Pozdrav, zelio bih overclockati intelov dual-core e5300 2.60. Novi sam u ovome pa zelim sve polako znati o tome. Zanima me posto ste rekli da temperatura ne bi trebala prelaziti preko 60, tocno me zanima temperatura cega ako mi mozete objasniti na ovoj mojoj slici. Na mom su temperature poprilicno visoke (ako se gleda temperatura procesora), ali npr kad udem u igru one znaju prelaziti i tih 60 pa tako dogurat i do 64 stupnja. Sad mene zanima kada one ne bi trebale prelazit te temperature za vrijeme manje zahtjevnog rada ili pak kod igranja igara ne bi trebale preko toliko? I sta mi preporucujete kako bih smanjio temperaturu, novi hladnjak ili pokoji ventilator da jos ubacim u komp? Ako neko ima slican ili isti procesor a da ga je overclockao do koliko gHz je maksimum moguce izvuci? Maticna ploca je Pegatron 2A94h.
inace idu prek 5ghz:) no ploca mi je nepoznata pa ti nemrem nista puno reci kako sta, no temperature su ti pre velike ako su to temp dok nis ne radis! Cijeli sistem ti je prek 40+°c...