Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 967.902
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
d666sermek kaže...

s tom grafom imas takve FPS???

i meni je isto iz prve bilo malčice čudno... ali mislim da to nije do GPU, CPU ili rama... nego jednostavno bethseda nije dobro optimizirala markath niti ono drvo u whiterun (a i svijeće u 1.4.26 verziji) to meni više liči na bug nego na štekanje.. (a imam i piratsku verziju igre {#})

14 godina
neaktivan
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Sada sam skužio da kada mi je uključen Cool'n'Quiet i odvrtim 3D Mark Vantage,CPU test 1 i 2,da mi se sistem ruši,kad isključim C'n'Q sve prolazi normalno. Inače nema nikakvih drugih problema kad je ta opcija uključena. 

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Čudno,meni je c&q uključen od kada sam našao stabilan clock i nemam problema nikakvih,izvrtio sam prime 24 sata,mark 6 ,vantage i 11-ica i  occt 4 sata ili više ne sječam se i odigrane su BO cod,bc2,mw3,mw2,fear3,cod5 praktički svaka igra po 6 sati u komadu dok je ekipa bila kod mene i nikad ništa a neznam valjda ovisi od sistema s tim da napomenem da u igrama nije bilo nikakvog lag-a.Pošto imam phenoma a zna se kolko struje ždere pogotovo jer je otključan i oc-an na 3800(neko vrijeme radio i na 4100 ali nepotrebno i isto c&q bio enablean)ova štednja struje mi sjeda ko budali šamar{#}.

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chaky kaže...
WrongType kaže...

Evo napravi ovako isključi turbo core i ostat če ti na 1.3 v jer kad ima turbo core on ga diže na 1.45V.

Turbo Core bi po defaultu trebao biti Disabled, ali provjeriti cu kada dodem kuci.

http://www.bug.hr/forum/post/overclocking/overclocking-amd-procesora-dualtriplequad/2719095.aspx

Turbo Core (Turbo CPB) mi je iskljucen po defaultu.

Sta sad?

Da li bi pomoglo da stavim zadnju verziju biosa?

Cypher: Ignorance is bliss.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 11:42 (Chaky).
13 godina
neaktivan

Probaj vjerojatno ploča overvolta previše stavi najnoviji bios i ručno postavi napon.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bok svima, ovako mislim overclockat procesor na 4GHz i da radi 24/7 sada mi je trenutno na 3,6 GHz i nije dizana voltaža i ne mislim čak pri 4GHz dizati ..
Što vi mislite se može na 4GHz bez dizanja voltaze? evo trenutno stanje: 

Prvi razlog ne dizanja voltaze jest taj sto ne zelim posto se ne kuzim bas u to, tek toliko znam digunuti na 3,6-4 GHz.

Pod MOJ PC imate detalje i da nisam stavljao novi BIOS.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 13:51 (XVII Mini).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

Bok svima, ovako mislim overclockat procesor na 4GHz i da radi 24/7 sada mi je trenutno na 3,6 GHz i nije dizana voltaža i ne mislim čak pri 4GHz dizati ..
Što vi mislite se može na 4GHz bez dizanja voltaze? evo trenutno stanje: 

Prvi razlog ne dizanja voltaze jest taj sto ne zelim posto se ne kuzim bas u to, tek toliko znam digunuti na 3,6-4 GHz.

Pod MOJ PC imate detalje i da nisam stavljao novi BIOS.

Koliki je napon u loadu, stavio si u idleu?

BTW napon, ne voltaža ;)

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Koliki je napon u loadu, stavio si u idleu?

BTW napon, ne voltaža ;)

Koliko vidim po hardware monitor,pod loadom mu je 1,42V.

www.fotoprizma.com
14 godina
neaktivan
TriP kaže...

Evo, vidim, nisam obraćao pažnju na HWMonitor :)

Uglavnom, ne vjerujem da ćeš na 4.0 GHz bez 1,43V.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
16 godina
neaktivan

Imam cpu x4 9850be, default je 1.1875v i 2500mhz cpu clock. Dignuo sam ga na 3100mhz i 1.5v, pa me zanima dal mogu ići s naponom još više gore ili da neidem preko tih 1.5v? jer bi ga još clocknuo, temp cpu-a je solidnih 50c pod benchmarkom, a ako smanjim napon ispod trenutne vrijednosti ruši mi se sustav...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

To je već daleko previše, ja ne bi preko 1.325V jer proc nije baš za clockanje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
donator_bubrega kaže...
TriP kaže...

Evo, vidim, nisam obraćao pažnju na HWMonitor :)

Uglavnom, ne vjerujem da ćeš na 4.0 GHz bez 1,43V.

Onda cu pokušati dignuti na 1,43 pa overclockat na 4,0GHz, samo mi reci sa kojim programom da napravim stres test?

pa budem tu oko 8 nabacio slike i da li je potrebno updejtat BIOS?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 18:36 (XVII Mini).
14 godina
razorinc kaže...

Imam cpu x4 9850be, default je 1.1875v i 2500mhz cpu clock. Dignuo sam ga na 3100mhz i 1.5v, pa me zanima dal mogu ići s naponom još više gore ili da neidem preko tih 1.5v? jer bi ga još clocknuo, temp cpu-a je solidnih 50c pod benchmarkom, a ako smanjim napon ispod trenutne vrijednosti ruši mi se sustav...

Ne idi preko 1.4V sa njim.

clock2much
14 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

Onda cu pokušati dignuti na 1,43 pa overclockat na 4,0GHz, samo mi reci sa kojim programom da napravim stres test?

Stress test vrti dva sata OCCT / Prime95 i pet - šest runova LinxX-a.

Nije obavezno BIOS updejtat, ali bilo bi poželjno.

13 godina
XVII Mini kaže...

s tim procom neces preko 3.7GHz jer nisam ni ja na boljoj ploci (nisam ni procital igdje da je tko uspel)... jos si dobro i clocknul, moj i s 1.45 nije htio preko 3.7GHz... stavi na 3,7 sa 1.325V (tak je meni sljakalo) i budi sretan i miran

14 godina
XVII Mini kaže...

ploča ti ima samo 4 faze. nemoj ju previše forsirat

14 godina
neaktivan
TriP kaže...

Sada sam skužio da kada mi je uključen Cool'n'Quiet i odvrtim 3D Mark Vantage,CPU test 1 i 2,da mi se sistem ruši,kad isključim C'n'Q sve prolazi normalno. Inače nema nikakvih drugih problema kad je ta opcija uključena. 

Hmm,mislim da ipak nije bio problem u C'n'Q. Sada sam opet probao odvrtit 3D Mark Vantage (sa isključenim C'n'Q) i srušilo se. Povećao sam CPU-NB napon sa 1,1000V na 1,1750V te freq sa 2000mhz na 2200mhz i sada prolazi.

Malo sam čitao ovu temu. I po ovoj računici: CPU-NB Frequency (+/-200) = (CPU-Frequency * 2 ) / 3.15  moja CPU-NB freq bi trebala biti 2400mhz (+/-200),zato sam je i stavio na 2200mhz. Isto tako sam vidio u nekoj tablici da je za cpu-3800mhz preporučena 2400mhz Cpu-Nb. Zanima me koji je safe napon za CPU-NB? Te dali to isto testiram s Prime95??  

www.fotoprizma.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 23:16 (TriP).
14 godina
neaktivan
TriP kaže...

Hmm,mislim da ipak nije bio problem u C'n'Q. Sada sam opet probao odvrtit 3D Mark Vantage (sa isključenim C'n'Q) i srušilo se. Povećao sam CPU-NB napon sa 1,1000V na 1,7500V te freq sa 2000mhz na 2200mhz i sada prolazi.

Nadam se da je tu trebalo pisati 1.175V.

Ofc.
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
TriP kaže...

Hmm,mislim da ipak nije bio problem u C'n'Q. Sada sam opet probao odvrtit 3D Mark Vantage (sa isključenim C'n'Q) i srušilo se. Povećao sam CPU-NB napon sa 1,1000V na 1,7500V te freq sa 2000mhz na 2200mhz i sada prolazi.

Nadam se da je tu trebalo pisati 1.175V.

{#} ispravljeno.

www.fotoprizma.com
13 godina

trebal bi radit i na 2200MHz NB mislim... ja imam na 1.2V i sve ok

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Meni je cpu-nb freq na 2600 i cpu-nb napon na 1,3 i bez beda već godinu dana tak radi sve do 1,325 je ok više nebi išao bar kaj se phenoma tiče.

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TriP kaže...
TriP kaže...

Hmm,mislim da ipak nije bio problem u C'n'Q. Sada sam opet probao odvrtit 3D Mark Vantage (sa isključenim C'n'Q) i srušilo se. Povećao sam CPU-NB napon sa 1,1000V na 1,1750V te freq sa 2000mhz na 2200mhz i sada prolazi.

Malo sam čitao ovu temu. I po ovoj računici: CPU-NB Frequency (+/-200) = (CPU-Frequency * 2 ) / 3.15  moja CPU-NB freq bi trebala biti 2400mhz (+/-200),zato sam je i stavio na 2200mhz. Isto tako sam vidio u nekoj tablici da je za cpu-3800mhz preporučena 2400mhz Cpu-Nb. Zanima me koji je safe napon za CPU-NB? Te dali to isto testiram s Prime95??  

Small fft ti je test kojim možeš provjerit stabilnost nb freq. i napon nb-a.

$inke
15 godina
neaktivan

Imam procesor ADM Althon(tm) 64X2 Dual Core Processor 5200+ 2.71 GHz  ...

Oveclock bi napravio na njemu da bude npr 3.00 GHz sad me zanima dali netko zna kako to napravit ima li neki video koj objašanja kako...

I dali moram kupovat ovo hlađenje ili je ovo standardno dobro... Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Squnte kaže...

Imam procesor ADM Althon(tm) 64X2 Dual Core Processor 5200+ 2.71 GHz  ...

Oveclock bi napravio na njemu da bude npr 3.00 GHz sad me zanima dali netko zna kako to napravit ima li neki video koj objašanja kako...

I dali moram kupovat ovo hlađenje ili je ovo standardno dobro... Hvala

Nije prevelik OC atko da ne treba dodatno hlađenje.

Imaš tu na forumu Overclocking tutorial. 

15 godina

Evo danas sam skinuo hladnjak mugen 3, i full oglanco procesor za alkoholom, i hladnjak naravno i temperature su malo bolje al opet ni blizu kako je d666sermek , trenutno u idle sa 900-1000rpm brzine 34c a njemu na 4.2ghz 24c -.-

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Encyanix kaže...

Evo danas sam skinuo hladnjak mugen 3, i full oglanco procesor za alkoholom, i hladnjak naravno i temperature su malo bolje al opet ni blizu kako je d666sermek , trenutno u idle sa 900-1000rpm brzine 34c a njemu na 4.2ghz 24c -.-

Idle nije mjerilo ničega. Moguće da si si loše stavia pastu.

Mjeri LOAD.

Ofc.
15 godina
mate960 kaže...
Encyanix kaže...

Idle nije mjerilo ničega. Moguće da si si loše stavia pastu.

Mjeri LOAD.

Pastu sam dobro stavio, a sad bas idem izvrtit jedinh 10min prime95 pa cemo da vidimo. i evo slike usput

EDIT: Vrtio sam prime95 20min i temp je bila max 43c :D

[www.tpbg.co.cc] Games Download [www.vertex-hosting.com] Website And Game Hosting
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 12:07 (Encyanix).
13 godina
protjeran

evo baš sam prije neki dan nabavio phenoma x4 960 t be, mislim da s mugenom može potegnuti 4 ghz, možda malo više s obzirom da mi matična nema baš neku regulaciju, a ako ga otključam vjerojatno malo manje. ak se oc-a i unlocka dal se po performansama približava intelu i5 2500k i kolko je slabiji od i5?

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 17:28 (AMD Phenom II X4).

0 0 hvala 0
13 godina

@ Encyanix

mozda ti C'n'C ne radi, provjeri... ili ti je airflow slab u kucistu... kad kazes idle, meni proc radi na 800MHz sa 1.0V pa je zato temp niska... taj rezim rada ostaje sve dok ne pokrenem neki HD na jubitou (2100MHz) ili dok se ne pokrecu aplikacije, instalacije, itd (max clock)... surfanje, slusanje glazbe, gledanje nonHD videa i proc mi na 800MHz tu i tamo ga digne na 1.2V al vecinom je na 1.0V

EDIT: pastu si sad dobro stavio jer je to odlicna temp, bolje neces ni dobit

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 13:55 (d666sermek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
d666sermek kaže...

@ Encyanix

mozda ti C'n'C ne radi, provjeri... ili ti je airflow slab u kucistu... kad kazes idle, meni proc radi na 800MHz sa 1.0V pa je zato temp niska... taj rezim rada ostaje sve dok ne pokrenem neki HD na jubitou (2100MHz) ili dok se ne pokrecu aplikacije, instalacije, itd (max clock)... surfanje, slusanje glazbe, gledanje nonHD videa i proc mi na 800MHz tu i tamo ga digne na 1.2V al vecinom je na 1.0V

EDIT: pastu si sad dobro stavio jer je to odlicna temp, bolje neces ni dobit

aaahaaaa ja sam mislio da ga ti u idle drzis 24c na 4.2ghz :P

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice