[Review] Arctic Cooling Freezer 7 Pro

poruka: 78
|
čitano: 41.344
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

evo idem danas po svoj primjerak freezera 7 pro...jel mi može samo netko potvrdit još da će dobro hladit moj quad 6600?ne planiram ga preko 3.2 dizat,sad sa stockom radi na 3.0,iako baš i nije hladan ali je sve u granicama normale.

dobio sam preporuke za katanu 3 ali pošto u linksu nema više odlučio sam se za freezera jer su isti po cijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: [Review] Arctic Cooling Freezer 7 Pro
lobotomac90 kaže...

evo idem danas po svoj primjerak freezera 7 pro...jel mi može samo netko potvrdit još da će dobro hladit moj quad 6600?ne planiram ga preko 3.2 dizat,sad sa stockom radi na 3.0,iako baš i nije hladan ali je sve u granicama normale.

dobio sam preporuke za katanu 3 ali pošto u linksu nema više odlučio sam se za freezera jer su isti po cijeni.

3.0GHz je zlatna sredina za Q6600. Za veće frakvencije je potrebno povećavat napon a to ga, i onako poprilično toplog, još više zagrijava.

Freezer 7 će ti na 3.0GHz hladit solidno i dosta tiše od stock coolera. Namigiva

Other bands play, Rammstein burns.
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
lobotomac90 kaže...

3.0GHz je zlatna sredina za Q6600. Za veće frakvencije je potrebno povećavat napon a to ga, i onako poprilično toplog, još više zagrijava.

Freezer 7 će ti na 3.0GHz hladit solidno i dosta tiše od stock coolera. Namigiva

Trebo bi hladit, frend ga je imo na 3,4 sa visokim naponom i tad je bio u granicama max. temp tako da bi tebi trebo sasvim solidno radit

17 godina

hehe onda ga uzimam,jer mi se neda čekat dok Katana stigne,a nije puno bolja od freezera ,bitno da mi ohladi bolje nego stock,jer kažem i sad su mi temperature u granicama normale ali s obzirom da ga planiram dići na 3.2 treba bolji cooler :D

hvala na odgovorima,javim se s dojmovima kad kupim i namontiram :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moj q6600 na 3.1Ghz sa defotnom voltažom ima 31C°,ja imam stariji model,ti ćeš vijerojatno uzeti onaj novi sa bijelim ventilatorom koji bi trebao biti još bolji,jedino šta ti mogu reći je samo naprijed Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

evo uzeo sam freezera i mogu reći da je ispunio očekivanja,fino je skinio temperature s obzirom na stock,preporuka ako se nema para za bacanje a želi se zamjeniti stock Osmijeh

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Ja ga imam već neko vrijeme jer je stari freezer imao problema s hlađenjem ovog istog procesora.Totalno sam zadovoljan brzina je između 500-600 rpm a sad kad je postalo vruće dođe do nekih 1100rpm max a tem procesora je oko 32 idle a full load oko 42 naravno onda.Jako dobra montaža što se tiče malih tipli što idu u ploču ali glavni dio je jako osjetljiv kada se stavlja na postolje(plastično)Cool

-Arroyo settler-
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I kaj je onda bolje? Planiram unlockat 4-tu jezgru na procu pa ga dić još malo, ili ako ne ide još jedna jezgra, onda ove 3 dić do jedno 3.6 ili još i više ako ide.

Freezer 7 Rev. 2 ili Katana3 ? Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 19:30 (VeX7).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VeX7 kaže...

I kaj je onda bolje?

Freezer 7 Rev. 2 ili Katana3 ?  Smijeh

Meni je Katana 3 bolja. Bolje ispolirana baza, tiši vent kojeg možeš zamijenit sa nekim drugim itd.

Vidi se da AC Freezer nije dugo mijenjan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 19:31 (Penryn).
16 godina
odjavljen
VeX7 kaže...

I kaj je onda bolje? Planiram unlockat 4-tu jezgru na procu pa ga dić još malo, ili ako ne ide još jedna jezgra, onda ove 3 dić do jedno 3.6 ili još i više ako ide.

Freezer 7 Rev. 2 ili Katana3 ? Smijeh

Imas negdje vec sve lijepo napisano i objasnjeno o njima dvoje.

17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
VeX7 kaže...

Freezer 7 Rev. 2 ili Katana3 ?  Smijeh

Imas negdje vec sve lijepo napisano i objasnjeno o njima dvoje.

Ovdje.

17 godina

Da podignem temu, se da taj hladnjak namontirat na postojeće "postolje" sAM3?..Athlon X4 620..Tražim neki cooler a da ne moram sve vadit van, neg samo ga stavim na kopče..tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da, samo ga namontiras pomocu 2 kopce koje zasarafis na maticnu.. nista se ne vadi

16 godina
neaktivan

ja imam problem imam LGA 775 matičnu i ovaj cooler mi ne moze stati na nju...moze pomoc?

ali rev.2

ZLAJA
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 21:23 (the devil).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nasao sam nacin...morao sam izbrusiti jedan kraj..i sad mi je povezano samo na tri strane...ima li to kakve veze
ZLAJA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
the devil kaže...
Nasao sam nacin...morao sam izbrusiti jedan kraj..i sad mi je povezano samo na tri strane...ima li to kakve veze

Trebalo bi moc na taj socket -.-

16 godina
neaktivan

ne moze smeta mu jedan kondenzator..ali sam uspio sa sva četiri..ali sam i skinuo..xD..imao sam neke probleme sa kompom...=/...daj mi link za neku temu gdje mogu ispricati svoj problem..hvala

ZLAJA
16 godina
neaktivan

Imam ovaj hladnjak i ja dobivam 36 C u idle i 48 C u loadu? Procesor je phenom x4 955 be stock.

Jesu li ovo normalne temperature?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DyerMaker kaže...

Imam ovaj hladnjak i ja dobivam 36 C u idle i 48 C u loadu? Procesor je phenom x4 955 be stock.

Jesu li ovo normalne temperature?

Da, za taj procesor jesu

16 godina
neaktivan

Ovo su super temperature.. Smijeh

Dok su ispod 70°C je super..Namigiva

Skype: fico_ri MSN: filip.grguric@hotmail.com xFire: ficohome1
16 godina
RE: [Review] Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2
i to je najveca mana rev2 nemoze se zakretati katastrofa!!!!
16 godina
neaktivan
RE: [Review] Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2

kako mislis nemize se zakretat?

ZLAJA
15 godina
neaktivan

Ma ne moze ga okrenut prema iza, vec prema gore samo.. tako je i meni al sad sa novim kucistem mi to bolje pase jer imam 2 venta gore..

To samo vrijedi za AMD, kod Intela je okrenut prema nazad

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

aha..pa ja sam morao rezat leziste...na socket 775..neo f1 v2...jedva sam ga namjestio..ali sad je siper..i postavio sam ga tako da vent puse prema iza...van iz kucista..

ZLAJA
16 godina

ma da na amdovim plocama je u banani topli zrak ili ce puhati prema napajanju ili prema grafulji!!kod prve verzije jednostavno je topli zrak puhao prema van di sam imao ventilator koji je to sve tjerao van!i da kod postavljanja

ventilator se treba usarafiti sto bas i nije jednostavno!!i jos jedna stvar kad sam odlucio da ga namjestim uvidio sam da nemam mjesta za ram jer mi je bas rub coolera smetao da stavim 4 plocicu rama!!!

eto prvi je bio fantastican ova rev2 me totalno razocarala!!!!tako da sad ovog novog prodajem i kupiti cu si stariju verziju!!!

15 godina
neaktivan

Evo da i ja ispričam svoju priču. Kupio sam AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz sa stock coolerom sve je bilo u redu dok je bio u idle-u, vrtio se je na oko 2500 rpm i ta se je buka podnosila, ali kada je krenio u malo jači load došao je do 4000-4500 rpm tada je počeo raditi kao fen za kosu "katastrofa", a temperature nisu bile ni malo niske oko 58 stupnjeva. Tada sam odlučio spustiti nekoliko razina vrtnje ventilatora da nije baš toliko bučan tada se je kretao oko 3500 rpm ali i tada je bio dosta bučan a temperature su bile oko 62 stupnja.

I nakon par dana odlučim kupiti dotični ventilator, moram reči da nežalim ni sekunde. Montirao sam ga oko 5 minuta s tim da netreba skidati matičnu ploču. Što se tiče vrtnje ventilatora može ga se namjestiti u rasponu od 800-1800 rpm (na specifikacijama piše da može i do 2500 ali koliko sam ja isprobao nemože preko 1900), što se tiče buke gotovo je nečujan, usudio bi se reči da mi je glasniji ventilator na kučištu tako da ga nema potrebe spustati ispod 1800 rpm. E sad što se tiče temperatura u idle-u kreču se oko smješnih 30 stupnjeva dok je na stocku bila oko 36, testirao sam ga u OCCT testu u full loadu i nije prešao 52-53 stupnjeva što je mislim odlično jer je granica za taj procesor oko 65 stupnjeva. Ako neko dvoji oko kupnje neka se slobodno odluči za ovaj, ja sam prezadovoljan a košta oko 180 kn.

Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev 2  moja ocijena 10/10

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 13:39 (Earthshaker).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam taj kuler rev 2 na procu iz My PC i mogu reči da je odličan, temperatura u 100% loadu ne prelazi 47 stupnjeva, tih, i ljepo zgleda :D Isto tako frend ga je kupio za svoj Phenom II X6 1090T i odlično ga hladi. Po meni odličan izbor :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
hazz kaže...

Imam taj kuler rev 2 na procu iz My PC i mogu reči da je odličan, temperatura u 100% loadu ne prelazi 47 stupnjeva, tih, i ljepo zgleda :D Isto tako frend ga je kupio za svoj Phenom II X6 1090T i odlično ga hladi. Po meni odličan izbor :D

Probaj OC-at ili opteretit OCCT-om 10min pa da vidiš temperature i rpm na maximalnih 2200-2400

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina
neaktivan

Ja sam imao to na Phenom II 965BE i nije ga hladilo ništa spektakularno bolje od stock -.-' Moj savjet je zaobići ovaj cooler ako se radi o ozbiljnijem quadu ili X6 . Ovo jedino može koristiti da se ubije buka od stock amd coolera ili ohladi neki dual core. 

[url=http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1567767][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/1567767.png[/img][/url]

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovaj moj procesor ima TDP od 95W tj. C3 revizija je pa se samim time bolje clocka i manje grije. Sumnjam da bi ovaj cooler drzao neki jaci proc i ozbiljniji OC, al za mene je ovo i vise nego dovoljno jer mi je temperatura stalno ispod 44 na najvecem opterecenju a cooler je necujan.

IGN: weirdek (EU)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice