Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 660.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Lijep pozdav zanima me da li bih mogao overclockati procesor i5 4460 3,2ghz i do kolko bi mogao ici? Znam da nije K verzija procesora pa me zato zanima kako bi funkcioniralo. Hvala.

hrna
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gas do daske,a kad maknem dasku onda još gasa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
macgyver 53 kaže...

Ovisi o maticnoj, imas mali multiplier 7.5, ako je ploca dobra mogao bi!

10 godina
protjeran

Ja sam stvarno svašta radila s kompjuterima, pa eto i overclockirala. Napravila sam 16 kombinacija koje sam usput hladila tekućim dušikom kako bi funkcionirale. Imam sve grafičke kartice, ram, hard diskove i optičke pogone od tih sranja i opet ću složiti nešto, ali ovaj put magkompjuter koji će moći pregledavati sve dijeoove ljudskog tijela u realnom vremenu (ugradit ću i eeg i ekg snimač, rendgen, ultrazvuk i opremu za doziranje).

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 19:35 (kuja).

0 0 hvala 0
12 godina
kuja kaže...

Ja sam stvarno svašta radila s kompjuterima, pa eto i overclockirala. Napravila sam 16 kombinacija koje sam usput hladila tekućim dušikom kako bi funkcionirale. Imam sve grafičke kartice, ram, hard diskove i optičke pogone od tih sranja i opet ću složiti nešto, ali ovaj put magkompjuter koji će moći pregledavati sve dijeoove ljudskog tijela u realnom vremenu (ugradit ću i eeg i ekg snimač, rendgen, ultrazvuk i opremu za doziranje).

aj neka... u prijevodu "hajde dobro"

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 19:37 (nicky.sl).
16 godina
kuja kaže...

... 

10 godina
protjeran

A jesi smiješan ;D

Pusti, ja sam svoj kompjuter složila danas, još je malo ostalo. Ići će na natjecanje u SAD pa ćeš onda vidjeti. Znam da ti je to sad nepojmljivo kao što ti je nepojmljiva i ženska pizda, ali vidjet ćete svi tko sam ja uskoro. Ja sam alien i imam mozak veličine sunca (u zapremini ne u promjeru). I na forum.hr su me odjebali jer misle da sam luda, ali vijdet ćete svi, ja ću za 10 godina otkriti lijek kojeg će računalo ubrizgavati u epitel i vraćati ljude natrag.

16 godina
kuja kaže...

A jesi smiješan ;D

Pusti, ja sam svoj kompjuter složila danas, još je malo ostalo. Ići će na natjecanje u SAD pa ćeš onda vidjeti. Znam da ti je to sad nepojmljivo kao što ti je nepojmljiva i ženska pizda, ali vidjet ćete svi tko sam ja uskoro. Ja sam alien i imam mozak veličine sunca (u zapremini ne u promjeru). I na forum.hr su me odjebali jer misle da sam luda, ali vijdet ćete svi, ja ću za 10 godina otkriti lijek kojeg će računalo ubrizgavati u epitel i vraćati ljude natrag.

13 godina

Pokusavam preci 500 FSB-a, google nepomaze 490 sam uspio sa multiplier 8.5, kad probam 495 freeza se loading screen od windows-a.

Google nepomaze, cak sam stavio voltazu tipa 1,5 V iako na 1,38 se boota na 490.

Ocu do 5 GHz doci , uspio sam 4,1 ali pc se freeza. Na 4,0 normalno radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

E2140 sa Freezer 7 Pro, sa 1,6GHz na 2,88 GHz i tako stoji već 5 godina signurno. Temperatura u full loadu dolazi do 66/67°C, a volataža je dignuta sa 1,32500V na 1,42500V. Evo slike - http://imgur.com/DepCQhI

12 godina

Evo pokusavam malo OC-nut svoj 4770k i prije toga sam htio vidjet kakve su temp na stock da imam za usporedit i primjetio sam kad upalim prime95 uopce ne ide go 3.9ghz kako bi trebalo (s turbo boostom)! Prime sam vrtio s large FFT i max temp su bile do cca 65. A isto tako mi se cini da je voltaza preniska.

Ovo je slika dok je prime95 radio! Ima ko kakav savjet?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 20:38 (logi510).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

turbo boost se aktivira onda kad aplikacija koristi određenu jezgru i kad je potrebno tu jezgru pojacat (na 3.9). Buduci da koristis sve 4 jezgre, onda se nemoze aktivirat TB jer TDP procesora bio (previsok zbog dizanja frekve i napona). Optereti nekako jednu jezgru (superpi, wprime) i pogledaj u biosu dali je TB enable/auto 

12 godina

Imam jedno pitanje, jel bitno imat XMP memoriju za OC na VII hero ploči?

Ja sav sretan danas složio sve i reko ići će pentium do 4.2 sigurno kad ono neće se uopćetakt podić što god ja napravio, ali Vcore mogu promijenit.

I tražim po netu i vidim da svi stave neki XMP profil ali ja ga nemam, samo auto i manual.

prije sam overclocko na 10g starom PC-u i tamo sam samo povećao multi i gotovo očekivao sam istu jednostavnost i ovdje ali eto.

Samo nemojte reći da moram kupiti novu memoriju ako želim OC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

naravno da netreba, pobogu dignes multiplayer, namjestis manualno na koliko ce ti raditi memorija ako ti se automatski dize, manualno namjestis napon(ako zelis sto manej temperature) i vozi...jednostavnije nemre biti!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

E to sam ja i očekivao ali koliko god ja  mijenjao  multi takt se ne diže.

Vcore stavim na 1.200 multi 42 i ništa isto je sa svim brojevima manjim od 42.

Možda sam ja glup pa ne nađem multi ali to je cpu ratio jel tako?

EDIT: Riješio sam problem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.9.2015 12:21 (gelon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav

Konfa je:

Proc:i5 4690K  Haswell
Maticna:Gigabyte Z97P-D3
Hladnjak: Hyper 212 Evo
Memorija: Kingston,HyperX Fury 8GB(1866 MHz)
Graficka kartica:Gtx 650ti(boost)
Napajanje:550W

Nisam bas neki ekspert,ali cini mi se da sa temp proca nije bas kako treba.

Znaci prvi put clockam ovaj proc(kupljen je prije 2 tjedna zajedno sa maticnom ,ramima i hladnjakom).

U Biosu sam postavio:

CPU clock ratio sa 3.5 na 44

Uncore ratio sa 35 na 39

Cpu Vcore namjestio na 1.200V

Iskljucio Turbo boost

Ostale postavke nisam dirao.Sve je na auto.

Programi sa kojima sam testirao stabilnost su Prime95 26.6 i Aida64.

Testirao sam sa Prime 95 6 sati i nikakvu gresku nije izbacio.Medjutim max temp je bila 79°C u full loadu.Nakon toga sam smanjio voltazu na 1.175V,testirao ponovo 6 sati i max temp je ovaj put bila 77°C.

Spustio sam voltazu na 1.150V i opet testirao nekoliko sati i max temp je 74°C.

Nije mi jasno sta nebi trebale temp na toliko nizoj voltazi bit osjetno nize?Po ovome do sada razlika izmedju 1.150-1.200 je samo 5°C..

Dali trebam jos nesto promjeniti u biosu?Mislim sve stima za sada(testirao sam jos nekoliko sati i sa Aida64  i tamo je sve proslo u redu.Doduse nekoliko stupnjeva nize temp nego sa Prime95)

Jedino sto me brine dali su temp previsoke sa obzirom na nizu voltazu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2015 13:44 (Zac1980).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Je li netko imao iskustva sa clockanjem Skylakea? Osobno se nikad nisam bavio clockanjem, ali bi htio sada malo probati. Do kojeg napona mi je sigurno ici za dugotrajni rad procesora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Savjetujem ti ak vec nisi, otvori novu temu za overclock skylake procesora ili se nekak ubaci u haswelle. Pricekaj jos par mjeseci kad ih ljudi isprobaju, jos su friski na trzistu

15 godina
neaktivan

Pa ovo je glavna tema za overclocking. Otvaranje nove teme bi bilo besmisleno, samo bi ju jos moderator mogao zatvoriti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
alen29 kaže...

Pa ovo je glavna tema za overclocking. Otvaranje nove teme bi bilo besmisleno, samo bi ju jos moderator mogao zatvoriti.

nema sumnje da nije, al ce se ljudi lakse skupit jer je to ista arhitektura, pa su postavke slicne.

Kazem ti zato jer postoje teme overclocking sandy bridge, overclocking haswell procesora teme tog tipa i slicno. Ova tema se vise asocira na starije modele npr intel pentium dual core, quad core itd.

13 godina
logi510 kaže...

Evo pokusavam malo OC-nut svoj 4770k i prije toga sam htio vidjet kakve su temp na stock da imam za usporedit i primjetio sam kad upalim prime95 uopce ne ide go 3.9ghz kako bi trebalo (s turbo boostom)! Prime sam vrtio s large FFT i max temp su bile do cca 65. A isto tako mi se cini da je voltaza preniska.

Ovo je slika dok je prime95 radio! Ima ko kakav savjet?

Kako ti neide do 3.9 ghz? Stavi zapocetak 42 ratio, i voltazu 1.200 i pokreni test. Prati temperature sa real temp, u hw monitor gledaj da li se događa mozda throtelling ili nesto, koliku si voltazu stavio za 3,9?

15 godina
neaktivan

Jos nisam pokusavao nesto clocknut svog 6700K, ali mi se vec cini da sam dobio los cip.

U biosu mi radi na stock clocku na naponu od 1.312V, a ponekad skoci i na 1.328V.

imate Linusov video gdje je clockao svoj, na snimci se vidi da njegov radi na 1.232V na stocku.

Nisam siguran ovisi li to i o maticnoj jer on tu koristi Asus Z170-Deluxe dok ja imam Asus Z170-A, a posto nisam nikad bas niti nesto clockao, nisam niti htio nista prckati zasad.

Vidim da ljudi govore da se moze dizati i BCLK na visoke razine, tipa 200, ako netko ima kakvu ideju kako s time raditi, nek se javi. Hvala. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 0:21 (alen29).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Imam ja taj proc, ali nisam ni ja neki majstor za klokanje, znam samo multipler povećat. Tak da ti nebum od prevelike koristi

Multipler sam stavio na 42, a ostalo sve je "Auto". Radi na 4,2 GHz, već dugo, bez problema.

1,372 voltaža u biosu.

Daj ako ti nije problem skini CPU-Z pa odradi benchmark na 4 ghz (moj rez 1627 / 6402) pa javi ovdje koliko si dobio.

pogledaj ovo: http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/cpu-z-benchmark/229007.aspx?page=7&jumpto=4757026&sort=asc&view=flat

njegov rezultat, single: 1788, multi: 7153

a moj rezultat je: 1709; multi: 6777

i pazi čak kad dignem svog na 4,4GHz i dalje imam slabiji rezultat nego njegov na 4,2 . Rezultat mi bude, single: 1790, multi: 7090

Baš bi volio više tih testova čisto da znam dal sam ja dobio neki šit primjerak ili je on imao sreće sa svojim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pustio sam 5 Way Optimization da radi automatski overclock, digao je napon na 1.432 V otprilike a automatskim offsetom.

To mi se nekako cini jako visoko, vratio sam sve na stock jedino sto mi je XMP enablan za RAM. Posto si htio i bench na 4 GHz, iskljucio sam Turbo mode da se ne boosta. Imas sliku isto dole.

EDIT: Dodao sam sliku jos i sa boostom, skoro je isti score kao i tvoj. Bio je nesto veci pa je pri kraju bencha malo pao, ne znam je li to zato sto koristim boost umjesto da sam namjestio da 4.2 GHz bude cijelo vrijeme.

CPU Z Benchmark 4.7 GHz CPU Z Benchmark 4.7 GHz
CPU Z Benchmark stock bez turba CPU Z Benchmark stock bez turba
CPU Z Benchmark stock sa turbom CPU Z Benchmark stock sa turbom
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 9:37 (alen29).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ovako,imam staru strgu od konfiguracije,pa ono,prije nego uzmem potpuno sve novo palo mi napamet da overclockiram procesor,isplati li se dizat Intel pentium e5800 dualcore sa 3.2 ghz? 

Bog na nebu,Opel na zemlji
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

poz svima

htio bi oc-at proc, s obzirom da sam pocetnik u tome pa bi molio nekog iskusnijeg za pomoc, tj kolko cega moram dizat?(voltaza, fsb..itd?) 

proc: xeon E5450

cooler: artic freezer pro 7

maticna: asrock P43DE3 1600fsb

ram: g.skill sniper ddr3 8gb 1600

e sad, predpostavljam da ne moram ic u bios s obzirm da ploca ima program "asrock OC tuner" pa direktno mogu iz njega oc-at ili?! i da li uopce mogu doc do 4ghz? hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

pozz dali netko zna neki dobar overclock tutorial za core 2 quad 2.4ghz na 3.0 ili 3.2  Hvala.

shh my common sense is tingling
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.10.2015 14:01 (viksaur).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

uff ovo đubre od pc-a....  corsair twinixi sa micronima d9 krepaju unatoc maloj voltaži jedan po jedan, a ovi najjadniji kingstoni prosli sve moguce torture i nikad nista.

naime, radio pc kao urica na 3.2 427 fsb, mali vid 1.2, 5-5-5-18 latencije i danas bsod Bad pool header.

odvrtim memtest, skuzim da je krepao jos jedan corsair(3 po redu u 2 mjeseca), ploca mi napravi hard reset kad sam premjestao memoriju. vratim rucno sve postavke, al zaboravim ahci za ssd.  I sad nece win 10 uci u ahci, moram u ide lol.

uff kad uzmem novo, ovo cu sve ritualno spalit majke mi

jel itko pokušao peč rame na 250C? :)  soli, vegete i te spike...

noob al volim učit
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
viksaur kaže...

pozz dali netko zna neki dobar overclock tutorial za core 2 quad 2.4ghz na 3.0 ili 3.2  Hvala.

Pretpostavljam da se radi o Q6600? B3 ili B0?

Moj b3 je na 1.35v 3ghz bio

A sadašnji X5450 radi na 1.25v 3.6ghz,da imam bolje rame radio bi i na 4ghz na 1.275v ;)

EDIT
@smak420

Ja i nije pomoglo,no par keksa rama sam uspio natjerati da prorade,ubacim u PC i gledam koja se memorija najviše grije na keksu i tu memoriju skinem s industrijskim fenom i keks radi(radi se o g.skill ddr2 800 2gb i o kingston memorijama ddr2 667 1gb.

Dont drink and drive...keep grass and fly !PEACE!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 1:35 (kruskar).
11 godina
neaktivan

ma nervira me jer odjednom krepaju, aj da sam ih silovao sam 2.5V i to, al deklarirani su na 2.1, stoje na 2.06, dobra ploca, puše i to jako, vent preko njih, imaju heat spredere, samo odjednom crknu u pm..  sjecam se memtest odvrtio prije mjesec dana, probudim se ujutro 10 pass prošlo...samo odjednom crknu.

najgore je to sto mi se do sada od svih mema koje sam imao ovaj kingston value ram pokazao najbolji lol...nikad ni greške sa njim.  kingstoni 667 ide na 900+ cl5, a ovo kao high end CL4 sa micronima d9 umre na stocku, cloka nije vidjela veceg od 50 mhz.  nego one spike life time warranty corsair...mozda imaju neke ddr2 na lageru, idem im kukat na support haha

noob al volim učit
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 1:44 (smak420).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice