Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 968.606
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,f
pqweasdyxc kaže...

jel normalno da prilikom cpu testa u occt cpu freq. je na 4090mhz i ponekad (sad u 20 min testa) mi padne 1391mhz.. Ne smeta što surfam po internetu za vrijeme testa?

Pada dok dođe do 63c cputin

Kod mene je stalno zakucan na 4,4GHz i kad upalim prime ili nesto uopce ne dropa tak da..

Ne znam kako kod tebe al kod mene je iskljucen cool and quiet i turbo mod.

Takoder kad sam ga tek kupio sam ugasio turbo mod i stavio multi na 17.5x200=3500 i onda kad sam usao u winse je pisalo da radi na 3,5GHz a na kraju sam skuzio da opet dropa, i tek onda dok nisam cool and quiet iskljucio i eto problem rijesen.

Borek
12 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx)

Na koliko mogu podignuti sigurno fx8320 sa vodenim hlađenje, tj koliko voltazu trebam dizat ? tipa probao bi ga na preko 4.5 podignuti i koliko voltazu staviti ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 0:25 (Adict).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Adict kaže...

Na koliko mogu podignuti sigurno fx8320 sa vodenim hlađenje, tj koliko voltazu trebam dizat ? tipa probao bi ga na preko 4.5 podignuti i koliko voltazu staviti ?

Kod mene taj CPU je za 4.5ghz trazio 1.428V u IBT a za 4.8ghz 1.52V u IBT. E sad mogao je i na manjem naponu da radi al to nije sigurno za stabilnost sistema i podataka na disku

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
11 godina
neaktivan

Pozdrav, ima li netko slucajno Gigabyte F2A85X D3H matičnu? Kakva je za OC (proc A8 6600k je u pitanju)

Siky1234
12 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...
Adict kaže...

Kod mene taj CPU je za 4.5ghz trazio 1.428V u IBT a za 4.8ghz 1.52V u IBT. E sad mogao je i na manjem naponu da radi al to nije sigurno za stabilnost sistema i podataka na disku

Onda cu staviti napon za 4.5ghz 145V pa cemo probat . 

13 godina
neaktivan

Pozdrav

Komponente su -

- ASRock 970 Extreme4
- AMD Phenom II X4 960T Black Edition(unlocked to X6 i stabilan već godinama na stock)
- ZALMAN CNPS 5X

Mislio sam ubaciti gtx 970 umjesto gtx 670 i preći na rezoluciju 1440p. Proc ne bi još mijenjao, pa me interesira na koliko bi ga mogao dići sa ovom pločom da gura gtx 970.

Pretpostavljam da za neki solidan OC trebam mijenjati i cooler.

Preporuke plz :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

klokao sam proc koji imam 8320 na 4.5 temperature varira oko 57 , je to ok temperatura . Gledao sam temp nakon 15 minuta prima . Prijmetio sam da voltaza varira tj pada na 0.816 i max stoji 1.392 . U biosu sam stavio na 1.45. Nije mi jasno zasto voltaza pada i nije ma naxu 1.45

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 18:37 (Adict).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Adict kaže...

klokao sam proc koji imam 8320 na 4.5 temperature varira oko 57 , je to ok temperatura . Gledao sam temp nakon 15 minuta prima . Prijmetio sam da voltaza varira tj pada na 0.816 i max stoji 1.392 . U biosu sam stavio na 1.45. Nije mi jasno zasto voltaza pada i nije ma naxu 1.45

ako ploca nema llc onda je normalno da droopa napon stim da  onda za tu razliku trebas povecati da bi dobio zeljeni napon i uvjek koristi c&q

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 21:33 (mirzet1976).
12 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...
Adict kaže...

ako ploca nema llc onda je normalno da droopa napon stim da  onda za tu razliku trebas povecati da bi dobio zeljeni napon i uvjek koristi c&q

Pojasni mi to na naški jezik :D

upravo pokrenuo prime , primjetim da mi voltaza je 1.352 i onda ga dropa na 0.816 jos sam skuzio sada da mi buss speed dropa se na 160 MHz a nekad je na 200 MHz ? Jedino sta sam dizao je mnozitelja i napon na procu u biosu . 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 16:08 (Adict).
12 godina

a da potrazis bios kojem ne opada bus speed mislim da to nebi trebalo se desavati. Kad je c&q upaljen u biose onda samo pada multi i napon a bus speed je konstantno 200mhz

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 16:16 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

a da potrazis bios kojem ne opada bus speed mislim da to nebi trebalo se desavati. Kad je c&q upaljen u biose onda samo pada multi i napon a bus speed je konstantno 200mhz

Znaci da upalim ili ugasim c&q , a biose necu dirat jer sam prosli puta zajebao staru maticnu updejtajuci biose ;) . 

Sada cu vratiti sve na normalu i ponovo klokat na 4.5 sa 1.45 voltazom pa budemo vidjeli . 

17 godina

Kako jedan p2 945 na asrock a770de+ moze biti stabilan na 3600 a na bestiji tipa Asus m5a97 evo r2.0 ne moze? Isti napon...

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2015 4:41 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nisu sve maticne iste i to igra ulogu kako ces i koliko ces klokati ja imam  gigabyte 990fxa-ud5 i vjerujem da bi sa asusovom u istom rangu imao manje napone  posto sad mi treba 1,512v za 4,8ghz amd fx 8350.Tu dosta igra ulogu i kakvo hladjenje imas  evo jedan primjer prije mjesec dana sa starim vodenim thermaltake 2.0pro nisam mogao lako klokati na 4.6ghz a da nebudu temperature preko 68°C sto je vec previse.Sad kad sam stavio h220 i stavio u loop radijator od thermaltake  62°C su mi maksimalni po ovim vrucim danima.

17 godina

Počeo sam igrati Witchera 3 i primjećujem velike framedropove u nekim scenama. Fps uglavnom varira oko 30 - 40, no zna se često spustiti do 20+ a jednom sam primijetio čak i na 15 fps. Očigledno se ovdje radi o BN mada sa drugim igrama i nisam imao tolike framdropove Dying Light, Shadow of Mordor itd. 

Procesor - Phenom II x4 965BE @ 3,4Ghz

Hlađenje  - Scytche Mugen rev. b. 

Matična Biostar TA790GXBE

Ram - 4GB DDR2 

Grafička Sapphire 280x

Nisam nikada overclockirao ovaj procesor, oduvijek mi je na stock frekvenciji, pa sam odlučio da ga overclockiram da vidim koliko će to doprinijeti boljem fpsu.

U biosu sam primjetio opciju automatic overclock i ponuđene su tri opcije V6 - V8 i V12. 

V6 mi je oc procesor skoro na 3,7+ Ghz igrao sam nekih pola sata i restartao mi se kompjuter, a V-8 je oc procesora na 3.9 Ghz no ne može ući u windows jer dobije BSOD.

Dok sam igrao Witchera sa automatskim overclockom V6 (3,7+ Ghz) igra je radila konstantno na 35 + fps. Zbog samo 300 Mhz vidi se fin napredak (fluidnije igranje) pa bih se danas okušao u overclocku i treba mi par smjernica kako i što manualno raditi u Biosu jer ove V6, V8 i V12 postavke i nisu stabilne.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

jel moguce da se je cpu pregrijo pa se ugasio da se odladi ili je V6 overcloclovo i memoriju pa je nestabilna na tom kloku, oprobaj spustiti mem za jednu skalu nize npt. Sa 333mhz na 266 pa onda ukljuci V6

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mirzet1976 kaže...

jel moguce da se je cpu pregrijo pa se ugasio da se odladi ili je V6 overcloclovo i memoriju pa je nestabilna na tom kloku, oprobaj spustiti mem za jednu skalu nize npt. Sa 333mhz na 266 pa onda ukljuci V6

Odmah sam provjerio temperaturu procesora nakon podizanja sistema bila je 49C. U manualu matične ne piše detaljno što točno urade automatske V -6,8,12 postavke osim good, better, best oveclocking performance.  Pretpostavljam da je overclockirao i memoriju preko sabirnice ili kako se već zove. Matična ima dosta nekih postavki i pola sata sam tražio kako podesiti multiplier jer ga nisam mogao naći u postavkama kao kod drugih ploča gdje je vidljiv. Na ovoj je u Biosu skriven, mora se enablati. 

Danas ću se malo pozabaviti sa povećanjem množitelja, i povećati voltažu čisto da vidim kako će ići. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
10 godina

Jel moguče da mi cpu na 4.1 ghz pada frenkvencija jer se vrm pregrije.

Prije kad sam imao hladnjak koji puše prema dolje (ne stock) nije bilo pada jer je valjda zrak puhao po njima.

Mogu li uzeti vent. s toga hladnjaka i staviti da puše po vrm?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ljudi imam problem.. 

Imam FX6300 koji radi na stock brzini 3.5 a ja bi ga volio dici da radi na barem 4.0 i tu mi nastaje problem. 

U biosu namjestim da mi proc radi na vecoj brzini (nije bitno koja cak i 3.6) i normalno sejvam i upali se. 
Odem desni klik na my computer i propertis kad on i dalje pise da radi na 3.5, upali cpu-z kad i tam pise da radi na 3.5

Ugasim komp odem u bios a tam i dalje stoji clock koji sam namjestio. U cemu je problem? 
Mozda u maticnoj jer je neka jeftina asrock 960gc-gsfx, napajanje je xfx450w

LOOOOOL

0 0 hvala 0
14 godina

skini cpuz i linkaj screenshot da vidimo kako to izgleda

12 godina

moguce da je i do ploće mozda se bori i da cpi drzi i na stock kloku 3.5ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LOOOOOL
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.7.2015 19:08 (Rizlamen).

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

jel mi mozes pomoc

moj bi athlon 64 x2 3800+ trebo radit na 2.0,a radi na 1.4!!!

kako da to popravim???

uz glasanje objašnjenje poželjno :D

1 Overklock
3 neki tweak
Tominitutorijali
11 godina

Ovako trenutno imam amd phenom II x4 940 procesor,i overclocko sam ga preko fsb na 3,2 ghz a htio bih makar 3.5 a posto nikad nisam dizo voltazu i multiplier zanima me kako podici voltazu i multiplier da dode na 3.4 3.5 ghz.Dakle u biosu imam nb voltage i cpu voltage,trenutna voltaza procesora je 1.360.Sad me zanima moram li dizati samo cpu voltazu ili i nb voltazu?prvo sam postavio multiplier na x17 i fsp na 200 i cpu voltazu na 1.380 ali nb voltazu nisam nikako dirao i overclock nije uspio.Ako mi moze netko pojasnit kako da ga overclockam na 3.4 ghz,posto sam totalni njub.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Na koliko bih mogao overclockati fx 4100,nebih htio da se pregrijava,sada mi je obično temp.oko 38°,a u igrama do 55,ali kada stavim ventilator na high padne na 52...

Napajanje je zalman dual foward power supply ZM500-LX quite120mm fan 500w,

6 gb rama.

Matična je asus M5A78L LE.

0 0 hvala 0
14 godina

Predpostavljam da imaš stock cooler dok su ti tolike temperature. S tim hladnjakom ga nemožeš nikoliko clokcat, a i ploča nije za clockanje

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

Predpostavljam da imaš stock cooler dok su ti tolike temperature. S tim hladnjakom ga nemožeš nikoliko clokcat, a i ploča nije za clockanje

Mogu li bar 4.0?

14 godina

Ja nebih pokušavao. Jer FX-u je preporučljivo staviti aftermarket cooler i za običnu uporabu, kamoli za clockanje

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Koje su obično temp. na kompu,u igrama?

0 0 hvala 0
11 godina
Acex kaže...

Ovako trenutno imam amd phenom II x4 940 procesor,i overclocko sam ga preko fsb na 3,2 ghz a htio bih makar 3.5 a posto nikad nisam dizo voltazu i multiplier zanima me kako podici voltazu i multiplier da dode na 3.4 3.5 ghz.Dakle u biosu imam nb voltage i cpu voltage,trenutna voltaza procesora je 1.360.Sad me zanima moram li dizati samo cpu voltazu ili i nb voltazu?prvo sam postavio multiplier na x17 i fsp na 200 i cpu voltazu na 1.380 ali nb voltazu nisam nikako dirao i overclock nije uspio.Ako mi moze netko pojasnit kako da ga overclockam na 3.4 ghz,posto sam totalni njub.

Moze li netko meni pomoc?evo vec 2 dana cekam

12 godina

Posto nemas iskustva u OC onda clockaj preko multija i dizi napon dok PC ne bude stabilan i naravno prati temperaturu CPU

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice