Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 665.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
stoncin3 kaže...

Hvala. Ipak mislim da ću ostati pri svojemu i držati ga barem još neko vrijeme kao mie kolega Penryn preporučio na 3.30GHz bez Turbo mode i na 1.05V.

Kasnije kad vrijeme napravi svoje uzimam svojevremenu Noctua NH-D14 i gotova priča!

Thx puno ste pomogli.{#}

Pa, sve dok ne uzmeš neku jaču grafu nema potrebe clockat ga.

Osim ako ne radiš nešto drugo na kompu, konvertiranje itd.

A noctuu preporučam jer se i sandy poprilično grije..

chutac kaže...

Jel mi moze tko dat kakvih savjeta za E4300...sad mi je na 2.4 Ghz...kak da idem vise...temp nisu problem u full loadu su 55 stupnjeva

Hvala

Samo dižeš fsb. Taj E4300 bi ti trebao do nekih 2.7GHz ići bez dizanja napona bez problema.

Staviš napon na 1.35v i dižeš fsb do koliko je stabilan.

Imam doma jednog E4600, uz 1.35v stabilan na 3.0 GHz.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2011 19:40 (Penryn).
17 godina
protjeran
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Eventualno ću dns skočiti do Linksa po Scythe Katanu 3 (reda radi):P da ga ipak mogu koliko-toliko OC-ati barem na 4.4GHz i da temperature baš nisu na granici dopuštenih. Jer se meni ovako već u 3DMarkovima grije na 66°C!!!

A za grafičke sam odlučio prijeći na mainstream do 1100kn tako da me čeka jedino GTX650 u 2012-toj (ako joj cijena bude pristupačna)!

;)

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.8.2011 5:27 (stoncin3).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Eventualno ću dns skočiti do Linksa po Scythe Katanu 3 (reda radi):P da ga ipak mogu koliko-toliko OC-ati barem na 4.4GHz i da temperature baš nisu na granici dopuštenih. Jer se meni ovako već u 3DMarkovima grije na 66°C!!!

A za grafičke sam odlučio prijeći na mainstream do 1100kn tako da me čeka jedino GTX650 u 2012-toj (ako joj cijena bude pristupačna)!

;)

A dobro, ajd.  {#}

Samo javi koliko su se popravile temp, do koliko ide sa katanom 3, koji clock, koliko stupnjeva itd. {#}

17 godina
protjeran

Ofcorse;)

Javim. Btw sad mi puklo opet da ne kupim ništa dobro mi i ovako na 3.30GHz:D

Sve u svoje vrijeme..

Btw ipak mislim da je onaj Turbo mode odlično optimiziran za ovaj procesor 2500K jer su temperature stvarno O.K.:\

Pa overclocka mi ga na 3393MHz i u Primeu95 nakon 45 minuta max temp iznosi 72°što je super za takav CPU i još gore neki stock cooler.

U igrama i benchmarkovima isto na 3393MHz 66°C! Neki puta ga digne na 3593MHz što je 300MHz OC i ne pregrijava se. Znači da radi dobro.. i na default naponu.

i5 2500K 72,6°C TCase prema Intelovim službenim stranicama.

Znači da dobro podnosi manji overclock i da ga i stock cooler dobro hladi.

Anyway moj je cilj izvući i najmanju mrvicu snage iz njega samo kažem sve u svoje vrijeme.. Možda sad uzmem Katanu 3 jer je cjena stvarno opaka i to u Linksu u gradu (blizu gdje živim) 170kn

pa kasnije na 5GHz..:\

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
14 godina
neaktivan

Ja sam danas tražio po youtube-u kako clockat intel i5 2500K i našao sam ovo

Složio sam ovako:  Target CPU Turbo mode speed : 4000 MHz

Target DRAM speed : 1333 MHz

I kad dođem u windowse mi ovako piše:

I dalje mi piše da su mi jezgre na 3.3 GHz, jedino piše da mi je procesor na 4.0 GHz. Ništa mi nije jasno. Jel mi radi sad procesor na 4 GHz ili ne ?

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Skini GPU_z i probaj vidjeti;)

link

14 godina
neaktivan

Skinuo sam CPU-Z i piše da mi proc radi na 3.3 GHz, kako da onda clockam ?

Peace.......Ja sam muško, zakaj svi mislite da sam žensko ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tinča14 kaže...

Skinuo sam CPU-Z i piše da mi proc radi na 3.3 GHz, kako da onda clockam ?

Ova tema će ti pomoći: http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-intel-sandy-bridge-procesora/93188.aspx.

Carum est, quod rarum est.
14 godina
protjeran

Bok! Imam Intel Core 2 Duo E8400 3 ghz procesor i stock hladnjak. Zanima me na koliko bi ga ga mogao oveclockirati a da temperature budu stabilne i dali je to upće potrebno. Igram Gta IV na medium detaljima pa ako ga overclockiram dobio bi veće performanse procesora pa bi i gta bolje radio , a i ostale zahtjevnije igre!  Molim kratko objašnjenje. Hvala!

Bellic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Đemo kaže...

Bok! Imam Intel Core 2 Duo E8400 3 ghz procesor i stock hladnjak. Zanima me na koliko bi ga ga mogao oveclockirati a da temperature budu stabilne i dali je to upće potrebno. Igram Gta IV na medium detaljima pa ako ga overclockiram dobio bi veće performanse procesora pa bi i gta bolje radio , a i ostale zahtjevnije igre!  Molim kratko objašnjenje. Hvala!

Evo, postavi kao zadano. Ideš na 3.60GHz bez mjenjanja coolera i bez dizanja napona. To je lako i ne košta ništa. Tako ćeš ubrzati rad u Windowsima i dobiti veći minimalni FPS sa manjim framedropovima (opadanje FPS-ova kroz igru) biti će više konstantnih..

A za GTA4 treba bolja grafička. Za medium tie dovoljna i ta samo za High i veče detalje dns min GTX560. Ima ih po 1300kn. Ofcorse sve ovisi i ako ne igraš na visokoj rezoluciji monitora..{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 10:33 (stoncin3).
14 godina
Đemo kaže...

Grafa ti je jako stara i slaba tako da nebi dobio ništa performansi da clockaš CPU jel on sigurno i sad izvlači već sve iz te stare grafe. Mjenjaj grafu pa onda razmišljaj o clockanju !

14 godina
neaktivan
kako da overclockam svoj core i3 530 na intel h55hc i do kolko bi mogao ići sa stockom a koliko sa hyperom 212+
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
stoncin3 kaže...
Đemo kaže...

Evo, postavi kao zadano. Ideš na 3.60GHz bez mjenjanja coolera i bez dizanja napona. To je lako i ne košta ništa. Tako ćeš ubrzati rad u Windowsima i dobiti veći minimalni FPS sa manjim framedropovima (opadanje FPS-ova kroz igru) biti će više konstantnih..

A za GTA4 treba bolja grafička. Za medium tie dovoljna i ta samo za High i veče detalje dns min GTX560. Ima ih po 1300kn. Ofcorse sve ovisi i ako ne igraš na visokoj rezoluciji monitora..{#}

Gta IV igram na 1920x1080, a max rezolucija monitora je 1680x1050, detalji na medium, slideri na 20. Neznam kad je ova grafa izašla ali znam da vrti sve igre na medium-high a komp sam kupio 2009.

Bellic
14 godina

Potraži malo tutoriale. Ono što znam općenito je da ti procesori idu lakoćom preko 4.0 Ghz sa dobrim hladnjacima što tvoj jest. 4.0 Ghz sigurno možeš dohvatiti i temperature će ti biti dobre, a osjetiti ćeš u nekim igrama napredak pošto imaš i grafu dobru tako da bi ti dobro došlo  da ga clokckneš.

17 godina
protjeran

Ako igraš na 1680X1050 je još OK. Za full HD je već potrebno imati 1GB GDDR na grafičkoj k.

14 godina
Đemo kaže...
stoncin3 kaže...
Đemo kaže...

Gta IV igram na 1920x1080, a max rezolucija monitora je 1680x1050, detalji na medium, slideri na 20. Neznam kad je ova grafa izašla ali znam da vrti sve igre na medium-high a komp sam kupio 2009.

Lool, pa kako ti igraš na 1080p rezi ako ti je rezolucija monitora 1680 x 1050 ? Inače neznam kako ti to igraš i na kojim detaljima te kako to sve skupa izgleda ali tvoja grafa je 2009 bila slaba za gamere  a danas je preslaba i za 1280 x 1024 gaming !!

17 godina
protjeran

Za 1280X1024 i medium je taman. Još da OC-a proc:P

14 godina
protjeran
itomic009 kaže...
Đemo kaže...
stoncin3 kaže...
Đemo kaže...

Lool, pa kako ti igraš na 1080p rezi ako ti je rezolucija monitora 1680 x 1050 ? Inače neznam kako ti to igraš i na kojim detaljima te kako to sve skupa izgleda ali tvoja grafa je 2009 bila slaba za gamere  a danas je preslaba i za 1280 x 1024 gaming !!

evo ja ti imam ovaj monitor: (iza slike ti sve piše): http://www.google.hr/imgres?q=samsung+syncmaster+2243&hl=hr&sa=X&gbv=2&tbm=isch&tbnid=MrXdXibbpNhs6M:&imgrefurl=http://woikr.com/home-entertainment/samsung-syncmaster-2243-nwx-great-monitor-crappy-controls/&docid=5ijVwoXfkH0nSM&w=900&h=998&ei=8FQ-Tv

Bellic
13 godina
neaktivan

Kako klokovati Q8300 na Asus P5e64 ws evolution?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

evo ja sam baš klokao intel core 2 duo 3 ghz na 3.6 ghz pa mi samo potvrdite ako je to dobro.

Bellic
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Đemo kaže...

evo ja sam baš klokao intel core 2 duo 3 ghz na 3.6 ghz pa mi samo potvrdite ako je to dobro.

evo još jedna slika iz cpu-z

Bellic
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 12:02 (Đemo).
15 godina
neaktivan

Cropaj te slike u paintu jer se ništa ne vidi bez naprezanja. Print scr- paint-select-crop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Cropaj te slike u paintu jer se ništa ne vidi bez naprezanja. Print scr- paint-select-crop.

evo sad bi trebalo biti bolje

Bellic
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 12:14 (Đemo).
14 godina
neaktivan

ja imam q8300 na ploči asrock 4core133viiv 
radi mi na 2.5 gHz, jednom sam ga klokao na 2.8, pa nije htio ući u windowse, na 2.7 , ostavio sam prime preko noći i sve oke dok nakon tjedan dana mi je sve počelo štekati, cijeli komp i igre pa sam ga vratio na 2.5 
imam neki zalmanov kuler jer mi se na stocku pregrijavao i na tvorničkim 2.5 gHz
kako da ga klokam, da li da dižem voltažu ( kako se to uopće radi ? )
ploča mi podržava fsb do 1333 a to je i fsb od procesora ( kad sam klokao digao se na 1500 ali je i dalje radilo jedan tjedan), dali trebam možda novu matičnu?
množitelj mi je zaključan na 7.5 a mHz proca je 333
temperature su mi sad od 49C do 59C a i iste takve su bile kad sam klokao 

14 godina
protjeran
Đemo kaže...
ATiGamer kaže...

čudno je to kako na cpu-z slici je 2.4 ghz a na desnoj slici je 3.6. molim pomoć

Bellic
17 godina
protjeran
Đemo kaže...
Đemo kaže...
ATiGamer kaže...

čudno je to kako na cpu-z slici je 2.4 ghz a na desnoj slici je 3.6. molim pomoć

2.4GHz je u stanju mirovanja na desktopu kad mu ne treba brzine a u igrama i pod opterećenjem ga matična ploča automatski digne na 3.6

14 godina
protjeran
stoncin3 kaže...
Đemo kaže...
Đemo kaže...
ATiGamer kaže...

2.4GHz je u stanju mirovanja na desktopu kad mu ne treba brzine a u igrama i pod opterećenjem ga matična ploča automatski digne na 3.6

Evo mene opet...sad sam vratio sve postavke na početne u biosu i na cd-u od matične sam našao neki program za overclock. Zove se AI Suite. I sad sam našao gdje se to overclockira (Gdje se treba postaviti). I trebam postavke ako vam nije problem. Intel Core 2 Duo E8400 3ghz ja bi išao na 3.6 ili manje sa stock coolerom. I sry što sam dosadan. {#} evo i slike: 

Bellic
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2011 1:17 (Đemo).
14 godina
odjavljen

pozz

evo imam jedno pitanje u vezi overclocka i3 540 proca, bio je radio na 4ghz , prošao je sve testove stabilnosti i u full loadu temperatura je bila oko 70°, najviše 72°, problem je u tome što sam pročitao da se overclockanjem gubi na trajanju komponenti, meni treba da bar traje još 3-4 god. što mislite hoće li trajati toliko? hoću li dobiti na performansama u usporedbi sa stock frekvencijama?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

pozz

evo imam jedno pitanje u vezi overclocka i3 540 proca, bio je radio na 4ghz , prošao je sve testove stabilnosti i u full loadu temperatura je bila oko 70°, najviše 72°, problem je u tome što sam pročitao da se overclockanjem gubi na trajanju komponenti, meni treba da bar traje još 3-4 god. što mislite hoće li trajati toliko? hoću li dobiti na performansama u usporedbi sa stock frekvencijama?

gledaj ja sam isto početnik u clockanju ali znam da su prcesori napravljeni tako da mogu izdržati barem 10 god ( ovi stariji), a novi su napravljeni da drže i duže 15-20 god zato se ništ ne brini. clockaj do koliko ide. gledaj temperature i do kad ti bude stabilan onda je sve u redu.{#}

Bellic
14 godina
protjeran
ford eleanor kaže...
Đemo kaže...
stoncin3 kaže...
Đemo kaže...
Đemo kaže...
ATiGamer kaže...

Evo mene opet...sad sam vratio sve postavke na početne u biosu i na cd-u od matične sam našao neki program za overclock. Zove se AI Suite. I sad sam našao gdje se to overclockira (Gdje se treba postaviti). I trebam postavke ako vam nije problem. Intel Core 2 Duo E8400 3ghz ja bi išao na 3.6 ili manje sa stock coolerom. I sry što sam dosadan. {#} evo i slike: 

Nemoj klokati pomoću programa.To se radi iz biosa tj. onda je sistem stabilniji

gledam ja na you tubu kako overclockirati core 2 duo i tam su sve neki dugačiji biosi...ja imam neki american megatrends bios iz 2009...lol baš i neznam točno..daj kad si već tu i znaš overclockirati onda mi napiši kaj bi bilo najbolje za taj procesor. mislim koje postavke....taj fsb,multiplier ma šta ja znam xd

Bellic
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice