S obzirom da nemam pojma o overclockingu, osim što sam po forumima iščitao, zanima me vaše mišljenje.
Što bi vi radili konfiguraciji iz potpisa?
Hvala na suradnji...
Eh da, prihvaćam i savjete tipa: budalo ne prčkaj jer imaš sasvim solidan stroj!
S obzirom da nemam pojma o overclockingu, osim što sam po forumima iščitao, zanima me vaše mišljenje.
Što bi vi radili konfiguraciji iz potpisa?
Hvala na suradnji...
Eh da, prihvaćam i savjete tipa: budalo ne prčkaj jer imaš sasvim solidan stroj!
budalo ne prčkaj jer imaš odlican stroj :)))))
Ovako:
Vidim da ti proc radi na FSB 333.
Znaci bez frke možeš ici sa FSB-om do 400 bez straha da ceš OC memoriju.
Pošto imaš 4 gb teže ce ici nego 2x1gb.
FSB od 400 i množitelj od 9 bi znacilo da dolaziš na 3600mhz.
Naravno postepeno povisuj fsb.
U koracima po 10 pa bootaj windows i testiraj.
Prati temperature.
Najbolje je da procitaš OC uputstvo pa probaš.
Koliko vidim stroj ti je i više nego solidan, pa za sada nije preša da ga dodatno 'nabrijavaš'. Ako međutim 'okidaš' na OC, samo naprijed bez straha, jer imaš dosta izdržljive komponente ako ne pretjeraš s podizanjem napona..
Na tvom mjestu ja bih još pričekao jedno 6 mjeseci prije nego idem clockat.
Ma moj je problem što okidam na prčkanje. Nema tu pomoći. A da mi vidiš facu kad nešto sje8em...
Matična na sebi ima u biosu onaj neki cia2, to je kao ugrađeno overclokiranje i podjeljeno na cruise sport turbo full i tako to i svaki korak podiže oc cpu-a za po par posto. Koja vam je preporuka, koristiti to (cia2) ili one množitelje i slično?
I koliki bi oc memorija podnijela.
A Luxx druže, tvoj guide i jesam pročitao, tako da si ti taj koji me nagovara na prčkanje! :)
Luxx poslušao sam te i sve radi super. Sve sam one programe poskidao i istestirao i izgleda stabilno. Temperature su normalne a onaj occ kako već, program kaže da je 20% "snaga" išla gore. Dakle 2x 3.6GHz.
Eto ga, svečani prvi overclock!
Hvala na savjetima