Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 963.039
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
AMD Phenom II kaže...
itomic009 kaže...

.

ako unlockam i ocam amd phenom ii x4 960 t be na amd phenom ii x6 1600 t 4.2/3 ghz, tak onda napišem u moj pc ili samo amd phenom ii x4 960 t be?? 

WTF???? , hahahahahha {#}

14 godina
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

Pozdrav, mijenjao sam neke komponente i odlucio se za Phenom 955 be. u nadi da ga dignem na 4000 mhza.. ali nikako.

Dizao sam ga na 3,9 (1,4v/19,5x200) ali u primeu95 rusi se nakon par sekundi, spustao sam ga na 3,8 opet isto.. Probao sam na 3,7 i nakon 10 min se rusi uz pomoc Primea.

AsRock 770 extreme 3, XFX 6870, G.skill 4x2gb ddr3 ripjaws, Scythe ninja 3 (umjesto stock venta na cooleru stoji Scythe gentle typhoon), Scythe stronger 500w, Thermaltakeov box, dobar protok zraka + front pannel, WD 2x1 tb, blue, green.

Znam da se svaki proc ne mora isto clockati, nadam se da moj nije bas taj, gledao sam da oni idu na 4,2 bez yebemti. Moj gold je na 4k.

Imate neku ideju?

Hvala Vam.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
plug-in kaže...

Pozdrav, mijenjao sam neke komponente i odlucio se za Phenom 955 be. u nadi da ga dignem na 4000 mhza.. ali nikako.

Dizao sam ga na 3,9 (1,4v/19,5x200) ali u primeu95 rusi se nakon par sekundi, spustao sam ga na 3,8 opet isto.. Probao sam na 3,7 i nakon 10 min se rusi uz pomoc Primea.

AsRock 770 extreme 3, XFX 6870, G.skill 4x2gb ddr3 ripjaws, Scythe ninja 3 (umjesto stock venta na cooleru stoji Scythe gentle typhoon), Scythe stronger 500w, Thermaltakeov box, dobar protok zraka + front pannel, WD 2x1 tb, blue, green.

Znam da se svaki proc ne mora isto clockati, nadam se da moj nije bas taj, gledao sam da oni idu na 4,2 bez yebemti. Moj gold je na 4k.

Imate neku ideju?

Hvala Vam.

Koje su ti postavke rama?

Mislim da mu memorija ne stvara probleme, buduci da nije podizao BCLK

Ofc.

0 0 hvala 0
14 godina

800mhz, NB mi je na 2000mhz

E/ Rami rade na 1600Mhz, kako bi i trebali.

Help

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 2:46 (plug-in).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
digni množitelj na 20x, nb freq na 12x 2400, napon proca na 1.45, napon NB na 1.2 i isključi c'n'c i onda vidi dal je stabilno na ravno 4.0 i obavezno temp prati.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
ARazer kaže...
digni množitelj na 20x, nb freq na 12x 2400, napon proca na 1.45, napon NB na 1.2 i isključi c'n'c i onda vidi dal je stabilno na ravno 4.0 i obavezno temp prati.

Probao sam ali ne ide, p95 par sekundi i slika pošemeri/blue screen.

Hvala na pokusaju.

Eh sad jos jedna stvar, kada iskljucim komp nakon plavog ekrana, grafa vrti vent na full i ne dize ni bios. Moram switchati PSU off i kad ga ukljucim tek onda boota normalno, bez obzira na OC.

e/ To se pocelo desavati kad sam ubacio novu grafu, ne znam sto je to ni utjece li na ovo sto pokusavam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 11:38 (plug-in).
14 godina

Kupi si novu ploču i da vidiš kako ćeš lagano hvatati 4.0Ghz. To je stara i slaba ploča sa lošom naponskom regilacijom, imao sam je i ja. Kod mene je tek sa 1.475V bilo dovoljno za 4.0Ghz, i to nesjećam se jel bilo stabilno skroz. Sa ovom pločom koju sad imam, sa 1.4V radi savršeno stabilno na 4.0Ghz ( testirano sa svim i svačim ). Nemaš šta uopće dirat niti jedanu drugu opciju osim CPU množitelja i napona CPU-a, osim ako si neželiš dodatno komplicirati clockanje. Još jednom ti ponavljam, ta ploča NIJE za clockanje Deneba ni pod razno.

14 godina
odjavljen
plug-in kaže...
ARazer kaže...

Probao sam ali ne ide, p95 par sekundi i slika pošemeri/blue screen.

Hvala na pokusaju.

Eh sad jos jedna stvar, kada iskljucim komp nakon plavog ekrana, grafa vrti vent na full i ne dize ni bios. Moram switchati PSU off i kad ga ukljucim tek onda boota normalno, bez obzira na OC.

e/ To se pocelo desavati kad sam ubacio novu grafu, ne znam sto je to ni utjece li na ovo sto pokusavam.

Kolega, mislim da te ploča koči. Ima 4+1 faznu regulaciju što mislim da nije dovoljno za taj procesor.

R.I.P Zotac 8800GT
14 godina
itomic009 kaže...

Kupi si novu ploču i da vidiš kako ćeš lagano hvatati 4.0Ghz. To je stara i slaba ploča sa lošom naponskom regilacijom, imao sam je i ja. Kod mene je tek sa 1.475V bilo dovoljno za 4.0Ghz, i to nesjećam se jel bilo stabilno skroz. Sa ovom pločom koju sad imam, sa 1.4V radi savršeno stabilno na 4.0Ghz ( testirano sa svim i svačim ). Nemaš šta uopće dirat niti jedanu drugu opciju osim CPU množitelja i napona CPU-a, osim ako si neželiš dodatno komplicirati clockanje. Još jednom ti ponavljam, ta ploča NIJE za clockanje Deneba ni pod razno.

Pih, steta nova je, hvala na odgovoru, reci mi molim te dali da vracam sve postavke na default? Trenutno je ''stabilno'' (45min na p95) na 3,6(18x200, cpu v 1.35, nb freq 2000, nb v 1.1).

Koju maticnu da uzmem od cca 700kn? probat cu prodati ovu.

14 godina

Da vracam sve na default u biosu?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
plug-in kaže...

Da vracam sve na default u biosu?

Da, dok ne kupiš novu ploču drži sve na default.

R.I.P Zotac 8800GT
14 godina
plug-in kaže...
itomic009 kaže...

Pih, steta nova je, hvala na odgovoru, reci mi molim te dali da vracam sve postavke na default? Trenutno je ''stabilno'' (45min na p95) na 3,6(18x200, cpu v 1.35, nb freq 2000, nb v 1.1).

Koju maticnu da uzmem od cca 700kn? probat cu prodati ovu.

Ako je stabilno na 1.35V onda tako i ostavi jel nije mu ni default bnapon manji od toga. Ali ako neradiš neki posao gdje je izrazito bitnja snaga CPU-a, onda ti clockanje sa tih 3.6Ghz neće donjeti ništa drugo osim osobne satisfakcije. Ova moja ploča je best buy za clockanje, jel ima dobru faznu regulaciju i korektnu cijenu. Nekontam samo kako si danas ( mislim na 2012 ) kupio novu ploču koja je iz 2009. godine !!

14 godina

evo moj amd x2 250,3.0 GHZ,sorry zbog male slike..:(

ovo je sa stock hladnjakom...kaj mislite,koliko bi isao sa katanom?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Jeli to 1.8 v ????????????????

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

1.8V   ?!!!!

Ofc.
14 godina
odjavljen
alen4430 kaže...

Išao bi s Katanom u smeće s tim naponom, nakon 2/3 dana najvjerovatnije.

R.I.P Zotac 8800GT
14 godina

da,to je 1.86 v..:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

da,to je 1.86 v..:(

1.86V ja ne bih stavio da ga hladim sa LN2, a kamoli stock coolerom.

Ofc.
14 godina

za ovo ne vrijedi ona narodna: od viška glava ne boli?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
alen4430 kaže...

za ovo ne vrijedi ona narodna: od viška glava ne boli?

Ti imaš viška para ako misliš sutra kupovati novi procesor. Ma najbolje dodaj mu još malo napona, 2V bez problema zar ne? Jer ipak: od viška glava ne boli.

R.I.P Zotac 8800GT
14 godina

ne,nemam viška para...samo nisam znao što može biti procesoru kada ga stavim na 1.8 V,sada znam...znači,garancija onda to ne pokriva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
alen4430 kaže...

ne,nemam viška para...samo nisam znao što može biti procesoru kada ga stavim na 1.8 V,sada znam...znači,garancija onda to ne pokriva?

Da previše je to napona, nedaj mu preko 1.45V za 24/7, a za benchanje može i 1.5V, ali isključivo sa dobrim hladnjakom, garancija ti to ne pokriva.

R.I.P Zotac 8800GT
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 0:02 (MARKOZD15).
13 godina
protjeran

Problem ti je šta ti kad dižeš FSB oc-a ti se i NB i RAM i bla bla, smanji množitelje, tako da ti NB bude cca 1800-2100mhz, RAM u okviru toga šta imaš i kao šta kolege rekli NAPON 1.50 MAXIMUM MAXIMUMA, jer kuriš procesor ovako , ako neznaš nediraj !!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Osim alkohola, batina i napona, od viska glava ne boli.

6 0 hvala 0
14 godina

Čudim se kako se tebi CPU nije zapalio odmah kad si ga bootao na tom naponu !!

13 godina

mislim da ga nije bootal s tim jer da ga je nebi izdržal... clocknut je vjerojatno tim programom... ja sam taj proc držal na 3.7 s naponom 1.375 na 55C  :S    nije valjda da je tako loš primjerak što ga ovaj ima ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Držim phenoma na 4.1mhz i lockao sam VCore na 1.42 i stabilan je, e sada kada pokrenem neku igru ili p95 vcore ide do 1.49 u HV Monitoru, temp ne ide preko 44. ACC sam stavio na Disable i load line calibration na disable i opet diže napon..jel zna netko kako ga lockat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ploča overvolta. Stavi u BIOS-u na 1.35 tako da ti overvolta na 1.42-1.43V

13 godina
protjeran

Mom frendu je ovih dana crkla ona A770DE+ pa to je isuse katastrofa ploča, Phenom II X4 925 1.38v ono overvolta na 1.46 katastrofa, nije ni čekao drugu odma u  šutu kupio 970A-UD3 i sad sretan i zadovoljan :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mene zanima u vezi Corsair a70 njegova razina buke je 26 - 31,5 dBA dali je to glasno???
Molio bih vas da mi odgovorite
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice