Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 244.142
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

Ma po čemu se to razlikuje? Svi nazivi su isti koliko vidim. To sad da li se neka opcija nalazi pod tools ili settings nije bitno.

Ako je stabilan, sve je dobro. LLC promijeni malo, igraj se s tom opcijom. Zbog toga ti oscilira napon...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
14 godina

pa razlikuju se nazivi za istu stvar tj. pošto mi je ovo prvi puta da OCam, sve mi je čudno i pri maloj razlici paničarim, razumi me :/
Misliš na Load Line Calibration? aaa ne znam sta tu promjenit pošto imam opcije Auto, level 1,2,3,4,5 :( meni je na auto jer je tako Jurky stavio u tutorialu.

btw skinuo sam IBT pa cu probat s njim pošto mi linx i ne funkcionira baš... stavim mu da radi 20min i nakon 20 min on se ne zaustavi, a kad kliknem STOP ne reagira :(

14 godina
neaktivan
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

pa reagira. na ovom screenshotu kojeg si stavio linx ti je ugasen a opterecenje procesora 1%.  Stavio si ga na 20 times a ne na 20 minutes. to znaci 20 ciklusa cija duzina ovisi o postavkama i memoriji.

0 0 hvala 0
14 godina

Evo ovako, probao sam sa mnoziteljem 45 i naponom od 1.35 ali dobivam visoke temperature, mozda ovaj zalman CNPS7X ne valja :/
Sa ovim postavkama (množitelj = 40, napon = 1.25v) sam dobio koliko toliko pristojne temperature (vidi screenshot). dok je ITB radio pratio sam malo CPU-Z i vidio da je core voltage vecinom 1.160 (nikad preko), kad je ITB zavrsio core voltage se vratio na vrijednost koja je na screenshotu... zanima me da li to znaci da u biosu mogu smanjit sa 1.25v na recimo 1.17 ili ne? cisto pitam da ne trosim vrijeme sutra na probavanje toga... Izgasio sam speedstep... malo sam guglao pa mi se cini dosta korisna stvar,al eto noob sam pa me zanima da li da ga enableam ili ostavim disableanog?

Molio bi misljenja i prijedloge... Hvala

Moje BIOS postavke za ASRock Z68 Gen3 Extreme3

Pod "OC Tweaker"
Advanced Turbo 50 - Disabled
Load Optimized CPU OC - Disabled

CPU Ratio Settings - Manual
Max Ratio - 40
Internal PLL Overvoltage - Enabled
Intel Speedstep Tech - Disabled
Turbo Boost Power Limit - Enabled
Additional Turbo Voltage - Auto
Core Current Limit - 150

BCLK - 100.0 Mhz
Spread Spectrum - Disabled

Power Saving Mode - Enabled
CPU Core Voltage - Fixed Mode
Fixed Voltage - 1.25V
CPU Load-Line Calibration - Auto
DRAM Voltage - Auto
PCH Voltage - Auto
CPU PLL - Auto
VTT - Auto
VCCSA - Auto

Pod "Advanced\CPU Config"
Active Processor Cores - All
Hardware Prefetcher - Enabled
Adjacent Cache Line Prefetch - Enabled

Enhanced Halt State(C1E) - Enabled
CPU C3 State Support - Disabled
CPU C6 State Support - Disabled
Package C State Support - Auto
CPU Thermal Throttling - Enabled

Intel Virtualization Technology - Enabled
No-Exec Memory Protection - Disabled

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
msimu666 kaže...

Evo ovako, probao sam sa mnoziteljem 45 i naponom od 1.35 ali dobivam visoke temperature, mozda ovaj zalman CNPS7X ne valja :/
Sa ovim postavkama (množitelj = 40, napon = 1.25v) sam dobio koliko toliko pristojne temperature (vidi screenshot). dok je ITB radio pratio sam malo CPU-Z i vidio da je core voltage vecinom 1.160 (nikad preko), kad je ITB zavrsio core voltage se vratio na vrijednost koja je na screenshotu... zanima me da li to znaci da u biosu mogu smanjit sa 1.25v na recimo 1.17 ili ne? cisto pitam da ne trosim vrijeme sutra na probavanje toga... Izgasio sam speedstep... malo sam guglao pa mi se cini dosta korisna stvar,al eto noob sam pa me zanima da li da ga enableam ili ostavim disableanog?

Molio bi misljenja i prijedloge... Hvala

...

Na tvom bi mjestu Intel Speed Step i C1E stavio na Disabled. Što se tiče 4.5 GHz, i5 2500K bi trebao da ide na još manji napon. Ja sam svog vozio na 4.5 sa naponom postavljenim na 1.260 i bilo je stabilno, 59°C u loadu, ali sam zaključio da ne trebam đabe silovati procesor, i sad ga vozim na 3.8 GHz. Tako da osim za testiranje, 4.5 GHz ti još ne treba za svakodnevnu upotrebu osim ako ne uređuješ neke velike gluposti u 3DS MAX-u i stalno nešto rednaš. Kao drugo, 4.5 GHz ti nije preporučljivo s tim coolerom za 24/7, tako da bi bilo najbolje da se držiš na 3.6 GHz do 3.8 GHz.

Dafuq I just read?
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 0:42 (SaidSikiraX).
13 godina
neaktivan

load line calibration ti je na level 5 najveci vdrop a na 1 ga skoro ni nema,na auto neznam ali vjerovatno si sam nastima kako mu pase

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...

load line calibration ti je na level 5 najveci vdrop a na 1 ga skoro ni nema,na auto neznam ali vjerovatno si sam nastima kako mu pase

nemora biti. Kad sam kupio svoju ploču vdrop je bio najmanji na level 5. nakon što sam updejtao bios, ti leveli su se zamjenili i sad mi je najmanji vdrop a levelu 1. Najbolje je da slika bios.

14 godina
neaktivan

Koliku mi frekvenciju preporucujete da ganjam na stock hladnjaku i5-2500k? Ploca je Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Koliku mi frekvenciju preporucujete da ganjam na stock hladnjaku i5-2500k? Ploca je Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3.

Ne vjerujem da ćeš preko 3.8 GHz sa stockom

Minimalno CM Hyper 212 EVO. 

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
14 godina
infeqt0r kaže...

4GHZ mozes bez problema na takvoj ploci ako je primjerak imalo dobar.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 11:22 (zoharbizo).
16 godina

ja posjedujem i5 2400 i intelovu ploču sa H67 čipsetom, kad bih kupio ploču tipa Asus P8P67-M PRO ili Asrock P67 PRO 3 bi li išao taj proc do nekih 4.0?

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
ibari91 kaže...

ja posjedujem i5 2400 i intelovu ploču sa H67 čipsetom, kad bih kupio ploču tipa Asus P8P67-M PRO ili Asrock P67 PRO 3 bi li išao taj proc do nekih 4.0?

i5 2400 nema otključan množitelj i kao takav se može clockati svega stotinjak MHz-a.

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 16:36 (donator_bubrega).
17 godina
donator_bubrega kaže...
ibari91 kaže...

i5 2400 nema otključan množitelj i kao takav se može clockati svega stotinjak MHz-a.

To nije točno, na svim zaključanim SB Intel daje ograničenih +4 množitelja i turbo množitelje koji ovise o optrećenju...

stock 31, 34 turbo + 4 = 3800MHz, s tim da je 3500MHz minimalni overclock sa svim jezgrama a 3800MHz sa jednom jezgrom... Ako dodamo u računicu da se BCLK prosječno overclocka na 105, onda dobijemo raspon 3675MHz-3990MHz

clock2much
17 godina

pozdrav ekipa , jeli je ovo ok OC tempa i sve ostalo  ?

OC je preko turbo oc optimazed stavljeno na 4.4 

iskljucen CE1,C3,C6 i intel Speed Step 

hvala unaprijed {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

hvala unaprijed {#}

Slabo se vidi, jel to 47°?

Za idle to je malo previše, koji cooler imaš?

17 godina

da je, H60

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

hvala unaprijed {#}

Ne ide s nižim naponom? Moralo bi to ić s barem 1.25-1.3V

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
17 godina

nisam isprobavao sa manjim 

edit : evoi radi na 1.3v i mogu rec da brze dize OS hmm ? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 21:48 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

nisam isprobavao sa manjim 

Probaj, temperature će se smanjit.

17 godina

nisu se nesto smanjile 43/40 

u UEFI-u sam stavio na 1.3 a cpuz pokazuje 1.28 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2012 22:08 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sta kazete onda da ga drzim ovako dok je na stock cooleru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Sta kazete onda da ga drzim ovako dok je na stock cooleru?

Kupi si cooler vec kad si uzeo K procesor i dobru plocu...

stavi na x40 i 1.18V.. za sad...

Google is your friend
14 godina
neaktivan

Stavio sam na 4.0, 1.2v, iskljucio SpeedStepping....vrtio BF3 i MW3 po sat vremena svaki. Neka ostane tako dok ne dodje neki hladnjak.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 5:39 (infeqt0r).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Na 4.0 možeš sve stavit na auto(malo samo napon pritegneš) i uključi slobodno sve sustave jer sandy za 4.0 ne traži više napone od stock-a stoga i original cooler podnosi tu frekvenciju bez beda.

BTW update-aj si cpu-z jer ovaj kaj imaš je fakat star i očito ti ne čita podatke od proca.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 9:58 (strit).
17 godina
4mal kaže...

nisu se nesto smanjile 43/40 

u UEFI-u sam stavio na 1.3 a cpuz pokazuje 1.28 

dns su mi temperature sa istim postavkama normalnije hmmm ? 41-cpu/38-mbo 

da spustim jos voltazu ?

edit: 1.27v 

mislim da sam nasao optimalnu voltazu za 4.4Ghz-a 

iznad se zagrijava za par stupnjeva ispod ovog se  BSOD-a

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 13:12 (4mal).
14 godina
neaktivan
strit kaže...

Na 4.0 možeš sve stavit na auto(malo samo napon pritegneš) i uključi slobodno sve sustave jer sandy za 4.0 ne traži više napone od stock-a stoga i original cooler podnosi tu frekvenciju bez beda.

BTW update-aj si cpu-z jer ovaj kaj imaš je fakat star i očito ti ne čita podatke od proca.

Starija verzija cpu-z, tako je. Dobro, ja nisam nikad bio stedisa da gledam na power saving opcije i sl. green stvari, a speedstepping sam iskljucio da imam konstantnu frekvenciju.

Edit;

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2326027

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2012 17:50 (infeqt0r).
14 godina
neaktivan

Jedno pitanje za nekog tko si je clockirao i5-2500K na 4.4Ghz, za koliko mu se u postotku povećale performanse u igrama može u postotku rečeno(10-15% ili više?). I temperatura pri loadu, dal je extremno skočila ili je u granicama normale.

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...

Jedno pitanje za nekog tko si je clockirao i5-2500K na 4.4Ghz, za koliko mu se u postotku povećale performanse u igrama može u postotku rečeno(10-15% ili više?). I temperatura pri loadu, dal je extremno skočila ili je u granicama normale.

Evo posto sam ga svjeze clockao mogu ti reci da mi se recimo u MW3 na max postavkama FPS povecao s nekih 70-80 na jedno 120. Prije sam imao i5-650. Digao sam ga na 4.0 GHz sa stock coolerom i temperatura ne prelazi 52 stepena nakon sto igram BF3 i CoD satima.

14 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Evo posto sam ga svjeze clockao mogu ti reci da mi se recimo u MW3 na max postavkama FPS povecao s nekih 70-80 na jedno 120. Prije sam imao i5-650. Digao sam ga na 4.0 GHz sa stock coolerom i temperatura ne prelazi 52 stepena nakon sto igram BF3 i CoD satima.

Boga mi nije to malo, ma razmišljam dal da clockiram budući i5.3570K ili da ga ostavim na tvorničkim postavkama? Pošto je namjera igranje, i još neke općenite radnje ne bi bilo loše da mu dignem malo takt. Al s druge strane, hoće li moć pod takvim radom npr 4.0 ili 4.4Ghz izdržat proc 4-5 godina, pošto nemam namjeru tako skoro u novi šoping procesora?

AMD Phenom II x 6 1090T
14 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...
infeqt0r kaže...

Boga mi nije to malo, ma razmišljam dal da clockiram budući i5.3570K ili da ga ostavim na tvorničkim postavkama? Pošto je namjera igranje, i još neke općenite radnje ne bi bilo loše da mu dignem malo takt. Al s druge strane, hoće li moć pod takvim radom npr 4.0 ili 4.4Ghz izdržat proc 4-5 godina, pošto nemam namjeru tako skoro u novi šoping procesora?

Naravno, uz adekvatno hladjenje ako mislis ici preko 4.5 GHz. Evo ja sam takodjer po preporuci forumasa stao na 4.0 GHz jer jos uvijek imam stock cooler, nije mi ni potrebno vise zasad. Tako da bih ja clockao taj Ivy odmah u startu kao sto sam i ja svoj. Ja sam uglavnom osjetio boost, narocito mi je dobrodosao u BF3 posto sam s dualca presao na quada. Ne znam koji proc i grafu sad imas pa da ti mozemo reci hoce li biti nekog boosta kupovinom novog koji si naveo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice