Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 963.047
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
DiRT kaže...
mate960 kaže...

Ne overvolta mu sigurno na 1.7, nego je namistia manualni offset napona vjerovatno

Di je taj offset ako mi možeš pokazat? Ja sam u BIOS-u stavio s Auto na Manual postavke za proc, znači OC-ao preko množitelja i povisio napon na 1.5v, a u winsima mi pokazuje tako...

Imas normalni CPU voltage setting, a imas i offset, tako je bilo kod mog frenda na ASUS Crosshair IV formula.

EDIT- offset je bilo kao nekakvo odstupanje od default napona pod opterecenjem.

Ofc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 11:34 (mate960).
13 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

do kud ide multiplier na asrock 870 extreme3 r2.0 i čemu služi regulacija? pročital sam da ta ploča nije baš za overclock

0 0 hvala 0
16 godina

Dali je neko clockao phenoma II 955 na 5GHz?

KUPUJEM AM3 MBO DDR3 PONUDE NA PP HITNO!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Phenom II kaže...

do kud ide multiplier na asrock 870 extreme3 r2.0 i čemu služi regulacija? pročital sam da ta ploča nije baš za overclock

Ako raspolazes sa ovolikim znanjem, man'se clockanja.

Ofc.
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ivane osobno sam se uvjerio.960T ima jako nizak radni napon na stocku.

herc1988 kaže...
itomic009 kaže...

Opali sad CPU-Z i P95 ili OCCT i slikaj nakon 10 min ( ako doživi 10 min) pa da vidim i to čudo !!

Jos sam jednu stvar primjetia. Ne otkljucava li se 960T u 1605T, a ne 1600T?

Ofc.
15 godina

koliko san skuzia, nekad se otkljucava i u 1600T

14 godina
mate960 kaže...
zoharbizo kaže...

Ivane osobno sam se uvjerio.960T ima jako nizak radni napon na stocku.

herc1988 kaže...
itomic009 kaže...

Opali sad CPU-Z i P95 ili OCCT i slikaj nakon 10 min ( ako doživi 10 min) pa da vidim i to čudo !!

Jos sam jednu stvar primjetia. Ne otkljucava li se 960T u 1605T, a ne 1600T?

ako je na stock frekvenciji onda je 1605t a ako je pod OC onda 1600t

14 godina

Šta on mjenja ime pod drugim naponom ??

14 godina
itomic009 kaže...

Šta on mjenja ime pod drugim naponom ??

ne pod naponom nego pod mjenjanjem brzine proca

14 godina

Pa to zvuči isto glupo kao i ovo na što sam ja mislio {#}.

14 godina
itomic009 kaže...

Pa to zvuči isto glupo kao i ovo na što sam ja mislio {#}.

Tako je,zvuci kao i taj tvoj 955BE koji je postao 975.Hahha {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina

Hehehe, e nije baš tako {#}. Moj nemjenja ništa u CPU-Z programu, niti igdje drugdje. Kad ga već držim na 3.6Ghz, onda nemoram pisat "AMD Phenom II X4 955 OC @3,6Ghz, nego samo napišem "AMD Phenom II X4 975". Jednostavno je kraće i jednostavnije {#}.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2012 21:09 (itomic009).
14 godina
itomic009 kaže...

Hehehe, e nije baš tako {#}. Moj nemjenja ništa u CPU-Z programu, niti igdje drugdje. Kad ga već držim na 3.6Ghz, onda nemoram pisat "AMD Phenom II X4 955 OC @3,6Ghz, nego samo napišem "AMD Phenom II X4 975". Jednostavno je kraće i jednostavnije {#}.

onda bi ja za svoga mogao napisat phenom II x4 990 {#}

14 godina
neaktivan
Pitanje jedno za vlasnike 955BE. Naime pred 2 -3 dana sam uzeo novi cooler i clocknuo sam proc na 4.1 i temp su bile dosta visoke u idlu, skinuo hladnjak i uklonio svu pastu jer sam je ocito stavio previse. Nanio sam je opet samo na cooler tako da sam je na jako tanko razmazao karticom i temp su drasticno pale (10 stupnjeva). e sada.jucer navecer sam pustio prime95 cijelu noc i danas cijeli dan i temp nije prosla 42 stupnja pri naponu 1.4 . pasta je arctic silver 5 i koliko čitam po netu njoj treba oko 200 sati da 'dođe' na svoje i da će temp još past par stupnjeva... ako dosta vas ima navedeni proc clockan na toj il sličnoj frekvenciji da mi kaže temp sa zračnim hladnjakom da malo usporedim jer sam malo skeptičan prema tim temp.. bojim se da možda opet nisam stavio previše paste. Hvala svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Good news everyone!

Možete overklokirati bilo koji AMD-ov APU s fusion tweakerom tojest brazos tweakerom i to permanento.

uz to taj program može podesiti napone i takt za cpu i nb za svaki P-state i uz to modificirati Cn'C.

Fenomenalno! Frendu sam klokao A6-3400 s 1.4 na 2.2 GHz (P0) na stock naponu. Evo i moih rezultata:

Stock Stock
Overclock + undervolt Overclock + undervolt
Extreme underclock + extreme undervolt Extreme underclock + extreme undervolt
I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 22:30 (Katana).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
ARazer kaže...
Pitanje jedno za vlasnike 955BE. Naime pred 2 -3 dana sam uzeo novi cooler i clocknuo sam proc na 4.1 i temp su bile dosta visoke u idlu, skinuo hladnjak i uklonio svu pastu jer sam je ocito stavio previse. Nanio sam je opet samo na cooler tako da sam je na jako tanko razmazao karticom i temp su drasticno pale (10 stupnjeva). e sada.jucer navecer sam pustio prime95 cijelu noc i danas cijeli dan i temp nije prosla 42 stupnja pri naponu 1.4 . pasta je arctic silver 5 i koliko čitam po netu njoj treba oko 200 sati da 'dođe' na svoje i da će temp još past par stupnjeva... ako dosta vas ima navedeni proc clockan na toj il sličnoj frekvenciji da mi kaže temp sa zračnim hladnjakom da malo usporedim jer sam malo skeptičan prema tim temp.. bojim se da možda opet nisam stavio previše paste. Hvala svima

Gdje si očitao ta 42C ?? Jel to CPU temp ili core temp ??

14 godina

jedno pitanje u vezi oc, na koliko bi se mogao clockati moj proc, vidi pod moj pc, pošto nisam do sada clockao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
42 je Cpu temp. core je 45 sve 4 jezgre
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sa "normalnim 24/7" naponom do nekih 4.1 do 4.2Ghz, a za benchanje može i više. Jel te mogu pitati jel želiš clockat iz znatiželje ili misliš da ćeš  se "bolje" igrat kad ga clockaš ?

14 godina
ARazer kaže...
42 je Cpu temp. core je 45 sve 4 jezgre

Gledaj core temp jel to ti je temperatura chipa, a ne CPU temp ( to je temperatura socketa ). Ja imam 54C temperaturu na takvim postavkama, a treba uzet u obzir da NEMAM airflow uopće {#}, i to da ti imaš jedan od najjačih zračnih hladnajka uopće koje je najmanje 3 puta skuplje od mojeg {#}. Dakle, 45C je realno stanje, i ti imaš još prostora za dizat napon.

14 godina
neaktivan
Ma K... ću se bolje igrat :-D. Oc-am ga iz znatiželje. sada je na 4.1 sa 1.4 naponom stabilan i ne idem vise od toga za 24/7. zanima me jedino temp..znam da ide vise od toga.digao sam na 4.5 sa 1.5v al ne zelim ga mučit bez razloga i skurit nešto.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Sa "normalnim 24/7" naponom do nekih 4.1 do 4.2Ghz, a za benchanje može i više. Jel te mogu pitati jel želiš clockat iz znatiželje ili misliš da ćeš  se "bolje" igrat kad ga clockaš ?

iz znatiželje, nisam se prije bavio oc-om a vidim da je interesantno....

14 godina

Ma šta se brineš, nećeš ga skurit. 4.5Ghz sa 1.5V jel to samo za validaciju ili drži P95 ?

14 godina
mickname kaže...
itomic009 kaže...

iz znatiželje, nisam se prije bavio oc-om a vidim da je interesantno....

Onda se zabavljaj. Reko da ti kažem da ako misliš radi igranja da ga trebaš clockat, to je "waste of time" {#}.

14 godina
neaktivan

drži P95 pola sata testa što sam probao, više nisam probavao jer ga ne mislim držat na tom naponu za 24/7.  NB Freq sam digao na 2600 s naponom od 1.3 i drži vodu

Na 4.1mhz s 1.4V  drži p95 cijeli dan i noć. Znači temp je ok ili malo visoka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel to sarkazam ili kurčenje {#}

14 godina
neaktivan

Niti jedno niti drugo, već pitanje pošto želim bit siguran da je ok i da opet ne skidam jeb.. cooler da opet skidam pastu{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

45C je odlično za takav setup.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

ako unlockam i ocam amd phenom ii x4 960 t be na amd phenom ii x6 1600 t 4.2/3 ghz, tak onda napišem u moj pc ili samo amd phenom ii x4 960 t be?? 

www.dreamlandresort.com
14 godina

Ma to oko imenovanja se ja malo zezam. Bitno je jel se otključao u 6 pravih jezgri ili nije,a to kako se zove je sporedno {#}. Ako se otključao, onda ga možeš zvat Thuban i nakon toga šta god hoćeš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 18:23 (itomic009).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice