Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad,fx) izdvojena tema

poruka: 5.818
|
čitano: 963.279
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)
DiRT kaže...

Evo ja klokao svoj X4 960T, al je u k sve. U BIOS-u je napon stavljen na 1.5v, al je overvolt prevelik kao što se vidi i temp je u nebu, a za to trebam puno bolji kuler, a s boljim kulerom očekujem 15°C niže temp, ako ne i više. Jel moguće da bude tako bolji Mugen 3? Evo slika na 4.2 GHz...

kak tak puno.meni treba 1.3750v   za 4.2

14 godina
DiRT kaže...

Evo ja klokao svoj X4 960T, al je u k sve. U BIOS-u je napon stavljen na 1.5v, al je overvolt prevelik kao što se vidi i temp je u nebu, a za to trebam puno bolji kuler, a s boljim kulerom očekujem 15°C niže temp, ako ne i više. Jel moguće da bude tako bolji Mugen 3? Evo slika na 4.2 GHz...

Bezveze siluješ taj CPU jel nemaš ama baš ništa koristi ga tako ubijat da se možeš igrat sa svojom ( preclockanom ) grafom. Inače, ako je ovo sve onako kako ja vidim onda tvoj stari cooler hladi bolje od Noctue !!! Da drži Phenoma X4 na 50C sa više od 1.6V ??????

15 godina
Kelam kaže...

Ok hvala puno i samo bi molio ako ima neki tutorial kako da OC jer newbie san u tome :D

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-opcenito/2235.aspx

I polako {#}

14 godina
itomic009 kaže...

Bezveze siluješ taj CPU jel nemaš ama baš ništa koristi ga tako ubijat da se možeš igrat sa svojom ( preclockanom ) grafom. Inače, ako je ovo sve onako kako ja vidim onda tvoj stari cooler hladi bolje od Noctue !!! Da drži Phenoma X4 na 50C sa više od 1.6V ??????

Pa overvolt....Vidiš da je tek 3 min Prime i već je skoro 70°C. Ja neznam kako vi uspjevate ispod 1.4v preko 4.0 GHz. Ja nemrem...možda da imam drugu ploču bilo bi bolje, ili da imam bolji hladnjak, ili jednostavno, da imam bolji primjerak procesora...I gledaj gore temp, a ne po Core-ovima...

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 20:30 (DiRT).
14 godina
neaktivan
herc1988 kaže...
DiRT kaže...

Ti imas hebeno dobar primjerak.

Ofc.
14 godina
herc1988 kaže...
DiRT kaže...

ali je full stabilan na tom naponu?

14 godina

Pa ovisi ti o ploči, o procersoru i tako dalje. Inače, gledaj CORE temperature a ne CPU. Tvoj CPU je u tom slučaju bio na preko 70C jel to što vidiš pod CPU je senzor ispod socketa koji je nekoliko stupnjeva hladniji nego sam jezgre odnosno chip !! Moj radi pod loadom na 1.392 do 1.408 na 4.0Ghz. Ali neznači to da svaki chip će na 4.0Ghz sa 1.4V !!

15 godina
protjeran
Overclocking AMD procesora (dual,triple,quad)

ovako imam procesor amd athlon 64 x2 4200+ sa stock coolerom i maticnu plocu asus m2n68-am plus sa najnovijim biosom za tu plocu bi li mogao malo overclocknuti i ako bih mogao mozete li mi objasniti "korak po korak"

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Stjepan54 kaže...

ovako imam procesor amd athlon 64 x2 4200+ sa stock coolerom i maticnu plocu asus m2n68-am plus sa najnovijim biosom za tu plocu bi li mogao malo overclocknuti i ako bih mogao mozete li mi objasniti "korak po korak"

Ukratko:

Zaboravi!

R.I.P Zotac 8800GT
13 godina
neaktivan

koliko bi ja mogo svog x3 455 otkljucanog u x4 b55 clockat? Sada radi stabilno an 3,6ghz na 50 full load. Zanima me jer mi je prije cim sam ga dignuo preko 3.6 ghz crashao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
overhe4t kaže...
herc1988 kaže...
DiRT kaže...

ali je full stabilan na tom naponu?

testirao sam ga pod prime 10 min.ako treba odvrtit cu 2 sata pa da vidimo

14 godina

pa ak se nije crashalo u prvih 10 min, onda bi vjerojatno drža i 2 sata.

staviš recimo jedno 30 min test

0 0 hvala 0
14 godina
overhe4t kaže...

srusio mi se nakon 10 min i sad prije minutu isto.stavio na 1.4v i rusi mi se al mislim da nije zbog nestabilnosti nego zbog temperature jer mi u 20 sekundi temperature vec na 60 stupnjeva

i kad sam pisao poruku samo se pojavi crni ekran i uso u bios za 5 sekundi

inace drzim procesor otkljucanog u X6 na 1.1500v

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 22:29 (herc1988).
14 godina

a treba bi bolji cooler za tako velik oc

svejedno dobar primjerak kad sa tako niskim naponom radi kao X6

0 0 hvala 0
14 godina
herc1988 kaže...
overhe4t kaže...

srusio mi se nakon 10 min i sad prije minutu isto.stavio na 1.4v i rusi mi se al mislim da nije zbog nestabilnosti nego zbog temperature jer mi u 20 sekundi temperature vec na 60 stupnjeva

Jesi ti siguran u to što si napisao ?? Nijedan X4 ili x6 AMD-ov CPU Neradi na 1.15V, jedino ako ti gledaš kad QnQ se aktivira {#}.

14 godina
itomic009 kaže...
herc1988 kaže...
overhe4t kaže...

Jesi ti siguran u to što si napisao ?? Nijedan X4 ili x6 AMD-ov CPU Neradi na 1.15V, jedino ako ti gledaš kad QnQ se aktivira {#}.

14 godina

Opali sad CPU-Z i P95 ili OCCT i slikaj nakon 10 min ( ako doživi 10 min) pa da vidim i to čudo !!

14 godina

Ivane osobno sam se uvjerio.960T ima jako nizak radni napon na stocku.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Opali sad CPU-Z i P95 ili OCCT i slikaj nakon 10 min ( ako doživi 10 min) pa da vidim i to čudo !!

14 godina

Moj ima kiflu...Evo upravo sad radi na drukčijim postavkama. LOAD Calibration je Normal, u BIOS-u stavljena na 3.6 GHz sa stock naponom, a to je 1.3v, dok CPU-Z pokazuje 1.32v i pod full loadom je 1.344v i temp se penje do 50°C max, 1 h Prime 95 + MemTest. (100% proc i 3.57 GB od 4 GB memorije). Sad u idleu na 3.615 GHz radi na 1.32v i spušta tu i tamo na 800 MHz...C'n'Q uključen. A ako imam još ASRock IES program uključen, super je to stvar, dosta manje troši i zagrijava se manje, manji napon mu treba, jednostavno štedi energiju, ali nekad komp poludi. Čim ga ugasiš i sljedeći put ako ga želiš upalit nakon nekog vremena il oće normalno uć u winse, a nekad tj više puta piše windows loading system/files..šta već, i jednostavno ne želi bootat, jedino do BIOS-a i nakon 10-og puta tek uđe u winse. Užas....

@herc, a jbt ja bi taj proc. :D

★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.1.2012 23:30 (DiRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DiRT kaže...

Moj ima kiflu...Evo upravo sad radi na drukčijim postavkama. LOAD Calibration je Normal, u BIOS-u stavljena na 3.6 GHz sa stock naponom, a to je 1.3v, dok CPU-Z pokazuje 1.32v i pod full loadom je 1.344v i temp se penje do 50°C max, 1 h Prime 95 + MemTest. (100% proc i 3.57 GB od 4 GB memorije). Sad u idleu na 3.615 GHz radi na 1.32v i spušta tu i tamo na 800 MHz...C'n'Q uključen. A ako imam još ASRock IES program uključen, super je to stvar, dosta manje troši i zagrijava se manje, manji napon mu treba, jednostavno štedi energiju, ali nekad komp poludi. Čim ga ugasiš i sljedeći put ako ga želiš upalit nakon nekog vremena il oće normalno uć u winse, a nekad tj više puta piše windows loading system/files..šta već, i jednostavno ne želi bootat, jedino do BIOS-a i nakon 10-og puta tek uđe u winse. Užas....

@herc, a jbt ja bi taj proc. :D

rado bi ti ja dao da imam dva takva ista

14 godina
herc1988 kaže...
itomic009 kaže...

Very cool indeed {#}. Taj CPU onda mora bit stvarno opako dobar primjerak {#}. To je očito jedan od razloga što je taj CPU 95W model. Nisam mislio da se da toliko undervoltat !! Znam da Deneb se mogu spuštati ne nekih 1.2, do 1.25V minimum za normalan rad. Moj je sad na 3.6Ghz ( zato piše 975 ) sa 1.28V i možda može i manje ali mi se nda sad testirati.  Odličan CPU Herc. Tako se argumenitra pogotovo kad već imaš i hardware pa da pokažeš, nice {#}.

14 godina
neaktivan
herc1988 kaže...
itomic009 kaže...

Ti ne mozes vjerovati koliko si sretan.

Ofc.
14 godina
mate960 kaže...
herc1988 kaže...
itomic009 kaže...

Ti ne mozes vjerovati koliko si sretan.

ja ili itomic009?

14 godina
neaktivan
herc1988 kaže...

ja ili itomic009?

Ti, naravno. Dobia si vjerovatno jedan od ponajboljih primjeraka tog procesora.

Ofc.
13 godina
protjeran

Jbt baš gledam onaj šta je ocnuo sa 1.5v i overvolta mu skoro na 1.7, jbt da taj asrock sa 8+2 nemože riješit over volt ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mate960 kaže...
herc1988 kaže...

ja ili itomic009?

Ti, naravno. Dobia si vjerovatno jedan od ponajboljih primjeraka tog procesora.

ja sam sretan i s tim da sam ga otkljucao u x6

14 godina

Jbg...mislim da je ovo zadnje što sam uložio u ovaj komp, jedino možda uzmem još 2x4 GB...I naravno 2-3 TB HDD, ako pojeftini onako kako je prije bio, no neće još dugo.

★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Jbt baš gledam onaj šta je ocnuo sa 1.5v i overvolta mu skoro na 1.7, jbt da taj asrock sa 8+2 nemože riješit over volt ...

Ne overvolta mu sigurno na 1.7, nego je namistia manualni offset napona vjerovatno

Ofc.
14 godina
mate960 kaže...

Ne overvolta mu sigurno na 1.7, nego je namistia manualni offset napona vjerovatno

Di je taj offset ako mi možeš pokazat? Ja sam u BIOS-u stavio s Auto na Manual postavke za proc, znači OC-ao preko množitelja i povisio napon na 1.5v, a u winsima mi pokazuje tako...

★★★★★
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice