotovo ako je punjeno antifrizom a ne vodom destiliranom ili ne daj bože iz slavine.

e sad... dali ti baš treba vodeno???  kakve komponente imaš??

ako radiš s recimo amd 2 core neki model 5000 ili 6000 i grafika radeon hd2400 ili nešto i duplo bolje....

a to sve radi preko dana a noću se odmara.....

jesi siguran da ti obični cooler ne može to odraditi?? mislim da može rashladiti sustav i više nego treba....

e druga stvar ako imaš 2-4 jezgre i 2 grafičke u paketu, pa to sve radi bez prestanka po 70-80 sati a od toga 60h pod punim opterećenjem

onda možemo razgovarati o toj alternativi.

svakako si onda daj truda i složi ručno hlađenje... mo moraš znati što treba hladiti i kako.. to trebaš dobro proučiti prije nego kupiš išta.

svakako preporučam sipati antifriz jer se super ponaša na visokim temperaturama (a neće ni smrznit ako komp nosiš van po zimi Belji se   )

obična voda će ti zablokati cijevi vremenom čak i ako je destilirana..sve će pocrnit i neće bit baš atraktivno.
također ako si veliki zanesenjak pokušaj malo vidjeti kako stvari stoje s ostalim hladilima..  je skupa opcija ali je garantirana optimalna temperatura.

u svakom slučaju ja se manje brinem za curenje... to se uštima kako je jimmy rekao i ostavi 1 dan.. pa ako ne curi ni neće.. no više me brine dobro rasporediti cirkulaciju.. tu treba biti dobro ufuran i znati što radiš.

najveći hrvatski portal za kulturu i umjetnost --- http://www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan

Smijesni ste mi.U svakom vodenom hladjenju se nekoristi obicna voda,nego specijalna tecnost.I uz svako vodeno hladjenje se dobije posebna tecnost,nesipate vi iz slavine kako je gore receno...

Extreme_Tech
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.4.2008 10:09 (Extreme_Tech).
17 godina
neaktivan

ja laniram uzet zalman reserator koji bi hladio q6600@3.8ghz,8800gts graf kaj mi9slite

17 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Pogledaj si na youtube-u test sa zalmanovim reseratorom....mislim da nije toliko jak za te komponente kaj si naveo pogotovo ako ces ici na OCCool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Sva vodena hladjenja koja dolaze u kompletu, barem u 99% slucajeva su veoma lose izvedena. U Lijepoj Nasoj imate mogucnost nabavke ThermalTake vodenih hladjenja, koja su sve samo ne hladjenja, zapravo jedna velika glupost i prodavanje magle. Blokovi lose izradjeni, po "starim principima" i ostalo. Pumpe su blago receno katastrofa, male uvodnice, losi radijatori. No nazalost, nasi dragi kluokeri, gejmeri, emo populacija i ostali su u suprotno upuceni i isto to kupuju. Nazalost, neki se opeku prije, neki poslje.

Ta cijela zbrka sa vodenim je jednaka onoj zbrci sa Zalman the best cpu air cooler i slicne fantazije. Ljudi-Zalman nije dobar, a kamoli najbolji zracni hladnjak. Nisam placen niti od jedne strane i nema razloga govoriti nesto sto nije tako, bilo to da je TT vodeno super ili da Zalman pravi odlicno coolere. Istina da je imao nekoc vrh u hladjenju, ali danas to nije tako, pogotovo ne pored HDT tehnologije.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Optik kaže...
Gamer-gts kaže...

...ako se voda razlije po komponentama-bit će velikih glavoboljaOsmijeh

Destilirana voda nece stvoriti nikakve glavobolje.

Za TT i ostala kvazi vodena nemam rijeci tako da odma preporucam da odustanes od toga
 E vidiš, dobro da je napomenuo. Destilirana i superdestilirana voda skoro ne provode struju! Superdestilirana je 99,99% čista H2O, tako da NE provodi struju pa i ako se razlije neće se ništa spržiti zbog kratkog spoja, samo moraš biti brz i sve jako dobro osušiti.
17 godina
neaktivan
Optik kaže...

Sva vodena hladjenja koja dolaze u kompletu, barem u 99% slucajeva su veoma lose izvedena. U Lijepoj Nasoj imate mogucnost nabavke ThermalTake vodenih hladjenja, koja su sve samo ne hladjenja, zapravo jedna velika glupost i prodavanje magle. Blokovi lose izradjeni, po "starim principima" i ostalo. Pumpe su blago receno katastrofa, male uvodnice, losi radijatori. No nazalost, nasi dragi kluokeri, gejmeri, emo populacija i ostali su u suprotno upuceni i isto to kupuju. Nazalost, neki se opeku prije, neki poslje.

Ta cijela zbrka sa vodenim je jednaka onoj zbrci sa Zalman the best cpu air cooler i slicne fantazije. Ljudi-Zalman nije dobar, a kamoli najbolji zracni hladnjak. Nisam placen niti od jedne strane i nema razloga govoriti nesto sto nije tako, bilo to da je TT vodeno super ili da Zalman pravi odlicno coolere. Istina da je imao nekoc vrh u hladjenju, ali danas to nije tako, pogotovo ne pored HDT tehnologije.

Ha-ha-ha, ubijem se kuhanim krumpirom. Zalman je izvrstan, možda je skuplji od konkurecije ali šta ima veze, tko voli nek izvoli. Mora da si imao Zalmana i neko sranje od dvojezgrenog Pentiuma koji se toliko grijao da mu ni tekući helij ne bi pomogao a kamoli Zalman, haha! Neću sad reći da nema boljih, ali Zalman proizvodi jako dobre hladnjake, dok one iz Fata1ly serije treba zaobilaziti u šiiiirokom luku jer 70% cijene plaćate samo IME! Katastrofa!
17 godina
neaktivan
2029.MN4 kaže...
 E vidiš, dobro da je napomenuo. Destilirana i superdestilirana voda skoro ne provode struju! Superdestilirana je 99,99% čista H2O, tako da NE provodi struju pa i ako se razlije neće se ništa spržiti zbog kratkog spoja, samo moraš biti brz i sve jako dobro osušiti.
 O cemu ti pricas covjece? Ajmo ponovit jednom zavazda: Destilirana voda *NE* provodi struju!
Naprotiv, ona je medju najboljim izolatorima samo se ne koristi zbog svog stanja-tekuceg. Zbog cega?
Evo zbog cega- epsilon r destilirane vode je 81 dok cu za primjer dati porculan koji ima epsilon r 6.

2029.MN4 kaže...
 Ha-ha-ha, ubijem se kuhanim krumpirom. Zalman je izvrstan, možda je skuplji od konkurecije ali šta ima veze, tko voli nek izvoli. Mora da si imao Zalmana i neko sranje od dvojezgrenog Pentiuma koji se toliko grijao da mu ni tekući helij ne bi pomogao a kamoli Zalman, haha! Neću sad reći da nema boljih, ali Zalman proizvodi jako dobre hladnjake, dok one iz Fata1ly serije treba zaobilaziti u šiiiirokom luku jer 70% cijene plaćate samo IME! Katastrofa!

Sljedeci put probaj sa trulim krumpirom, mozda pomogne kad kuhani nije. Sad cu ti redom odgovarat. Zalman nije izvrstan, skuplji je i ima veze. Nisu svi tatini sinovi, i netko ubije Boga u sebi za 100kn dnevno. Imao sam Zalmana, imao sam tonu drugih coolera kod sebe pa mislim da ipak znam o cemu pricam. Tekuci helij? Ima puno boljih od Zalmana i po puno jeftinijoj cijeni, Zalman TRENUTNO ne proizvodi dobre hladnjake, Fatal1ty necu ni komentirat.

17 godina
Vodeno hađenje

@Optik: Šta se zamaraš s ovakvim likovima...vidiš da oni znaju...i šta god ti rekao oni su the smartest osobe...ahh što ih volim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Ma daj te ljudi kakvo curenje vode jeste pri pameti, može procurit samo ak ga baciš sa sedmog sprata... ma cijevi bakarne izljevene možeš ih bušit bušilicom ili sijeći klještima za lim...... nema curenja izuzev neke katastrofalne fabričke greške .....što je izuzetna rijetkost...i naravno VELIKO PLUS destilirana voda ne provodi struju, ali ako ne ispari brzo za određeno vrijeme će se zaprljati i poćeti će provoditi struju a onda nije dobro....

Bog i Hrvati Matična Asus P5KPL FSB1333, Procesor Intel Pentium D631 overklokovan na 3800Mhz Cache 2MB, HDD WDAAKS 320Gb 300-SATA 2, Grafička GeForce 8500GT 512MB DX10, Ram Take MS 1Gb na 800Mhz, Sam sklopio za malu lovu a zadovoljava sve moje potrebe...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2008 0:18 (vipter).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vodeno hađenje

Ja sam upravo nabavio dijelove iz slovenskog EKWB-a, čeka me sastavljanje, ali ima na youtube raznih tutoriala koji mnogo toga pojašnjavaju,

naravno sistem se prvo spaja izvan dometa dijelova pc-a i provjerava se da li eventualno negdje curi.

Dijelovi se slažu uglavno ovim redom, iako je moguć bilo koji raspored jer nema neke razlike, možda par °C, rezervoar - pumpa - blok 1, blok 2, ...., radijator - rezervoar.

Prema nekoliko testova na netu nema ni neke razlike u performansama između crijeva 3/8" ili 1/2" ja sam izabrao 3/8".

Kod spojeva treba izabrati jednake spojnice za svaki od navedenih dijelova 3/8" a na to vam pašu crijeva unutarnjeg promjera 10mm ili 3/8" ID.

Radijator je bolje smjestiti u vodoravnom položaju jer je prirodnije strujanje zraka, ljepše je na dno kućišta da se ne vidi i da ventovi vuku svježi zrak iz vana.

Poželjno je i da je rezervoar u što višoj točki a pumpa u nižoj.

Kojim redom spajati blokove cpu , vga, nb, sb, i dr. svejedno je, možda vga na kraju jer čipovi vga izdrže najviše temperature preko 100 °C.

Crijeva se neće izvaditi ni ako ih samo nataknete na spojnice ali radi sigurnosti da slučajno ne potegnete criejvo, stavljaju se metalne obujmice - šelne ili

ljepše plastične namjenjene az ove stvari.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice