Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 973.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Koliko mogu diči svoj proc najviše?komponente pod moj pc...

My way
14 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

NoBru,tvoj bi trebao na oko 3.6 do 3.8Ghz za 24/7, a Galinjo tvoj oko 4.0Ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Hvala na odgovoru. Kakve bi postavke trebao postaviti u biosu,da to bude kako tako stabilno?
14 godina

Pa nesjećam se sad točno postavki, ali možeš početi sa FSB-om d a ga probaš staviti na 250 a CPU i ostale množitelje stavina niže da testiraš jeli ti stabilan fsb na 250. Ako prođe jedno sat vremena BLEND P95,onda  diži CPU množiteljdokle možeš sa 1.45V napona i testiraj stabilnost. Trebao bo doseći raspon koji sam naveo.

13 godina
protjeran
Zuka kaže...

Koliko bi ja mogao clockat svoj procesor: AMD Athlon(tm) II X2 260 3.21GHz???

4Ghz

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
12 godina
protjeran

{#} maj nejm iz konjina{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 15:31 (Silent horror1992).

0 1 hvala 0
12 godina
protjeran
rambox kaže...
dinos3 kaže...
Dali bi dobio sta na performansama ako bi digao proc na nekih 3.3 ili 3,2ghz ?
pogledajte Moj PC

Vjerojatno če ič na 3.4ghz na defolt CPU naponu, valjda znaš klokat pazi na memoriju jel za klok veči od 400mhz moraš obavezno spustit memoriju na niže podešenje u Bios-u.{#}

Almin94 kaže...
dinos3 kaže...
Dali bi dobio sta na performansama ako bi digao proc na nekih 3.3 ili 3,2ghz ?
pogledajte Moj PC

Mozes ga dignuti na 3.5-3.6GHz bez ikakvih problema sa stock coolerom. Imao sam isti CPU. ;)

U praksi to nije baš tak jer hardver nije isti,{#} dost ovisi o matičnoj ploči i čipsetu a njegova matična ima stari Nvidia čipset i nešto lošiju naponsku regulaciju.Vrlo vjerojatno če dobit 3.4ghz to sigurno, i to na defolt CPU naponu sve preko toga traži više napona.Ko drugo svi procesori nisu baš isti, neki se mogu kloknut više a neki manje imal sam ja taj Athlon II X2 240.{#}

U mom slučaju to je išlo sa defolt CPU naponom od 1.400V na 3.5ghz, ali moja matična je bolja nego njegova i čipset je znatno bolji to sigurno. Uglavnom ja sam dogural do 3.5ghz i niti makac više, matična je mogla povuč još dost ali proc više ne niti na 1.500V naponu. Kaj god da sam isprobal sve iznad 3.5 ghz u stres testu, baca grešku na jednoj jezgri i to je to proc je došel do zida no kog briga dobio sam 700mhz i nema problema.{#}  Imam isti takav procesor matičnu N68-S3 UCC i radi mi na 3.3ghz temp pod maks opeterećenjem ne ide preko 55 dali smijem još dizat neću nešto sjebat ?

12 godina
protjeran

Ovako imam AMD Athlon x2 240

AS ROCK N68-S3 UCC

Ge Force GT 220

G.Skil 6 gig 1333Mhz 

Ako može neko da mi kaže kako da izvučem maksimum iz ovog svakako mi je vrijeme za novu konf pa kolko izdrzi ja zadovoljan{#}

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Volio bi kad bi neko dao neki savjet al izgleda ništa od toga {#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zašto pri oc-u cpu-a treba spustati frekvenciju memorije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zato sto kad se dize freq procesora autmatski se dize i freq memorije.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
13 godina
neaktivan

Po kojem principu to radi? NB? Memory controler unutar CPU-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

kako da ja kloknem svoj proc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TomislavZG-2 kaže...

Zašto pri oc-u cpu-a treba spustati frekvenciju memorije?

Pa iz tog razlog da ti nebi izgorila jer memorija nema svoje hladjenje kao cpu i zato je preporucljivo da joj smanjis frekvenciju ili da radi na onoj frekvenciji koja pise.Vecina nas koristi low profile ram a oni nisu pouzdani za velike klokove jer mogu lako stradati.A isto tako i one profesionalne ram memorije ako koristis i njima mozes dici frekvenciju nekih 10-20% ma da mislim da je i to kriticno.Ali evo ima tu jos ljudi neka ti objasne detaljnije ovo je ono sto sam ja cuo i drzim se toga.

13 godina
neaktivan

Pozdrav,imam znaci procesor AMD  athlon 64 x2 dual koji mi je bottleneck za graficku i ostale komponente pa   bih ga htio overclockat.imam novo hlađenje znaci nije stock pa stete od pregrijavanja nebi bilo jos samo kada bi mi neko detaljno objasnio kako overclockat'.i da imam novo napajanje isto ako to ima vaznosti kod overclockanja...

lolz

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LoLzii kaže...

Pozdrav,imam znaci procesor AMD  athlon 64 x2 dual koji mi je bottleneck za graficku i ostale komponente pa   bih ga htio overclockat.imam novo hlađenje znaci nije stock pa stete od pregrijavanja nebi bilo jos samo kada bi mi neko detaljno objasnio kako overclockat'.i da imam novo napajanje isto ako to ima vaznosti kod overclockanja...

Imaš na linku ispod sve objašnjeno

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 15:51 (_psychoo_).
12 godina

pozz..pocetnik sam u overclocku i zelim klokat svoj athlon x2 64 7750..pokuso sam s amd overdrive ali multipier mu je zakljucan..jel postoji jos koj nacin da ka klokam ili se to nemoze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
logi510 kaže...

pozz..pocetnik sam u overclocku i zelim klokat svoj athlon x2 64 7750..pokuso sam s amd overdrive ali multipier mu je zakljucan..jel postoji jos koj nacin da ka klokam ili se to nemoze?

Ako ti je multiplier* zakljucan onda ce ti biti i u BIOSU, a to je najbolji nacin za clockanje...

Ako ne znas kako uci u BIOS http://www.kakica.net/kako-uci-u-bios/, za inf- na svojoj konfi ulazim s DEL.

Oko overlocka ti je sve opisano u guide-u za pocetnike, daj si vremena i sve razumno procitaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 20:52 (dinos3).
12 godina

ulazio sam u bios  i sve pretrazio ali mi nigdje ne pise nista sta sam mogo povezat s overklokom..

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 23:04 (logi510).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
logi510 kaže...

ulazio sam u bios   i sve pretrazio ali mi nigdje ne pise nista sta sam mogo povezat s overklokom..

Kad udes u BIOS reci mi sta imas sve ponudeno... Mora biti.

12 godina
dinos3 kaže...
logi510 kaže...

ulazio sam u bios   i sve pretrazio ali mi nigdje ne pise nista sta sam mogo povezat s overklokom..

Kad udes u BIOS reci mi sta imas sve ponudeno... Mora biti.

evo naso sam al multiplier je zakljucan jedino ima nes dolje sta mogu povecat do 500-sad je na 200

multiplier je na 13.5 a ovo drugo na 200...200*13,5=2700mhz

12 godina
neaktivan

Pitanje dali OC ili otključavanje 4 jezgre na Athlonu II 450 ima veze dali imamo Win Xp ili Win 7?

ஜ۩۞۩ஜIn wildness is the preservation of the World!ஜ۩۞۩ஜ ஜ۩۞۩ஜSo seek the Wolf in Thyself!!ஜ۩۞۩ஜ
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nema nikakve veze, sve to radiš iz biosa, nije bitno koji OS imaš

12 godina
neaktivan

trebam li clockati svoj AMD na RIG1 i da li je to nepreporučeno?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pozdrav,  ja sam kloknuo svog Phenoma II 840 x4 3.2 stock na 3.7 sa time da sam podigao napon sa 1.4 stock na 1.472 - radi sve uredno - u BTF 3 imam oko 85% avg iskoristenost svih jezgri (Playclaw 3) pri cemu mi tnp neide iznad 58 'C - u MoH Warfighter mi je iskoristenost svih jezgri oko 90% avg sa tnp oko 60 'C - predpostavljam da je to dobar kloking pogotovo za ovaj procesor (to je athlon u biti - propus) - koristim njegov stock cooler - nedavno promjenjena pasta - eto pa ako moze koji komentar dali je to sve u redu sto se tice tnp i napona, osobito napona jer mi za vrijeme igranja igara varira ide sa 1.472 pa uglavnom bude na 1.488 ali dođe i na 1.504 - pa me zanima dali je to previse za taj procesor - tj dali bi ga moglo ostetit ili spalit cak - sto se tice tnp one nikad nisu iznad 60 'C

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 11:51 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

1.5v je jos sigurna zona za procesor....ali nije za mbo....nejdi prek 1.45v za 24/7

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 18:00 (KrpaZG).
13 godina
protjeran
KrpaZG kaže...

1.5v je jos sigurna zona za procesor....ali nije za mbo....nejdi prek 1.45v za 24/7

ako si mislio za napon od chipseta - njega nisam dirao - jedino ako naopon od procesora moze negativno utjecati na maticnu ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 18:12 (PR0MATRAC).
13 godina
PR0MATRAC kaže...
KrpaZG kaže...

ako si mislio za napon od chipseta - njega nisam dirao - jedino ako naopon od procesora moze negativno utjecati na maticnu ?

naravno da moze...ne prek 1.45v

Werdum Combat Team
13 godina
neaktivan
Imam navedeni procesor
AMD FX4100 3.6 ghz.
Hladnjak: Xigmatek Aegir jako kvalitetan hladanjak jedan od najboljih.

Na koliko bih ga mogao klokat max da bude siguran? Treba mi za neke igre.. Hvala unaprijed!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Što se tiče hladnjaka, možeš ići visoko koliko CPU može potegnuti na normalnim naponima za 24/7. Ja npr držim  FX 4100 ( ugasio sam pola procesora ) na 4.5Ghz na 1.36V load voltage za 24/7 i na tom taktu mi daje dobre performanse i u CPU zahtjevnim igrama kao što je F1 2012. I ti možeš manje više sigurno na taktove oko 4.5Ghz ili više. Moja preporuka ti je da postaviš napon radi potrošnje ( ali uračunaj dropo ) na 1.4V, i vidi koji takt s time možeš postići. Trebao bi biti na oko 4.5Ghz što je dovoljno za gaming.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice