Što bi znalci učinili?

poruka: 5
|
čitano: 1.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Što bi znalci učinili?

S obzirom da nemam pojma o overclockingu, osim što sam po forumima iščitao, zanima me vaše mišljenje.

Što bi vi radili konfiguraciji iz potpisa?

Hvala na suradnji...

Eh da, prihvaćam i savjete tipa: budalo ne prčkaj jer imaš sasvim solidan stroj!

MB Gigabyte X38-DS4, Intel Core 2 Duo E6850 BOX, 2×3.0GHz, Gigabyte GF 8800GTX, 768MB DDR3, 4 x 1GB @ 800mhz Thermaltake Soprano
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.3.2008 15:46 (lumbardanet).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Što bi znalci učinili?

budalo ne prčkaj jer imaš odlican stroj   :)))))

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Što bi znalci učinili?

Ovako:

Vidim  da  ti  proc  radi  na  FSB  333.

Znaci  bez  frke  možeš  ici  sa  FSB-om  do  400  bez  straha  da  ceš  OC  memoriju.

Pošto  imaš  4  gb  teže  ce  ici  nego  2x1gb.

FSB  od  400  i  množitelj  od  9  bi  znacilo  da  dolaziš  na  3600mhz.

Naravno  postepeno  povisuj  fsb.

U  koracima  po  10  pa  bootaj  windows  i  testiraj.

Prati  temperature.

Najbolje  je  da  procitaš  OC  uputstvo  pa  probaš.

C2D@3360mhz@1,35V,GA-P35-DS4,2GB DDR2 Kingmax@960mhz@2,2V
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Što bi znalci učinili?

Koliko vidim stroj ti je i više nego solidan, pa za sada nije preša da ga dodatno 'nabrijavaš'. Ako međutim 'okidaš' na OC, samo naprijed bez straha, jer imaš dosta izdržljive komponente ako ne pretjeraš s podizanjem napona..

Na tvom mjestu ja bih još pričekao jedno 6 mjeseci prije nego idem clockat.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
RE: Što bi znalci učinili?

Ma moj je problem što okidam na prčkanje. Nema tu pomoći. A da mi vidiš facu kad nešto sje8em...

Matična na sebi ima u biosu onaj neki cia2, to je kao ugrađeno overclokiranje i podjeljeno na cruise sport turbo full i tako to i svaki korak podiže oc cpu-a za po par posto. Koja vam je preporuka, koristiti to (cia2) ili one množitelje i slično?

I koliki bi oc memorija podnijela.

A Luxx druže, tvoj guide i jesam pročitao, tako da si ti taj koji me nagovara na prčkanje! :)

Luxx poslušao sam te i sve radi super. Sve sam one programe poskidao i istestirao i izgleda stabilno. Temperature su normalne a onaj occ kako već, program kaže da je 20% "snaga" išla gore. Dakle 2x 3.6GHz.

Eto ga, svečani prvi overclock!

Hvala na savjetima

MB Gigabyte X38-DS4, Intel Core 2 Duo E6850 BOX, 2×3.0GHz, Gigabyte GF 8800GTX, 768MB DDR3, 4 x 1GB @ 800mhz Thermaltake Soprano
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2008 11:35 (lumbardanet).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice